Gumbo & The Monk

Gumbo & The Monk nemen je vrijdagavond 7 juni in Hotel Torenzicht mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de blues uit steden als Detroit en Chicago. Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk laten ze de authentieke klank van de Oer-Blues herleven. Om deze klank zo dicht mogelijk te benaderen maken zij grotendeels gebruik van door Gumbo zelf gebouwde (of verbouwde) gitaren, cigar box guitars en primitieve buizenversterkers.

Servaas Bollen en Alex Konijnenburg, de gitaristen die samen het duo Gumbo & The Monk vormen, zijn meerdere keren naar het zuiden van de VS gereisd om de oorsprong, tradities en cultuur van de oorspronkelijke Blues-stijlen te onderzoeken, te bestuderen en te ervaren.

Beide doorgewinterde muzikanten met jarenlange podiumervaring brachten hun intieme en doorleefde show al op vele podia en festivals binnen en buiten Nederland, waaronder het Red Light Jazz Festival. Naast traditionals spelen ze nummers van Robert Johnson, Son House, Muddy Waters, John Lee Hooker en Jimmy Reed. Tussendoor vertellen zij korte verhaaltjes en anekdotes over de blues-geschiedenis, de nummers en de gebruikte instrumenten.

Bezetting

  • Alex Konijnenburg
  • Zang/ Gitaar
  • Servaas Bollen
  • Gitaar

Deel deze pagina

7
juni 
2024
Gumbo & The Monk
Locatie: Hotel Torenzicht
Aanvang: 21.00
Toegang: Gratis toegang
Gumbo & The Monk