Voor het eerst subsidie voor Red Light Jazz

Stichting Red Light Jazz ontvangt dit jaar voor het eerst een financiele bijdrage van culturele instanties ter ondersteuning van het Red Light Jazz festival. Zowel het Amsterdamse Fonds voor de Kunst (AFK) als Sena hebben subsidie toegezegd voor de 6e editie van Red Light Jazz dat plaatsvindt op 7, 8 en 9 juni.

Over AFK
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) investeert in kunst die het leven in de hele stad verrijkt. Het AFK stimuleert de kwaliteit, dynamiek en pluriformiteit van de Amsterdamse kunst, en draagt bij aan een sterk en veelzijdig kunstklimaat in de stad. Het fonds is er voor alle disciplines binnen de culturele sector, voor culturele organisaties en kunstenaars. Het AFK ondersteunt zowel het experiment als bewezen kwaliteit, gevestigde en relatief nieuwe organisaties, professionele kunst en amateurkunst – uit alle delen van de stad.

Als grootstedelijk kunstfonds biedt het AFK ondersteuning aan hoogwaardige culturele activiteiten, fungeert het als aanjager van de kunst in de stad en als investeerder in een toekomstbestendige culturele sector.

www.amsterdamsfondsvoordekunst.nl

Over Sena
In het dagelijks leven kunnen we niet zonder muziek. Voor veel winkels, restaurants, cafés radiostations en televisieprogramma’s maakt muziek het verschil. Elke artiest, sessiemuzikant of producent die heeft meegewerkt aan die muziek, heeft op grond van de Wet op de Naburige Rechten recht op een vergoeding.

Is jouw muziek uitgezonden op radio of TV? Meld je dan aan bij de Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten, kort gezegd: Sena. Sena zorgt ervoor dat elke rechthebbende krijgt waar hij of zij recht op heeft, zowel binnen als buiten Nederland. Muziek is tenslotte grenzeloos.

Sena regelt en bewaakt de rechten van muzikanten en producenten. Sena keert aan hen een vergoeding uit als de muziek die zij hebben gecomponeerd of geproduceerd in het openbaar wordt gedraaid. Elke dag zet Sena zich in voor haar rechthebbenden. Dit zijn er ruim 33.000.

De vergoedingen die Sena uitkeert ontvangt zij van bedrijven en organisaties die muziek ten gehore brengen. Met deze bedrijven en organisaties sluit Sena muzieklicenties af. Sena is een organisatie zonder winstoogmerk. Dit stelt Sena in staat om de door haar geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door te betalen aan de makers van de muziek.

www.sena.nl