Janny Alberts

“Red Light Jazz brengt ondernemers, bewoners en bezoekers in harmonie samen in de buurt.”

Janny Alberts groeide op als boerendochter. Ze organiseerde onder andere projecten voor mensen die langdurig zonder werk zaten toen ze in werd gevraagd om te gaan werken voor het toen nog kleine private-publieke vastgoedbedrijf NV Zeedijk. “Ze zochten een mensen-mens,” zo verklaart Janny de keuze op haar.

NV Zeedijk is in 1985 opgericht met als hoofddoel het economisch herstel van de Zeedijk, met in het bijzonder de verbetering van de woon- en werksituatie in het gebied en elders in de binnenstad van Amsterdam. NV Zeedijk koopt panden in de Amsterdamse binnenstad en knapt deze zo nodig op, om ze vervolgens te beheren en te verhuren. Dit om het evenwicht in de buurt te herstellen. Kenmerkend aan NV Zeedijk is dat ze altijd een balans probeert te vinden tussen de ondernemers, bewoners en bezoekers van de buurt.

De missie van Janny, als directeur van NV Zeedijk, is om de verworven balans op de Zeedijk te handhaven waardoor bewoners en ondernemers in harmonie naast elkaar leven met ruimte voor bezoekers. Janny draagt het Red Light Jazz Festival een warm hart toe omdat het initiatief ondernemers, bewoners en bezoekers in harmonie samenbrengt in de buurt.

Red Light Jazz ambassadeur - Janny Alberts