Dr. Cees J. Hamelink

“Het Red Light Jazz Festival betekent meer jazz in de stad en alleen een swingende stad is opgewassen tegen alle risico’s van stedelijk leven in de 21e eeuw.”

Dr. Cees J. Hamelink is emeritus hoogleraar International Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is Cees ook nog Athena hoogleraar voor Mensenrechten en Gezondheidszorg aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hoogleraar Kennismanagement aan de Universiteit van Aruba. Cees studeerde godsdienstpsychologie en klinische psychologie. In meer dan veertig landen gaf hij gastcolleges en ontving hij “life time achievement awards”. Daarnaast adviseerde Cees nationale overheden en internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties.

Professor Hamelink schreef 18 boeken over communicatie, technologie en cultuur. Cees is ook jazz musicus. Hij was de bassist van het Louis van Dijk trio dat in 1961 het Loosdrecht Jazz Concours won, en maakte onlangs drie CD’s met pianist Louis van Dijk, zangeres Tamara Hoekwater en pianist Jean Louis van Dam. Samen met Jeroen de Rijk, eveneens ambassadeur van het Red Light Jazz festival, was Cees de initiatiefnemer van Amsterdam World Jazz City 2014 om Amsterdam te profileren als ‘internationaal centrum van de jazz’.

Red Light Jazz Ambassadeur Dr.-Cees-J.-Hamelink