SOMETHING ABOUT SANNA

Het trio Something about Sanna rond pianist en zangeres Sanna van Vliet is opgericht in de zomer van 2017 toen zij een keer samenspeelde met Sven Schuster op contrabas en Joost Kesselaar op drums. Dat klikte muzikaal; er was spontaniteit, alertheid en ruimte voor muzikale wendingen. Het trio besloot zich te richten op eigen repertoire om zo een uniek en persoonlijk geluid te creëren en om zich te onderscheiden van andere pianotrio’s.

Something about Sanna heeft een fris geluid en straalt speelplezier uit. Vaak is er interactie tussen de musici en het publiek. Voor de cd Music for President componeerde Sanna 7 eigen songs. Sven Schuster schreef 3 composities. Na hun cd-presentatie speelde Something about Sanna in 2019 op het North Sea Jazz Festival.

Sanna van Vliet (zang & piano) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag af voor twee hoofdvakken jazz-zang en jazzpiano. Zij trad op in meer dan 15 landen, waaronder De Azoren, Thailand, Zuid-Korea, Polen, Noorwegen en Denemarken. Sanna bracht 4 cd’s uit onder eigen naam en trad op met Joe Cohn, Eef Albers, Jarmo Hoogendijk en Ben vd Dungen, Frans Elsen, Cees Slinger, John Engels, Wouter Hamel en de Beets Brothers. Sanna is vaste docent aan het Conservatorium van Amsterdam en ontwikkelde een eigen methode voor vocale improvisatie.

Joost Kesselaar (drums) werd tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam uitgenodigd om bij Jeff Hamilton te studeren in Los Angeles. Ook kreeg hij les va John Riley, Idris Muhammed en Andrew Cyrille. Kesselaar speelde o.a. met Kenny Wheeler, Benny Bailey, Joe Lovano, Kenny Werner, Cedar Walton en speelde op toonaangevende festivals zoals het NSJ-Festival, Montreal Jazz Festival, het Bimhuis, Birdland in New York en gaf workshops in Damascus en Djakarta. Tegenwoordig is Joost drumdocent aan het Utrechts Conservatorium.

Sven Schuster (bas) begon op zijn zestiende met contrabas spelen. Hij studeerde in Graz, Oostenrijk en aan het Conservatorium in Hilversum. Sven trad op met o.a. Gregory Porter, Lalah Hathaway en Oleta Adams. Sven is bandleider, componist en arrangeur van de Amstel Bigband die verschillende keren op het Red Light Jazz festival speelde. Over de CD Three is a Crowd van het Sven Schuster Quartet schreef de Volkskrant: “Schuster is zelf een overtuigend solist, warm en melodieus; zijn gestreken klaagzang in Mingus’ ‘Goodbye Pork Pie Hat’ is gedurfd en aangrijpend.”

Bezetting

  • Sanna van Vliet
  • Zang/ piano
  • Sven Schuster
  • Bas
  • Joost Kesselaar
  • Drums
Something-about-Sanna-op-het-red-light-jazz-festival-2021