Het Red Light Jazz Festival staat dit jaar in het teken van de gitaar. Dat geldt met name voor de speciale op zaterdag 3 juni georganiseerde Red Light Jazz Club in de Sint Olofskapel.

Het evenement begint met een concert van slide-gitarist Jack Broadbent (UK), die in 2014 nog als straatmuzikant speelde op de Majoor Bosshardtbrug. Een YouTube-filmpje van dat optreden middenin het Red Light District van Amsterdam zorgde voor zijn doorbraak. Afgelopen jaar stond Jack op vele internationale festivals waaronder Montreux Jazz. En nu staat hij op Red Light Jazz.

Daarna volgt een optreden van de bekendste gitarist van Nederland: Jan Akkerman. In de jaren zeventig werd Jan door het Engelse muziektijdschrift Melody Maker al uitgeroepen tot beste gitarist ter wereld. Op 24 december jl. vierde Akkerman in de Melkweg zijn 70-ste verjaardag. “Naarmate ik ouder word, wordt de inspiratie alleen maar groter,” zegt de gitarist over zijn tweede jeugd. Nog altijd behoort Jan Akkerman bij de beste gitaristen. Jazz, rock, blues of klassiek, Jan tovert het allemaal moeiteloos uit zijn snaren.

Jan werd in 1946 op het Waterlooplein geboren. Om de hoek was het Red Light District. Daar hoorde hij alle soorten muziek: jazz, rock ‘n’ roll maar ook Johnny Jordaan en Tante Leen. Het wallengebied was voor hem een grote inspiratiebron. Daarom mag Jan niet ontbreken op de gitaareditie van het Red Light Jazz Festival.

Red Light Jazz - Jan Akkerman

Vervolgens zal jazz-icoon Hans Dulfer het podium betreden, met in zijn band supergitarist Jerôme Hol. De Hans Dulfer Band zal niet eerder stoppen tot de hele Olofskapel aan het dansen is.

Hans Dulfer op het Red Light Jazz festival 2018

En er valt tot 03.00u ’s nachts te genieten van nog meer spectaculair entertainment onder begeleiding van stevige jazzbeats van DJ Maestro.

De voorverkoop start op woensdag 12 april.

Red Light Jazz Club Night
Datum: zaterdag 3 juni 2017

Locatie: Sint Olofskapel
Adres: Zeedijk 2, Amsterdam
Deur open: 19:30
Entree: € 40 p.p.