De cijfers gaan de goede kant uit, maar de festivalscene in Nederland wordt nog steeds zeer hard getroffen door allerlei beperkingen als gevolg van COVID-19. Red Light Jazz gaat ondanks de virale kwelling definitief door en wordt daarmee één van de weinige jazzfestivals in Nederland dit jaar. In een kleinere setting, maar vol energie, goede moed en als opmaat naar volledige oorlogssterkte voor 2022 heeft de organisatie van Red Light Jazz voor het eerste weekend van september een boeiend programma samengesteld, waarbij de focus ligt op piano en andere toetsinstrumenten. Net als de voorgaande edities met zowel een gratis toegankelijk als een betaald programma.

Tijdens het festivalweekend van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september zal het gebied rond de Amsterdamse wallen, weer het vertrouwde strijdtoneel worden. Dankzij ondersteuning van onder andere het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Sena en media-partner SALTO Amsterdam kunnen o.a. de volgende namen worden genoemd:  Ramón Valle, Marco Mezquida, Jasper van ’t Hof, Hans Dulfer, Montis, Goudsmit & Directie, Trygve Seim Quartet, The Preacher Men, Peter Beets Electric Band, Niels Broos X Jamie Peet e..a.

De kaartverkoop van de betaalde hoofdpodia is inmiddels begonnen. Zie hiervoor: https://redlightjazz.com/tickets/
Voor het totale programma, inclusief de gratis toegankelijke optredens zie: https://redlightjazz.com/programma/

Hier is uiteraard ook alle informatie te vinden die te maken heeft met de actuele coronamaatregelen.

De hoofdpodia zijn dit jaar: Bimhuis, Koninklijke Industrieele Groote Club,  De Waalse Kerk, TOBACCO Theater en de Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky.

Andere podiumlocaties waar Red Light Jazz 2021 plaatsvindt zijn onder meer: Theater Casa Rosso, Flesseman, Café/Restaurant In de Waag, Paleis van de Weemoed, Bulldog Hotel, Hotel Torenzicht, De Bakkerswinkel, Casablanca, Theatercafé Mascini, Café Zilt, Hotel TwentySeven, de Tailor Bar van Grand Hotel Krasnapolsky en de Korpszaal van het Leger des Heils op de Oudezijds Achterburgwal.

De oude Amsterdamse binnenstad kent een jazzcultuur sinds de jaren ’30. Amerikaanse zeelieden brachten vroeger jazzplaten mee op reis en zo maakte Amsterdam kennis met jazz. In de jaren ’40 en ’50 ontstond een levendige jazzscene op de Zeedijk en de Nieuwmarkt. Red Light Jazz brengt die sfeer weer tot leven.