Graziella Hunsel Rivero

“Ik ben er trots op om ambassadrice te zijn van het Red Light Jazz festival. Het is gewoon een feit dat Jazz mensen op nationaal en internationaal niveau, door alle lagen van de samenleving heen, verbindt. Red Light Jazz is een weekend genieten van mooie muziek waar vroeger de Surinaamse Nederlandse muzikanten met hun Jazzklanken de gangmakers waren. De historische wijk herleeft!”

In 2011 bracht het nummer Broken Hearted Melody van Sarah Vaughan edutainster & all-round zangeres Graziëlla Hunsel Rivero op het pad van de Jazz. Het werd haar eerste muzikale liefde! Graziella is inmiddels bekend als ‘The First Lady of Jazz uit Amsterdam Zuidoost’.

Met haar eigen theatervoorstelling ‘The Grand Ladies of Jazz’ trok deze Docturandus Master in de Spaanse taal en letterkunde twee seizoenen door Nederland, speelde zij haar  one woman-show ‘The Jazz in me’, was ze leading lady in de muziektheatervoorstelling ‘Swingin’ Harlem’ , is zij geregeld gastartieste bij de Konrad Koselleck Bigband en het Concertgebouworkest onder leiding van Michael Gieler. Ook was Graziëlla één seizoen te zien in de dinnershow ‘Brooklyn Nights’ .

In 2015 bracht zij Jazz terug naar de Bijlmermeer in de vorm van ZOJazz Lounge, het enige live Jazzevent met dinner & drinks. In hetzelfde jaar begon Graziëlla haar eigen productiebedrijf ‘ZOGrace Records!’ waar zij haar laatste zelf geproduceerde EP Minute Made Woman uitbracht. Daarnaast maakt zij ZOJazz Lounge radio op radio RaZO in Amsterdam Zuidoost.

In 2018 speelde Graziëlla de bijzondere rol van de bloedvloeiende vrouw in ‘De Passion’ die toen plaatsvond in de Bijlmer, haar deel van Amsterdam. ‘Ik zie jou’ was het thema van die editie en tevens het lied dat zij in de voorstelling vertolkte.

Haar laatste uitdaging op Jazzgebied is haar show ‘Graziëlla Hunsel sings Sarah Vaughan’ waar zij haar favoriete songs van deze Grand Lady of Jazz zingt.

In 2019 won Graziëlla de 4e aflevering van het RTL4 programma ‘All Together Now’ en werd de zangeres door festivaldirecteur Marcel Kaatee live op Radio Mart gevraagd om een van de ambassadeurs te worden van het Red Light Jazz festival.

GRAZIELLA-HUNSEL-RIVERO-Ambassadeur-van-het-Red-Light-Jazz-festival-large