vrijdag 7 juni
zaterdag 8 juni
zondag 9 juni
Locaties
Amsterdamse Academische Club
Bar Twentyseven
Bimhuis
Bulldog Hotel
Café De Hartjes
Café De Zeevaart
Café Del Mondo
Café In ’t Aepjen
Café Zilt
Café ’t Mandje
Casa Rosso
Casablanca Café
Casablanca Variété
Condomerie
Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)
Cotton Club
De Roode Laars
ENDYMION Amsterdam (Beurs van Berlage)
Hash Marihuana & Hemp Museum
Heffer Sportsbar
Hofje van Wijs
Hotel Torenzicht
In de Waag (Restaurant-Café)
Leger des Heils (Korpszaal)
NH Collection Barbizon Palace
OLOF’S
Paleis van de Weemoed
Proeflokaal ‘t Kelkje
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
00:30
01:00
01:30
02:00
02:30
TAMARA HOEKWATER QUARTET
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/amsterdamse-academische-club/">Amsterdamse Academische Club</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Het Tamara Hoekwater Kwartet speelt elke eerste vrijdag van de maand in de Amsterdamse Academische Club, zo ook op vrijdag 7 juni de eerste dag van het Red Light Jazz festival. De band speelt een prachtig repertoire van eigen en klassieke jazz nummers.

Locatie: Amsterdamse Academische Club
Oudezijds Achterburgwal 235, 1012 DL Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 17.00 - 19.00

website: Amsterdamse Academische Club

Wicked Jazz Sounds
19:00 - 21:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bar-twentyseven/">Bar Twentyseven</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

Vrij toegang

Wicked Jazz Sounds is uitgegroeid tot een instituut binnen de Nederlandse muziekwereld. Niet alleen door de fameuze wekelijkse clubnacht in de Amsterdamse Melkweg en haar residentie in TivoliVredenburg maar vooral als muzikaal platform. Naast optredens op alle grote festivals zoals het North Sea Jazz Festival, Lowlands en vele andere podia in binnen en buitenland organiseerde ze ook drie maal haar eigen Wicked Jazz Sounds Festival met zo’n 5000 bezoekers per editie. Je zou de muzikale familie ook kunnen kennen van haar radioshows op voorheen Radio 6 Soul en Jazz en nu Redlight Radio of van haar serie compilatie albums, twee bandalbums of de wekelijks geupdate Tip44 Spotify lijst met duizenden volgers. Het collectief is springlevend en constant bezig zichzelf te vernieuwen, een noodzakelijke eigenschap als je al sinds 2002 generatie op generatie weet te veroveren. Bij de live shows spelen de DJ’s samen met muzikanten een aanstekelijke dansvloer gerichte mix van funk, soul, hiphop, house, jazz en meer… Haar motto? Dance with a smile!

Locatie: Bar Twentyseven
Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 19.00 - 21.00

website: Bar Twentyseven

DJ Miss Brown & Emy Perez
21:00 - 02:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bar-twentyseven/">Bar Twentyseven</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

DJ Miss Brown is één van de beste allround dj’s van Nederland. Met haar vrolijke verschijning, brede kennis van muziek en gevoel voor publiek is zij de beste keuze om elk gelegenheid naar een ‘next level’ te brengen. Met grote regelmaat staat zij samen met live muzikanten zoals een zanger(es), percussionist, saxofonist en/of trompettist op het podium.

Onder de naam DJ Miss Brown, begon ze 19 jaar geleden met oude Soul &, Hip Hop/Jazz en R&B, later met Disco, Funk, Classics, 90’s en House. Ze draait nog steeds elk weekend als resident DJ bij veel clubs, privé feesten en hotels in (o.a.) Amsterdam. Ze produceert ook haar eigen funky tracks (binnenkort worden deze gereleased) onder haar eigen naam ‘Raphaella Brown’ door IAMM entertainment.

Emy Perez is een getalenteerde zangeres en songwriter met al heel veel liedjes op haar naam. Mede dankzij haar stage presence, talent en krachtige stem heeft zij net een contract ondertekend bij Cloud 9 Music. Kortom, ze is nu nog te bewonderen in een kleine setting voordat ze alleen de grote zalen gaat vullen.

Speciaal voor het Red Light Jazz Festival in Bar TwentySeven vormen DJ Miss Brown en Emy Perez een duo. Zij staan garant voor een ‘Soulful & Sexy’ avondje uit, tot in de kleine uurtjes.

djmissbrown.com

Locatie: Bar Twentyseven
Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 21.00 - 02.00

website: Bar Twentyseven

BvR FLAMENCO BIGBAND & CARLES BENAVENT
20:30 - 22:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bimhuis/">Bimhuis</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Staanplaats: €19

Zitplaats: €23

TICKETS

Deze 21-koppige bigband verbindt jazz met flamenco. Speciale gast: Carles Benavent, de veelgeroemde basgitarist uit het Paco de Lucía Sextet en Chick Corea’s Flamenco Heart.

De bas staat dit jaar centraal in het Red Light Jazz Festival dat ontstond op De Wallen en dat nu ook samenwerkt met het Conservatorium van Amsterdam en het BIMHUIS. Speciaal voor deze gelegenheid verwelkomt de BvR Flamenco Bigband een bijzondere gast: de Spaanse basgitarist Carles Benavent. Samen met de legendarische flamencogitarist Paco de Lucía en diens band ontwikkelde hij een nieuwe flamencotaal, die uitstekend aansloot bij de jazz en fusion van zijn tijd. Carles ging een bloeiende carrière tegemoet en werkte samen met o.a. Camarón de la Isla en Chick Corea.

De BvR Flamenco Big Band is een uniek fenomeen, een 21-koppig jazzensemble rond een flamenco-kern. De band werd opgericht door de Spaans-Nederlandse saxofonist Bernard van Rossum. Het ritmische spel van de traditionele flamenco tilt hij op een hoger niveau met zijn kleurrijke composities en orkestraties. De band werkte eerder samen met harmonicavirtuoos Antonio Serrano en zanger David de Jacoba, eveneens afkomstig uit de band van Paco de Lucía.

‘I heard some new territory that night. Modern, innovative, and highly skillful compositions that did not diminish in any way the soul of flamenco’ (Kenny Werner over de BvR Flamenco Big Band).

‘Van Rossum is erin geslaagd niet alleen een geluid, maar ook een idioom te smeden dat staat als een huis’ (Jazzenzo).

Locatie: Bimhuis
Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.30 - 22.30

website: Bimhuis

RAYN & LORIJN VON PIEKARTZ
21:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bulldog-hotel/">Bulldog Hotel</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

Vrij toegang

Met een nieuw album Back II Business, dat later dit jaar verschijnt, stapt Rayn in de toekomst waarbij hij voetstappen achterlaat van zijn debuutalbum A creation from the soul.

Back II Business wordt wereldwijd, digitaal en fysiek, uitgebracht en bevat 10 nummers. Het is een mix van 70's / 80's groove en dance-muziek die worden samengesmolten tot één geheel en een ​​solide basis vormen voor een nieuw verhaal, vol emoties.

Rayn's muziek is geïnspireerd door soul- en funklegendes, platen waar hij naar luisterde in zijn jeugd. Door deze inspiratie vond Rayn zijn groove en melodieën. Al zijn teksten zijn autobiografisch.

"Mensen zeggen dat ik old-school ben, maar ik geloof dat een album een ​​volledig verhaal is dat je alleen zult begrijpen en voelen als je vanaf het begin tot het einde naar alle nummers luistert. Vooral wanneer de kunstenaar zijn eigen kunst schrijft en creëert. Dus druk op play en geniet van de rit!"

Rayn schreef zijn eigen songteksten, produceerde, bewerkte, programmeerde en arrangeerde alle tracks, één voor één, bijgestaan ​​door een getalenteerd team. Rayn werkte met enkele van de beste internationale muzikanten in zijn netwerk, waaronder musici die meewerkten aan zijn eerste album. Een van hen is gitarist Lorijn von Piekartz, die samen met zijn broer Daniel een vaste speler is in het Bulldog Hotel en ook bekend is als de gitarist in de band van zangeres MAAN. Hij is tevens de gitarist van de band van The Voice of Holland.

Locatie: Bulldog Hotel
Nieuwebrugsteeg 25, 1012 AG Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 21.00 - 23.00

website: Bulldog Hotel

Runny Margarita
20:30 - 23:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-de-hartjes/">Café De Hartjes</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Vrij toegang

De op Curaçao geboren Runny Margarita kwam op jonge leeftijd in de kerk in aanraking met muziek. In 1972 kwam hij naar Nederland. De multidisciplinaire kunstenaar stond daarna op verschillen podia. Aanvankelijk met Salsa muziek maar enkele jaren gelden heeft Runny de overstap gemaakt naar de Caribbean Jazz.

Als componist bracht Runny enkele jaren geleden in eigen beheer de CD "Remigrashon" uit met eigen nummers. Tijdens zijn optreden op vrijdag 7 juni in Café De Hartjes zal hij enkele van die eigen composities ten gehore brengen. Daarnaast bestaat het repertoire van Runny onder meer uit naar jazz getransformeerde gospelnummers waar zijn publiek erg van geniet.

Locatie: Café De Hartjes
Nieuwebrugsteeg 25, 1012 AG Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.30 - 23.30

website: Café De Hartjes

REMBRANDT DUO
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-de-zeevaart/">Café De Zeevaart</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

Accordeonist Eddy Hoorenman heeft zich de Johnny Meijer stijl eigen gemaakt. Drummer Huub Eikenboom is een fan van John Engels en Cesar Zuiderwijk met het juiste gevoel voor swing. De twee rasmuzikanten werken al jaren succesvol samen als het Rembrandt Duo.

Eddy is een geboren Amsterdammer en woont nog steeds in ’t hartje van de Jordaan. Via de Amsterdamse muziekschool, een accordeonclub en privélessen zat Eddy al jong in het vak en speelde op vele feesten en partijen. Tijdens een optreden ontmoette hij zijn grote idool Johnny Meijer. Er ontstond een goed en vriendschappelijk contact. Johnny speelde ’s avonds in de San Remo-bar waar hij Eddy vroeg of hij hem een keer wilden vervangen. Het was in 1974 de eerste keer dat Eddy samen met bassist/zanger Manke Nelis speelde. Met Huub Eikenboom speelde Eddy inmiddels al bijna 30 jaar, onder andere op het Rembrandtplein.

Huub is geboren en getogen in Maastricht. Drummer worden was zijn jeugddroom en hij ging direct na zijn schooltijd het vak in en werkte in Duitsland, België en later ook op de Canarische eilanden. In de jaren ’70 besloot Huub naar Amsterdam te gaan. Daar speelde hij onder meer in Restaurant Dubois. Huub leerde Johnny Jordaan, Tante Leen, Willy Alberti en Imca Marina kennen. Op het Rembrandtplein in “The Shorts of Londen” vormden Eddy en Huub met bassist Manke Melis het Trio Manke Nelis dat landelijke bekendheid kreeg met hits als Kleine Jodeljongen, Laat de hele boel maar waaien, Ik zing mijn serenade e.v.a. Het was het begin van een unieke samenwerking.

Locatie: Café de Zeevaart
Oudezijds Achterburgwal 28, 1012 DN Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 16.00 - 18.00

website: Café de Zeevaart

Mosquito
20:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-del-mondo/">Café Del Mondo</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Het geluid van Mosquito valt het beste te omschrijven als een combinatie van Funk, R&B, Reggae, Country en Latin Jazz, waarin de strakke harmonieuze samenzang van de bandleden centraal staat.

De Amsterdamse band werd in 2004 opgericht door zanger/gitarist Theo “Mosquito” Taihitu en drummer/zanger Albert “Buddy” la Fonteine. Na verschillende formatiewisselingen kreeg Mosquito in 2007 écht gestalte toen de missing link zich aandiende: de Venezolaanse metal bassist/zanger Jose Gregorio Rangel Abreu, bekend van de band LABERINTO. Door het samenvoegen van de verschillende muzikale achtergronden van de bandleden, hun passie voor tequila en rum heeft Mosquito ondertussen een geheel eigen stijl en geluid ontwikkeld die menig feestganger, vaak eerst op het verkeerde been zet, en vervolgens altijd iedereen tot dansen verleidt.

Tijdens Red Light Jazz 2019 trakteert Mosquito het publiek op een muzikale reis die tot verbeelding spreekt, met opzwepende Caribische ritmes en hilarische maar soms ook hartverscheurende verhalen. Altijd met een knipoog en een geweldig gevoel voor humor.

Bezetting

 • Theo “Mosquito” Taihitu
 • Zang, gitaar
 • Albert “Buddy” la Fonteine
 • Zang, drums
 • Gregosaurius-rex Rangel
 • Zang, bas

Locatie: Café Del Mondo
Nieuwmarkt 28, 1012 CS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.00 - 00.00

website: Café Del Mondo

THE MONKEY TRIO
19:30 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-in-%E2%80%99t-aepjen/">Café In ’t Aepjen</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

Vrijdag 7 juni en zaterdag 8 juni treden pianist Dick Barten, gitarist Rolf Koppijn en contrabassist Rob Veenhuizen op als ‘The Monkey Trio’ in Café In ’t Aepjen, gevestigd een van de twee overgebleven historische houten panden in Amsterdam.

Het trio kan putten uit een uitgebreid repertoire waarbij swingen niet afhankelijk is van de volumeknop. Zij begeleidden als soepel ingespeelde ritmesectie al vele grote en kleine ‘dwazen der jazz’ in onder andere Ghana, Jamaica, Thailand, Litouwen en Canada. In Café In ’t Aepjen zijn de heren zelf het middelpunt.

Locatie: Café In ’t Aepjen
Zeedijk 15-1, 1012 AN Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 19.30 - 22.00

website: Café In ’t Aepjen

DAVOR STEHLIK QUARTET
20:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-zilt/">Café Zilt</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Dit krachtige en swingende kwartet speelt magnifieke liedjes uit het Great American Songbook en ook enkele eigen composities. De leden delen dezelfde muzieksmaak en ze vonden een geweldige chemie tussen elkaar, wat perfect past bij een band die fantastische muziek ten gehore wil brengen!

Bezetting

 • Irene Reig
 • Altsax
 • Davor Stehlik
 • Gitaar
 • Daniel Nagel
 • Contrabas
 • Tim Hennekes
 • Drums

Locatie: Café Zilt
Zeedijk 49, 1012 AR Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.00 - 23.00

website: Café Zilt

Wim de Jong The Hammond Lounge Sound
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-%E2%80%99t-mandje/">Café ’t Mandje</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Wim de Jong heeft jarenlange ervaring als muzikant bij tal van gelegenheden. Het Hammond-geluid van zijn Roland FR-1x ademt vooral een lounge-sfeer, heeft hij gemerkt. ‘Een aangenaam geluid, dat zich voor een breed repertoire leent. Er mag meegezongen worden!

Line Up

 • Wim de Jong
 • Accordeon

Locatie: Café ‘t Mandje
Zeedijk 63, 1012 AS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 17.00 - 19.00

website: Café ‘t Mandje