Rob van Hulst

“Jazz wordt geassocieerd met vrijdenkers die vaak een enorme passie en zelden vooroordelen hebben. Dat is misschien wel de reden waarom jazz zo gemakkelijk wortel schoot in de warme buurt.”

Rob van Hulst werd in 1957 geboren in Arnhem en heeft gestudeerd in Amsterdam en Maastricht.

Rob werd in 1988 bij het grote publiek bekend als dokter Eric Koning, de slechterik in de televisieserie ‘Medisch Centrum West’. Later maakte hij programma’s over de Amsterdamse Wallen en presenteerde het spelletje ‘Wie van de Drie’ bij de Avro.

Rob heeft een eigen bedrijf genaamd Rob van Hulst Evenementen’. Sinds 1980 verzorgt hij rondleidingen door de Oude Binnenstad met als specialisme De Red-light & Burghwallen. Hij doet dit in samenwerking met een team van enthousiaste en ervaren gidsen. Rob zetelt al vanaf 1975 midden tussen de dames en woont en werkt vanuit een van de mooiste huizen op de Wallen, genaamd De Gecroonde Raep.

Rob is ambassadeur geworden van het Red Light Jazz Festival omdat de jazzcultuur in Amsterdam ooit is begonnen op de Burghwallen, eind jaren 40 van de vorige eeuw. Maar bovenal omdat Jazz geassocieerd wordt met vrijdenkers die vaak een enorme passie en zelden vooroordelen hebben. Dat is misschien wel de reden waarom jazz zo gemakkelijk wortel schoot in deze warme buurt.

Red Light Jazz ambassadeur- Rob van Hulst