Biografie

Land: Nederland

In de jaren zeventig werd Jan door het Engelse muziektijdschrift Melody Maker al uitgeroepen tot beste gitarist ter wereld. Op 24 december jl. vierde Akkerman in de Melkweg zijn 70-ste verjaardag. “Naarmate ik ouder word, wordt de inspiratie alleen maar groter,” zegt de gitarist over zijn tweede jeugd. Nog altijd behoort Jan Akkerman bij de beste gitaristen. Jazz, rock, blues of klassiek, Jan tovert het allemaal moeiteloos uit zijn snaren.

Jan werd in 1946 op het Waterlooplein geboren. Om de hoek was het Red Light District. Daar hoorde hij alle soorten muziek: jazz, rock ‘n’ roll maar ook Johnny Jordaan en Tante Leen. Het wallengebied was voor hem een grote inspiratiebron. Daarom mag Jan niet ontbreken op de gitaareditie van het Red Light Jazz Festival.

Muziek

Instrument: Gitaar

In de jaren zeventig werd Jan door het Engelse muziektijdschrift Melody Maker al uitgeroepen tot beste gitarist ter wereld. Op 24 december jl. vierde Akkerman in de Melkweg zijn 70-ste verjaardag. “Naarmate ik ouder word, wordt de inspiratie alleen maar groter,” zegt de gitarist over zijn tweede jeugd. Nog altijd behoort Jan Akkerman bij de beste gitaristen. Jazz, rock, blues of klassiek, Jan tovert het allemaal moeiteloos uit zijn snaren.

Book artiest

BookJack Akkerman

Fout: Contact formulier niet gevonden.