De 6e editie van het Red Light Jazz festival, dat dit jaar plaatsvindt op 7, 8 en 9 juni, staat in het teken van de contrabas en basgitaar, het instrument dat voor verbinding zorgt. De bas verbindt drums, piano, gitaar, blaas- en andere instrumenten met elkaar. Zoals Red Light Jazz een verbindende factor is in het wallengebied en daarbuiten.

De festivalorganisatie is verheugd alvast de volgende jazzartiesten en optredens te kunnen aankondigen: de bekende Amerikaanse bassist Jimmy Haslip en toetsenist Scott Kinsey brengen zaterdagavond 8 juni in de Blue Note zaal van het conservatorium een ode aan Jaco Pastorius en Weather Report. Het duo wordt bijgestaan door enkele Nederlandse topmusici. Een dag eerder speelt in dezelfde zaal het kwintet van de jonge Nederlandse bassist Tijs Klaassen. Het kwintet won in 2018 The Records Award, een bijzondere prijs van de Keep an Eye Foundation met oog voor jong en creatief talent.

Het openingsconcert van Red Light Jazz 2019 wordt vrijdagmiddag 7 juni in de lobby van NH Collection Barbizon Palace verzorgd door een speciaal trio rond de in New York woonachtige Nederlandse bassist Joris Teepe, met John Engels op drums en Anton Goudsmit op gitaar.

Naast bassisten biedt het programma uiteraard meer, zoals de Candy Dulfer Jazzband met bassist Harry Emmery en het New York Round Midnight Orchestra die op 8 en 9 juni in Olof’s optreden tijdens het exclusieve Red Light Jazz Diner. Andere bekende namen die u op het aankomende Red Light Jazz festival kunt verwachten zijn de jazzpianisten Michiel Borstlap, Pablo Held en Peter Beets. We kunnen haast niet wachten tot het zover is.

Woensdag 10 april maakt de festivalorganisatie het hele programma bekend tijdens een perspresentatie in Café Casablanca op de Zeedijk en verschijnt het programma online.