vrijdag 1 juni
zaterdag 2 juni
zondag 3 juni
Locaties
Amsterdams Marionetten Theater
Amsterdamse Academische Club
Bulldog Hotel
Café De Hartjes
Café De Zeevaart
Café Del Mondo
Café Zilt
Café ’t Mandje
Casa Rosso
Casablanca Café
Casablanca Variété
Cotton Club
De Roode Laars
Haven van Texel
Hofje van Wijs
Hotel Torenzicht
In de Waag (Restaurant-Café)
Leger des Heils (Korpszaal)
Mata Hari
NH Collection Barbizon Palace
OLOF'S
Paleis van Weemoed
Proeflokaal ‘t Kelkje
Skek
SkyLounge - DoubleTree by Hilton
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
00:30
01:00
01:30
02:00
02:30
Knock on wood
21:00 - 22:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/amsterdams-marionetten-theater/">Amsterdams Marionetten Theater</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

VRIJ ENTREE

Knock on Wood is een nieuwe samenwerking tussen vocalist/percussionist Sanne Huijbregts (EvenSanne) en slagwerker/percussionist Joost Lijbaart (Under the Surface, Yuri Honing).

Voor dit ongewone programma zijn ze diep in hun muzikale gereedschapskist gedoken, en hebben alle mogelijke instrumenten en klankkleuren opgediept. Klankpercussie bepaalt de identiteit van de band; het geluid van vibrafoon, marimba en klokkenspel vormt de basis waarop de stem als het ware kan vliegen. Huijbregts liedcompositie en ontvankelijkheid voor pop vloeien samen met de vrijelijk geïmproviseerde klanklandschappen en delicate ritmes van Lijbaart. Het resultaat is een genre- overstijgende droomwereld van loops, lyriek en intieme composities.

Bezetting
 • Sanne Huijbregts
 • Zang, mallets, piano, percussie
 • Joost Lijbaart
 • Drums, mallets, percussie

Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Oudezijds Achterburgwal 45, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 21.00 - 22.30

website: Amsterdams Marionetten Theater

Bourgondisch Combo
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/amsterdamse-academische-club/">Amsterdamse Academische Club</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

VRIJ ENTREE

Het Bourgondisch Combo is de huisband van de Amsterdamse Academische Club. Zij spelen elke eerste vrijdag van de maand in de Amsterdamse Academische Club. De band speelt een prachtig repertoire van eigen en klassieke jazz nummers.

Line Up

 • Cees Hamelink
 • Accordeon
 • Tamara Hoekwater
 • Zang
 • Jean Louis van Dam
 • Piano
 • Daniël Mathot
 • Gitaar
 • Jurre Hogervorst
 • Contrabas
 • Jacob Smit
 • Trompettist
 • Ben Schröder
 • Drums

Locatie: Amsterdamse Academische Club (AAC)
Oudezijds Achterburgwal 235, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 17.00 - 19.00

website: Amsterdamse Academische Club (AAC uva)

THE FUNK DISCIPLES
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bulldog-hotel/">Bulldog Hotel</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

VRIJ ENTREE

The Funk Disciples zijn vier vrienden die elkaar hebben gevonden in de muziek. Ze beschouwen zichzelf als fakkeldragers van de Funk. Dit is de derde keer dat ze optreden op het Red Light Jazz Festival. Leider van The Funk Disciples is frontman Daniël von Piekartz, een van de grootste en meest veelzijdige muzikale talenten in Nederland. Hij speelde op het North Sea Jazz Festival en toerde met Benjamin Herman (New Cool Collective) in binnen- en buitenland. De andere muzikanten hebben ook een rijke geschiedenis van samenwerking met muzikale legendes. Ze serveren tijdens Red Light Jazz in het Bulldog Hotel een cocktail van diepe grooves en rauwe melodieën.

Locatie: Bulldog Hotel
Oudezijds Voorburgwal 220, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 17.00 - 20.00

website: Bulldog Hotel (AAC uva)

Runny Margarita
20:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-de-hartjes/">Café De Hartjes</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

VRIJ ENTREE

De op Curaçao geboren Runny Margarita kwam op jonge leeftijd in de kerk in aanraking met muziek. In 1972 kwam hij naar Nederland. De multidisciplinaire kunstenaar stond daarna op verschillen podia in Nederland. Aanvankelijk met Salsa muziek maar recent heeft Runny de overstap gemaakt naar de Caribbean Jazz hetgeen hem zeer bevalt.

Als componist bracht Runny enkele jaren geleden in eigen beheer de CD Remigrashon uit met eigen nummers. Tijdens zijn optreden op vrijdag 1 juni in Café De Hartjes zal hij enkele van die eigen composities ten gehore brengen. Daarnaast bestaat het repertoire van Runny onder meer uit naar jazz getransformeerde Gospelnummers waar zijn publiek erg van geniet.

Locatie: Café De Hartjes
Nieuwebrugsteeg 25, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 20.00 - 23.00

website: Café De Hartjes

Arthur Heuwekemeijer Trio
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-de-zeevaart/">Café De Zeevaart</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

VRIJ ENTREE

De lyrische saxofonist Arthur Heuwekemeijer speelt stukken uit de rijke Nederlandse liederencultuur in een jazzje van goud. Nostalgische melodieën komen voorbij zoals Aan de Amsterdamse Grachten, de Motten, Laat me, Het Dorp, Telkens Weer, In ’t groene Dal en Roodborstje nodigen uit tot het herleven van vroeger tijden en wellicht het mee neuriën of soms zelfs uit volle borst het refrein meezingen.

Line Up

 • Arthur Heuwekemeijer
 • Sax
 • Joris Teepe
 • Contrabas
 • Thijs Cuppen
 • Toetsen

Locatie: Café De Zeevaart
Oudezijds Achterburgwal 28, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 16.00 - 18.00

website: Café De Zeevaart

Laura Sestri trio & DJ Liv sublime
20:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-del-mondo/">Café Del Mondo</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

VRIJ ENTREE

Dit internationale ensemble vond elkaar in het hart van Amsterdam en het klikte gelijk. Deze wereldburgers met een brede kijk op muziek, leunend op de fundamenten van de jazz, zijn de nieuwste toevoeging aan de deelnemerslijst van het Red Light Jazz Festival. Gedurende de avond neemt de band haar publiek mee naar sferen van pure jazz tot de tedere hartslag van Liv Sublime’s elektronische dj set.

De zangeres van de groep, Laura Sestri (1986) debuteerde in 2004 met een symfonische rockalbum Magua. Daarna breidde haar repertoire flink uit door optredens met koren, in musicals, op festivals en met andere rockbands. Tegelijkertijd volgde zij 9 jaar lang zanglessen.

Ze werkte samen met het productieteam van Massive Music. Als leadzangeres van de groep Artificial happiness zong Laura tijdens exposities, openingen, in clubs, underground, zakendiners, modeshows en op festivals zoals Dance Valley, Mysteryland, Tomorrowland (België), Neu Am See, Beesenstedt en Art Lake (Duitsland). Zij heeft ook in het achtergrondkoor van Trijntje Oosterhuis gezongen en verzorgt solo optredens in Club Dauphine. Laura heeft, voordat ze terug keerde naar Nederland, zes jaar in Israël gewoond waar ze Liv Sublime ontmoette. Het koppel verbond zich voor het leven door de gedeelde passie.

Liv Sublime (1978) bracht haar jeugd door in Rehovot, Israël. Thuis werden er grammofoonplaten gedraaid van klassiek tot jazz en blues. Het creëerde een diepgaande liefde voor muziek. Liv Sublime, bekend als Sublime, werkte 7 jaar lang als dj/producer voor Moksha. In 2002 scoorde zij een hit met het nummer Ano Kaktoo en daarna toerde Liv jarenlang in Europa en Azië als trance dj.

De laatste jaren werkte Liv aan een nieuw repertoire gebaseerd op techno, elektronica, deephouse en sporen van trance. Ze zocht naar de stem die bij haar muziek paste en vond toen Laura.

Tegenwoordig doen Liv en Laura samen shows op exclusieve privé events in Israël en Europa maar staan ook net zo gemakkelijk op festivals als SexyLand en in Paradiso. Jazz gecombineerd met elektronische muziek haalt het beste bij beide naar boven. Laura’s engelachtige stem geeft een frisse nieuwe draai aan legendarische jazz standards. Tijdens jazzjamsessies in de stad kwam Laura de andere twee muzikanten tegen van deze 4-mansformatie.

De gitarist Gianfranco Mascayano (1986) is geboren in Valparaiso Chili en groeide op in Zweden. Te midden van alle grootheden en culturele verscheidenheid aldaar begon ‘Gian’ op vroege leeftijd met het spelen van Latijns Amerikaanse muziek en klassiek gitaar, maar voelde zich al gauw aangetrokken tot jazz en geïmproviseerde muziek. Op vijftienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot de jazzopleiding van Vasaskolan / Gävle waar hij 3 jaar later afstudeerde. In deze periode was Gian nog serieus bezig met breakdance, wat een sterke invloed had op de beleving en zijn aanpak van ritme.

Nadat hij zijn middelbare school afrondde toerde hij door Europa met bands van verschillende stijlen zoals Latin, Hiphop, Reggae, Jazz en Funk. Ook speelde hij op prestigieuze cruiseschepen en won hij de Universal Guitarist Award. Uiteindelijk studeerde Gianfranco af op de jazz-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel verblijft hij in Amsterdam, leidt hij zijn eigen Mascayano jazz kwartet en participeert in andere projecten in verschillende stijlen.

Hendrik Müller (1986), de contrabasspeler in de groep, komt uit Duitsland. Hij begon zijn muzikale carrière op zesjarige leeftijd toen hij klassiek geschoold werd op de piano. Op 14-jarige leeftijd kreeg hij les op de contrabas en voegde zich bij het plaatselijke jeugdorkest en de lokale jeugd-bigband. Piano was op dat moment nog steeds zijn hoofdinstrument tot hij 20 werd.

Tijdens zijn verblijf als uitwisselingsstudent in de Verenigde Staten in 2003/2004 ontdekte Hendrik zijn fascinatie voor jazz. In 2010 ging Hendrik contrabas en basgitaar studeren aan de hoge school voor Muziek en Theater in Hamburg. In 2016 behaalde hij zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam en is Hendrik een bekend gezicht in de Amsterdamse jazzscene.

Line Up

 • Laura Sestri
 • Zang
 • Gian Mascayano
 • Gitaar
 • Hendrik Mueller
 • Contrabas
 • Liv Sublime
 • DJ

Locatie: Café Del Mondo
Nieuwmarkt 28, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 20.00 - 24.00

website: Café Del Mondo

Giuseppe Campisi Quartet
20:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-zilt/">Café Zilt</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

VRIJ ENTREE

Giuseppe Campisi is een in Italië geboren bassist, componist en arrangeur. In 2016 studeerde hij  Magna Cum Laude af aan het Berklee College of Music in het vak ‘Jazz Composition’. Thans volgt Giuseppe de masteropleiding ‘Jazz Performance’ aan het Conservatorium van Amsterdam. Giuseppe speelde op grote Italiaanse jazzfestivals zoals Umbria Jazz, Ortigia Jazz Festival, Canicattini Jazz, Jazz in Badia, MessinaSeaJazz, Castelbuono Jazz Festival, Catania Jazz en Umbria Jazz Winter. Hij heeft opgetreden en opgenomen met prominente namen in de jazzwereld, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, waaronder George Garzone, Dick Oatts, Bob Moses, Yoron Israel, Ray Mantilla, Jason Palmer, Ambrose Akinmusire, Jasper Blom, Stjepko Gut, Rob Van Bavel en vele anderen. Naast zijn reguliere freelance-optredens is Giuseppe een productieve componist en arrangeur. Hij leidt zijn eigen band en maakt deel uit van Fluid Collective, een ensemble dat werd gevormd tijdens zijn Berklee-jaren. Daarmee nam hij een album op: In The Woods. Het Fluid Collective werkt aan de tweede, genaamd The A'dam Chapter.

Line Up

 • Irene Reig
 • Alt sax
 • Davor Stehlik
 • Gitaar
 • Giuseppe Campisi
 • Contrabas
 • Joan Terol
 • Drums

Locatie: Café Zilt
Zeedijk 49, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 20.00 - 23.00

website: Café Zilt

Presentatie Masterclass Nicoline Snaas “Hier durf je wel”
18:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-%E2%80%99t-mandje/">Café ’t Mandje</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">18:00</div>

VRIJ ENTREE

Nicoline Snaas groeide op met muziek. Haar ouders hadden een platenzaak, haar moeder kreeg iedere week zangles aan huis en haar broers hadden een band waarmee ze vaak zong. Ze leerden van elkaar.

Nicoline kreeg op jonge leeftijd piano- en vioolles. Klassiek in eerste instantie. Later leerde zij zichzelf gitaar spelen en maakte ze eigen liedjes. Zij zong op verschillende talentenjachten, nam zangles bij Tom de Graaf in Schagen. Nicoline zong in verschillende formaties: Clean en Cosy (close harmony), Double Touch (pop), Off limits (a-capella) en Scarabee (a-cappella).

Via een workshop van Floor van Zutphen kreeg Nicoline een aantal jaren zangles van Astrid Seriese. In die periode kwam zij in contact met Peggy Larson en zong zij vervolgens 4 jaar in Peggy's Angels. Nicoline richtte ook een a-cappella-groep op: Christmas Angels. Met Walter Bertram startte zij het Nicoline Snaas Jazz Combo. Het combo is nog steeds actief in wisselende bezettingen.

Line Up

 • Nicoline Snaas
 • Zang
 • Mateusz Pulawski
 • Gitaar

Locatie: Café 't Mandje
Zeedijk 63, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 18.00 - 19.00

website: Café 't Mandje

Ellen ten Damme
14:30 - 15:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casa-rosso/">Casa Rosso</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">14:30</div>

VRIJ ENTREE

“Je Veux L’amour!”

In Casa Rosso brengt zangeres en entertainer Ellen ten Damme op vrijdag 1 juni een deel van haar bekende theatervoorstelling PARIS – BERLIN. Van Parijs naar Berlijn, via Amsterdam en weer terug maar dan heel intiem, begeleid door pianist Jochem Braat. Ellen brengt een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw, zoals Edith Piaf, Bertold Brecht en Kurt Weill, maar ook aan jazz uit de jaren ‘40 en ‘50 en de muziek van vandaag de dag.

Zelf heeft Ellen in de halve eeuw dat ze hier al rondloopt al veel mogen meemaken, amoureuze avonturen of juist niet. Toch vraagt zij zich vrolijk af: “Kan ik er iets aan doen, dat alles naar de klote gaat? Nee!” Dus laten we dansen en zingen. De liefde en het leven vieren, nu!

Line Up

 • Ellen ten Damme
 • Zang
 • Jochem Braat
 • Piano

Locatie: Casa Rosso
Oudezijds Achterburgwal 106-108, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 14.30 - 15.30

website: Casa Rosso

Saskia Laroo’s Jazzkia feat. Warren Byrd
19:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-cafe/">Casablanca Café</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

VRIJ ENTREE

In Amerika is Saskia Laroo door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’.

Saskia is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast. Geboren op 31 juli 1959 in Amsterdam, begon ze op achtjarige leeftijd met trompet spelen, zonder er ook maar over te dromen later een professioneel muzikante te worden. Dat veranderde toen Saskia achttien was. Ze ging wiskunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam en maakte een ommezwaai richting muziek. Ze speelde in veel verschillende groepen , voornamelijk contrabas, maar later ook trompet. Saskia creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord. Het resultaat is een prettig mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk, reggae, dat niet veel muzikanten kunnen waarmaken. De opgedane muzikale ervaringen zette ze om in zeven CD albums en een DVD die variëren van dance, jazz en salsa-bop tot pure jazz en waarin ze haar persoonlijkheid sterk neerzet.

Natuurlijk is Saskia ook regelmatig op de Nederlandse podia te horen en te zien en blijft ze trouw aan haar geboortestad Amsterdam door daar ook zoveel mogelijk en met veel plezier op te treden. Jazzcafé Casablanca was jarenlang haar vaste maandelijkse stek met onder meer de releaseparty van haar CD Jazzkia. Nu is ze heel blij terug te keren naar Casablanca voor het Red Light Jazz festival. Saskia treedt er op 1 juni op met haar jazzkwartet “Jazzkia” featuring Warren Byrd. De volgende dag staat ze in de Cotton Club op de Nieuwmarkt.

Line Up

 • Saskia Laroo
 • Trompet, sax, vocals
 • Warren Byrd
 • Piano/Keyboard, vocals
 • Daniel Gueli
 • Contrabas, basgitaar
 • Sun-Mi Hong (winnaar Sena Dutch Jazz Competitie 2018)
 • Drums

Locatie: Cafe Casablanca
Zeedijk 26-E, 1012 AZ Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 19.00 - 22.00

website: Café Casablanca

Chet Baker, The last days
17:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-variete/">Casablanca Variété</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

VRIJ ENTREE

(Film/Documentaire van Willem Ouwerkerk)

Chet Baker, The Last Days is een documentaire over de laatste dagen van de Amerikaanse jazztrompettist en zanger Chet Baker in Amsterdam. De film werd in 1990 in opdracht van de Wereldomroep gemaakt door de recent overleden regisseur Willem Ouwerkerk. Er komen veel insiders aan het woord, waaronder jazzpianist Russ Freeman, Wim Wigt (impresario/platenbaas), Evert Hekkema (trompettist), de Belgische gitarist Philip Cathérine en Jacques Pelzer, “de apotheekhoudende saxofonist uit Luik”. "Chet Baker, The Last Days is misschien wel de meest accurate en eerlijke kijk op het leven, de carrière en de laatste dagen van Chet Baker. De film bevat een aantal zeer zeldzame opnames en een gebalanceerde kijk in het spel van Baker."

Locatie: Casablanca Variété
Zeedijk 24, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 17.00 - 18.00

website: Casablanca Variété

Chet Baker, The last days
18:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-variete/">Casablanca Variété</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">18:00</div>

VRIJ ENTREE

(Film/Documentaire van Willem Ouwerkerk)

Chet Baker, The Last Days is een documentaire over de laatste dagen van de Amerikaanse jazztrompettist en zanger Chet Baker in Amsterdam. De film werd in 1990 in opdracht van de Wereldomroep gemaakt door de recent overleden regisseur Willem Ouwerkerk. Er komen veel insiders aan het woord, waaronder jazzpianist Russ Freeman, Wim Wigt (impresario/platenbaas), Evert Hekkema (trompettist), de Belgische gitarist Philip Cathérine en Jacques Pelzer, “de apotheekhoudende saxofonist uit Luik”. "Chet Baker, The Last Days is misschien wel de meest accurate en eerlijke kijk op het leven, de carrière en de laatste dagen van Chet Baker. De film bevat een aantal zeer zeldzame opnames en een gebalanceerde kijk in het spel van Baker."

Locatie: Casablanca Variété
Zeedijk 24, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 18.00 - 19.00

website: Casablanca Variété

Jiggle ’n Jazz
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cotton-club/">Cotton Club</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

VRIJ ENTREE

Deze krachtige Amsterdamse jazz-soul formatie springt meer en meer in het oog bij het publiek. Reden waarom Jiggle ‘n Jazz voor de tweede maal op het Red Light Jazz Festival staat. Niet verrassend want deze band bestaat uit zes gedreven muzikanten, ieder met een eigen respectabele staat van dienst, die in de huidige samenstelling sinds begin 2017 samenwerken. Momenteel wordt gewerkt aan een in 2018 te verschijnen album. Jiggle ‘n Jazz speelt jazz met veel soul. Frontvrouw Rivka Worms (zang) creëert haar melodieën op het fundament van de super groovy ritmesectie met Richard Lems (drums), Rob IJsendijk (bas) en Jasper van der Schaaf (piano) aangevuld met Robert Mollee (saxen) en Bart Noorman (trompet en bugel) #jazz#cool#swing.

JIGGLE 'N JAZZ Social

Locatie: Cotton Club
Nieuwmarkt 5, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 17.00 - 20.00

website: Cotton Club

The Red Boot Quartet
19:30 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/de-roode-laars/">De Roode Laars</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

VRIJ ENTREE

De naam The Red Boot Quartet verwijst naar het eerste Red Light Jazz optreden in 2015 van deze inmiddels fameuze gelegenheidsformatie in Café De Roode Laars op de Zeedijk. De onbetwiste leider van het kwartet is de geboren Amsterdammer Ronald Jansen Heijtmajer (1947).

Ronald studeerde in de jaren ’70 klarinet en saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam en bracht voor het VPRO/BASTA-label het album Fingerbustin’ uit. Als lid van de Dutch Orchestra is Ronald op verschillend cd’s te horen die BASTA in de loop der jaren heeft uitgebracht. Ronald speelde op vele festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Na het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd is Ronald blijven spelen. Hij vindt optreden nog steeds leuk, vooral het spelen op het Red Light Jazz Festival in hartje Amsterdam.

Naast Ronald is de eenarmige trompettist Menno Daams (1961) een opvallende verschijning in het jazzkwartet. Menno is, net als Ronald, Amsterdammer in hart en nieren. Voordat hij op 12-jarige leeftijd zijn rechterarm verloor, speelde Menno gitaar. Terwijl hij op jonge leeftijd werd opgeleid door Freddy Grin - destijds solo kornettist van het Concertgebouw Orkest - begon Menno al met vrienden jazz te spelen in de stijl van zijn grote voorbeeld Louis Armstrong. Op zijn 16-de kon hij al arrangeren. In 1987 werd Menno toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium waar hij jazz trompet studeerde onder leiding van Charles Green. In 1988 studeerde Menno cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam als historicus gespecialiseerd in Oude Geschiedenis.

Van 1992 tot 2000 was Menno trompettist en arrangeur van The Beau Hunks, een jazzgroep die ook buiten de landsgrenzen bekendheid genoot. Van 1996 tot 2003 speelde Menno in The Jazz Orchestra of the Concertgebouw waarvoor hij eveneens arrangementen schreef. Verder arrangeerde Menno onder andere voor het Metropole Orkest en de Dutch Swing College Band. In de afgelopen jaren speelde Menno met Jake Hanna, Scott Hamilton, Lee Konitz, Toots Thielemans, Monty Alexander en vele anderen.

Van 2008 tot 2015 was Menno docent aan het Conservatorium van Amsterdam en gastdocent aan andere conservatoria. Momenteel geeft Menno privélessen en is hij betroken bij de jaarlijkse ‘Classic Jazz Workshop’ in Ascona Zwitserland. Naast het zo nu en dan optreden met The Red Boot Quartet heeft Menno zijn eigen jazzkwartet: The Unaccounted Four.

De andere twee leden van The Red Boot Quartet zijn gitarist Rolf Koppijn en bassist Rob Veenhuizen. Rolf leerde gitaarspelen van zijn vader die voor de oorlog deel uitmaakte van het Quintet van de Nederlandsche Jazzliga. Op Red Light Jazz speelt Rolf op een hele bijzondere National tenorgitaar uit 1931. En let bij Rob eens op de extra (vijfde) snaar op zijn contrabas waardoor hij zijn swingende loopjes, moeiteloos tot grote hoogte kan blijven spelen.

Bezetting

 • Ronald Jansen Heijtmajer
 • Sax
 • Menno Daams
 • Trompet
 • Rolf Koppijn
 • Gitaar
 • Rob Veenhuizen
 • Contrabas

Locatie: Café De Roode Laars
Zeedijk 17, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 19.30 - 22.00

website: Café De Roode Laars

Giuseppe Campisi Trio
18:00 - 19:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/haven-van-texel/">Haven van Texel</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">18:00</div>

VRIJ ENTREE

Giuseppe Campisi is een in Italië geboren bassist, componist en arrangeur. In 2016 studeerde hij Magna Cum Laude af aan het Berklee College of Music in het vak ‘Jazz Composition’. Thans volgt Giuseppe de masteropleiding ‘Jazz Performance’ aan het Conservatorium van Amsterdam.

Giuseppe speelde op grote Italiaanse jazzfestivals zoals Umbria Jazz, Ortigia Jazz Festival, Canicattini Jazz, Jazz in Badia, MessinaSeaJazz, Castelbuono Jazz Festival, Catania Jazz en Umbria Jazz Winter.

Hij heeft opgetreden en opgenomen met prominente namen in de jazzwereld, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, waaronder George Garzone, Dick Oatts, Bob Moses, Yoron Israel, Ray Mantilla, Jason Palmer, Ambrose Akinmusire, Jasper Blom, Stjepko Gut, Rob Van Bavel en vele anderen.

Naast zijn reguliere freelance-optredens is Giuseppe een productieve componist en arrangeur. Hij leidt zijn eigen band en maakt deel uit van Fluid Collective, een ensemble dat werd gevormd tijdens zijn Berklee-jaren. Daarmee nam hij een album op: In The Woods. Het Fluid Collective werkt aan de tweede, genaamd The A'dam Chapter .

In Haven van Texel speelt Giuseppe vrijdag 1 juni met zijn trio.

Line Up

 • Irene Reig
 • Alto sax
 • Giuseppe Campisi
 • Contrabas
 • Joan Terol
 • Drums

Locatie: Haven van Texel
Sint Olofssteeg 11, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 18.00 - 19.30

website: Haven van Texel

The Advertisers
20:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/hofje-van-wijs/">Hofje van Wijs</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

VRIJ ENTREE

The Advertisers maken een mix van jazz, funk, blues, rock en latin; binnen het repertoire en zelfs binnen de afzonderlijke nummers. Kortom: fusion in de ware zin van het woord. Instrumentaal afgewisseld met zang en veel ruimte voor improvisatie. Geraffineerd samenspel in combinatie met individuele hoogstandjes.

Gitarist Mick Heine groeide op met de popmuziek van de jaren '60 en de jazz-rock van de jaren '70 en belandde zo vervolgens in allerlei funk-, soul- en rockgroepen. De wens heeft echter altijd gesluimerd gitarist te zijn in een jazztrio met bas en drums.

Philippe van Haren Noman ging als jonge tiener achter een drumstel zitten en ‘pats’, de klik was er. Het was zijn start als drummer en de liefde ging nooit meer weg. Op zestienjarige leeftijd zijn eerste trio, met o.a. gitarist Arthur Ebeling. Geïnspireerd door de grote jazzrockbands uit begin jaren zeventig, als oudere tiener in een jazzrock-formatie met o.a. Maarten van Norden (die later Future Shock oprichtte). Philippe speelde tevens vele sessies met vele muzikanten uit de Amsterdamse muziekscene in de zeventiger jaren. Op latere leeftijd speelde hij in Roberto Q and The Boppers en FUR en deed een korte tour in de backing band van mondharmonica-virtuoos Magic Dick (The J. Geils Band). Verder gaf Philippe meerdere live drumsolo’s in het tv programma ‘Hoeksteen Live'. Hij bracht twee cd’s uit: in 1997 de solo drum cd ‘PHILIPPE', met hierop uitsluitend drums en in 2004 de cd ‘A WEEKEND IN OCTOBER' van PHILIPPE, een zesmans fusion-formatie. Net als gitarist Mick Heine wilde hij een trio met gitaar, bas en drums. En zo geschiedde; in 2015 werden The Advertisers opgericht.

Cees van der Laarse speelt bas en jazz al vanaf z'n 14e. Is autodidact en heeft sindsdien met de meest uiteenlopende musici gespeeld zoals Dave Mason (Traffic), folkjazz-groep Sail (waarin zijn mentor Jan Jacobs de contrabas speelde), jazztrompettist Eddie Gale en fluitist Wallace Shorts. Eerste profband was Raoul Burnett's latinjazz-groep Sight. Met de Jan Akkerman Band werd hij pas echt bekend; ze toeren door heel Europa met als hoogtepunt het Montreux Jazz Festival. Ook heeft hij, als lid van Paradiso's Houseband, met Chip Taylor en Emmylou Harris gebast. Op jazz- en bluesgebied met Rob Franken, Harry Muskee, Hans Dulfer, Joachim Kühn, Jasper van 't Hof, Didier Lockwood, Bob Malach, Angelique Kidjo, Neppy Noya, Eef Albers, Brainbox. Op het Red Light Jazz Festival is hij te gast met Philippe van Haren Noman en Mick Heine.

Locatie: Hofje van Wijs
Zeedijk 43, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 20.00 - 24.00

website: Hofje van Wijs

Maaris
21:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/hotel-torenzicht/">Hotel Torenzicht</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

VRIJ ENTREE

MAARIS; een toffe zinnenprikkelende band uit het Groningse. Gevormd door een stel jonge muzikanten met als gemene deler liefde voor de blues en rock. Blues in de breedste zin van het woord! Verwacht van deze band bepaald geen standaard 12/8 riedels. Een eigen geluid wat de band in relatief korte tijd wist te ontwikkelen en wat eind oktober 2017 reeds heeft geleid tot de goed ontvangen debuut live EP ‘Time’ (in 432 Hertz).

Line Up

 • Mariska Brink
 • Zang
 • Chiron Schut
 • Gitaar
 • Pandu Windartono
 • Drums
 • Arnout Arkenbout
 • Hammond orgel

Locatie: Hotel Torenzicht
Oudezijds Achterburgwal 28, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 21.00 - 23.00

website: Hotel Torenzicht

Adriane Callas trio
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/in-de-waag-%28restaurant-cafe%29/">In de Waag (Restaurant-Café)</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

VRIJ ENTREE

De Amerikaanse zangeres Adriane Callas, afkomstig uit Hollywood, California, speelt met haar trio op het Red Light Jazz Festival. In Restaurant Café In de Waag speelt zij met top muzikanten Rik van der Ouw (toetsen) en Maurice Slot (drums). Samen creëren zij een intieme en zwoele sfeer met het uitvoeren van Adriane’s favoriete stukken, geïnspireerd door Jazz /Swing standards, Motown en Lichte Pop Klassiekers "van Gershwin tot Sting".

Line Up

 • Adriane Callas
 • Zang
 • Rik van der Ouw
 • Toetsen
 • Maurice Slot
 • Drums

Locatie: Restaurant Café In de Waag
Nieuwmarkt 4, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 16.00 - 18.00

website: Restaurant Café In de Waag

David Berkman Trio
19:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/leger-des-heils-%28korpszaal%29/">Leger des Heils (Korpszaal)</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

VRIJ ENTREE

De Amerikaanse pianist David Berkman levert al 30 jaar een belangrijk aandeel aan de jazz-scene van New York, zowel als een creative en swingende pianist maar ook als getalenteerd componist en arrangeur.

Berkman deelde het podium met vele grote namen zoals Sonny Stitt, Tom Harrell, Brian Blade, the Vanguard Orchestra, Cecil McBee, Ray Drummond, Dave Douglas, Chris Potter, Chris Cheek, Steve Wilson, Victor Lewis, Dayna Stephens, Linda Oh en Dick Oatts. Behalve een begenadigd pianist, arrangeur en componist is Berkman ook een begaafd docent; hij is onder meer “director of Jazz Studies” in Queens College in New York. Berkman schreef drie lesboeken over Jazz die worden gebruikt op Universiteiten en Conservatoria over de hele wereld. Hij is vaste docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Berkman speelt al ruim 20 jaar samen met de Nederlandse bassist Joris Teepe met wie hij ook op 1 juni zal optreden tijdens het Red Light Jazz festival.

Bassist Joris Teepe (1962) is de eerste jazzmuzikant uit Nederland die succesvol was in New York en daar zijn carrière voortzette.

Toen hij in 1992 in New York arriveerde met alleen zijn basgitaar en een koffer, volgde hij lessen bij Ron Carter, ontmoette hij al gauw andere muzikanten en begon hij met spelen in clubs. Een jaar later nam hij zijn eerste CD op, met een band onder leiding van Don Braden en met Cyrus Chestnut, Carl Allen en Tom Harrell. Vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling  voor Joris en werd hij een veel gevraagd bassist. Hij heeft gewerkt met de "who-is-who in Jazz", zoals Benny Golson, Sonny Fortune, Rashied Ali, Billy Hart en Randy Brecker.

Momenteel heeft Joris 10 albums opgenomen als solo-artiest. Hij vestigde zich ook als een componist, een platenproducent (veel verschillende labels en artiesten), een docent (van Jazz Studies aan de Hanze University, Bass Professor aan het Queens College, NY) en als een bandleider. In 2004 werd Joris Teepe genomineerd voor de Bird Award op het North Sea Jazz Festival in de categorie "Artist deserving wider recognition".

Owen Hart Jr. is een veelgevraagd drummer. He is geboren in Florida en verhuisde naar New York in 1998. Hart werd daar lid van het kwartet van saxofonist Greg Tardy waar ook Joris Teepe in speelde. In 2001 verhuisde Owen op uitnodiging van de Amerikaans/Nederlandse bassist Teepe naar Nederland om in Groningen les te geven op het conservatorium. Momenteel is hij heel actief in de Europese scene en speelt hij met Michael Moore ensemble, Joris Teepe Quartet, Timucin Sahin trio, Marius Preda trio en meer.

Line Up

 • David Berkman
 • Piano
 • Joris Teepe
 • Contrabass
 • Owen Hart Jr.
 • Drums

Locatie: Leger des Heils (Korpszaal)
Oudezijds Achterburgwal 45, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 19.00 - 20.00

website: Leger des Heils (Korpszaal)

TRUNK.
21:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/leger-des-heils-%28korpszaal%29/">Leger des Heils (Korpszaal)</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

TRUNK. staat voor een dansbare mix van funky grooves, gekruid met een flinke dosis jazz-complexiteit, ingebed in slimme, aanstekelijke composities, gepresenteerd met een sterke live performance. TRUNK. laat zich daarbij inspireren door de jam-gebaseerde improvisaties van grensverleggende bands als Miles Davis’ Bitches Brew, Medeski, Martin & Wood en Rudder.

Bekijk hier een korte promo video van TRUNK.

Bezetting

Saxofonist Iman Spaargaren (Young VIP Tour 2012) is een zeer actieve front- en sideman die met zijn bands Undercurrent en Thelonious4 optreedt op nationale en internationale podia.

Toetsenist Wolfgang Maiwald (half-finalist Dutch Jazz Competition 2014) toert succesvol met zijn eigen Wolfgang Maiwald Trio en speelde met vele jazz-coryfeeën als Jesse van Ruller, Ellen ten Damme en Rick Margitza.

Basgitarist Dave Sahanaja speelt o.a. met de jazz-funk groep Captain Hook en was een van de vooraanstaande leden bij ‘Horns of Plenty’.

De virtuose drummer Franc auf dem Brinke toert met o.a. Deborah J. Carter, Toon Roos en Christian Hassenstein door Europa.

Locatie: Leger des Heils (Korpszaal)
Oudezijds Achterburgwal 45, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 21.00 - 22.00

website: Leger des Heils (Korpszaal)

DJ Jazz Min Lau
21:00 - 02:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/mata-hari/">Mata Hari</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

VRIJ ENTREE

Jen Min Lau a.k.a. DJ Jazz Min Lau draaide op The Hague Jazz Festival, Delft Jazz festival, Jazz in de Gracht Festival, Extrema Outdoor Festival en eerder op / bij Jazz concerten van Prospero Jazz organisatie. Jen is al een aantal jaren vaste DJ voor Pro Jazz in Den Haag. Jen draait diverse jazzstijlen zoals Funky Jazz - Latin Jazz - Nu Jazz - Hip Hop Jazz - Acid Jazz - Electro Jazz - Bossa Nova en meer..

Locatie: Mata Hari
Oudezijds Achterburgwal 22, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 21.00 - 02.30

website: Mata Hari

Edu Ninck Blok Quartet
feat. John Engels (Openings concert)
14:00 - 15:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/nh-collection-barbizon-palace/">NH Collection Barbizon Palace</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">14:00</div>

VRIJ ENTREE

Red Light Jazz 2018 wordt op vrijdag 1 juni om 14.00u officieel geopend met een eerbetoon aan trompettist Chet Baker, die dertig jaar terug in deze wijk overleed.

In het NH Collection Barbizon Palace Hotel speelt het Edu Ninck Blok Quartet met John Engels. Trompettist Edu Ninck Blok en drummer John Engels werkten immers met Chet op de podia en in de platenstudio.

Bassist is Jeroen de Valk, tevens bekend als Chets biograaf. Vorig jaar publiceerde hij een drastisch herziene en uitgebreide editie: ‘Chet Baker / His life and music’. Het kwartet wordt gecompleteerd door gitarist Hans Knapp.

In het Barbizon Hotel wordt Baker ook herdacht met een expositie: foto’s van Paolo Gant en memorabilia van Jeroen de Valk.

Het kwartet is te horen op de cd ‘Traces of Chesney / A tribute to Chet Baker’. Het blad Jazzism schreef: ‘Engels is een gouden greep voor dit eerbetoon. Een aandoenlijke buiging van de ene trompettist naar de andere.’

Line Up

 • Edu Ninck Blok
 • Trompet
 • Jeroen de Valk
 • Contrabass
 • Hans Knapp
 • gitaar
 • John Engels
 • Drums

Locatie: NH Collection Barbizon Palace Hotel (lobby)
Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 14.00 - 15.00

website: NH Collection Barbizon Palace Hotel

OPENING NIGHT:
WILD Organ & Drums
,
Tom Browne
,
Spargo
&
DJ Maestro
19:30 - 02:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/olof%27s/">OLOF'S</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

Red Light Jazz viert vrijdagavond 1 juni haar 5e verjaardag op de Zeedijk met een knallende “Opening Night” in de prachtige Sint Olofskapel dat tegenwoordig Olof’s heet. Met concerten van de Amerikaanse trompettist Tom Browne, bekend van de wereldhit ‘Funkin for Jamaica’, en de fameuze Amsterdamse funkdisco-groep Spargo, is een feestje gegarandeerd. Het voorprogramma wordt verzorgd door het energieke duo WILD Organ & Drums.

Voor spannende entertainment zorgen DJ Maestro en paaldanseressen terwijl een croupier van Holland Casino aan de Blackjack-tafel uitlegt hoe het ‘spelletje’ werkt en er – voor de fun – toernooitjes worden gespeeld. Er is een foodbar om u culinair van dienst te zijn en een bar waar u cocktails en andere drankjes kunt bestellen. Deze bruisende avond vol muziek en entertainment wilt u niet missen!

Locatie: OLOF'S
Zeedijk 2, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 19.30 - 02.00

website: Sint Olofskapel

Wouter Kiers Quartet ft. Natsumi Scarlett
20:30 - 23:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/paleis-van-weemoed/">Paleis van Weemoed</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

VRIJ ENTREE
Jazz Burlesque

Jazz betekent van oorsprong “zeer energieke dans’. Het Wouter Kiers Quartet en de bekende Burlesque danseres Natsumi Scarlett geven aan Jazz een nieuwe dimensie: jazzmuziek in combinatie met exotische variété en dans. Een samenwerking om niet te missen.

Line Up

 • Wouter Kiers
 • Sax
 • Maarten Kruijswijk
 • Drums
 • Cajan Witmer
 • Piano
 • Hans Ruigrok
 • Bas
 • Natsumi Scarlett
 • Dans

Locatie: Paleis van de Weemoed
Oudezijds Voorburgwal 15, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 20.30 - 23.30

website: Paleis van de Weemoed

Piep en Stok
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/proeflokaal-%E2%80%98t-kelkje/">Proeflokaal ‘t Kelkje</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Het duo Piep en Stok bestaat uit gitarist Henk Sprenger en saxofonist Gideon Tazelaar. Ze leerde elkaar kennen op het Junior Jazz College van het conservatorium van Amsterdam. Toen in 2009 de piepjonge Gideon als enige kwam opdagen bij de les van de stokoude Henk, kregen ze bij toeval de kans om als duo te spelen. Dat beviel zo goed dat ze wanneer er zich de gelegenheid voordeed, samen speelden en optraden.

Henk speelde onder andere bij de Skymasters en de Ramblers. Gideon speelde onder andere met Benjamin Herman en Theo Loevendie en studeert momenteel aan de Juilliard School in New York.

Ondanks Gideons buitenlands verblijf, spelen ze nog steeds graag samen wanneer ze de kans krijgen. Dat zal dan ook gebeuren op 1 juni tijdens het Red Light Jazz Festival en wel in Proeflokaal ‘t Kelkje.

Bezetting
 • Gideon Tazelaar
 • Sax
 • Henk Sprenger
 • Gitaar

Locatie: Proeflokaal ’t Kelkje
Oudezijds Achterburgwal 164, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 17.00 - 19.00

website: Proeflokaal ’t Kelkje

Bob Hoving
22:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/skek/">Skek</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">22:00</div>

VRIJ ENTREE

Beïnvloed door zijn rijke en gevarieerde muzikale interesses geeft Bob Hoving (gitaar) met zijn kwartet een persoonlijke draai aan de huidige moderne jazz. Met respect voor de traditie spelen ze een eigentijdse mix waarin samenspel, lyriek en muzikaliteit centraal staan. De band bestaat verder uit Santiago von Sternenfels, Daniel Nagel en Tijn Koenen. Santiago von Sternenfels is een Mexicaanse alt saxofonist die met uitdagende ideeën de band inspireert. Bassist Daniel Nagel is van Duitse komaf en thuis in zowel traditionele als hedendaagse muziek. We zullen nog veel van hem horen. Tijn Koenen is een interactieve drummer die op zeer speelse wijze de muzikanten bij elkaar weet te houden.

Locatie: Skek
Zeedijk 4-8, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 22.00 - 24.00 uur

website: Skek

The Triplicats
19:00 - 22:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/skylounge---doubletree-by-hilton/">SkyLounge - DoubleTree by Hilton</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 1 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

The Triplicats zijn Dewi Pechler, Diederick Ensink en Sebas Wolfensberger. Zij hebben elkaar ontmoet in Studio 21 in Hilversum, waar zij al jarenlang de muzikale omlijsting verzorgen bij dinnershows en diverse grote evenementen. Onlangs hebben ze besloten hun vleugels uit te willen slaan naar buiten de studio.

The Triplicats onderscheiden zich van andere akoestische trio’s door hun originaliteit, kwaliteit en multi-instrumentaliteit. Niet alleen Dewi, maar ook Diederick kan de leadzang op zich nemen. Omdat Sebas naast contrabas ook gitaar speelt en meezingt, kan het trio zeer gevarieerd voor de dag komen.

Oude jazz en easy listening wordt afgewisseld met hits van nu, in een ‘vintage’ uitvoering. Met hun swing vintage music, loepzuivere driestemmigheid en het tot in de puntjes verzorgde uiterlijk zijn The Triplicats een lust voor oog èn oor.

Line Up

 • Dewi Pechler
 • Leadzang
 • Sebas Wolfensberger
 • Zang/ contrabas/ gitaar
 • Diederick Ensink
 • Leadzang/ piano/ viool

Locatie: SkyLounge Amsterdam
Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 1 JUNI 2018 | 19.00 - 22.30

website: SkyLounge Amsterdam

Locaties
Bulldog Hotel
Café Del Mondo
Café In ’t Aepjen
Café Zilt
Café ’t Mandje
Casa Rosso
Casablanca Café
Casablanca Variété
Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)
Cotton Club
De Roode Laars
Flesseman
Haven van Texel
Hofje van Wijs
Hotel Prins Hendrik
In de Waag (Restaurant-Café)
Kaptein Zeppos
Leger des Heils (Korpszaal)
Mata Hari
OLOF'S
Paleis van Weemoed
Proeflokaal ‘t Kelkje
Skek
TOBACCO Theater
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
00:30
01:00
01:30
02:00
02:30
Lucy Woodward
20:00 - 21:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bulldog-hotel/">Bulldog Hotel</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

VRIJ ENTREE

Na vier succesvolle optredens vorig jaar keert de Amerikaanse zangeres Lucy Woodward terug naar Nederland voor een optreden op het Red Light Jazz Festival, en wel in het Bulldog Hotel. Het concert van Lucy en haar Nederlandse begeleidingsband staat in het teken van haar meest recente album Til They Bang On The Door (GroundUP/Verve/ Universal). Ze zal in het Bulldog Hotel ook haar oudere werk ten gehore brengen.

Lucy Woodward is geboren in Londen en bracht haar vroege jeugd door in Amsterdam. Ze groeide daarna op in New York bij haar moeder en bracht de zomers door in Soest bij haar vader. Als dochter van twee klassiek geschoolde muzikanten ligt het voor de hand dat Woodward daar iets van meekrijgt. Ze is nog maar net klaar met school als Lucy in New York jazznummers gaat zingen in restaurants. Ze treedt op met coverbands en schrijft songs voor anderen. Atlantic Records is onder de indruk van Woodward en brengt in 2003 haar debuut-album While You Can uit. Ze scoort zelf een Top 40 hit met Dumb Girls en haar compositie (There’s Gotta Be) More To Life, gezongen door Stacie Orrico, bereikt uiteindelijk de Top 5.

Om in haar onderhoud te voorzien zingt Lucy talloze filmsoundtracks en TV-reclames in. Ondertussen gaat ze verder met het schrijven van songs en het optreden met haar eigen band. Het volgende album van Lucy is getiteld (2008) en werd geproduceerd door Itaal Shur (Santana, Maxwell) en Tim K (Tiny Hearts). De plaat laat de jazzy kant van Lucy horen. Twee jaar later verschijnt de opvolger Hooked! op het jazzlabel Verve. Beide albums, waarin Lucy teruggrijpt naar haar muzikale wortels in New York City, brengen haar carrière in een stroomversnelling.

In 2011 komt Lucy in contact met Michael League, de frontman van de New Yorkse jazz en fusion groep Snarky Puppy waarmee ze nummers gaat opnemen en gaat touren. Lucy levert een bijdrage aan twee stukken van het met een Grammy bekroonde Snarky Puppy-album Family Dinner, Vol. 1, waaronder de track Too Hot To Last.

In 2016 komt haar vierde solo-album Til They Bang On The Door uit. Het is een all-star productie met medewerking van Snarky Puppy-leden Cory Henry en League zelf, plus toetsenist/producer Henry Hey (David Bowie, Forq). Naast haar solocarrière werkte Woodward samen met grote namen als Rod Stewart, Chaka Khan, Pink Martini, Celine Dion, Nikka Costa, Carole King en Joe Cocker. Haar liedjes en stem zijn te horen in speelfilms als What a Girl Wants, The Blind Side, Music and Lyrics and Ice Princess.

 • “What a voice …”
  RUSSELL CROWE (on Twitter)
 • "Her voice is a pleasant mix of wide-eyed charm and in-theknowplayfulness. Like a piece of clove gum, she's got a good kick, and the flavor lingers pretty well afterwards."
  (JAZZ WEEKLY)
 • “A steamy, string-kissed slice of retro British pop by a versatile singer/songwriter.”
  (USA TODAY)
 • “Tantalizing”
  (ALL MUSIC)

Line Up

 • Lucy Woodward
 • Zang
 • Jordy Kalfsvel
 • Toetsen
 • Jeroen Vierdag
 • Bas
 • Niek de Bruijn
 • Drums
 • Jelle Roozenburg
 • Gitaar

Lucy Woodward Social

Locatie: The Bulldog Hotel
Oudezijds Voorburgwal 220, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 20.00 - 21.00

website: The Bulldog Hotel

Laura Sestri trio & DJ Liv sublime
20:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-del-mondo/">Café Del Mondo</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

VRIJ ENTREE

Dit internationale ensemble vond elkaar in het hart van Amsterdam en het klikte gelijk. Deze wereldburgers met een brede kijk op muziek, leunend op de fundamenten van de jazz, zijn de nieuwste toevoeging aan de deelnemerslijst van het Red Light Jazz Festival. Gedurende de avond neemt de band haar publiek mee naar sferen van pure jazz tot de tedere hartslag van Liv Sublime’s elektronische dj set.

De zangeres van de groep, Laura Sestri (1986) debuteerde in 2004 met een symfonische rockalbum Magua. Daarna breidde haar repertoire flink uit door optredens met koren, in musicals, op festivals en met andere rockbands. Tegelijkertijd volgde zij 9 jaar lang zanglessen.

Ze werkte samen met het productieteam van Massive Music. Als leadzangeres van de groep Artificial happiness zong Laura tijdens exposities, openingen, in clubs, underground, zakendiners, modeshows en op festivals zoals Dance Valley, Mysteryland, Tomorrowland (België), Neu Am See, Beesenstedt en Art Lake (Duitsland). Zij heeft ook in het achtergrondkoor van Trijntje Oosterhuis gezongen en verzorgt solo optredens in Club Dauphine. Laura heeft, voordat ze terug keerde naar Nederland, zes jaar in Israël gewoond waar ze Liv Sublime ontmoette. Het koppel verbond zich voor het leven door de gedeelde passie.

Liv Sublime (1978) bracht haar jeugd door in Rehovot, Israël. Thuis werden er grammofoonplaten gedraaid van klassiek tot jazz en blues. Het creëerde een diepgaande liefde voor muziek. Liv Sublime, bekend als Sublime, werkte 7 jaar lang als dj/producer voor Moksha. In 2002 scoorde zij een hit met het nummer Ano Kaktoo en daarna toerde Liv jarenlang in Europa en Azië als trance dj.

De laatste jaren werkte Liv aan een nieuw repertoire gebaseerd op techno, elektronica, deephouse en sporen van trance. Ze zocht naar de stem die bij haar muziek paste en vond toen Laura.

Tegenwoordig doen Liv en Laura samen shows op exclusieve privé events in Israël en Europa maar staan ook net zo gemakkelijk op festivals als SexyLand en in Paradiso. Jazz gecombineerd met elektronische muziek haalt het beste bij beide naar boven. Laura’s engelachtige stem geeft een frisse nieuwe draai aan legendarische jazz standards. Tijdens jazzjamsessies in de stad kwam Laura de andere twee muzikanten tegen van deze 4-mansformatie.

De gitarist Gianfranco Mascayano (1986) is geboren in Valparaiso Chili en groeide op in Zweden. Te midden van alle grootheden en culturele verscheidenheid aldaar begon ‘Gian’ op vroege leeftijd met het spelen van Latijns Amerikaanse muziek en klassiek gitaar, maar voelde zich al gauw aangetrokken tot jazz en geïmproviseerde muziek. Op vijftienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot de jazzopleiding van Vasaskolan / Gävle waar hij 3 jaar later afstudeerde. In deze periode was Gian nog serieus bezig met breakdance, wat een sterke invloed had op de beleving en zijn aanpak van ritme.

Nadat hij zijn middelbare school afrondde toerde hij door Europa met bands van verschillende stijlen zoals Latin, Hiphop, Reggae, Jazz en Funk. Ook speelde hij op prestigieuze cruiseschepen en won hij de Universal Guitarist Award. Uiteindelijk studeerde Gianfranco af op de jazz-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel verblijft hij in Amsterdam, leidt hij zijn eigen Mascayano jazz kwartet en participeert in andere projecten in verschillende stijlen.

Hendrik Müller (1986), de contrabasspeler in de groep, komt uit Duitsland. Hij begon zijn muzikale carrière op zesjarige leeftijd toen hij klassiek geschoold werd op de piano. Op 14-jarige leeftijd kreeg hij les op de contrabas en voegde zich bij het plaatselijke jeugdorkest en de lokale jeugd-bigband. Piano was op dat moment nog steeds zijn hoofdinstrument tot hij 20 werd.

Tijdens zijn verblijf als uitwisselingsstudent in de Verenigde Staten in 2003/2004 ontdekte Hendrik zijn fascinatie voor jazz. In 2010 ging Hendrik contrabas en basgitaar studeren aan de hoge school voor Muziek en Theater in Hamburg. In 2016 behaalde hij zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam en is Hendrik een bekend gezicht in de Amsterdamse jazzscene.

Line Up

 • Laura Sestri
 • Zang
 • Gian Mascayano
 • Gitaar
 • Hendrik Mueller
 • Contrabas
 • Liv Sublime
 • DJ

Locatie: Café Del Mondo
Nieuwmarkt 28, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 20.00 - 24.00

website: Café Del Mondo

The Monkey Trio
19:30 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-in-%E2%80%99t-aepjen/">Café In ’t Aepjen</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

VRIJ ENTREE

De zusjes Beatrice en Vera van der Poel treden zaterdag 2 juni op in Café In ’t Aepjen, gevestigd een van de twee overgebleven houten panden in Amsterdam. Zij zingen repertoire van ABBA maar dan in jazzarrangementen. Met andere woorden: Frida en Agneta gaan jazz!

Vera bracht afgelopen jaar haar tweede solo album uit, maakte furore met de TripHop-formatie Mimezine, speelde onder andere met de Nits en met VOER op het North Sea Jazz festival.

Beatrice maakte diverse albums en theaterconcerten met haar Nederlandstalige repertoire. Als haar alter ego Miss Bee speelde ze op de eerste editie van het Red Light Jazz Festival in Casa Rosso. Ze trad ook op tijdens de Parade en het North Sea Jazz festival. Samen met Bob Fosko spetterde ze jarenlang met Corrie van Binsbergen’s Grote Brokken.

In Café In ‘t Aapjen worden Vera en Beatrice begeleidt door pianist Patrick Van Herrikhuyzen. Speciaal voor deze gelegenheid noemen we dit trio The Monkey Trio.

Locatie: Café In ’t Aepjen
Zeedijk 1, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 19.30 - 22.00

website: Café In ’t Aepjen

Irene Reig Quartet
20:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-zilt/">Café Zilt</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

VRIJ ENTREE

Het Irene Reig 4tet is pure energie. Na in Philadelphia te hebben gewoond, kwam de saxofoniste terug naar Amsterdam, waar ze haar muzikale carrière verder aan het ontwikkelen is. Deze band presenteert nummers van haar laatste CD "VIEWS" en introduceert de nieuwe muziek van deze getalenteerde musici.

Line Up

 • Irene Reig
 • Alt sax
 • Lucas Martinez
 • Tenor sax
 • Giuseppe Campisi
 • Contrabas
 • Lluis Naval
 • Drums

Locatie: Café Zilt
Zeedijk 49, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 20.00 - 23.00

website: Café Zilt

Nicoline Snaas Trio
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-%E2%80%99t-mandje/">Café ’t Mandje</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

VRIJ ENTREE

Nicoline Snaas groeide op met muziek. Haar ouders hadden een platenzaak, haar moeder kreeg iedere week zangles aan huis en haar broers hadden een band waarmee ze vaak zong. Ze leerden van elkaar.

Nicoline kreeg op jonge leeftijd piano- en vioolles. Klassiek in eerste instantie. Later leerde zij zichzelf gitaar spelen en maakte ze eigen liedjes. Zij zong op verschillende talentenjachten, nam zangles bij Tom de Graaf in Schagen. Nicoline zong in verschillende formaties: Clean en Cosy (close harmony), Double Touch (pop), Off limits (a-capella) en Scarabee (a-cappella).

Via een workshop van Floor van Zutphen kreeg Nicoline een aantal jaren zangles van Astrid Seriese. In die periode kwam zij in contact met Peggy Larson en zong zij vervolgens 4 jaar in Peggy's Angels. Nicoline richtte ook een a-cappella-groep op: Christmas Angels. Met Walter Bertram startte zij het Nicoline Snaas Jazz Combo. Het combo is nog steeds actief in wisselende bezettingen.

Line Up

 • Nicoline Snaas
 • Zang
 • Jan Verwey
 • Mondharmonica
 • Mateusz Pulawski
 • Gitaar

Locatie: Café 't Mandje
Zeedijk 63, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 17.00 - 19.00

website: Café 't Mandje

Hans Dulfer
15:00 - 16:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casa-rosso/">Casa Rosso</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">15:00</div>

VRIJ ENTREE

Dulfer Plays Blues

Nederlands bekendste saxofonist brengt zaterdagmiddag 2 juni in Casa Rosso een levendige muziekshow rond bluesgenie Lead Belly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed op de popmuziek. Hij inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter oerhits als Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene.

Dulfer is gek op de compromisloze muzikale energie van Lead Belly en zijn tot de verbeelding sprekende levensverhaal. In deze theatertour onthult hij voor het eerst het effect van de blueslegende op zijn eigen muziek, bijgestaan door onder meer gitarist-extraordinaire Jerome Hol, drumfenomeen Cyril Directie en saxofonist en verteller Koen Schouten. Dulfer gaat met vrije geest het repertoire van Leadbelly te lijf, vergezeld van een portie sappige verhalen.

Hans is één van Nederlands meest veelzijdige musici. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een persoonlijke manier mee aan de haal. Dulfer heeft daarmee altijd het grote publiek weten te bereiken, of het nu was met zijn populaire bands Perikels, Tough Tenors, Reflud, de in de jaren negentig enorm succesvolle plaat ‘Big Boy’ of met zijn huidige bands waarmee hij nog altijd wekelijks optreedt.

Na een decennialange carrière die zich vooral afspeelde op festivalpodia, dancefeesten en in onstuimige kroegen is Hans Dulfer nu voor het eerst in het theater te bewonderen. Met een toegankelijk programma dat hem nauw aan het hart ligt. Want net als Dulfer was Lead Belly een selfmade man.

Lead Belly werkte vanaf zijn vijftiende als muzikant in St. Paul's Bottoms, een beruchte hoerenbuurt in Shreveport Louisiana, had op zijn zestiende twee kinderen en scheidde op zijn twintigste. Hij was sterk als een os, ontsnapte aan een chain gang, zoop iedereen onder tafel, belandde geregeld in de gevangenis maar zong zichzelf steeds weer naar de vrijheid. De invloedrijkste grondlegger van blues en folk was tegelijk de meest kleurrijke.

De roemruchte muziekspeurders John en Alan Lomax gaven de carrière van Lead Belly een boost. Of dit helemaal naar de smaak verliep van de trotse zanger is één van de onderwerpen die aan bod komen, evenals het subtiele actuele commentaar in zijn teksten en andere indrukwekkende verhalen.

Bereid u voor op een forse dosis warmbloedige muziek met de onverzettelijke sax sound van Dulfer als oerkracht - net zoals de stem van Leadbelly. ‘Dulfer Plays Blues’ zoals alleen Dulfer dat kan.

Line Up

 • Hans Dulfer
 • Tenor sax
 • Koen Schouten
 • Bariton sax
 • Jerome Hol
 • Gitaar
 • Eric Barkman
 • Bas
 • Cyril Directie
 • Drums

trailer: https://youtu.be/FqmyLewepN8

website: Dulfer plays blues

Locatie: Casa Rosso
Oudezijds Achterburgwal 106-108, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 15.00 - 16.00

website: Casa Rosso

Biggles Big Band
18:30 - 19:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-cafe/">Casablanca Café</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">18:30</div>

VRIJ ENTREE

De Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat (muzikant bij de vermaarde Dutch Swing College band sinds 1988) en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk, reproduceert de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk. De Biggles Big Band speelt al 30 jaar iedere maandag in het beroemde jazz-café Casablanca, in het centrum van de stad.

Locatie: Café Casablanca
Zeedijk 26-E, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 18.30 - 19.30

website: Café Casablanca

Jiggle ’n Jazz
20:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-cafe/">Casablanca Café</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Deze krachtige Amsterdamse jazz-soul formatie springt meer en meer in het oog bij het publiek. Reden waarom Jiggle ‘n Jazz voor de tweede maal op het Red Light Jazz Festival staat. Niet verrassend want deze band bestaat uit zes gedreven muzikanten, ieder met een eigen respectabele staat van dienst, die in de huidige samenstelling sinds begin 2017 samenwerken. Momenteel wordt gewerkt aan een in 2018 te verschijnen album. Jiggle ‘n Jazz speelt jazz met veel soul. Frontvrouw Rivka Worms (zang) creëert haar melodieën op het fundament van de super groovy ritmesectie met Richard Lems (drums), Rob IJsendijk (bas) en Jasper van der Schaaf (piano) aangevuld met Robert Mollee (saxen) en Bart Noorman (trompet en bugel).

Locatie: Café Casablanca
Zeedijk 26-E, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 20.00 - 22.00

website: Café Casablanca

Chet Baker, The last days
17:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-variete/">Casablanca Variété</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

(Film/Documentaire van Willem Ouwerkerk)

Chet Baker, The Last Days is een documentaire over de laatste dagen van de Amerikaanse jazztrompettist en zanger Chet Baker in Amsterdam. De film werd in 1990 in opdracht van de Wereldomroep gemaakt door de recent overleden regisseur Willem Ouwerkerk. Er komen veel insiders aan het woord, waaronder jazzpianist Russ Freeman, Wim Wigt (impresario/platenbaas), Evert Hekkema (trompettist), de Belgische gitarist Philip Cathérine en Jacques Pelzer, “de apotheekhoudende saxofonist uit Luik”. "Chet Baker, The Last Days is misschien wel de meest accurate en eerlijke kijk op het leven, de carrière en de laatste dagen van Chet Baker. De film bevat een aantal zeer zeldzame opnames en een gebalanceerde kijk in het spel van Baker."

Locatie: Casablanca Variété
Zeedijk 24, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 17.00 - 18.00

website: Casablanca Variété

Chet Baker, The last days
18:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-variete/">Casablanca Variété</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">18:00</div>

(Film/Documentaire van Willem Ouwerkerk)

Chet Baker, The Last Days is een documentaire over de laatste dagen van de Amerikaanse jazztrompettist en zanger Chet Baker in Amsterdam. De film werd in 1990 in opdracht van de Wereldomroep gemaakt door de recent overleden regisseur Willem Ouwerkerk. Er komen veel insiders aan het woord, waaronder jazzpianist Russ Freeman, Wim Wigt (impresario/platenbaas), Evert Hekkema (trompettist), de Belgische gitarist Philip Cathérine en Jacques Pelzer, “de apotheekhoudende saxofonist uit Luik”. "Chet Baker, The Last Days is misschien wel de meest accurate en eerlijke kijk op het leven, de carrière en de laatste dagen van Chet Baker. De film bevat een aantal zeer zeldzame opnames en een gebalanceerde kijk in het spel van Baker."

Locatie: Casablanca Variété
Zeedijk 24, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 17.00 - 18.00

website: Casablanca Variété

Guy Salamon Sextet
12:30 - 13:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/conservatorium-van-amsterdam-%28blue-note-zaal%29/">Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">12:30</div>

VRIJ ENTREE

De onlangs met een Keep An Eye International Jazz Award bekroonde muziek van het Guy Salamon Sextet is geworteld in jazz, hedendaagse geïmproviseerde muziek en folkloristische thema's en gaat vaak over zaken als angst, liefde, asociale media, genderongelijkheid, geluk, verslavingen, voedsel en vriendschap. Met bandleden uit Israël, Catalonië, Nederland, Denemarken en Zuid-Korea combineert deze band energieke ritmes met vreugde en verdriet, gelach en lawaai, chaos en stilte.

Line Up

 • Ian Cleaver
 • Trompet
 • Lucas Martínez
 • Tenor sax
 • Teis Semey
 • Gitaar
 • Youngwoo Lee
 • Piano
 • William Barrett
 • Bas
 • Guy Salamon
 • Drums/ composities

Locatie: Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)
Oosterdokskade 151, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 12.30 - 13.30

website: Conservatorium van Amsterdam

Gideon Tazelaar Quartet
15:30 - 16:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/conservatorium-van-amsterdam-%28blue-note-zaal%29/">Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">15:30</div>

VRIJ ENTREE

Gideon Tazelaar (1997) begon op zijn 7e met saxofoon-spelen. Op zijn 8e trad hij op in het Concertgebouw in Amsterdam en vanaf zijn 11e speelde Gideon bijna ieder jaar op het North Sea Jazz Festival, onder andere met zijn eigen kwartet. Op zijn 14e werd hij toegelaten tot de bachelor-opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Gideon studeerde cum laude af in 2017 en woont nu in New York waar hij verder studeert aan de beroemde Juilliard School om het maximale uit zijn uitzonderlijke talent te halen. Oud-leerlingen van Juilliard zijn onder meer: Miles Davis, Thelonious Monk, Philip Glass, Wynton Marsalis en Jaap van Zweden. Gideon viel meermaals in bij het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en het New Cool Collective en speelde onder andere met Dick Oatts, Eric Alexander, Benjamin Herman, Ruud Jacobs, Peter Beets en John Engels.

Ben van Gelder (1988) wordt al sinds het begin van zijn professionele carrière bestempelt als een nationaal, maar ook internationaal megatalent. Als tiener won hij belangrijke prijzen waaronder het Prinses Christina Concours (2003), De Stan Getz/ Clifford Brown Fellowship (2005) en de Deloitte Jazz Award (2007). Van Gelder woonde bijna 10 jaar in New York waar hij samenwerkte met musici van wereldformaat. Met zijn vaste kwintet produceerde hij drie albums die door de Nederlandse pers met bewondering werden ontvangen. Zijn meest recente CD is het product van een felbegeerde compositieopdracht verstrekt door de Jazz Gallery, een belangrijke broedplaats in New York. Among Verticals ontving vijf sterren in De Volkskrant ("één van de mooiste jazzplaten van het jaar") en het NRC ("rechtstreeks de diepte in met elegantie, precisie en verbeelding"). Het album werd gepresenteerd tijdens een tournee in acht landen. Recentelijk is Ben van Gelder aangesteld als hoofdvakdocent bij het Conservatorium van Amsterdam.

Felix Moseholm (1997), is a Danish bass player based in NYC. Growing up in Copenhagen as a cellist Felix made the move to the bass at age 15 inspired by his grandfather, bassist Erik Moseholm. He quickly gained a good reputation playing with the leading figures in jazz at home as well as musicians visiting Copenhagen such as Alvin Queen. Felix has received many different awards including the Horace Parlan Award which he received in 2016 with Isaiah J Thompson. In 2017 he moved to New York, where he can be heard regularly around the city playing with some of the best young musicians in the city. Felix is currently a student at the Juilliard School.

Wouter Kühne (1996), started playing the drums at the age of three. He used pots and pans until he got his first drumset. At the age 16 he debuted with his own quartet Oosterdok 4 at the North Sea Jazz Festival. Wouter is a student at the conservatory of Amsterdam and already a high in command side man.

Line Up
 • Gideon Tazelaar
 • Tenor sax
 • Ben van Gelder
 • Alt sax
 • Felix Moseholm
 • Contrabass
 • Wouter Kühne
 • Drums

Locatie: Conservatorium van Amsterdam | Amsterdam Blue Note
Oosterdokskade 151, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 15.30 - 16.30

website: Conservatorium van Amsterdam | Amsterdam Blue Note

Saskia Laroo’s Jazzkia feat. Warren Byrd
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cotton-club/">Cotton Club</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

VRIJ ENTREE

In Amerika is Saskia Laroo door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’.

Saskia is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast. Geboren op 31 juli 1959 in Amsterdam, begon ze op achtjarige leeftijd met trompet spelen, zonder er ook maar over te dromen later een professioneel muzikante te worden. Dat veranderde toen Saskia achttien was. Ze ging wiskunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam en maakte een ommezwaai richting muziek. Ze speelde in veel verschillende groepen , voornamelijk contrabas, maar later ook trompet. Saskia creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord. Het resultaat is een prettig mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk, reggae, dat niet veel muzikanten kunnen waarmaken. De opgedane muzikale ervaringen zette ze om in zeven CD albums en een DVD die variëren van dance, jazz en salsa-bop tot pure jazz en waarin ze haar persoonlijkheid sterk neerzet.

Saskia speelt in de gehele wereld, voornamelijk haar eigen composities en meestal met haar eigen formaties van twee tot acht musici, eventueel in combinatie met lokale artiesten en als speciale gastsoliste. Een van haar bands is “Duo Laroo/Byrd”, een duo met de Amerikaanse pianist/vocalist en componist Warren Byrd die ook meestal deel uitmaakt van haar andere formaties “The Saskia Laroo Band” (funky jazz) en “Jazzkia” (pure acoustische jazz)”. De afgelopen jaren traden ze bijvoorbeeld op in Zuid Korea, India, China, Amerika, Brazilie, Canada, Rusland, Zimbabwe en diverse andere Europese landen. Natuurlijk is Saskia ook regelmatig op Nederlandse podia te horen en blijft ze trouw aan haar geboortestad Amsterdam door daar ook zoveel mogelijk en met veel plezier op te treden. Jazzcafe Casablanca was jarenlang haar vaste maandelijkse stek met onder meer de releaseparty van haar CD “Jazzkia”. Nu is ze heel blij terug te keren naar Casablanca voor een Red Light Jazzfestival. Saskia treedt er op 1 juni met haar jazzkwartet “Jazzkia” featuring Warren Byrd. De volgende dag staat ze in de Cotton Club op de Nieuwmarkt.

Line Up

 • Saskia Laroo
 • Trompet, sax, vocals
 • Warren Byrd
 • Piano/Keyboard, vocals
 • Daniel Gueli
 • Contrabas, basgitaar
 • Sun-Mi Hong (winnaar Sena Dutch Jazz Competitie 2018)
 • Drums

Locatie: Cotton Club
Nieuwmarkt 5-hs, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 17.00 - 20.00

website: Cotton Club

The Red Boot Quartet
19:30 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/de-roode-laars/">De Roode Laars</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

VRIJ ENTREE

De naam The Red Boot Quartet verwijst naar het eerste Red Light Jazz optreden in 2015 van deze inmiddels fameuze gelegenheidsformatie in Café De Roode Laars op de Zeedijk. De onbetwiste leider van het kwartet is de geboren Amsterdammer Ronald Jansen Heijtmajer (1947).

Ronald studeerde in de jaren ’70 klarinet en saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam en bracht voor het VPRO/BASTA-label het album Fingerbustin’ uit. Als lid van de Dutch Orchestra is Ronald op verschillend cd’s te horen die BASTA in de loop der jaren heeft uitgebracht. Ronald speelde op vele festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Na het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd is Ronald blijven spelen. Hij vindt optreden nog steeds leuk, vooral het spelen op het Red Light Jazz Festival in hartje Amsterdam.

Naast Ronald is de eenarmige trompettist Menno Daams (1961) een opvallende verschijning in het jazzkwartet. Menno is, net als Ronald, Amsterdammer in hart en nieren. Voordat hij op 12-jarige leeftijd zijn rechterarm verloor, speelde Menno gitaar. Terwijl hij op jonge leeftijd werd opgeleid door Freddy Grin - destijds solo kornettist van het Concertgebouw Orkest - begon Menno al met vrienden jazz te spelen in de stijl van zijn grote voorbeeld Louis Armstrong. Op zijn 16-de kon hij al arrangeren. In 1987 werd Menno toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium waar hij jazz trompet studeerde onder leiding van Charles Green. In 1988 studeerde Menno cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam als historicus gespecialiseerd in Oude Geschiedenis.

Van 1992 tot 2000 was Menno trompettist en arrangeur van The Beau Hunks, een jazzgroep die ook buiten de landsgrenzen bekendheid genoot. Van 1996 tot 2003 speelde Menno in The Jazz Orchestra of the Concertgebouw waarvoor hij eveneens arrangementen schreef. Verder arrangeerde Menno onder andere voor het Metropole Orkest en de Dutch Swing College Band. In de afgelopen jaren speelde Menno met Jake Hanna, Scott Hamilton, Lee Konitz, Toots Thielemans, Monty Alexander en vele anderen.

Van 2008 tot 2015 was Menno docent aan het Conservatorium van Amsterdam en gastdocent aan andere conservatoria. Momenteel geeft Menno privélessen en is hij betroken bij de jaarlijkse ‘Classic Jazz Workshop’ in Ascona Zwitserland. Naast het zo nu en dan optreden met The Red Boot Quartet heeft Menno zijn eigen jazzkwartet: The Unaccounted Four.

De andere twee leden van The Red Boot Quartet zijn gitarist Rolf Koppijn en bassist Rob Veenhuizen. Rolf leerde gitaarspelen van zijn vader die voor de oorlog deel uitmaakte van het Quintet van de Nederlandsche Jazzliga. Op Red Light Jazz speelt Rolf op een hele bijzondere National tenorgitaar uit 1931. En let bij Rob eens op de extra (vijfde) snaar op zijn contrabas waardoor hij zijn swingende loopjes, moeiteloos tot grote hoogte kan blijven spelen.

Bezetting

 • Ronald Jansen Heijtmajer
 • Sax
 • Menno Daams
 • Trompet
 • Rolf Koppijn
 • Gitaar
 • Rob Veenhuizen
 • Contrabas

Locatie: Café De Roode Laars
Zeedijk 17, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 19.30 - 22.00

website: Café De Roode Laars

Arthur Heuwekemeijer Trio
14:00 - 16:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/flesseman/">Flesseman</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">14:00</div>

VRIJ ENTREE

De lyrische saxofonist Arthur Heuwekemeijer speelt stukken uit de rijke Nederlandse liederencultuur in een jazzje van goud. Nostalgische melodieën komen voorbij zoals Aan de Amsterdamse Grachten, de Motten, Laat me, Het Dorp, Telkens Weer, In ’t groene Dal en Roodborstje nodigen uit tot het herleven van vroeger tijden en wellicht het mee neuriën of soms zelfs uit volle borst het refrein meezingen.

Line Up

 • Arthur Heuwekemeijer
 • Sax
 • Joris Teepe
 • Contrabas
 • Thijs Cuppen
 • Toetsen

Locatie: Flesseman
Nieuwmarkt 77, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 14.00 - 16.00

website: Flesseman

Irene Reig Trio
18:00 - 19:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/haven-van-texel/">Haven van Texel</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">18:00</div>

Irene Reig is een altsaxofonist uit Barcelona. Ze woont momenteel in Amsterdam, waar ze haar master in Jazz Performance behaalde aan het Conservatorium van Amsterdam. Irene kwam al in haar kindertijd in aanraking met muziek en ontwikkelde in haar middelbare schooltijd interesse voor jazz: vanaf dat moment is ze betrokken geweest bij verschillende muzikale projecten, zowel in Amsterdam als in Barcelona. Ze bracht haar eerste album, Views, uit tijdens haar verblijf in Philadelphia. Onlangs heeft ze een tweede plaat opgenomen met haar nieuwe project The Bop Collective. Deze band won dit jaar de publieksprijs van de Dutch Jazz Competition. Ter gelegenheid van Red Light Jazz 2018 treedt ze op met haar trio en presenteert ze een programma met originele melodieën en standards uit de jazztraditie.

Line Up

 • Irene Reig
 • Alt sax
 • Giuseppe Campisi
 • Contrabass
 • Lluis Naval
 • Drums

Locatie: Haven van Texel
Sint Olofssteeg 1, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 18.00 - 19.30

website: Haven van Texel

Uncharted land
20:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/hofje-van-wijs/">Hofje van Wijs</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

VRIJ ENTREE

Het Amsterdamse jazzkwartet Uncharted Land bestaat uit Terra Lasès (tenorsax en zang), Daniel Hooglandt (piano), Yuri Heiligers (contrabas) en Leon Yegenoglu (drums). Deze jonge en talentvolle leden van de groep spelen sinds anderhalf jaar in deze formatie.

Ze kennen elkaar uit de verschillende big bands van de onlangs overleden jazzlegende Peter (“Jazz is fun, but serious fun”) Guidi. Daar werd de basis gelegd voor hun liefde voor de jazz. Het bracht hun op tal van belangrijke jazzpodia in binnen- en buitenland. Zo verzorgden zij met de Junior Jazz Unlimited Big Band diverse optredens in New York, waar zij onder meer een workshop in het fameuze Lincoln Center volgden.

Ondanks hun relatief korte bestaan klinkt Uncharted Land als een vanzelfsprekendheid. Het sprankelt, swingt en straalt een grote vitaliteit uit. Hun spel is nu eens uitbundig, dan weer ingetogen, maar altijd creatief in de improvisaties. Op het repertoire staan – naast standards – ook stukken van hedendaagse jazzcomponisten. Sinds de oprichting wordt het kwartet gecoacht door bassist Peter Bjornild, docent aan de Jazz Academy.

Line Up

 • Terra Lasès
 • Tenor sax, vocals
 • Daniel Hooglandt
 • Piano
 • Yuri Heiligers
 • Double Bass
 • Leon Yegenoglu
 • Drums
Facebook Uncharted Land

Locatie: Hofje van Wijs
Zeedijk 43, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 20.00 - 24.00

website: Hofje van Wijs

K-street jazzband
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/hotel-prins-hendrik/">Hotel Prins Hendrik</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

VRIJ ENTREE

Niets klinkt beter dan de rauwe oervorm van de jazzmuziek! Louche cafés, 40 graden in de schaduw en op de achtergrond het rollende geluid van de Mississippi: New Orleans, de Big Easy. Dát is waar de jazz zo rond 1900 voor het eerst het levenslicht zag. Jazz mengt met alles en iedereen: nog geen dertig jaar later is Swing de nieuwe rage, Bebop volgt en daarna komen Soul en Funk om de hoek kijken.

De K-Street Jazzband houdt het bij voorkeur ,traditional': de actie bevindt zich tussen 1900-1920. Dat betekent een authentieke bezetting van koper, hout, vel en snaren die samen zingen, akkoorden neerzetten, ritme maken en collectief soleren.

Als je denkt dat dit oubollige, saaie en ondansbare muziek oplevert heb je het mis: het is jazzmuziek zoals je het nog nooit hebt gezien! Bij de K-Street Jazzband zit je niet in een donker zaaltje met nog tien pechvogels op een wervelkolom-slopend stoeltje te wachten tot de pauze begint. Nee, je bent buiten, loopt met de zon op je gezicht tussen de mensen op straat of zit te genieten aan een terrasje. In verte hoor je een dof gebonk aan komen, dan een witte gloed, een trompetsignaal klinkt en voor je het weet zit je er midden in!

Traditionele straatjazz is één en al beleving. Of het nu je voeten zijn of je heupen die bewegen, de muziek en het enthousiasme van de muzikanten sleept je mee!

Locatie: Hotel Prins Hendrik
Prins Hendrikkade 53, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 17.00 - 20.00

website: Hotel Prins Hendrik

Alex Rossi & David Golek
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/restaurant%2Fcafe-in-de-waag/">Restaurant/Café In de Waag</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

VRIJ ENTREE

Jazz & Drinkzz in de Waag

Alex Rossi

Alexandre Rossi, geboren in 1974 in Blumenau in Zuid-Brazilië, kwam als kind al in aanraking met de mondharmonica omdat hij onderweg naar school en naar zijn oma een mondharmonicafabriek passeerde. Hij bezocht de fabriek vaak maar niemand daar leek het instrument te kunnen bespelen. Op 13-jarige leeftijd zette Alex Rossi zijn lippen voor het eerst op het koude metaal van zijn eerste eigen harmonica.

De jonge muzikant ontwikkelde een eigen techniek en gebruikte daarbij kennis die hij had vergaard uit de fabriek en praktijkkennis van het spelen van saxofoon en percussie. Vanaf 18-jarige leeftijd ervaart Alex hoe het is om te spelen op internationale jazzfestivals. Dat is een mooi uitgangspunt om een ervaren professionele muzikant te worden en hij verhuist naar Texas. In zijn jonge jaren speelde Alex met grote namen uit het Blues circuit zoals Hash Brown, Smokin' Joe Kubeck, Holland K. Smith, Tutu Jones, Lucky Peterson, Texas Slim en de legendarische Sam Meyers.

Nadat terugkeerde van familiebezoek in Brazilië mocht Alex de VS niet meer in. Zodoende ontwikkelde hij zich verder in zijn geboorteland. Hij ging les geven en was ook vaak op tournee. Tijdens zijn tours in Zuid-Amerika speelde hij met muzikanten als David Honey, Boy Edwards, Phil Guy, John Primer, Jeff Healey, harmonica-speler Billy Branch en de saxofonist Joshua Redman.

In 2007 brengt Alex zijn eerste solo album uit. De cd heet Let Me In en verschijnt op het Texaanse label TopCat Records. Meer optredens en studio opnamen volgen. In 2008 pakt Alex zijn koffers voor een vertrek naar Europa. Hij komt terecht in Antwerpen waar hij van het Belgische label Blues Boulevard-Music Avenue een distributiedeal aangeboden kreeg voor zijn debuutalbum. In 2010 neemt Alex met gitarist Greg Wilson voor TopCat Records een album op getiteld Acoustic. In 2011 verschijnt het album Sessions. Het is een compilatie van verschillende sessies met blues vrienden als Greg Wilson, Fernando Noronha en Solon Fishbone. Verder leverde Alex met zijn mondharmonica een bijdrage aan de filmmuziek van The Zig Zag Kid, met Isabela Rosslini.

In 2013 bracht Alex het album Alex Rossi Quartet plays Tom Jobim uit met gastbijdragen van onder meer Mauricio Einhorn en Ludovic Beier. In hetzelfde jaar verhuisde Alex naar Amsterdam waar hij veel optrad in Bethany’s Jazz Club. Daar deed Alex in 2014 zijn eerste optreden op het Red Light Jazz Festival. In het najaar van 2016 produceerde Alex het album Tribute to the great Toots Thielemans waarop hijzelf en 5 andere harmonicaspelers, te weten Gabriel Grossi, Grégoire Maret, Antonio Serrano, Franco Luciani en Oliver Ker Ourio een ode brengen aan de op 22 augustus 2016 overleden Toots Thielemans.

website: Alex Rossi

David Golek

Gitarist en componist David Golek is al jaren actief in de jazzscène en in wereldmuziekgroepen. Met een persoonlijke herkenbare stijl en muziektaal geeft David, geïnspireerd door zijn roots en ervaringen, uiting aan zijn eigen muzikale identiteit.

David kreeg van huis uit een klassieke en jazzmuziekopvoeding mee. Na jarenlange studie van klassieke piano stapte David over naar de gitaar, die hij al gaandeweg had leren spelen. Improvisatie werd zijn ding. Naast zijn eigen projecten is David sideman bij andere formaties die moderne jazz spelen, maar ook bij etnische en wereldmuziek georiënteerde groepen. David's eigen muziek is een mengeling van al deze ervaringen, waaronder joodse en midden-oostelijke invloeden en filmmuziek.

David speelde live of op een album onder meer samen met Benny Bailey, Ravi Coltrane, Lonnie Smith, Walter Blending, Wycliff Gordon, Ron Westray, Arnie Lawrence, Philip Harper, Dale Barlow, Michael Moore, Gary Smulyan, Dick Havens, Franck Amsallem, Simin Tander, Ferdinand Povel, John Ruocco, Anthony Cox, Alex Coke, Eli degibri, Avishai Cohen, Dmitry Shapko, Nelson Latif, Ana Beck, Jimmy Omonga, Odrey Shakir en Maria Jose Ortiz.

Het album A Road Less Traveled dat David in 2014 samen met zijn groep Tiltan uitbracht, werd door Het Parool gerekend tot de beste 5 wereldmuziekplaten van dat jaar. Het album verscheen ook in de top 20 van beste releases van 2014 in alle categorieën. Ook de internationale pers was lovend.

website: David Golek

Locatie: Restaurant/Café In de Waag
Nieuwmarkt 4, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 16.00 - 18.00

website: Restaurant-Café In de Waag

Rebecca & Friends
14:30 - 17:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/kaptein-zeppos/">Kaptein Zeppos</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">14:30</div>

VRIJ ENTREE

Rebecca & Friends speelt elke 2e zondag van de maand in muziekcafé/restaurant Kapitein Zeppos. Tijdens het Red Light Jazz Festival spelen zij speciaal ter gelegenheid van het jazzfestival op zaterdagmiddag 2 juni in Zeppos. Rebecca & Friends brengt nummers uit het Franse, Latijns-Amerikaanse en jazz repertoire ten gehore. 

Line Up

 • Rebecca Lobry
 • Vocals
 • Cees Hamelink
 • Accordeon
 • Daniël Mathot
 • Gitaar
 • Jurre Hogervorst
 • Bas
 • Jeroen de Rijk
 • Percussie

Locatie: Kapitein Zeppos
Gebed Zonder End 5, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 14.30 - 17.30

website: Kapitein Zeppos

Amsterdam Funk Orchestra
19:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/leger-des-heils-%28korpszaal%29/">Leger des Heils (Korpszaal)</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

VRIJ ENTREE

Amsterdam Funk Orchestra is een spectaculaire, feestelijke en vooral ook dansbare band, die elk feest op zijn kop zet!

De grootste funkband van Nederland werd opgericht in 2014 door Efraïm Trujillo (musical director) en Matthijs Klinkert (lead alt) en is inmiddels de snelst rijzende ster in de clubs, zowel in het jazz- als in het popcircuit.

Amsterdam Funk Orchestra speelt vol overgave klassieke funk en afrofunk, speciaal voor de band geschreven en gearrangeerd door Efraïm Trujillo. Het funky orkest kent haar klassiekers en speelt vanzelfsprekend ook stukken van onder meer Fela Kuti. De grote ritmesectie met dubbel uitgevoerde percussie maakt van Amsterdam Funk Orchestra een band waarbij stilzitten geen optie is.

Optredens met saxofonist Benjamin Herman, zanger Steffen Morrison, zangeres Denise Jannah en gitarist Anton Goudsmit bevestigen de goede live reputatie van het funkorkest. Op 14 oktober 2017 verscheen het eerste album, getiteld Pure Fiction. De opnames zijn mogelijk gemaakt door een succesvolle crowdfundingactie bij Voordekunst.

Locatie: Leger des Heils (Korpszaal)
Oudezijds Achterburgwal 45, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 19.00 - 20.00

website: Leger des Heils (Korpszaal)

Michael Simon’s Asian Connection
Feat. Chung Yufeng and Min-Yen Hsieh
21:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/leger-des-heils-%28korpszaal%29/">Leger des Heils (Korpszaal)</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

VRIJ ENTREE

Michael Simon is woonachtig in Rotterdam en is in Nederland vooral bekend als bandlid van Fra Fra Sound en de Rob Mostert Hammond Group. Michael heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een veelzijdige trompettist, componist en arrangeur van internationale betekenis. Het prestigieuze online magazine Latin Jazz Network omschreef hem als ”een van vorm veranderende instrumentalist”.

Michael ontdekte in zijn carrière dat muziek maken grenzeloos toegankelijk is. Taalbarrières, muziekgenres of culturele achtergronden staan samenwerking in het musiceren niet in de weg. Zo ging Michael verrassende samenwerkingen aan met buitenlandse artiesten.

Michael Simon’s Asian Connection is een van die projecten; een muzikale wereld waarin je op een eigenzinnige en naadloze wijze de schoonheid van Aziatische melodieën leert ontdekken. Jazz vermengd met Chinese volksmuziek. Het komt allemaal samen op de CD “Asian Connection“ en levert een unieke combinatie op dat enig is in zijn soort en zeer aangenaam in het gehoor ligt.

Pipa (Chinese luit) speler Chung Yufeng en saxofonist en componist Min-Yen ‘Terry’ Hsieh zijn de speciale gasten op deze avond in de korpszaal van het Leger des Heils. Ze komen speciaal uit Taiwan voor de tour die is gekoppeld aan de release van het album “Asian Connection”.

Samen met Michael vormen Chung Yufeng en Terry Hsieh de frontline van de band, die wordt gedragen door een ritmesectie van uitstekende jazzmusici van Nederlandse bodem. Michael Simon’s Asian Connection gaf vorig jaar een memorabel concert op het Borneo Jazz Festival in Maleisië. De bijzondere samenwerking is nu in Nederland te bewonderen.

Line Up

 • Michael Simon
 • Trompet, flugelhorn
 • Min-Yen “Terry” Hsieh
 • Sax
 • Chung Yufeng
 • Pipa
 • Rein Godefroy
 • Piano
 • Maciej Domaradzki
 • Bas
 • Greg Smith
 • Drums

Locatie: Leger des Heils (Korpszaal)
Oudezijds Achterburgwal 45, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 21.00 - 22.00

website: Leger des Heils (Korpszaal)

DJ Jazz Min Lau
21:00 - 02:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/mata-hari/">Mata Hari</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

VRIJ ENTREE

Jen Min Lau a.k.a. DJ Jazz Min Lau draaide op The Hague Jazz Festival, Delft Jazz festival, Jazz in de Gracht Festival, Extrema Outdoor Festival en eerder op / bij Jazz concerten van Prospero Jazz organisatie. Jen is al een aantal jaren vaste DJ voor Pro Jazz in Den Haag. Jen draait diverse jazzstijlen zoals Funky Jazz - Latin Jazz - Nu Jazz - Hip Hop Jazz - Acid Jazz - Electro Jazz - Bossa Nova en meer..

Locatie: Mata Hari
Oudezijds Achterburgwal 22, Amsterdam

Datum/ Tijd: VRIJDAG 2 JUNI 2018 | 21.00 - 02.30

website: Mata Hari

JAZZ DINER:
Wouter Hamel
-
Gare du Nord
-
DJ Maestro
18:00 - 01:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/olof%27s/">OLOF'S</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">18:00</div>

Reserveer hier uw 6-persoonstafel voor het Red Light Jazz Diner voor € 594 (omgerekend € 99 p.p.), met optredens van Wouter Hamel en Gare du Nord en een spannende afterparty met DJ Maestro. Het 3-gangen menu met bijpassend wijnarrangement is samengesteld door chefkok Chris Naylor van sterrestaurant Vermeer.

19.00u – 21.00 uur: Wouter Hamel

Als zanger, artiest en muzikant timmert Wouter Hamel al meer dan tien jaar aan de weg. Met zijn debuutalbum Hamel (2007) brak Wouter als troubadour en jazzvocalist door in Nederland, Duitsland, Japan en Korea.

Het vijfde album AMAURY (2017) verscheen tien jaar later en is Hamels meest veelzijdige plaat tot nu toe. Op AMAURY werkte Wouter samen met producer Andy Platts van de band Mamas Gun. Op het album wordt eenvoud gemengd met verslavende grooves en melodieën, beginnend als een vlotte Stray Cat in hartje Tokio en eindigend in de kleine melancholisch uurtjes met When All The Bars Have Closed Again. AMAURY is een plaat waarop Hamel zijn naïviteit, moed en optimisme als een pantser draagt. Geen obstakel te groot: Wouter Hamel has been around the block.

Line Up

 • Wouter Hamel
 • Zang
 • Thierry Castel
 • Toesten
 • Sven Happel
 • Bas

21.30u – 22.45 uur: Gare du Nord

"High energy soul en sexy jazz van een van de beste live bands van Nederland"

Gare du Nord staat garant voor volle zalen en een full energy uptempo show. Met ruim zestig shows per jaar is Gare du Nord uitgegroeid tot een spetterende live-band met als stralend middelpunt de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti. Dorona is niet alleen een van de beste zangeressen van Nederland; met haar sexy live act pakt ze iedereen in.

Gare du Nord verkocht 500.000 albums en ontving in 2014 drievoudig platina voor de albums Sex 'n' Jazz (2007) en Love For Lunch (2009). Gare du Nord staat als enige Nederlandse band onder contract bij het New Yorkse platenlabel Blue Note Records en scoorde internationaal hits met Marvin & Miles, Beautiful Day, Pablo's Blues en You're My Medicine, met een bijdrage van soullegende Marvin Gaye.

Sex ‘n’ Jazz stond maar liefst 98 weken in de Nederlandse Album Top 100 en is het best verkochte Nederlandse jazz album ooit. Vorig jaar verscheen een jubileum-editie van de succesplaat op vinyl: A Decade of Sex ’n’ Jazz (2017). Dat is een feestje waard.

Line Up

 • Dorona Alberti
 • Zang
 • Aron Raams
 • Gitaar
 • Ferry Lagendijk
 • Toetsen
 • Floris van der Vlugt
 • Sax
 • Marc Schenk
 • Drums
 • Guus Bakker
 • Bas

23.00u – 01.00 uur: DJ Maestro

 

Nooit waren er zoveel deejays. En tegelijkertijd: nooit werd er zo middelmatig gedraaid. Waarom? Omdat deejay zijn geen kwestie is van een paar plaatjes kopen en onweerstaanbaar kijkend achter een draaitafel staan. Deejay zijn is een vak. En om je vak goed uit te oefenen zijn talent en een goede leerschool nodig; zoals je bij een kunstenaar kunt zien of hij wel of geen klassieke achtergrond heeft en zoals je bij een kok proeft of hij wel of niet door de meesters uit zijn vak is getraind, zo hoor je bij een deejay of hij verstand heeft van muziek, en dat heeft Martijn Barkhuis alias DJ Maestro.

Na zijn geboorte in 1970 in Groningen groeide Maestro op in een muzikaal gezin. Op zijn zevende kreeg hij al een viool in zijn handen gedrukt en ging toen in jeugdorkesten spelen. Hoewel hij als twintiger zijn hart verloor aan de Amsterdamse clubscene, is die klassieke achtergrond nog altijd goed te horen aan zijn originele keuzes, aan zijn perfecte opbouw en vooral: aan zijn vlekkeloze manier van mixen. Daarnaast bezit Maestro over de gave om vergeten klanken nieuw leven in te blazen. Zijn Blue Note Trips, de acht compilaties die hij maakte voor het legendarische jazzlabel Blue Note, werden een wereldwijd succes. Het zorgde er niet alleen voor dat Maestro vijf platina platen kreeg, een van de meest indrukwekkende vinyl-collecties van Nederland kon opbouwen en al jaren de wereld over reist om in prestigieuze clubs te draaien, maar ook dat hij geldt als de man die jazz ontdeed van zijn stoffige imago. Daarom werd hij na Blue Note door het label Verve gevraagd om ook in hun archieven te duiken en wederom een ijzersterke compilatie samen te stellen.

What’s next? Maestro tekende een platencontract bij Bethlehem Records in New York, beter bekend als de platenmaatschappij waar Nina Simone ooit debuteerde. Ook voor Bethlehem doet Maestro waar hij zo goed in is: jazz-artiesten van weleer opnieuw op de kaart zetten, te beginnen met Nina Simone waarvan het album ‘Nina Simone Little Girl Blue Remixed’ het succesvolle resultaat is.

Locatie: OLOF'S
Zeedijk 2, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 18.00 - 01.00

website:

Wouter Kiers Quartet ft. Natsumi Scarlett
15:30 - 18:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/paleis-van-weemoed/">Paleis van Weemoed</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">15:30</div>

Jazz Burlesque

Jazz betekent van oorsprong “zeer energieke dans’. Het Wouter Kiers Quartet en de bekende Burlesque danseres Natsumi Scarlett geven aan Jazz een nieuwe dimensie: jazzmuziek in combinatie met exotische variété en dans. Een samenwerking om niet te missen.

Bezetting

 • Wouter Kiers
 • Sax
 • Maarten Kruijswijk
 • Drums
 • Cajan Witmer
 • Piano
 • Hans Ruigrok
 • Bas
 • Natsumi Scarlett
 • Dans

Locatie: Paleis van de Weemoed
Oudezijds Voorburgwal 15, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 15.30 - 18.30

website: Paleis van de Weemoed

Wouter Kiers Quartet ft. Natsumi Scarlett
20:30 - 23:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/paleis-van-weemoed/">Paleis van Weemoed</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Jazz Burlesque

Jazz betekent van oorsprong “zeer energieke dans’. Het Wouter Kiers Quartet en de bekende Burlesque danseres Natsumi Scarlett geven aan Jazz een nieuwe dimensie: jazzmuziek in combinatie met exotische variété en dans. Een samenwerking om niet te missen.

Bezetting

 • Wouter Kiers
 • Sax
 • Maarten Kruijswijk
 • Drums
 • Cajan Witmer
 • Piano
 • Hans Ruigrok
 • Bas
 • Natsumi Scarlett
 • Dans

Locatie: Paleis van de Weemoed
Oudezijds Voorburgwal 15, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 20.30 - 23.30

website: Paleis van de Weemoed

Back to BasSax
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/proeflokaal-%E2%80%98t-kelkje/">Proeflokaal ‘t Kelkje</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

VRIJ ENTREE

Back to BasSax is een duo gevormd door saxofonist Bernard van Rossum (van Spaanse, Britse en Nederlandse afkomst) en de Argentijnse contrabassist Adán Mizrahi.

Het goed op elkaar ingespeelde duo maakt ook deel uit van Van Rossum's BvR Flamenco Big Band en Mizrahi’s eclectische, elektro-akoestische groep Antimufa.

Voor zowel Adán als Bernard biedt het akoestische en minimalistische duo-formaat een intieme context om nieuwe manieren van expressie te verkennen. Het repertoire van Back to BasSax is grotendeels gebaseerd op de oude jazz-traditie, maar wel met een sterke invloed als gevolg van hun verschillende achtergronden.

Bezetting
 • Bernard van Rossum
 • Sax/span>
 • Adán Mizrahi
 • Contrabas

Locatie: Proeflokaal ’t Kelkje
Oudezijds Achterburgwal 164, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 17.00 - 19.00

website: Proeflokaal ’t Kelkje

Enea Besana Band
22:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/skek/">Skek</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">22:00</div>

VRIJ ENTREE

Sinds 2016 speelt de drummer Enea Besana in Amsterdam, waar hij zijn eigen band heeft opgericht samen met andere internationale muzikanten: Karolis Sarkus (LT) op Tenoor- en Sopraan saxophoon, Santiago von Sternenfels (MEX) op Alt saxofoon en fluit, Aaron Gunst (UNG) op de piano, Gediminas Stepanavicius (LT) op de contrabas en natuurlijk Enea zelf op de drums.

De muziek kan gedefinieerd worden als moderne jazz met invloeden van onder andere folk, rock, blues en soul. Hun repertoire is gebaseerd op Enea's eigen composities, geïnspireerd door de muziek waarmee hij is opgegroeid. Door nostalgische geluiden uit zijn jeugd (die hij ook verwerkt heeft in zijn composities) en oude foto albums van toen hij klein was, werd Enea geïnspireerd muziek te componeren die te maken hebben met zijn afkomst, muziek die zijn geschiedenis vertolkt. Zo is de muziek van Enea en zijn band geboren.

Locatie: Skek
Zeedijk 4-8, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG | 2 JUNI 2018 | 22.00 - 24.00

website: Skek

Fay Claassen
14:00 - 15:15
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/tobacco-theater/">TOBACCO Theater</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">14:00</div>

VRIJ ENTREE

“Claassen mag zich een jazzdiva noemen. Zij is de enige in Nederland die daar aanspraak op mag maken.” (NRC NEXT)

“Fay Claassen is indrukwekkend trefzeker, heeft een heldere timing, heeft een mooi ruisje in haar stem.” (De Volkskrant)

“Ze kan haar heldere stem laten versmelten met instrumenten of helemaal los gaan in vrije jazzsolo’s.” (NRC)

“Vroeger zong ik al alles na wat ik die dag, waar dan ook, gehoord had. Toch had ik het juiste spoor niet meteen te pakken. Na opleidingen aan de Balletschool in Arnhem, een mislukte aan de Kleinkunst academie in Amsterdam was ik het spoor zelfs helemaal bijster. Op een avond nam een vriend me mee naar een concert in het Bimhuis. Daar sloeg de bom in. Deborah Brown zong er. Zij reikte mij aan wat ik nodig had. Ik was daar heel zeker over. Ik koos voor een opleiding als zangeres aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het bleek op mijn lijf geschreven. Die opleiding sloot ik dan ook af met hoge specifieke onderscheidingen.

Ik trad ook wel regelmatig in het openbaar op, maar het raakte nog niet aan mijn geluksgevoel. Ook al omdat ik me daarbij niet volledig vrij voelde, koos ik toch steeds voor mijn roeping het doorgeven van mijn kennis. Al snel werd ik als docente aan diverse nationale en internationale conservatoria aangesteld.

Intussen maakte ik wel cds en trad ik steeds vaker op met allerlei ensembles o.a. met het Metropole orkest, en het Jazz Orkest van het Concertgebouw. Zelfs, wat een eer, werd ik door Bob Brookmeyer gevraagd om alle stukken op zijn allerlaatste album ‘STANDARDS’ met het NEW ART ORCHESTRA te zingen. Meerdere keren trad ik in New York en Los Angelos en acht keer op het North Sea Jazz Festival, maar ook op veel internationale jazz festivals en podia in Europa en Azië. Maar daarnaast ik toch heel veel les geven.

Het was tenslotte een moeilijke keus, maar omdat ik steeds meer optrad, dat ook meer wilde omdat ik me daarbij eindelijk steeds vrijer voelde, nam ik, nadat ik vele jaren mijn prioriteit had gelegd bij docentschappen, de beslissing om daarmee voorgoed te stoppen en me volledig toe te leggen op optredens. Dat was pas afgelopen jaar.

Inmiddels had ik gelukkig al wel belangrijke prijzen gewonnen zoals een EDISON AWARD, een GOUDEN PLAAT, de CHET BAKER AWARD, en werd deze cd in de V.S. ook nog onderscheiden met de BEST VOCAL ALBUM OF THE YEAR. Het voelde altijd als een hele eer wanneer internationale musici vereerd bleken om voor mijn eigen cd’s als gast te worden uitgenodigd. (Kenny Werner, Toots Thielemans en Mike Stern). Er zijn nu acht eigen cd’s uitgebracht en daarnaast zing ik als gastsoliste op nog vijftien andere cd’s.

Een verrassing voor me was ook om te ontdekken dat in het door musici hoog geprezen Amerikaanse SCAT OMNI BOOK waarin uitgeschreven vocale improvisaties van Kurt Elling, Ella Fitzergerald, Dee Dee Bridgewater, Mel Tormé en Sarah Vaughan als enige Europese bijdrage mijn improvisatie op Line for Lyons was opgenomen.”

Het is 30 jaar geleden dat zanger/trompettist Chet Baker door een nog steeds mysterieuze oorzaak stierf door een val uit het raam van zijn hotelkamer in Amsterdam. Zijn muziek is inmiddels geliefder dan ooit. Fay Claassen kreeg internationale bekendheid met de dubbelcd ‘Two Portraits of Chet Baker’ die in de V.S. werd uitgeroepen tot de ‘Best Vocal Album of The Year’. In het TOBACCO Theater brengt Fay op zaterdag 2 juni, in het kader van het Red Light Jazz Festival, een ode aan Chet Baker.

Line Up

 • Fay Claassen
 • Zang
 • Karel Boehlee
 • Piano
 • Frans van der Hoeven
 • Contrabas

website: fayclaassen.com

website: amazingmusic.nl

Locatie: TOBACCO Theater
Nes 75 - 87, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 14.00 - 15.15

website: TOBACCO Theater

Joey Blu & BlueZbone
20:30 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/tobacco-theater/">TOBACCO Theater</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 2 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

VRIJ ENTREE

Joseph Bowie a.k.a. Joey Blu is de oprichter van de legendarische band Defunkt. Al meer dan 45 jaar heeft hij opgetreden en opgenomen in verschillende genres van free-jazz, Big Bands en kleine ensembles. Hij trad op als speciale gast bij verschillende artiesten, waaronder Sean Kuti, Pee Wee Ellis, Anthony Joseph, Sam Rivers, Henry Threadgill, Cecil Taylor, Doctor John, Oliver Lake en meer. Joe woont al enige tijd in Nederland waar hij de erfenis van Defunkt voortzet.

Op Red Light Jazz gaat Joe terug naar zijn Blues & R&B-roots uit zijn geboortestad St. Louis, waar hij optrad met Albert King, Oliver Sain, Fontella Bass, Etta James en later in Chicago met Little Milton en concerten met R&B-mentor Tyrone Davis als zijn bandleider. Met de muzikale broers Jeffrey van Duffelen (drums) en Sylvain van Duffelen (bas) en gitarist Patrick van der Hoeven vormde Joseph zijn 'roots-alter ego band': Joey Blu & BlueZbone, een nieuwe St. Louis Chittlin' Style Blues Band is geboren. BlueZbone voert bluesklassiekers en originele nummers uit in een funky bluesstijl met intense energie en superstrak! Een Red Light Jazz concert om niet te missen!

Line Up

 • Joseph Bowie
 • Trombone, zang
 • Sylvain van Duffelen
 • Bas
 • Jeffrey van Duffelen
 • Drums
 • Patrick van der Hoeven
 • Gitaar

Locatie: TOBACCO Theater
Nes 75 - 87, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 2 JUNI 2018 | 20.30 - 22.00

website: TOBACCO Theater

Locaties
Amsterdamse Academische Club
Brouwerij De Prael
Bulldog Hotel
Café Del Mondo
Café Zilt
Café ’t Mandje
Cotton Club
De Gecroonde Raep
In de Waag (Restaurant-Café)
Jazz at the Vic at Park Plaza Victoria Hotel
Kaptein Zeppos
Mata Hari
Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
OLOF'S
Paleis van Weemoed
PANCAKES Amsterdam
Proeflokaal ‘t Kelkje
Skek
TOBACCO Theater
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
00:30
01:00
01:30
David Golek Trio ft. Patrick Manzecchi
15:00 - 16:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/amsterdamse-academische-club/">Amsterdamse Academische Club</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">15:00</div>

VRIJ ENTREE

David Golek

Gitarist en componist David Golek is al jaren actief in de jazzscène en in wereldmuziekgroepen. Met een persoonlijke herkenbare stijl en muziektaal geeft David, geïnspireerd door zijn roots en ervaringen, uiting aan zijn eigen muzikale identiteit.

David kreeg van huis uit een klassieke en jazzmuziekopvoeding mee. Na jarenlange studie van klassieke piano stapte David over naar de gitaar, die hij al gaandeweg had leren spelen. Improvisatie werd zijn ding. Naast zijn eigen projecten is David sideman bij andere formaties die moderne jazz spelen, maar ook bij etnische en wereldmuziek georiënteerde groepen. David's eigen muziek is een mengeling van al deze ervaringen, waaronder joodse en midden-oostelijke invloeden en filmmuziek.

David speelde live of op een album onder meer samen met Benny Bailey, Ravi Coltrane, Lonnie Smith, Walter Blending, Wycliff Gordon, Ron Westray, Arnie Lawrence, Philip Harper, Dale Barlow, Michael Moore, Gary Smulyan, Dick Havens, Franck Amsallem, Simin Tander, Ferdinand Povel, John Ruocco, Anthony Cox, Alex Coke, Eli degibri, Avishai Cohen, Dmitry Shapko, Nelson Latif, Ana Beck, Jimmy Omonga, Odrey Shakir en Maria Jose Ortiz.

Het album A Road Less Traveled dat David in 2014 samen met zijn groep Tiltan uitbracht, werd door Het Parool gerekend tot de beste 5 wereldmuziekplaten van dat jaar. Het album verscheen ook in de top 20 van beste releases van 2014 in alle categorieën. Ook de internationale pers was lovend.

website: David Golek

Patrick Manzecchi

Patrick Manzecchi is geboren in Parijs in 1969. Hij is de zoon van Franco Manzecchi, een van Europa's meest gevraagde drummers van zijn generatie. Franco stierf tragisch in 1979 nadat hij met zijn gezin van Parijs naar Konstanz (D) verhuisde. "Het verlies van mijn geliefde papa bracht me naar Jazz. Ik voelde me meteen aangetrokken tot de muziek en niet per se naar de drums", zegt Patrick later in een interview. "Jazz was en is mijn troost, mijn heiligdom".

Op 10-jarige leeftijd begon Patrick op papa’s drum-set te spelen, gewoon voor de lol. Al snel probeerde hij de drummers waarnaar hij luisterde te kopiëren. Niet alleen drummers als zijn vader Franco Manzecchi, Max Roach, Art Blakey en Kenny Clarke inspireerden Patrick, maar vooral het muzikale universum eromheen. Duke Ellington, Charlie Parker, Dizzy Gillespie waren zijn eerste helden. Iets later, toen hij 13 was, leerde hij ook John Coltrane, Thelonious Monk, Charles Mingus en Miles Davis kennen. Maar er is geen geweldige muziek zonder geweldige drummers.

Na zijn afstuderen begint Patrick met een talenstudie (Italiaans / Frans) waar hij al snel mee stopt en zich dan volledig richt op een carrière in de muziek. Hij freelancet geruime tijd tot voormalig Duke Ellington-bassist Jimmy Woode zijn talent herkent en hem lanceert als "King of Schlagzeugwerk". Pianist Barry Harris (Dexter Gordon, Cannonball Adderley) voegt daar aan toe: “You really know the stuff” na een opmerkelijke week samen in 1999. In hetzelfde jaar begint Patrick te werken met een andere mentor, de legende Richie Beirach die hem "de meest getalenteerde drummer in Duitsland" noemt. Dit motiveerde Patrick om door te gaan en uiteindelijk een complete en professionele drummer te worden. Hij doorloopt drumschool "Drummer's Focus" in Stuttgart om muziek te leren lezen. Patrick groeide verder zag telkens weer nieuwe uitdagingen, van rock tot jazz en funk.

Patrick Manzecchi werkte en tourde met Sheila Jordan, Paolo Fresu, Richie Beirach & George Mraz, Barry Harris, Scott Hamilton, Teddy Edwards, Arthur Blythe, Pee Wee Ellis & Fred Wesley, Rose Ann Dimalanda aka "RAD", Dick Oatts, Gary Smulyan, Mark Soskin, David Friedman, Gregoire Maret, Pierre Favre, Jimmy Woode, Reggie Johnson, Vince Benedetti, Harvie Swartz, Tim Hagans, Allan Praskin, Dusko Goykovich, Arkady Shilkloper, Sebastian Studnitzky, Gary Barone, Peter Madsen, Sandy Patton, Lisa Bassenge, Torsten de Winkel, Joo Kraus, Steffen Schorn, Gregor Huebner, Bernd Konrad en vele anderen.

Patrick speelde met gerenommeerde Duitse, Zwitserse, Franse, Italiaanse, Oostenrijkse en Tsjechische musici in clubs en op festivals en op meer dan 40 cd's, naast talloze radio- en tv-uitzendingen, evenals muziek voor dansproducties, theater en film . Patrick heeft 4 solo-albums opgenomen en leidt sinds 2007 zijn eigen concertserie "Jazz im Kulturzentrum" in Konstanz. Daarnaast geeft hij les in Konstanz, in Überlingen en in Kreuzlingen (Zwitserland).

website: Patrick Manzecchi

Thomas Winther Andersen

Bassist Thomas Winther Andersen werd in 1969 geboren in Oslo, Noorwegen. Hij tourde in Europa en de VS met verschillende muzikanten en bands, zoals Lee Konitz, Sheila Jordan, Jasper Blom, Robert Rook en Michiel Borstlap.

Thomas studeerde in 1993 af aan het Conservatorium van Amsterdam en voltooide in 1994 zijn master aan het Conservatorium van Den Haag. In 1995 ontving hij een beurs van het Fonds Podiumkunsten voor de voortzetting van zijn studie in New York onder leiding van Sal Mosca. Hij componeerde talloze stukken voor verschillende jazzensembles, muziek voor groot ensemble en componeerde tegelijkertijd kamermuziek.

Zijn composities werden opgenomen voor de Noorse en Nederlandse radio en vele zijn op CD uitgebracht, zoals zijn soloalbum Too Much Bass? (2002), als bandleider: Line Up (1998) en Out From A Cool Storage (2004) met de groep 'Line Up', Sketch (1999) met de groep 'Sketch', Hymn For Fall (2006) met het Robert Rook Trio, Patchwork (2010) en Spinnaker (2012) met zijn band ‘Winther-Storm’.

website: Thomas Winther Andersen

Locatie: Amsterdamse Academische Club (AAC)
Oudezijds Achterburgwal 235, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 15.00 - 16.00

website: Amsterdamse Academische Club (AAC)

Greetje Kauffeld
14:00 - 14:50

VRIJ ENTREE

Sunday Jazz vindt tegenwoordig plaats in de vestiging van De Prael in de Houthavens maar speciaal voor het Red Light Jazz Festival keert de jazz op zondag 3 juni terug naar De Prael op de Oudezijds Armsteeg 26 met een geweldige line-up: huisbassist René van Beeck heeft ‘Grand Lady of Jazz’ Greetje Kauffeld uitgenodigd voor de eerste set.

De tweede en derde set speelt de jonge saxofoonheld Gideon Tazelaar. Beide solisten worden begeleid door topgitarist Maarten van der Grinten en René van Beeck aan de contrabas. En geloof het of niet, de toegang is gratis. Kom op tijd voor een mooi plekje om van de muziek te genieten!

14.00 – 14.50 - bezetting 1e set

 • Greetje Kauffeld
 • Zang
 • Maarten van der Grinten
 • Gitaar
 • René van Beeck
 • Contrabas

15.15 – 16.00 - bezetting 2e set

16.15 – 17.00 - bezetting 3e set

 • Gideon Tazelaar
 • Tenor sax
 • Maarten van der Grinten
 • Gitaar
 • René van Beeck
 • Contrabas

website: Greetje kauffeld

Locatie: Brouwerij de Prael
Oudezijds Armsteeg 26, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 14.00 - 14.50

website: Brouwerij de Prael

Gideon Tazelaar
15:15 - 17:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/brouwerij-de-prael/">Brouwerij De Prael</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">15:15</div>

VRIJ ENTREE

Sunday Jazz vindt tegenwoordig plaats in de vestiging van De Prael in de Houthavens maar speciaal voor het Red Light Jazz Festival keert de jazz op zondag 3 juni terug naar De Prael op de Oudezijds Armsteeg 26 met een geweldige line-up: huisbassist René van Beeck heeft ‘Grand Lady of Jazz’ Greetje Kauffeld uitgenodigd voor de eerste set.

De tweede en derde set speelt de jonge saxofoonheld Gideon Tazelaar. Beide solisten worden begeleid door topgitarist Maarten van der Grinten en René van Beeck aan de contrabas. En geloof het of niet, de toegang is gratis. Kom op tijd voor een mooi plekje om van de muziek te genieten!

14.00 – 14.50 - bezetting 1e set

 • Greetje Kauffeld
 • Zang
 • Maarten van der Grinten
 • Gitaar
 • René van Beeck
 • Contrabas

15.15 – 16.00 - bezetting 2e set

16.15 – 17.00 - bezetting 3e set

 • Gideon Tazelaar
 • Tenor sax
 • Maarten van der Grinten
 • Gitaar
 • René van Beeck
 • Contrabas

website: Gideon tazelaar

Locatie: Brouwerij de Prael
Oudezijds Armsteeg 26, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 15.15 - 17.00

website: Brouwerij de Prael

The Funk Disciples
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bulldog-hotel/">Bulldog Hotel</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

VRIJ ENTREE

The Funk Disciples zijn vier vrienden die elkaar hebben gevonden in de muziek. Ze beschouwen zichzelf als fakkeldragers van de Funk. Dit is de derde keer dat ze optreden op het Red Light Jazz Festival. Leider van The Funk Disciples is frontman Daniël von Piekartz, een van de grootste en meest veelzijdige muzikale talenten in Nederland. Hij speelde op het North Sea Jazz Festival en toerde met Benjamin Herman (New Cool Collective) in binnen- en buitenland. De andere muzikanten hebben ook een rijke geschiedenis van samenwerking met muzikale legendes. Ze serveren tijdens Red Light Jazz in het Bulldog Hotel een cocktail van diepe grooves en rauwe melodieën.

Locatie: Bulldog Hotel
Oudezijds Voorburgwal 220, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 17.00 - 20.00

website: Bulldog Hotel (AAC uva)

Laura Sestri trio & DJ Liv sublime
20:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-del-mondo/">Café Del Mondo</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

VRIJ ENTREE

Dit internationale ensemble vond elkaar in het hart van Amsterdam en het klikte gelijk. Deze wereldburgers met een brede kijk op muziek, leunend op de fundamenten van de jazz, zijn de nieuwste toevoeging aan de deelnemerslijst van het Red Light Jazz Festival. Gedurende de avond neemt de band haar publiek mee naar sferen van pure jazz tot de tedere hartslag van Liv Sublime’s elektronische dj set.

De zangeres van de groep, Laura Sestri (1986) debuteerde in 2004 met een symfonische rockalbum Magua. Daarna breidde haar repertoire flink uit door optredens met koren, in musicals, op festivals en met andere rockbands. Tegelijkertijd volgde zij 9 jaar lang zanglessen.

Ze werkte samen met het productieteam van Massive Music. Als leadzangeres van de groep Artificial happiness zong Laura tijdens exposities, openingen, in clubs, underground, zakendiners, modeshows en op festivals zoals Dance Valley, Mysteryland, Tomorrowland (België), Neu Am See, Beesenstedt en Art Lake (Duitsland). Zij heeft ook in het achtergrondkoor van Trijntje Oosterhuis gezongen en verzorgt solo optredens in Club Dauphine. Laura heeft, voordat ze terug keerde naar Nederland, zes jaar in Israël gewoond waar ze Liv Sublime ontmoette. Het koppel verbond zich voor het leven door de gedeelde passie.

Liv Sublime (1978) bracht haar jeugd door in Rehovot, Israël. Thuis werden er grammofoonplaten gedraaid van klassiek tot jazz en blues. Het creëerde een diepgaande liefde voor muziek. Liv Sublime, bekend als Sublime, werkte 7 jaar lang als dj/producer voor Moksha. In 2002 scoorde zij een hit met het nummer Ano Kaktoo en daarna toerde Liv jarenlang in Europa en Azië als trance dj.

De laatste jaren werkte Liv aan een nieuw repertoire gebaseerd op techno, elektronica, deephouse en sporen van trance. Ze zocht naar de stem die bij haar muziek paste en vond toen Laura.

Tegenwoordig doen Liv en Laura samen shows op exclusieve privé events in Israël en Europa maar staan ook net zo gemakkelijk op festivals als SexyLand en in Paradiso. Jazz gecombineerd met elektronische muziek haalt het beste bij beide naar boven. Laura’s engelachtige stem geeft een frisse nieuwe draai aan legendarische jazz standards. Tijdens jazzjamsessies in de stad kwam Laura de andere twee muzikanten tegen van deze 4-mansformatie.

De gitarist Gianfranco Mascayano (1986) is geboren in Valparaiso Chili en groeide op in Zweden. Te midden van alle grootheden en culturele verscheidenheid aldaar begon ‘Gian’ op vroege leeftijd met het spelen van Latijns Amerikaanse muziek en klassiek gitaar, maar voelde zich al gauw aangetrokken tot jazz en geïmproviseerde muziek. Op vijftienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot de jazzopleiding van Vasaskolan / Gävle waar hij 3 jaar later afstudeerde. In deze periode was Gian nog serieus bezig met breakdance, wat een sterke invloed had op de beleving en zijn aanpak van ritme.

Nadat hij zijn middelbare school afrondde toerde hij door Europa met bands van verschillende stijlen zoals Latin, Hiphop, Reggae, Jazz en Funk. Ook speelde hij op prestigieuze cruiseschepen en won hij de Universal Guitarist Award. Uiteindelijk studeerde Gianfranco af op de jazz-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel verblijft hij in Amsterdam, leidt hij zijn eigen Mascayano jazz kwartet en participeert in andere projecten in verschillende stijlen.

Hendrik Müller (1986), de contrabasspeler in de groep, komt uit Duitsland. Hij begon zijn muzikale carrière op zesjarige leeftijd toen hij klassiek geschoold werd op de piano. Op 14-jarige leeftijd kreeg hij les op de contrabas en voegde zich bij het plaatselijke jeugdorkest en de lokale jeugd-bigband. Piano was op dat moment nog steeds zijn hoofdinstrument tot hij 20 werd.

Tijdens zijn verblijf als uitwisselingsstudent in de Verenigde Staten in 2003/2004 ontdekte Hendrik zijn fascinatie voor jazz. In 2010 ging Hendrik contrabas en basgitaar studeren aan de hoge school voor Muziek en Theater in Hamburg. In 2016 behaalde hij zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam en is Hendrik een bekend gezicht in de Amsterdamse jazzscene.

Line Up

 • Laura Sestri
 • Zang
 • Gian Mascayano
 • Gitaar
 • Hendrik Mueller
 • Contrabas
 • Liv Sublime
 • DJ

Locatie: Café Del Mondo
Nieuwmarkt 28, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZATERDAG 3 JUNI 2018 | 20.00 - 24.00

website: Café Del Mondo

Jasper blom – Ian Cleaver Quartet
20:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-zilt/">Café Zilt</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Saxofonist en Conservatorium docent Jasper Blom kiest elke maand een aantal supertalenten van het Conservatorium van Amsterdam uit om in café ZILT op de Zeedijk een prachtig jazzprogramma te brengen met spannend, bekend en onbekend, repertoire. Met het veelbelovende jonge trompet talent Ian Cleaver en een fantastische ritme sectie bestaande uit Wouter Kühne en Tijs Klaassen gaat hij komende zomer op tournee naar Italië langs een aantal internationale jazzfestivals om daar een "tribute to Micha Mengelberg" te spelen. Zondag 3 juni, tijdens het Red Light Jazz Festival, speelt het Jasper Blom – Ian Cleaver Quartet in Café Zilt een voorproefje van dit unieke programma.

Line Up

 • Jasper Blom
 • Sax
 • Ian Cleaver
 • Trompet
 • Tijs Klaassen
 • Contrabas
 • Wouter Kühne
 • Drums

Locatie: Café Zilt
Zeedijk 49, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 20.00 - 23.00

website: Café Zilt

Michael Varekamp & Men in Jazz
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cotton-club/">Cotton Club</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

VRIJ ENTREE

Michael Varekamp (1968) werd geboren in Rotterdam met roots in o.a. Trinidad & Tobago. Op zijn tiende hoort hij platen van Louis Armstrong en moet hij trompet spelen. Michael groeit uit tot een veelzijdig musicus, componist, bandleider en programmamaker en treedt op over de gehele wereld. Varekamp wordt tot in het buitenland gelauwerd. Zijn optredens zijn intens en meeslepend en nemen het publiek mee op een tocht naar de gloriedagen van de jazz. Michael speelde in Jazz at Lincoln Center in New York en ontving in Japan de Kobe Award voor buitengewoon talent. Hij is de eerste Europese musicus die samenwerkt met de vermaarde organisatie Jazzmobile Inc. in New York en trad recent op met Branford Marsalis. Momenteel tourt hij met succesvolle producties als Miles!, Louis! & Billie!

 • ‘An astonishing sound and beautiful phrasing, to the honor and glory of jazz. ...’
  (Le Monde, Paris)
 • ‘A dazzling lexicon of trumpet playing….’
  (Wales Evening Post)

Line Up

 • Michael Varekamp
 • Trompet/Vocals
 • Dmitri Shapko
 • Tenor
 • Mark van der Feen
 • Piano
 • Vincent Kuiper
 • Double Bass
 • Ben Schröder
 • Drums

website: michaelvarekamp.nl

More quotes en links:

 • ‘Louis Armstrong herleeft in trompetspel Varekamp...’
  (NRC Handelsblad)
 • ‘It will be interesting to watch his progress to the jazz hall of fame......’
  (Wales Evening Post)
 • 'A dazzling lexicon of jazz trumpet playing......'
  (The Herald Tribune)

 • ‘His performances breath the atmosphere of the glory days of jazz...’
  (Algemeen Dagblad)
 • ‘His vocals, whispering playing and beautiful composition where the highlights of the evening in the Concertgebouw...’
  (Volkskrant)

Locatie: Cotton Club
Nieuwmarkt 5-hs, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 17.00 - 20.00

website: Cotton Club

Arthur Heuwekemeijer Trio
14:00 - 17:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/de-gecroonde-raep/">De Gecroonde Raep</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">14:00</div>

VRIJ ENTREE

De lyrische saxofonist Arthur Heuwekemeijer speelt stukken uit de rijke Nederlandse liederencultuur in een jazzje van goud. Nostalgische melodieën komen voorbij zoals Aan de Amsterdamse Grachten, de Motten, Laat me, Het Dorp, Telkens Weer, In ’t groene Dal en Roodborstje nodigen uit tot het herleven van vroeger tijden en wellicht het mee neuriën of soms zelfs uit volle borst het refrein meezingen.

Line Up

 • Arthur Heuwekemeijer
 • Sax
 • Joris Teepe
 • Contrabas
 • Thijs Cuppen
 • Toetsen

Locatie: De Gecroonde Raep
Oudezijds Achterburgwal 46A, Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 3 JUNI 2018 | 14.00 - 17.00

website: De Gecroonde Raep

Roodhuis
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/in-de-waag-%28restaurant-cafe%29/">In de Waag (Restaurant-Café)</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

VRIJ ENTREE

Roodhuis staat voor swingende en subtiele jazz in een temperamentvolle sfeer. Langzame ballads en up-tempo nummers wisselen elkaar af. Bekende songs krijgen een eigen interpretatie, met soms funky invloeden zodat de band altijd borg staat voor spetterende optredens.

Bezetting
 • Hanny Bootsma
 • Zang
 • Judith de Ruiter
 • Bas
 • Ruud Huijgens
 • Sax
 • Ziggy Zaagsma
 • Sax
 • Collin Rhodes
 • Drums
 • Frank van der Veer
 • Gitaar
 • Edwin den Ouden
 • Piano

Locatie: In de Waag (Restaurant Café)
Nieuwmarkt 4, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 16.00 - 18.00

website: In de Waag (Restaurant Café)

Omer Klein Trio
17:00 - 19:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/jazz-at-the-vic-at-park-plaza-victoria-hotel/">Jazz at the Vic at Park Plaza Victoria Hotel</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

VRIJ ENTREE

BELANGRIJK: Als u dit optreden wilt bijwonen raden wij u aan om tijdig aanwezig te zijn. De capaciteit van de locatie is beperkt. De deuren sluiten om 17.00u!

“Hardly anyone can unify groove and romanticism as organically as Omer Klein.”
(Piano News)

Dit citaat verwijst naar Sleepwalkers, het zevende album van de in Israël geboren meesterpianist Omer Klein. De plaat werd uitgebracht in 2017 en was zijn debuut voor Warner Music. Klein, wiens muziek "borderless" (The New York Times) en "fluent and sensual" (Bavarian Broadcasting) wordt genoemd, nam Sleepwalkers op met zijn vertrouwde trio, dus met Haggai Cohen-Milo op bas en Amir Bresler op drums.

Klein: “In everything we play there is immense closeness. Our long friendship already has a sound. We have found our own way of thinking and doing things. Amir and Haggai are not simply important collaborators on this album, they ARE this music as much as I am.”

De dertien nummers, gecomponeerd door of op zijn minst met Omer Klein, vormen samen een meesterwerk van diepzinnige originaliteit. Ze tonen de relevantie en schoonheid van het pianotrio in de hedendaagse Jazz.

Omer Klein, geboren in Netanya, Israël, begon zijn Jazzstudies als tiener en zijn concertcarrière op 16-jarige leeftijd. Op 23-jarige leeftijd verhuisde hij naar Boston om te gaan studeren aan het New England Conservatory bij Danilo Perez. Daarna vertrok hij naar New York, waar hij al snel een student werd van Fred Hersch en actief deelnam aan de New Yorkse jazzscène. Klein was overal te zien, van de Blue Note Jazz Club tot Jazz in Lincoln Center. In New York speelde Klein onder meer met trompettist Avishai Cohen en bracht hij een album uit op Tzadik Records, het platenlabel van de Amerikaanse avant-garde componist, arrangeur, producer John Zorn. Tegenwoordig woont Klein in Düsseldorf. In Duitsland won Klein in 2015 de 'Förderpreis' van de deelstaat NRW. Kultur Spiegel noemt Klein ‘een internationale ster'. Als pianist en componist werkt hij het meest samen met zijn eigen veelgeprezen trio. Het Omer Klein Trio toert over de hele wereld. Zijn vorige trio-album Fearless Friday (2015) was eveneens succesvol en kreeg een ECHO Jazz-nominatie. Klein geeft ook een jaarlijkse cursus in het Jerusalem Music Centre, in een speciaal programma op initiatief van pianist Murray Perahia.

Na zijn optreden in februari in het Bimhuis keert Omer Klein met zijn trio terug naar Amsterdam voor een speciaal concert op zondag 3 juni in Park Plaza Victoria in het kader van het Red Light Jazz Festival.

Line Up

 • Omer Klein
 • Piano
 • Haggai Cohen-Milo
 • Bas
 • Amir Bresler
 • Drums

Locatie: Park Plaza Victoria Hotel
Oudezijds Achterburgwal 28, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 17.30 - 19.00

website: Jazz at the Vic at Park Plaza Victoria Hotel

Reinier Voet & Pigalle44
14:00 - 17:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/kaptein-zeppos/">Kaptein Zeppos</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">14:00</div>

VRIJ ENTREE

Ornette Coleman zei ooit:‘The evolution observed in music is almost a biological fact, comparable to the slow transition from childhood into adulthood. Do you know but one great jazz musician who historically seen isn’t an apprentice?’

Het kenmerk van alle grote muzikanten in de jazzgeschiedenis is hun gevoel voor traditie en vooruitgang. Stagnatie is de dood van jazz, en wie wil er dode muziek?

Gitarist Reinier Voet ziet zijn rol in zigeunerjazz in hetzelfde perspectief. Hij verbergt niet dat hij een grote bewonderaar is van Django Reinhardt, maar de grondlegger van het genre is al meer dan een halve eeuw dood. En als hij vandaag nog zou leven, zou hij zeker niet gestopt zijn bij de muziek die hij in 1937, 1947 of 1953 had gemaakt. Hij was een rusteloze zoeker naar nieuwe richtingen op de weg die hij had genomen. Reinier Voet heeft het van hem overgenomen en heeft al zijn kennis van en liefde voor jazz uit de tussenliggende decennia, evenals zijn Europese roots, verwerkt in de muziek van zijn band Pigalle44.

Het uitgangspunt voor Voet en zijn kameraden (ritmegitarist Jan Brouwer en bassist Jet Stevens) is de kracht van expressie van een sterke melodie of een zorgvuldig geconstrueerde improvisatie. Een goed geplaatste noot kan meer zeggen dan een eindeloze notenbrij zonder kop of staart. Muziek moet communiceren, passie en emotie overbrengen, een helder en spannend verhaal vertellen. En dat is waar Pigalle44 voor staat. Je hoort het in de aanstekelijke composities die de leider zelf schrijft, maar ook in de zeer individuele interpretaties van (minder bekende) standaarden en hoogtepunten uit het jazzrepertoire.

Line Up

 • Reinier Voet
 • Gitaar
 • Jan Brouwer
 • Gitaar
 • Jet Stevens
 • Contrabas

website: Pigalle44

Locatie: Kapitein Zeppos
Gebed Zonder End 5, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 14.00 - 17.00

website: Kapitein Zeppos

Chris Corstens & Kees Post
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/mata-hari/">Mata Hari</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

VRIJ ENTREE

Met dolle pret serieuze muziek maken is het handelsmerk van het duo Kees post (piano) en Chris Corstens (sax). Zij laten u zondagmiddag 3 juni in Mata Hari alle uithoeken van de jazz zien in verschillende stijlen, duo-improvisaties en eigen composities. Het swingt altijd!

Bezetting
 • Chris Cortens
 • Sax
 • Kees Post
 • Piano

Locatie: Mata Hari
Oudezijds Achterburgwal 22, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 16.00 - 18.00

website: Mata Hari

Roos Jonker
20:30 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/mata-hari/">Mata Hari</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

VRIJ ENTREE

Roos begon al op jonge leeftijd met zingen en het spelen van saxofoon, harp en piano. Op de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam ontwikkelde zij haar talent in de richting van traditionele jazz en improvisatie. Roos was leadzangeres bij het Glenn Miller Orchestra en toerde hiermee door Europa. Daarnaast zong ze bij verschillende bands en projecten als Dox' Family, Benny Sings, Kindred Spirits Ensemble en stond hiermee op festivals als North Sea Jazz en Lowlands. Ook begon zij te werken aan eigen composities en producties. Roos treedt daarmee graag buiten de gebaande paden. Haar debuut album ‘Mmmmm’ uit 2010 stond in de top van de Japanse charts. Ze ontving de titel ‘Breakthrough Album of the Year’ in de categorie Jazz op iTunes. Naast Japan en Nederland, is de plaat ook uitgebracht in Thailand, Taiwan, Korea en India.

Naast haar solo carrière, met optredens in binnen- en buitenland, ontpopt Roos zich als producer en werkt aan verschillende projecten met en voor anderen. Het Red Light Jazz-optreden van Roos Jonker in Mata Hari vorig jaar was een groot succes. Dat heeft de leiding van ‘the hidden gem of the historic Red Light District’ doen besluiten om Roos uit te nodigen voor een nieuw optreden in Mata Hari, en wel op zondagavond 3 juni.

Locatie: Mata Hari
Oudezijds Achterburgwal 22, Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag | 3 JUNI 2018 | 20.30 - 23.00

website: Mata Hari

Gideon Tazelaar Trio
11:00 - 13:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/museum-ons%E2%80%99-lieve-heer-op-solder/">Museum Ons’ Lieve Heer op Solder</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">11:00</div>

VRIJ ENTREE

Gideon Tazelaar (1997) begon op zijn 7e met saxofoon-spelen. Op zijn 8e trad hij op in het Concertgebouw in Amsterdam en vanaf zijn 11e speelde hij bijna ieder jaar op het North Sea Jazz Festival, onder andere met zijn eigen kwartet. Op zijn 14e werd hij toegelaten tot de bachelor-opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde cum laude af in 2017 en woont nu in New York waar hij nu verder studeert om het maximale uit zijn uitzonderlijke talent te halen.

Gideon viel meermaals in bij het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en het New Cool Collective en speelde met Dick Oatts, Eric Alexander, Benjamin Herman, Ruud Jacobs, Peter Beets, John Engels etc.

Line Up

 • Gideon Tazelaar
 • Tenor sax
 • Ties Laarakker
 • Contrabas
 • Wouter Kühne
 • Drums

website: Gideon Tazelaar

Locatie: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 11.00 - 13.00

website: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

JAZZ DINER:
Wouter Hamel
-
Gare du Nord
-
DJ Maestro
18:00 - 01:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/olof%27s/">OLOF'S</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">18:00</div>

Reserveer hier uw 6-persoonstafel voor het Red Light Jazz Diner voor € 594 (omgerekend € 99 p.p.), met optredens van Wouter Hamel en Gare du Nord en een spannende afterparty met DJ Maestro. Het 3-gangen menu met bijpassend wijnarrangement is samengesteld door chefkok Chris Naylor van sterrestaurant Vermeer.

19.00u – 21.00 uur: Wouter Hamel

Als zanger, artiest en muzikant timmert Wouter Hamel al meer dan tien jaar aan de weg. Met zijn debuutalbum Hamel (2007) brak Wouter als troubadour en jazzvocalist door in Nederland, Duitsland, Japan en Korea.

Het vijfde album AMAURY (2017) verscheen tien jaar later en is Hamels meest veelzijdige plaat tot nu toe. Op AMAURY werkte Wouter samen met producer Andy Platts van de band Mamas Gun. Op het album wordt eenvoud gemengd met verslavende grooves en melodieën, beginnend als een vlotte Stray Cat in hartje Tokio en eindigend in de kleine melancholisch uurtjes met When All The Bars Have Closed Again. AMAURY is een plaat waarop Hamel zijn naïviteit, moed en optimisme als een pantser draagt. Geen obstakel te groot: Wouter Hamel has been around the block.

Line Up

 • Wouter Hamel
 • Zang
 • Thierry Castel
 • Toesten
 • Sven Happel
 • Bas

21.30u – 22.45 uur: Gare du Nord

"High energy soul en sexy jazz van een van de beste live bands van Nederland"

Gare du Nord staat garant voor volle zalen en een full energy uptempo show. Met ruim zestig shows per jaar is Gare du Nord uitgegroeid tot een spetterende live-band met als stralend middelpunt de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti. Dorona is niet alleen een van de beste zangeressen van Nederland; met haar sexy live act pakt ze iedereen in.

Gare du Nord verkocht 500.000 albums en ontving in 2014 drievoudig platina voor de albums Sex 'n' Jazz (2007) en Love For Lunch (2009). Gare du Nord staat als enige Nederlandse band onder contract bij het New Yorkse platenlabel Blue Note Records en scoorde internationaal hits met Marvin & Miles, Beautiful Day, Pablo's Blues en You're My Medicine, met een bijdrage van soullegende Marvin Gaye.

Sex ‘n’ Jazz stond maar liefst 98 weken in de Nederlandse Album Top 100 en is het best verkochte Nederlandse jazz album ooit. Vorig jaar verscheen een jubileum-editie van de succesplaat op vinyl: A Decade of Sex ’n’ Jazz (2017). Dat is een feestje waard.

Line Up

 • Dorona Alberti
 • Zang
 • Aron Raams
 • Gitaar
 • Ferry Lagendijk
 • Toetsen
 • Floris van der Vlugt
 • Sax
 • Marc Schenk
 • Drums
 • Guus Bakker
 • Bas

23.00u – 01.00 uur: DJ Maestro

 

Locatie: OLOF'S
Zeedijk 2, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 18.00 - 01.00

website:

Wouter Kiers Quartet ft. Natsumi Scarlett
14:30 - 17:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/paleis-van-weemoed/">Paleis van Weemoed</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">14:30</div>

VRIJ ENTREE
Jazz Burlesque

Jazz betekent van oorsprong “zeer energieke dans’. Het Wouter Kiers Quartet en de bekende Burlesque danseres Natsumi Scarlett geven aan Jazz een nieuwe dimensie: jazzmuziek in combinatie met exotische variété en dans. Een samenwerking om niet te missen.

Line Up

 • Wouter Kiers
 • Sax
 • Maarten Kruijswijk
 • Drums
 • Cajan Witmer
 • Piano
 • Hans Ruigrok
 • Bas
 • Natsumi Scarlett
 • Dans

Locatie: Paleis van de Weemoed
Oudezijds Voorburgwal 15, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 14.30 - 17.30

website: Paleis van de Weemoed

Adán Mizrahi Trio
10:00 - 12:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/pancakes-amsterdam/">PANCAKES Amsterdam</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">10:00</div>

VRIJ ENTREE

Voordat hij in 2009 naar Nederland verhuisde, trad de Argentijnse bassist en componist Adán Mizrahi op in de meeste jazz- en tango-locaties in zijn geboortestad Buenos Aires. Momenteel studeert Adán aan het Conservatorium van Amsterdam om zijn bachelor- en masterdiploma te behalen.

Adán heeft verschillende albums opgenomen als sideman en als co-leider. Zijn debuutalbum, met Ben van Gelder op de altsax, wordt later dit jaar uitgebracht. Adán speelt op het Red Light Jazz Festival met zijn trio. Het repertoire zal bestaan uit eigen composities en klassiekers uit het American Songbook. Omdat de band bestaat uit 3 Argentijnen, is het waarschijnlijk dat een Tango of een Folkloristisch deuntje voorbij komt.

Line Up

 • Adán Mizrahi
 • Bass
 • Natalio Sued
 • Sax
 • Guillermo Celano
 • Gitaar

Locatie: PANCAKES Amsterdam
Prins Hendrikkade 48 , Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 10.00 - 12.00

website: PANCAKES Amsterdam

Alex Rossi & David Golek
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/proeflokaal-%E2%80%98t-kelkje/">Proeflokaal ‘t Kelkje</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Alexandre Rossi, geboren in 1974 in Blumenau in Zuid-Brazilië, kwam als kind al in aanraking met de mondharmonica omdat hij onderweg naar school en naar zijn oma een mondharmonicafabriek passeerde. Hij bezocht de fabriek vaak maar niemand daar leek het instrument te kunnen bespelen. Op 13-jarige leeftijd zette Alex Rossi zijn lippen voor het eerst op het koude metaal van zijn eerste eigen harmonica.

De jonge muzikant ontwikkelde een eigen techniek en gebruikte daarbij kennis die hij had vergaard uit de fabriek en praktijkkennis van het spelen van saxofoon en percussie. Vanaf 18-jarige leeftijd ervaart Alex hoe het is om te spelen op internationale jazzfestivals. Dat is een mooi uitgangspunt om een ​​ervaren professionele muzikant te worden en hij verhuist naar Texas. In zijn jonge jaren speelde Alex met grote namen uit het Blues circuit zoals Hash Brown, Smokin' Joe Kubeck, Holland K. Smith, Tutu Jones, Lucky Peterson, Texas Slim en de legendarische Sam Meyers.

Nadat terugkeerde van familiebezoek in Brazilië mocht Alex de VS niet meer in. Zodoende ontwikkelde hij zich verder in zijn geboorteland. Hij ging les geven en was ook vaak op tournee. Tijdens zijn tours in Zuid-Amerika speelde hij met muzikanten als David Honey, Boy Edwards, Phil Guy, John Primer, Jeff Healey, harmonica-speler Billy Branch en de saxofonist Joshua Redman.

In 2007 brengt Alex zijn eerste solo album uit. De cd heet Let Me In en verschijnt op het Texaanse label TopCat Records. Meer optredens en studio opnamen volgen. In 2008 pakt Alex zijn koffers voor een vertrek naar Europa. Hij komt terecht in Antwerpen waar hij van het Belgische label Blues Boulevard-Music Avenue een distributiedeal aangeboden kreeg voor zijn debuutalbum. In 2010 neemt Alex met gitarist Greg Wilson voor TopCat Records een album op getiteld Acoustic. In 2011 verschijnt het album Sessions. Het is een compilatie van verschillende sessies met blues vrienden als Greg Wilson, Fernando Noronha en Solon Fishbone. Verder leverde Alex met zijn mondharmonica een bijdrage aan de filmmuziek van The Zig Zag Kid, met Isabela Rosslini.

In 2013 bracht  Alex het album Alex Rossi Quartet plays Tom Jobim uit met gastbijdragen van onder meer Mauricio Einhorn en Ludovic Beier. In hetzelfde jaar verhuisde Alex naar Amsterdam waar hij veel optrad in Bethany’s Jazz Club. Daar deed Alex in 2014 zijn eerste optreden op het Red Light Jazz Festival. In het najaar van 2016 produceerde Alex het album Tribute to the great Toots Thielemans waarop hijzelf en 5 andere harmonicaspelers, te weten Gabriel Grossi, Grégoire Maret, Antonio Serrano, Franco Luciani en Oliver Ker Ourio een ode brengen aan de op 22 augustus 2016 overleden Toots Thielemans.

website: Alex Rossi

David Golek

Gitarist en componist David Golek is al jaren actief in de jazzscène en in wereldmuziekgroepen. Met een persoonlijke herkenbare stijl en muziektaal geeft David, geïnspireerd door zijn roots en ervaringen, uiting aan zijn eigen muzikale identiteit.

David kreeg van huis uit een klassieke en jazzmuziekopvoeding mee. Na jarenlange studie van klassieke piano stapte David over naar de gitaar, die hij al gaandeweg had leren spelen. Improvisatie werd zijn ding. Naast zijn eigen projecten is David sideman bij andere formaties die moderne jazz spelen, maar ook bij etnische en wereldmuziek georiënteerde groepen. David's eigen muziek is een mengeling van al deze ervaringen, waaronder joodse en midden-oostelijke invloeden en filmmuziek.

David speelde live of op een album onder meer samen met Benny Bailey, Ravi Coltrane, Lonnie Smith, Walter Blending, Wycliff Gordon, Ron Westray, Arnie Lawrence, Philip Harper, Dale Barlow, Michael Moore, Gary Smulyan, Dick Havens, Franck Amsallem, Simin Tander, Ferdinand Povel, John Ruocco, Anthony Cox, Alex Coke, Eli degibri, Avishai Cohen, Dmitry Shapko, Nelson Latif, Ana Beck, Jimmy Omonga, Odrey Shakir en Maria Jose Ortiz.

Het album A Road Less Traveled dat David in 2014 samen met zijn groep Tiltan uitbracht, werd door Het Parool gerekend tot de beste 5 wereldmuziekplaten van dat jaar. Het album verscheen ook in de top 20 van beste releases van 2014 in alle categorieën. Ook de internationale pers was lovend.

website: David Golek

Locatie: Proeflokaal ’t Kelkje
Oudezijds Achterburgwal 164, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 17.00 - 19.00

website: Proeflokaal ’t Kelkje

Laura & Strings
21:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/skek/">Skek</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

VRIJ ENTREE

Laura & Strings staat garant voor een avond vol intieme chamber jazz. Het trio, dat bestaat uit Gijs Idema op gitaar, Laura Dooge op zang en William Barrett op contrabas, brengt hun favoriete jazzstandards ten gehore in frisse arrangementen met liefde voor de traditie. Met Gijs’ virtuositeit, William’s expressieve spel en Laura’s fluwelen stem reikt het trio’s repertoire van muzikale avonturen tot verhalende ‘chamber jazz’. Van gearrangeerde jaren ’50 hits, tot vrije improvisatie: dit trio kan en doet het allemaal.

De drie jonge musici vonden elkaar in hun liefde voor the Great American Songbook en vocalisten als Julie London en Sarah Vaughan en duiken gedrieën een steeds modern avontuur in, met stukken van Monk, Billy Stra2yhorn en eigen werk.

Locatie: Skek
Zeedijk 4-8, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 21.00 - 23.00

website: Skek

Philip Harper (USA)
21:00 - 22:15
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/tobacco-theater/">TOBACCO Theater</a></div><div class="eventdatum">zondag 3 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

VRIJ ENTREE

Het curriculum van trompettist Philip Harper leest als een ‘who is who’ van de jazzgeschiedenis. Al op 23-jarige leeftijd werd zijn talent gespot door Art Blakey die hem gelijk in de zijn Jazz Messengers inlijfde. Met zijn broer Winard (drums), vormde hij de Harper Brothers, waarmee ze in totaal zes albums opnamen en op festivals over de hele wereld speelden. Philip is sinds 20 jaar een vast lid van de Mingus Big Band en tourt nog regelmatig met deze all-star band. De laatste Jaren heeft Philip gespeeld en opgenomen met Benny Golson, Louis Hayes en Cedar Walton, om maar een paar namen te noemen.

Nadat hij een aantal jaren in Europa had gewoond keerde Philip terug naar zijn roots: New York. Hij was jarenlang de ‘the perfect sideman’ van de grote namen in de jazz, maar is nu ook actief als leider van zijn eigen quintet.

Zijn muzikale zeggingskracht en unieke geluid worden gevormd door een combinatie van talent en een grote liefde voor de jazz. Daarnaast is er het respect voor zijn muzikale leermeesters en zijn vele ervaringen over de hele wereld. Hiermee voegt hij het hart toe aan de huidige virtuoze en snelle New Yorkse jazz scene.

Journalist en biograaf (van o.m. Chet Baker) Jeroen de Valk woonde een concert van Philip en zijn Nederlandse band bij en schreef hier het volgende over: ‘Iedereen wil jazz leren en jazzy doen en hip zijn, en Philip Harper hoeft dat niet. Hij ís al jazz, was dat in de baarmoeder en zal dat nog zijn op zijn sterfbed. Hij is doordrenkt van Miles, Dizzy, Satchmo, alle groten, en is eigenlijk zelf zo onderhand ook een grootheid. Elke solo van hem is een sprong in het diepe en tegelijk een voortzetting van een rijke traditie. Ik zag Philip in Muziekcafé Miles (met overigens prima begeleiding) en was diep onder de indruk.‘

Line Up

 • Philip Harper
 • Trompet, Zang
 • Edgar van Asselt
 • Piano
 • Boris Oostendorp
 • Bas
 • Roberto Pistolesi
 • Drums

Locatie: TOBACCO Theater
Nes 75-87, Amsterdam

Datum/ Tijd: ZONDAG 3 JUNI 2018 | 21.00u – 22.15

website: TOBACCO Theater