vrijdag 7 juni
zaterdag 8 juni
zondag 9 juni
Locaties
Bar Twentyseven
Bimhuis
Bulldog Hotel
Café De Hartjes
Café De Zeevaart
Café Del Mondo
Café ’t Mandje
Casa Rosso
Casablanca Café
Condomerie
Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)
Cotton Club
De Roode Laars
Hash Marihuana & Hemp Museum
Heffer Sportsbar
Hofje van Wijs
Hotel Torenzicht
In de Waag (Restaurant-Café)
Leger des Heils (Korpszaal)
NH Collection Barbizon Palace
OLOF’S
Paleis van de Weemoed
Proeflokaal ‘t Kelkje
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
00:30
01:00
01:30
02:00
02:30
Wicked Jazz Sounds
19:00 - 21:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bar-twentyseven/">Bar Twentyseven</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

Vrij toegang

Wicked Jazz Sounds is uitgegroeid tot een instituut binnen de Nederlandse muziekwereld. Niet alleen door de fameuze wekelijkse clubnacht in de Amsterdamse Melkweg en haar residentie in TivoliVredenburg maar vooral als muzikaal platform. Naast optredens op alle grote festivals zoals het North Sea Jazz Festival, Lowlands en vele andere podia in binnen en buitenland organiseerde ze ook drie maal haar eigen Wicked Jazz Sounds Festival met zo’n 5000 bezoekers per editie. Je zou de muzikale familie ook kunnen kennen van haar radioshows op voorheen Radio 6 Soul en Jazz en nu Redlight Radio of van haar serie compilatie albums, twee bandalbums of de wekelijks geupdate Tip44 Spotify lijst met duizenden volgers. Het collectief is springlevend en constant bezig zichzelf te vernieuwen, een noodzakelijke eigenschap als je al sinds 2002 generatie op generatie weet te veroveren. Bij de live shows spelen de DJ’s samen met muzikanten een aanstekelijke dansvloer gerichte mix van funk, soul, hiphop, house, jazz en meer… Haar motto? Dance with a smile!

Locatie: Bar Twentyseven
Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 19.00 - 21.00

website: Bar Twentyseven

DJ Miss Brown & Emy Perez
21:00 - 02:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bar-twentyseven/">Bar Twentyseven</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

DJ Miss Brown is één van de beste allround dj’s van Nederland. Met haar vrolijke verschijning, brede kennis van muziek en gevoel voor publiek is zij de beste keuze om elk gelegenheid naar een ‘next level’ te brengen. Met grote regelmaat staat zij samen met live muzikanten zoals een zanger(es), percussionist, saxofonist en/of trompettist op het podium.

Onder de naam DJ Miss Brown, begon ze 19 jaar geleden met oude Soul &, Hip Hop/Jazz en R&B, later met Disco, Funk, Classics, 90’s en House. Ze draait nog steeds elk weekend als resident DJ bij veel clubs, privé feesten en hotels in (o.a.) Amsterdam. Ze produceert ook haar eigen funky tracks (binnenkort worden deze gereleased) onder haar eigen naam ‘Raphaella Brown’ door IAMM entertainment. (Foto door: Charline Goud)

Emy Perez is een getalenteerde zangeres en songwriter met al heel veel liedjes op haar naam. Mede dankzij haar stage presence, talent en krachtige stem heeft zij net een contract ondertekend bij Cloud 9 Music. Kortom, ze is nu nog te bewonderen in een kleine setting voordat ze alleen de grote zalen gaat vullen.

Speciaal voor Red Light Festival in Bar TwentySeven vormen zij wederom een duo om het beste neer te zetten voor een ‘Soulful & Sexy’ avondje uit.

djmissbrown.com

Locatie: Bar Twentyseven
Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 21.00 - 02.00

website: Bar Twentyseven

BvR FLAMENCO BIGBAND & CARLES BENAVENT
20:30 - 22:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bimhuis/">Bimhuis</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Staanplaats: €19

Zitplaats: €23

TICKETS

Deze 21-koppige bigband verbindt jazz met flamenco. Speciale gast: Carles Benavent, de veelgeroemde basgitarist uit het Paco de Lucía Sextet en Chick Corea’s Flamenco Heart.

De bas staat dit jaar centraal in het Red Light Jazz Festival dat ontstond op De Wallen en dat nu ook samenwerkt met het Conservatorium van Amsterdam en het BIMHUIS. Speciaal voor deze gelegenheid verwelkomt de BvR Flamenco Bigband een bijzondere gast: de Spaanse basgitarist Carles Benavent. Samen met de legendarische flamencogitarist Paco de Lucía en diens band ontwikkelde hij een nieuwe flamencotaal, die uitstekend aansloot bij de jazz en fusion van zijn tijd. Carles ging een bloeiende carrière tegemoet en werkte samen met o.a. Camarón de la Isla en Chick Corea.

De BvR Flamenco Big Band is een uniek fenomeen, een 21-koppig jazzensemble rond een flamenco-kern. De band werd opgericht door de Spaans-Nederlandse saxofonist Bernard van Rossum. Het ritmische spel van de traditionele flamenco tilt hij op een hoger niveau met zijn kleurrijke composities en orkestraties. De band werkte eerder samen met harmonicavirtuoos Antonio Serrano en zanger David de Jacoba, eveneens afkomstig uit de band van Paco de Lucía.

‘I heard some new territory that night. Modern, innovative, and highly skillful compositions that did not diminish in any way the soul of flamenco’ (Kenny Werner over de BvR Flamenco Big Band).

‘Van Rossum is erin geslaagd niet alleen een geluid, maar ook een idioom te smeden dat staat als een huis’ (Jazzenzo).

Locatie: Bimhuis
Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.30 - 22.30

website: Bimhuis

RAYN & LORIJN VON PIEKARTZ
21:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bulldog-hotel/">Bulldog Hotel</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

Vrij toegang

Met een nieuwe album Back II Business, dat later dit jaar verschijnt, stapt Rayn in de toekomst waarbij hij voetstappen achterlaat van zijn debuutalbum A creation from the soul. Back II Business wordt wereldwijd, digitaal en fysiek, uitgebracht en bevat 10 nummers. Het is een mix van 70's / 80's groove en dance-muziek die worden samengesmolten tot één geheel en een solide basis vormen voor een nieuw verhaal, vol emoties.

Rayn's muziek is geïnspireerd door soul- en funklegendes, platen waar hij naar luisterde in zijn jeugd. Door deze inspiratie vond Rayn zijn groove en melodieën. Al zijn teksten zijn autobiografisch.

"Mensen zeggen dat ik old-school ben, maar ik geloof dat een album een volledig verhaal is dat je alleen zult begrijpen en voelen als je vanaf het begin tot het einde naar alle nummers luistert. Vooral wanneer de kunstenaar zijn eigen kunst schrijft en creëert. Dus druk op play en geniet van de rit!"

Rayn schreef zijn eigen songteksten, produceerde, bewerkte, programmeerde en arrangeerde alle tracks, één voor één, bijgestaan door een getalenteerd team. Rayn werkte met enkele van de beste internationale muzikanten in zijn netwerk, waaronder musici die meewerkten aan zijn eerste album. Een van hen is gitarist Lorijn von Piekartz, die samen met zijn broer Daniel een vaste speler is in het Bulldog Hotel. Lorrijn is ook bekend als de gitarist in de band van de Nederlandse zangeres MAAN. Lorijn is tevens de gitarist van de band van The Voice of Holland.

Locatie: Bulldog Hotel
Nieuwebrugsteeg 25, 1012 AG Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 21.00 - 23.00

website: Bulldog Hotel

Runny Margarita
20:30 - 23:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-de-hartjes/">Café De Hartjes</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Vrij toegang

De op Curaçao geboren Runny Margarita kwam op jonge leeftijd in de kerk in aanraking met muziek. In 1972 kwam hij naar Nederland. De multidisciplinaire kunstenaar stond daarna op verschillen podia in Nederland. Aanvankelijk met Salsa muziek maar recent heeft Runny de overstap gemaakt naar de Caribbean Jazz hetgeen hem zeer bevalt.

Als componist bracht Runny enkele jaren geleden in eigen beheer de CD Remigrashon uit met eigen nummers. Tijdens zijn optreden op vrijdag 1 juni in Café De Hartjes zal hij enkele van die eigen composities ten gehore brengen. Daarnaast bestaat het repertoire van Runny onder meer uit naar jazz getransformeerde Gospelnummers waar zijn publiek erg van geniet.

Locatie: Café De Hartjes
Nieuwebrugsteeg 25, 1012 AG Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.30 - 23.30

website: Café De Hartjes

REMBRANDT DUO
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-de-zeevaart/">Café De Zeevaart</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

Accordeonist Eddy Hoorenman heeft zich de Johnny Meijer stijl eigen gemaakt. Drummer Huub Eikenboom is een fan van John Engels en Cesar Zuiderwijk met het juiste gevoel voor swing. De twee rasmuzikanten werken al jaren succesvol samen als het Rembrandt Duo.

Eddy is een geboren Amsterdammer en woont nog steeds in ’t hartje van de Jordaan. Via de Amsterdamse muziekschool, een accordeonclub en privélessen zat Eddy al jong in het vak en speelde op vele feesten en partijen. Tijdens een optreden ontmoette hij zijn grote idool Johnny Meijer. Er ontstond een goed en vriendschappelijk contact. Johnny speelde ’s avonds in de San Remo-bar waar hij Eddy vroeg of hij hem een keer wilden vervangen. Het was in 1974 de eerste keer dat Eddy samen met bassist/zanger Manke Nelis speelde. Met Huub Eikenboom speelde Eddy inmiddels al bijna 30 jaar, onder andere op het Rembrandtplein.

Huub is geboren en getogen in Maastricht. Drummer worden was zijn jeugddroom en hij ging direct na zijn schooltijd het vak in en werkte in Duitsland, België en later ook op de Canarische eilanden. In de jaren ’70 besloot Huub naar Amsterdam te gaan. Daar speelde hij onder meer in Restaurant Dubois. Huub leerde Johnny Jordaan, Tante Leen, Willy Alberti en Imca Marina kennen. Op het Rembrandtplein in “The Shorts of Londen” vormden Eddy en Huub met bassist Manke Melis het Trio Manke Nelis dat landelijke bekendheid kreeg met hits als Kleine Jodeljongen, Laat de hele boel maar waaien, Ik zing mijn serenade e.v.a. Het was het begin van een unieke samenwerking.

Locatie: Café de Zeevaart
Oudezijds Achterburgwal 28, 1012 DN Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 16.00 - 18.00

website: Café de Zeevaart

Mosquito
20:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-del-mondo/">Café Del Mondo</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Het geluid van Mosquito valt het beste te omschrijven als een combinatie van Funk, R&B, Reggae, Country en Latin Jazz, waarin de strakke harmonieuze samenzang van de bandleden centraal staat.

De Amsterdamse band werd in 2004 opgericht door zanger/gitarist Theo “Mosquito” Taihitu en drummer/zanger Albert “Buddy” la Fonteine. Na verschillende formatiewisselingen kreeg Mosquito in 2007 écht gestalte toen de missing link zich aandiende: de Venezolaanse metal bassist/zanger Jose Gregorio Rangel Abreu, bekend van de band LABERINTO. Door het samenvoegen van de verschillende muzikale achtergronden van de bandleden, hun passie voor tequila en rum heeft Mosquito ondertussen een geheel eigen stijl en geluid ontwikkeld die menig feestganger, vaak eerst op het verkeerde been zet, en vervolgens altijd iedereen tot dansen verleidt.

Tijdens Red Light Jazz 2019 trakteert Mosquito het publiek op een muzikale reis die tot verbeelding spreekt, met opzwepende Caribische ritmes en hilarische maar soms ook hartverscheurende verhalen. Altijd met een knipoog en een geweldig gevoel voor humor.

Bezetting

 • Theo “Mosquito” Taihitu
 • Zang, gitaar
 • Albert “Buddy” la Fonteine
 • Zang, drums
 • Gregosaurius-rex Rangel
 • Zang, bas

Locatie: Café Del Mondo
Nieuwmarkt 28, 1012 CS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.00 - 00.00

website: Café Del Mondo

Wim de Jong The Hammond Lounge Sound
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-%E2%80%99t-mandje/">Café ’t Mandje</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Wim de Jong heeft jarenlange ervaring als muzikant bij tal van gelegenheden. Het Hammond-geluid van zijn Roland FR-1x ademt vooral een lounge-sfeer, heeft hij gemerkt. ‘Een aangenaam geluid, dat zich voor een breed repertoire leent. Er mag meegezongen worden!

Line Up

 • Wim de Jong
 • Accordeon

Locatie: Café ‘t Mandje
Zeedijk 63, 1012 AS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 17.00 - 19.00

website: Café ‘t Mandje

Duo Dulfer Directie
15:00 - 16:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casa-rosso/">Casa Rosso</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">15:00</div>

Vrij toegang

Hans Dulfer (1940) is een van Neerlands meest veelzijdige en veelgeprezen muzikanten. De bekende saxofonist volgt de nieuwste trends op de voet, maar blijft een typische jazzmuzikant. Hans staat al vele jaren liever op het podium dan in de opnamestudio. In de jaren ’90, als Hans het opnemen van platen eindelijk serieus neemt, volgt grootschalig succes in Nederland en zelfs een sterrenstatus in Japan.

Cyril Directie (1970) is al bijna twee decennia een side-man voor Hans Dulfer en is ook een van Hollands meest gezochte drummers. Directie werkte met veel Nederlandse en internationale artiesten. Daarnaast is Cyril ook producer. Nadat Dulfer bijna 15 jaar lang geen nieuw solo-materiaal had opgenomen en/of uitgebracht, overtuigde Cyril Hans ervan samen de studio in te gaan om een album op te nemen met saxofoon en drums als basis. Gastspelers Candy Dulfer, Henny Vrienten en anderen leverden een bijdrage aan dit bijzondere project.

Het resultaat is een unieke samenwerking en dito album: DUO DULFER DIRECTIE, in 2018 uitgebracht door ZIP RECORDS.

Bezetting

 • Hans Dulfer
 • Sax
 • Cyril Directie
 • Drums, electronica

Locatie: Casa Rosso
Oudezijds Achterburgwal 106-108, 1012 DS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 15.00 - 16.00

website: Casa Rosso

BIGGLES BIG BAND
18:30 - 19:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-cafe/">Casablanca Café</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">18:30</div>

Vrij toegang

De Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat (muzikant bij de vermaarde Dutch Swing College band sinds 1988) en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk, reproduceert de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk. De Biggles Big Band speelt al 30 jaar iedere maandag in het beroemde jazz-café Casablanca, in het centrum van de stad.

Locatie: Café Casablanca
Zeedijk 26E, 1012 AZ Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 18.30 - 19.30

website: Café Casablanca

THE BURNIN’ BURRITOS
20:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-cafe/">Casablanca Café</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

On the road to Mexico… Not your average gringos!

The Burnin’ Burritos spelen theatrale rootsmuziek uit de grensstreek tussen Mexico en de VS. Je hoort de allermooiste woestijnsongs, Mexicaanse dansliedjes, Tex-Mex, soundtracks van tv-series als Narcos en de ruige kant van de latin. Grotendeels Spaanstalig, uiterst dansbaar, filmisch, sentimenteel, brutaal en met een flinke dosis humor. De zon brandt. De hete woestijnwind geselt. De cantina, de cactus en de ratelslang zijn nooit ver weg...

The Burnin’ Burritos werken ook samen met de Amsterdamse dichter Ronald M. Offerman, wat gedenkwaardige optredens oplevert. Weltschmerz, gedichten en weemoedige rootsmuziek blijken bijzonder goed samen te gaan.

Bezetting

 • Juanito ‘Rattlesnake’ Gonzalez
 • Lead zang, sax
 • Francisco Gonzalez
 • Zang, sax
 • Thomas Rolff
 • Contrabas
 • Bartolo Gonzalez
 • Zang, gitaar
 • Adolfo ‘Speedy’ Gonzalez
 • Bas
 • Juan Gonzalez
 • Zang, percussie

Locatie: Café Casablanca
Zeedijk 26E, 1012 AZ Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.00 - 22.00

website: Café Casablanca

BRANCO & KONING
21:15 - 22:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/condomerie/">Condomerie</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">21:15</div>

Vrij toegang

Een primeur voor Red Light Jazz. Loepzuivere improvisaties van vocaliste Annelie Koning versmeltend met fijnbesnaarde Lissabonse gitaarklanken van Pedro Branco. En dat allemaal in de oudste straat van Amsterdam. Als dat geen Urban Amsterdam Jazz is! Dit duo transformeert moeiteloos van zachte ballad, via stuwende ritmes naar rauwe ‘spoken words’. Komt dat beluisteren in De Condomerie.

Bezetting

 • Annelie Koning
 • Zang
 • Pedro Branco
 • Gitaar

Locatie: Condomerie
Warmoesstraat 141, 1012 JB Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 21.15 - 22.30

website: Condomerie

C_URB ft. CvA BASGITAAR TALENTEN
14:30 - 15:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/conservatorium-van-amsterdam-%28blue-note-zaal%29/">Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">14:30</div>

C_urb is een eigentijds trio, bestaande uit Co Vergouwen op keyboards en zang, David de Marez Oyens op elektrische bas en Mark Eshuis op drums en percussie. C_urb is opgericht in het voorjaar van 2007. Als trio maar ook individueel werken ze onder andere met Margriet Eshuijs, Maarten Peters, Jan Akkerman en Julian Thomas. In 2016 bracht C_urb via het platenlabel Isolde zijn eerste cd uit. Het album met als titel Pretty good bevat een veelzijdige mengeling van hedendaagse jazz, funk, latin en fusion, met veel ruimte voor improvisatie maar ook goed doordachte arrangementen. Allemaal zelfgeschreven stukken, op één na. C_urb moet je vooral live ervaren. Dat kan vrijdagmiddag 7 juni op het Red Light Jazz festival.

Bezetting

 • Co Vergouwen
 • Toetsen
 • David de Marez Oyens
 • Bas
 • Mark Eshuis
 • Drums en percussie

Naast C_urb maakt u in de Blue Note zaal van het Conservatorium van Amsterdam kennis met enkele basgitaar talenten:

 • Aaron Bouwman, 21 jaar NL, 2de jaar Bachelor. De Nederlander Aäron studeerde aan het Junior Jazz college aan het CvA voor hij toegelaten werd tot de Bachelor. Won met het Tadjiro Velzel Kwartet het Prinses Christina Jazz Concours en speelt in Smandem, finalist Keep an Eye Jazz award 2019
 • Mikhail Voeykov, 19 jaar RU, 3de jaar Bachelor. Dit in Rostov-on-Don, Rusland geboren talent begon al op 7-jarige leeftijd met Jazz Bass en piano, werd op zijn 16 jaar toegelaten in de BA, had toen al een dubbel CD uit met zijn kwartet.
 • Arin Keshishi, 27 jaar IRN, 2de jaar Master. Deze uit Iran afkomstige basgitarist studeerde klassiek contrabas in Teheran voor hij naar Amsterdam kwam en neemt zijn eigen cultuur mee, dat gemengd met Jazz en Fusion geeft een wel heel bijzondere combi. Op dit moment is hij zijn eigen CD aan het opnemen.
 • Diarmuid Lally, 33 jaar IRL, 2de jaar Master, Deze Ier heeft een bijzonder virtuose techniek. Na zijn studie aan Berklee heeft hij aan het CvA zijn BA gehaald, o.a. de eerste prijs gewonnen in 2017 van de Internationale Boekarest Jazz Competitie en dit jaar weer teruggekomen om ook zijn Master te halen in Amsterdam terwijl zijn projecten hem de wereld over brengen.

Locatie: Conservatorium Hotel Amsterdam
Oosterdokskade 151, 1011 DL Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 14.30 - 15.30

website: Conservatorium Hotel Amsterdam

TIJS KLAASSEN QUINTET
16:00 - 17:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/conservatorium-van-amsterdam-%28blue-note-zaal%29/">Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

Vrij toegang

Tijs Klaassen is een contrabassist en componist die is gevormd in de Amsterdamse jazzscene. In de laatste vier maanden van 2017 studeerde hij in Philadelphia en New York bij grootheden als Ron Carter, Ben Street en David Wong. Hoewel de lessen die Tijs tijdens zijn studie in Amerika leerde voor hem van enorm belang waren, realiseerde hij zich daar hoeveel waarde hij hecht aan zijn Europese afkomst.

Binnen zijn muziek streeft Tijs er daarom naar om de klankkleuren en concepten van grote Europese componisten uit de 20e eeuw op een natuurlijke manier te combineren met het samenspel van moderne jazzmuzikanten. Dit streven bracht hem tot het vormen van zijn eigen kwintet met gelijkgestemde muzikanten. De bandleden zijn niet alleen bij elkaar gebracht vanwege hun uitmuntende spel, maar ook vanwege het feit dat zij allen zelf componisten zijn. Elke muzikant benadert daardoor de stukken niet alleen als uitvoerder, maar ook als medeschrijver. Het eindresultaat is een constant evoluerende groepsklank die zowel refereert naar Europese klassieke muziek als naar de energie van de hedendaagse Amerikaanse jazzscene.

De leden van het Tijs Klaassen Kwintet behoren allen tot de nieuwe lichting Amsterdamse jazzmusici die zeer actief zijn binnen de Nederlandse jazzscene.

Bezetting

 • Tijs Klaassen
 • Contrabas & composities
 • Mo van der Does
 • Alt-sax
 • Matthias Van den Brande
 • Tenor sax
 • Floris Kappeyne
 • Piano
 • Wouter Kühne
 • Drums

Locatie: Conservatorium Hotel Amsterdam
Oosterdokskade 151, 1011 DL Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 16.00 - 17.00

website: Conservatorium Hotel Amsterdam

ART BOP CITY
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cotton-club/">Cotton Club</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Al bij het horen van de eerste klanken springt deze krachtige Amsterdamse jazz-soul formatie direct in het oog en het oor. Art Bop City verenigt alles wat jazz zo aantrekkelijk maakt: meeslepend gezongen melodieën op het fundament van een groovy ritmesectie omlijst door een krachtige blazerssectie en aangevuld met opzwepende solo’s. Art Bop City speelt veel eigen werk van de hand van trompetist Bart Noorman en werk van o.a. Monk, H. Silver en Booker Little, alles in eigen originele arrangementen. Goede redenen waarom Art Bop City op het Red Light Jazz Festival 2019 staat voor twee concerten. De band bestaat uit zeven gedreven muzikanten, ieder met een eigen respectabele staat van dienst, die in de huidige samenstelling sinds begin 2018 samenwerken.

Bezetting

  Frontvrouw

 • Rivka Worms
 • Zang
 • Ritmesectie

 • Richard Lems
 • Drums
 • Rob IJsendijk
 • Bas
 • Hans Lammen
 • Piano
 • Blazerssectie

 • Robert Mollee
 • Saxen
 • Bart Noorman
 • Trompet en bugel
 • Fernand de Willigen
 • Trombone

#jazz#cool#swing#lustvoorhetoor

Locatie: Cotton Club
Nieuwmarkt 5-H, 1011 JP Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 17.00 - 20.00

website: Cotton Club

THE RED BOOT QUARTET
19:30 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/de-roode-laars/">De Roode Laars</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

Vrij toegang

De naam The Red Boot Quartet verwijst naar het eerste Red Light Jazz optreden in 2015 van deze inmiddels fameuze gelegenheidsformatie in Café De Roode Laars op de Zeedijk. De onbetwiste leider van het kwartet is de geboren Amsterdammer Ronald Jansen Heijtmajer (1947).

Ronald studeerde in de jaren ’70 klarinet en saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam en bracht voor het VPRO/BASTA-label het album Fingerbustin’ uit. Als lid van de Dutch Orchestra is Ronald op verschillend cd’s te horen die BASTA in de loop der jaren heeft uitgebracht. Ronald speelde op vele festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Na het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd is Ronald blijven spelen. Hij vindt optreden nog steeds leuk, vooral het spelen op het Red Light Jazz Festival in hartje Amsterdam.

Naast Ronald is de eenarmige trompettist Menno Daams (1961) een opvallende verschijning in het jazzkwartet. Menno is, net als Ronald, Amsterdammer in hart en nieren. Voordat hij op 12-jarige leeftijd zijn rechterarm verloor, speelde Menno gitaar. Terwijl hij op jonge leeftijd werd opgeleid door Freddy Grin - destijds solo kornettist van het Concertgebouw Orkest - begon Menno al met vrienden jazz te spelen in de stijl van zijn grote voorbeeld Louis Armstrong. Op zijn 16-de kon hij al arrangeren. In 1987 werd Menno toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium waar hij jazz trompet studeerde onder leiding van Charles Green. In 1988 studeerde Menno cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam als historicus gespecialiseerd in Oude Geschiedenis.

Van 1992 tot 2000 was Menno trompettist en arrangeur van The Beau Hunks, een jazzgroep die ook buiten de landsgrenzen bekendheid genoot. Van 1996 tot 2003 speelde Menno in The Jazz Orchestra of the Concertgebouw waarvoor hij eveneens arrangementen schreef. Verder arrangeerde Menno onder andere voor het Metropole Orkest en de Dutch Swing College Band. In de afgelopen jaren speelde Menno met Jake Hanna, Scott Hamilton, Lee Konitz, Toots Thielemans, Monty Alexander en vele anderen.

Van 2008 tot 2015 was Menno docent aan het Conservatorium van Amsterdam en gastdocent aan andere conservatoria. Momenteel geeft Menno privélessen en is hij betroken bij de jaarlijkse ‘Classic Jazz Workshop’ in Ascona Zwitserland. Naast het zo nu en dan optreden met The Red Boot Quartet heeft Menno zijn eigen jazzkwartet: The Unaccounted Four.

De andere twee leden van The Red Boot Quartet zijn gitarist Rolf Koppijn en bassist Rob Veenhuizen. Rolf leerde gitaarspelen van zijn vader die voor de oorlog deel uitmaakte van het Quintet van de Nederlandsche Jazzliga. Op Red Light Jazz speelt Rolf op een hele bijzondere National tenorgitaar uit 1931. En let bij Rob eens op de extra (vijfde) snaar op zijn contrabas waardoor hij zijn swingende loopjes, moeiteloos tot grote hoogte kan blijven spelen.

Bezetting

 • Ronald Jansen Heijtmajer
 • Sax
 • Menno Daams
 • Trompet
 • Rolf Koppijn
 • Gitaar
 • Rob Veenhuizen
 • Contrabas

Locatie: Café De Roode Laars
Zeedijk 17, 1012 AN Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 19.30 - 22.00

website: Café De Roode Laars

DJ STEVE FLY & FRIENDS
16:30 - 19:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/hash-marihuana-%26%23038%3B-hemp-museum/">Hash Marihuana & Hemp Museum</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">16:30</div>

Vrij toegang

Als scratch-DJ heeft Fly honderden shows gegeven, van British Columbia tot New York en Los Angeles. Hij trad meermaals op met jam-band-supergroep Garaj Mahal, maar ook stond hij op het podium met Alan Hertz & Friends, The Fareed Haque Group, Mama Sutra en The Gregory James Band. Steve Fly maakt momenteel radioshows voor Radio Free Amsterdam.org, inmiddels al 303 uitzendingen, met een voorliefde voor funk, blues, spoken word en jazz.

Locatie: Hash marihuana-hemp gallery & museum
Oudezijds Achterburgwal 130, 1012 DT Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 16.30 - 19.30

website: Hash Marihuana & Hemp Museum

CONRAD HERWIG & JORIS TEEPE
20:30 - 21:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/heffer-sportsbar/">Heffer Sportsbar</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Dit concert wordt een spannende ontmoeting tussen twee creatieve topartiesten. Bassist Joris Teepe en trombonist Conrad Herwig leerden elkaar ongeveer 25 jaar geleden kennen in New York. Het klikte direct tussen hen, zowel muzikaal als persoonlijk. In de jaren daarna hebben ze regelmatig samengewerkt voor concerten, CD opnames en ook in het jazzonderwijs. Herwig is docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar Teepe sinds 2001 hoofd is van de jazzopleiding. Ook nu nog, na al die jaren, spelen ze met veel plezier samen waarbij ze elkaar voortdurend uitdagen.

Conrad Herwig (1959) begon zijn carrière in Clark Terry’s band in de jaren 80. Daarna volgen samenwerkingen in het Joe Henderson Sextet, Tom Harrell's Septet & Big Band, en het nonet van Joe Lovano. Momenteel speelt Herwig onder andere met Eddie Palmieri, Michel Camilo, de Mingus Big Band, het Jon Faddis Jazz Orchestra en de Jeff "Tain" Watts Family Reunion Band. Hij nam op voor veel bekende jazzlabels en werd genomineerd voor een Grammy in 1998, 2005 en 2009. Herwig nam een live CD op in de Blue Note Jazz Club in New York City en werd in 1998, 1999, 2002 in de Downbeat Jazz Critics' Poll verkozen tot beste jazztrombonist. Conrad is ook diverse keren genomineerd als trombonist van het jaar door de Jazz Journalists Association. Herwig is docent en hoofd van de jazzopleiding aan Rutgers University in New York.

Joris Teepe (1962) groeide op in Den Haag en woont sinds 1992 in New York. Sinds 2013 is hij ook in Amsterdam woonachtig en heeft hij dus een thuisbasis in beide steden.

Teepe werkte met vele bekende en zelfs legendarische musici waaronder Benny Golson, Rashied Ali, Barry Harris, Bobby Watson, Sonny Fortune, Tom Harrell, Chris Potter, Billy Hart en Randy Brecker. Het meest opzienbarende wapenfeit van Teepe was zijn 9-jarige verbintenis met Rashied Ali (John Coltrane’s laaste drummer), met wie hij 4 CD’s opnam en jarenlang over de wereld tourde tot de drummer in 2009 kwam te overlijden.

Teepe leidt al 25 jaar zijn eigen groepen en heeft 16 CD’s opgenomen onder zijn eigen naam. Daarnaast speelt hij op zo’n 60 CD’s van andere jazz musici. In 2004 werd Joris Teepe genomineerd voor de Bird Award op het North Sea Jazz Festival in de categorie “Artist deserving wider recognition”.

Zijn nieuwste CD heet In the Spirit of Rashied Ali met ene boekwerk van 66 pagina’s. Dit project is onlangs genomineerd voor een Edison. Met dit project zal Teepe in juli op het aanstaande North Sea Jazz Festival optreden.

Bezetting

 • Conrad Herwig
 • Trombone
 • Joris Teepe
 • Contrabas

Locatie: Heffer Sportbar (Basement)
Beursstraat 1 - 1012 JT, 1012 DS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.30 - 21.30

website: Heffer Sportbar (Basement)

Amstel Big Band
20:30 - 23:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/hofje-van-wijs/">Hofje van Wijs</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Vrij toegang

De Amstel Big Band is een 18 koppig semiprofessioneel jazzorkest, komt uit Amsterdam en staat onder leiding van Sven Schuster. De specialisatie op eigen composities van Schuster heeft geleid tot een ongewoon levendig en fris geluid. En… Groovy Like Hell. Funk en latin, oriental en boogaloo. Aanstekelijk swingende eigentijd