Vorig jaar zagen we ons vanwege COVID-19 genoodzaakt om de oorspronkelijk op 29, 30 en 31 mei 2020 geplande piano-editie van het Red Light Jazz festival te verplaatsen naar 4, 5 en 6 juni 2021. Om het jaar niet helemaal voorbij te laten gaan zonder Red Light Jazz, organiseerden wij in september 2020 in het TOBACCO Theater – in samenwerking met SALTO Amsterdam en het TOBACCO Theater – een kleinschalige livestream-editie van ons jazzfestival.

Hoewel wij anders hadden gehoopt zijn de vooruitzichten voor het eerste weekend van juni 2021 niet rooskleurig. De vaccinaties komen nu pas goed op gang waardoor coronamaatregelen ook in juni nog (deels) van kracht zullen zijn. Wij hebben daarom besloten om de piano-editie van het Red Light Jazz festival wederom uit te stellen. De nieuwe en definitieve festivaldata zijn: 3, 4 en 5 september 2021. Volgens het vaccinatieschema van de Rijksoverheid zou het merendeel van de Nederlandse bevolking dan voldoende beschermd moeten zijn tegen het coronavirus.

Enkele nationale en internationale artiesten en (hoofd)locaties hebben reeds ingestemd met de verplaatsing. De komende weken zullen wij benutten om definitief invulling te geven aan het grotendeels al in 2020 samengestelde festivalprogramma.

Om alvast in de stemming te komen organiseren wij vanaf zondag 6 juni 2021 iedere eerste zondag van de maand een Lazy Sunday Afternoon jazzconcert in het TOBACCO Theater. Achtereenvolgens treden op:

  • Crooners Echo (zo 6 juni)
  • Nomads in Jazz (zo 4 juli)
  • Tico Y Aguabajo (zo 1 augustus)

Kaarten hiervoor zijn onder meer te bestellen op onze website.

Dat Red Light Jazz de coronapandemie kan overleven is mede te danken aan de financiële steun van SENA en het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), en niet in de laatste plaats dankzij vele vrienden en relaties van het Red Light Jazz festival die hun sponsorbijdrage aan de gecancelde editie van 2020 niet hebben teruggevraagd. Dit geeft ons de mogelijkheid (een deel van) het veelzijdige programma dat wij voor Red Light Jazz in 2020 hadden samengesteld alsnog te kunnen presenteren in september 2021. Wij zijn deze sponsors en culturele organisaties dan ook zeer erkentelijk.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Blijf ondertussen gezond!