Op 3, 4 en 5 juni staat de oude binnenstad van Amsterdam weer in het teken van de jazzmuziek. Dan vindt namelijk de 9e editie plaats van meerdaagse jazzfestival RED LIGHT JAZZ. In 37 deelnemende podiumlocaties kan worden genoten van in 92 optredens en/of voorstellingen. Het thema is dit jaar: ‘Live Sax on Stage’. Dat verklaart de vele saxofonisten die in de line-up staan, waaronder Hans Dulfer, Wouter Kiers, Kika Sprangers, Benjamin Herman, Gideon Tazelaar, Sam Newbould en Efraïm Trujillo. Een van de internationale hoofdacts van het festival is Kid Creole & the Coconuts, de legendarische band rond zanger, leider en oprichter August Darnell (Kid Creole) en drie glamoureuze achtergrondzangeressen (the Coconuts). Het Red Light Jazz concert van Kid Creole had eigenlijk in 2020 moeten plaatsvinden maar is toen uitgesteld vanwege de coronapandemie.

Kid Creole & the Coconuts speelt nog steeds een mix van funk en Latijns-Amerikaanse muziek met jazzinvloeden uit de jaren ‘30. Jarenlang overstijgt de band muzikale- en modetrends. Op het podium zijn ze ongeëvenaard in hun energie, originaliteit en muzikale hipheid. Kid Creole & the Coconuts zijn tijdloos en uniek. Een nieuw album “Man Overboard” komt later dit jaar uit. De eerste single “Dead Man Talking” staat al op Spotify en op YouTube.

August Darnell a.k.a. Kid Creole is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het archiveren van koffers met oude cassettes. Vele nog ongehoorde parels zullen worden uitgebracht op zijn eigen label 2C2C Music. Het is een project dat August nauw aan het hart ligt. Het nooit eerder verschenen materiaal bevat zeldzame livebeelden, demo’s, interviews en meer.

Het optreden van de fameuze wereldact is op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni het sluitstuk van het exclusieve Red Light Jazz Diner in de Wintertuin van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky. Het concert is uitsluitend te bezoeken in combinatie met een door chef-kok Marco van Rutten samengesteld 3-gangen menu met een bijpassend wijnarrangement. Tijdens en ná het diner draaien de Amsterdamse DJ’s Phil Horneman en Manne van der Zee Wicked Jazz Sounds. Phil en Manne stonden op talloze podia en festivals, waaronder North Sea Jazz, Loveland, Tivoli, Paradiso, PAARD, MTV festival, Frankfurt Open Air festival, Eurosonic, Mysteryland, Supernatural en Lowlands.

Het hele Red Light Jazz programma is te vinden op www.redlightjazz.com

Deel deze pagina