vrijdag 7 juni
zaterdag 8 juni
zondag 9 juni
Locaties
Amsterdamse Academische Club
Bar Twentyseven
Bimhuis
Bulldog Hotel
Café De Hartjes
Café De Zeevaart
Café Del Mondo
Café In ’t Aepjen
Café Zilt
Café ’t Mandje
Casa Rosso
Casablanca Café
Casablanca Variété
Condomerie
Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)
Cotton Club
De Roode Laars
ENDYMION Amsterdam (Beurs van Berlage)
Hash Marihuana & Hemp Museum
Heffer Sportsbar
Hofje van Wijs
Hotel Torenzicht
In de Waag (Restaurant-Café)
Leger des Heils (Korpszaal)
NH Collection Barbizon Palace
OLOF’S
Paleis van de Weemoed
Proeflokaal ‘t Kelkje
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
00:30
01:00
01:30
02:00
02:30
TAMARA HOEKWATER QUARTET
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/amsterdamse-academische-club/">Amsterdamse Academische Club</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Het Tamara Hoekwater Kwartet speelt elke eerste vrijdag van de maand in de Amsterdamse Academische Club, zo ook op vrijdag 7 juni de eerste dag van het Red Light Jazz festival. De band speelt een prachtig repertoire van eigen en klassieke jazz nummers.

Locatie: Amsterdamse Academische Club
Oudezijds Achterburgwal 235, 1012 DL Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 17.00 - 19.00

website: Amsterdamse Academische Club

Wicked Jazz Sounds
19:00 - 21:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bar-twentyseven/">Bar Twentyseven</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

Vrij toegang

Wicked Jazz Sounds is uitgegroeid tot een instituut binnen de Nederlandse muziekwereld. Niet alleen door de fameuze wekelijkse clubnacht in de Amsterdamse Melkweg en haar residentie in TivoliVredenburg maar vooral als muzikaal platform. Naast optredens op alle grote festivals zoals het North Sea Jazz Festival, Lowlands en vele andere podia in binnen en buitenland organiseerde ze ook drie maal haar eigen Wicked Jazz Sounds Festival met zo’n 5000 bezoekers per editie. Je zou de muzikale familie ook kunnen kennen van haar radioshows op voorheen Radio 6 Soul en Jazz en nu Redlight Radio of van haar serie compilatie albums, twee bandalbums of de wekelijks geupdate Tip44 Spotify lijst met duizenden volgers. Het collectief is springlevend en constant bezig zichzelf te vernieuwen, een noodzakelijke eigenschap als je al sinds 2002 generatie op generatie weet te veroveren. Bij de live shows spelen de DJ’s samen met muzikanten een aanstekelijke dansvloer gerichte mix van funk, soul, hiphop, house, jazz en meer… Haar motto? Dance with a smile!

Locatie: Bar Twentyseven
Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 19.00 - 21.00

website: Bar Twentyseven

DJ Miss Brown & Emy Perez
21:00 - 02:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bar-twentyseven/">Bar Twentyseven</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

DJ Miss Brown is één van de beste allround dj’s van Nederland. Met haar vrolijke verschijning, brede kennis van muziek en gevoel voor publiek is zij de beste keuze om elk gelegenheid naar een ‘next level’ te brengen. Met grote regelmaat staat zij samen met live muzikanten zoals een zanger(es), percussionist, saxofonist en/of trompettist op het podium.

Onder de naam DJ Miss Brown, begon ze 19 jaar geleden met oude Soul &, Hip Hop/Jazz en R&B, later met Disco, Funk, Classics, 90’s en House. Ze draait nog steeds elk weekend als resident DJ bij veel clubs, privé feesten en hotels in (o.a.) Amsterdam. Ze produceert ook haar eigen funky tracks (binnenkort worden deze gereleased) onder haar eigen naam ‘Raphaella Brown’ door IAMM entertainment.

Emy Perez is een getalenteerde zangeres en songwriter met al heel veel liedjes op haar naam. Mede dankzij haar stage presence, talent en krachtige stem heeft zij net een contract ondertekend bij Cloud 9 Music. Kortom, ze is nu nog te bewonderen in een kleine setting voordat ze alleen de grote zalen gaat vullen.

Speciaal voor het Red Light Jazz Festival in Bar TwentySeven vormen DJ Miss Brown en Emy Perez een duo. Zij staan garant voor een ‘Soulful & Sexy’ avondje uit, tot in de kleine uurtjes.

djmissbrown.com

Locatie: Bar Twentyseven
Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 21.00 - 02.00

website: Bar Twentyseven

BvR FLAMENCO BIGBAND & CARLES BENAVENT
20:30 - 22:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bimhuis/">Bimhuis</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Staanplaats: €19

Zitplaats: €23

TICKETS

Deze 21-koppige bigband verbindt jazz met flamenco. Speciale gast: Carles Benavent, de veelgeroemde basgitarist uit het Paco de Lucía Sextet en Chick Corea’s Flamenco Heart.

De bas staat dit jaar centraal in het Red Light Jazz Festival dat ontstond op De Wallen en dat nu ook samenwerkt met het Conservatorium van Amsterdam en het BIMHUIS. Speciaal voor deze gelegenheid verwelkomt de BvR Flamenco Bigband een bijzondere gast: de Spaanse basgitarist Carles Benavent. Samen met de legendarische flamencogitarist Paco de Lucía en diens band ontwikkelde hij een nieuwe flamencotaal, die uitstekend aansloot bij de jazz en fusion van zijn tijd. Carles ging een bloeiende carrière tegemoet en werkte samen met o.a. Camarón de la Isla en Chick Corea.

De BvR Flamenco Big Band is een uniek fenomeen, een 21-koppig jazzensemble rond een flamenco-kern. De band werd opgericht door de Spaans-Nederlandse saxofonist Bernard van Rossum. Het ritmische spel van de traditionele flamenco tilt hij op een hoger niveau met zijn kleurrijke composities en orkestraties. De band werkte eerder samen met harmonicavirtuoos Antonio Serrano en zanger David de Jacoba, eveneens afkomstig uit de band van Paco de Lucía.

‘I heard some new territory that night. Modern, innovative, and highly skillful compositions that did not diminish in any way the soul of flamenco’ (Kenny Werner over de BvR Flamenco Big Band).

‘Van Rossum is erin geslaagd niet alleen een geluid, maar ook een idioom te smeden dat staat als een huis’ (Jazzenzo).

Locatie: Bimhuis
Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.30 - 22.30

website: Bimhuis

RAYN & LORIJN VON PIEKARTZ
21:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bulldog-hotel/">Bulldog Hotel</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

Vrij toegang

Met een nieuw album Back II Business, dat later dit jaar verschijnt, stapt Rayn in de toekomst waarbij hij voetstappen achterlaat van zijn debuutalbum A creation from the soul.

Back II Business wordt wereldwijd, digitaal en fysiek, uitgebracht en bevat 10 nummers. Het is een mix van 70's / 80's groove en dance-muziek die worden samengesmolten tot één geheel en een ​​solide basis vormen voor een nieuw verhaal, vol emoties.

Rayn's muziek is geïnspireerd door soul- en funklegendes, platen waar hij naar luisterde in zijn jeugd. Door deze inspiratie vond Rayn zijn groove en melodieën. Al zijn teksten zijn autobiografisch.

"Mensen zeggen dat ik old-school ben, maar ik geloof dat een album een ​​volledig verhaal is dat je alleen zult begrijpen en voelen als je vanaf het begin tot het einde naar alle nummers luistert. Vooral wanneer de kunstenaar zijn eigen kunst schrijft en creëert. Dus druk op play en geniet van de rit!"

Rayn schreef zijn eigen songteksten, produceerde, bewerkte, programmeerde en arrangeerde alle tracks, één voor één, bijgestaan ​​door een getalenteerd team. Rayn werkte met enkele van de beste internationale muzikanten in zijn netwerk, waaronder musici die meewerkten aan zijn eerste album. Een van hen is gitarist Lorijn von Piekartz, die samen met zijn broer Daniel een vaste speler is in het Bulldog Hotel en ook bekend is als de gitarist in de band van zangeres MAAN. Hij is tevens de gitarist van de band van The Voice of Holland.

Locatie: Bulldog Hotel
Nieuwebrugsteeg 25, 1012 AG Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 21.00 - 23.00

website: Bulldog Hotel

Runny Margarita
20:30 - 23:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-de-hartjes/">Café De Hartjes</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Vrij toegang

De op Curaçao geboren Runny Margarita kwam op jonge leeftijd in de kerk in aanraking met muziek. In 1972 kwam hij naar Nederland. De multidisciplinaire kunstenaar stond daarna op verschillen podia. Aanvankelijk met Salsa muziek maar enkele jaren gelden heeft Runny de overstap gemaakt naar de Caribbean Jazz.

Als componist bracht Runny enkele jaren geleden in eigen beheer de CD "Remigrashon" uit met eigen nummers. Tijdens zijn optreden op vrijdag 7 juni in Café De Hartjes zal hij enkele van die eigen composities ten gehore brengen. Daarnaast bestaat het repertoire van Runny onder meer uit naar jazz getransformeerde gospelnummers waar zijn publiek erg van geniet.

Locatie: Café De Hartjes
Nieuwebrugsteeg 25, 1012 AG Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.30 - 23.30

website: Café De Hartjes

REMBRANDT DUO
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-de-zeevaart/">Café De Zeevaart</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

Accordeonist Eddy Hoorenman heeft zich de Johnny Meijer stijl eigen gemaakt. Drummer Huub Eikenboom is een fan van John Engels en Cesar Zuiderwijk met het juiste gevoel voor swing. De twee rasmuzikanten werken al jaren succesvol samen als het Rembrandt Duo.

Eddy is een geboren Amsterdammer en woont nog steeds in ’t hartje van de Jordaan. Via de Amsterdamse muziekschool, een accordeonclub en privélessen zat Eddy al jong in het vak en speelde op vele feesten en partijen. Tijdens een optreden ontmoette hij zijn grote idool Johnny Meijer. Er ontstond een goed en vriendschappelijk contact. Johnny speelde ’s avonds in de San Remo-bar waar hij Eddy vroeg of hij hem een keer wilden vervangen. Het was in 1974 de eerste keer dat Eddy samen met bassist/zanger Manke Nelis speelde. Met Huub Eikenboom speelde Eddy inmiddels al bijna 30 jaar, onder andere op het Rembrandtplein.

Huub is geboren en getogen in Maastricht. Drummer worden was zijn jeugddroom en hij ging direct na zijn schooltijd het vak in en werkte in Duitsland, België en later ook op de Canarische eilanden. In de jaren ’70 besloot Huub naar Amsterdam te gaan. Daar speelde hij onder meer in Restaurant Dubois. Huub leerde Johnny Jordaan, Tante Leen, Willy Alberti en Imca Marina kennen. Op het Rembrandtplein in “The Shorts of Londen” vormden Eddy en Huub met bassist Manke Melis het Trio Manke Nelis dat landelijke bekendheid kreeg met hits als Kleine Jodeljongen, Laat de hele boel maar waaien, Ik zing mijn serenade e.v.a. Het was het begin van een unieke samenwerking.

Locatie: Café de Zeevaart
Oudezijds Achterburgwal 28, 1012 DN Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 16.00 - 18.00

website: Café de Zeevaart

Mosquito
20:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-del-mondo/">Café Del Mondo</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Het geluid van Mosquito valt het beste te omschrijven als een combinatie van Funk, R&B, Reggae, Country en Latin Jazz, waarin de strakke harmonieuze samenzang van de bandleden centraal staat.

De Amsterdamse band werd in 2004 opgericht door zanger/gitarist Theo “Mosquito” Taihitu en drummer/zanger Albert “Buddy” la Fonteine. Na verschillende formatiewisselingen kreeg Mosquito in 2007 écht gestalte toen de missing link zich aandiende: de Venezolaanse metal bassist/zanger Jose Gregorio Rangel Abreu, bekend van de band LABERINTO. Door het samenvoegen van de verschillende muzikale achtergronden van de bandleden, hun passie voor tequila en rum heeft Mosquito ondertussen een geheel eigen stijl en geluid ontwikkeld die menig feestganger, vaak eerst op het verkeerde been zet, en vervolgens altijd iedereen tot dansen verleidt.

Tijdens Red Light Jazz 2019 trakteert Mosquito het publiek op een muzikale reis die tot verbeelding spreekt, met opzwepende Caribische ritmes en hilarische maar soms ook hartverscheurende verhalen. Altijd met een knipoog en een geweldig gevoel voor humor.

Bezetting

 • Theo “Mosquito” Taihitu
 • Zang, gitaar
 • Albert “Buddy” la Fonteine
 • Zang, drums
 • Gregosaurius-rex Rangel
 • Zang, bas

Locatie: Café Del Mondo
Nieuwmarkt 28, 1012 CS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.00 - 00.00

website: Café Del Mondo

THE MONKEY TRIO
19:30 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-in-%E2%80%99t-aepjen/">Café In ’t Aepjen</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

Vrijdag 7 juni en zaterdag 8 juni treden pianist Dick Barten, gitarist Rolf Koppijn en contrabassist Rob Veenhuizen op als ‘The Monkey Trio’ in Café In ’t Aepjen, gevestigd een van de twee overgebleven historische houten panden in Amsterdam.

Het trio kan putten uit een uitgebreid repertoire waarbij swingen niet afhankelijk is van de volumeknop. Zij begeleidden als soepel ingespeelde ritmesectie al vele grote en kleine ‘dwazen der jazz’ in onder andere Ghana, Jamaica, Thailand, Litouwen en Canada. In Café In ’t Aepjen zijn de heren zelf het middelpunt.

Locatie: Café In ’t Aepjen
Zeedijk 15-1, 1012 AN Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 19.30 - 22.00

website: Café In ’t Aepjen

DAVOR STEHLIK QUARTET
20:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-zilt/">Café Zilt</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Dit krachtige en swingende kwartet speelt magnifieke liedjes uit het Great American Songbook en ook enkele eigen composities. De leden delen dezelfde muzieksmaak en ze vonden een geweldige chemie tussen elkaar, wat perfect past bij een band die fantastische muziek ten gehore wil brengen!

Bezetting

 • Irene Reig
 • Altsax
 • Davor Stehlik
 • Gitaar
 • Daniel Nagel
 • Contrabas
 • Tim Hennekes
 • Drums

Locatie: Café Zilt
Zeedijk 49, 1012 AR Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.00 - 23.00

website: Café Zilt

Wim de Jong The Hammond Lounge Sound
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-%E2%80%99t-mandje/">Café ’t Mandje</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Wim de Jong heeft jarenlange ervaring als muzikant bij tal van gelegenheden. Het Hammond-geluid van zijn Roland FR-1x ademt vooral een lounge-sfeer, heeft hij gemerkt. ‘Een aangenaam geluid, dat zich voor een breed repertoire leent. Er mag meegezongen worden!

Line Up

 • Wim de Jong
 • Accordeon

Locatie: Café ‘t Mandje
Zeedijk 63, 1012 AS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 17.00 - 19.00

website: Café ‘t Mandje

Duo Dulfer Directie
15:00 - 16:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casa-rosso/">Casa Rosso</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">15:00</div>

Vrij toegang

Hans Dulfer (1940) is een van Neerlands meest veelzijdige en veelgeprezen muzikanten. De bekende saxofonist volgt de nieuwste trends op de voet, maar blijft een typische jazzmuzikant. Hans staat al vele jaren liever op het podium dan in de opnamestudio. In de jaren ’90, als Hans het opnemen van platen eindelijk serieus neemt, volgt grootschalig succes in Nederland en zelfs een sterrenstatus in Japan.

Cyril Directie (1970) is al bijna twee decennia een side-man voor Hans Dulfer en is ook een van Hollands meest gezochte drummers. Directie werkte met veel Nederlandse en internationale artiesten. Daarnaast is Cyril ook producer. Nadat Dulfer bijna 15 jaar lang geen nieuw solo-materiaal had opgenomen en/of uitgebracht, overtuigde Cyril Hans ervan samen de studio in te gaan om een album op te nemen met saxofoon en drums als basis. Gastspelers Candy Dulfer, Henny Vrienten en anderen leverden een bijdrage aan dit bijzondere project.

Het resultaat is een unieke samenwerking en dito album: DUO DULFER DIRECTIE, in 2018 uitgebracht door ZIP RECORDS.

Bezetting

 • Hans Dulfer
 • Sax
 • Cyril Directie
 • Drums, electronica

Locatie: Casa Rosso
Oudezijds Achterburgwal 106-108, 1012 DS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 15.00 - 16.00

website: Casa Rosso

BIGGLES BIG BAND
18:30 - 19:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-cafe/">Casablanca Café</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">18:30</div>

Vrij toegang

De Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat (muzikant bij de vermaarde Dutch Swing College band sinds 1988) en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk, reproduceert de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk. De Biggles Big Band speelt al 30 jaar iedere maandag in het beroemde jazz-café Casablanca, in het centrum van de stad.

Locatie: Café Casablanca
Zeedijk 26E, 1012 AZ Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 18.30 - 19.30

website: Café Casablanca

THE BURNIN’ BURRITOS
20:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-cafe/">Casablanca Café</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

On the road to Mexico… Not your average gringos!

The Burnin’ Burritos spelen theatrale rootsmuziek uit de grensstreek tussen Mexico en de VS. Je hoort de allermooiste woestijnsongs, Mexicaanse dansliedjes, Tex-Mex, soundtracks van tv-series als Narcos en de ruige kant van de latin. Grotendeels Spaanstalig, uiterst dansbaar, filmisch, sentimenteel, brutaal en met een flinke dosis humor. De zon brandt. De hete woestijnwind geselt. De cantina, de cactus en de ratelslang zijn nooit ver weg...

The Burnin’ Burritos werken ook samen met de Amsterdamse dichter Ronald M. Offerman, wat gedenkwaardige optredens oplevert. Weltschmerz, gedichten en weemoedige rootsmuziek blijken bijzonder goed samen te gaan.

Bezetting

 • Juanito ‘Rattlesnake’ Gonzalez
 • Lead zang, sax
 • Francisco Gonzalez
 • Zang, sax
 • Thomas Rolff
 • Contrabas
 • Bartolo Gonzalez
 • Zang, gitaar
 • Adolfo ‘Speedy’ Gonzalez
 • Bas
 • Juan Gonzalez
 • Zang, percussie

Locatie: Café Casablanca
Zeedijk 26E, 1012 AZ Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.00 - 22.00

website: Café Casablanca

Jazzportretten (video) van Jacques Schols, Ruud Jacobs en Arnold Dooyeweerd
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-variete/">Casablanca Variété</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Jacques Schols (1935-2016) is in de jaren vijftig en zestig een steunpilaar van Nederlands bekendste hardbop-combo The Diamond Five. Ook begeleidt hij Amerikaanse grootheden zoals Eric Dolphy, Dexter Gordon en Ben Webster. Hij speelt begin jaren zestig in het legendarische Misha Mengelberg/Piet Noordijk-kwartet en begeleidt later jarenlang Louis van Dijk. Tussen 1965 en 1967 leidt Schols een eigen kwartet voor de VPRO-radio. Eind jaren zeventig treedt Jacques Schols toe tot The Ramblers, waarvan hij in 1997 leider werd.

Ruud Jacobs (1938) is vanaf zijn prille jeugd actief met de jazz bezig. Samen met zijn oudere broer Pim en verschillende drummers vormt hij het Pim Jacobs Trio. Het trio boekt succes in de AVRO Jazzcompetitie en in 1956 zijn eerste plaatopnamen maakt voor de lp Jazz Behind The Dikes 3. In de latere bezetting met gitarist Wim Overgaauw is het trio jarenlang de vaste begeleidingsgroep van zangeres Rita Reys. Ruud Jacobs speelt ook met Amerikaanse grootheden zoals Johnny Griffin en Sonny Rollins. Vanaf de jaren zeventig richt hij zich voornamelijk op het produceren van platen voor het label CBS en later bij Phonogram. Hij is hierin zeer succesvol, waardoor zijn basspel naar de achtergrond verdwijnt. Later produceert hij de zeer succesvolle albums van André Rieu. Tot op de dag van vandaag is Ruud Jacobs als bassist actief.

Arnold Dooyeweerd (1946) dankt zijn reputatie in de Nederlandse jazz en geïmproviseerde muziek vooral aan de wekelijkse workshop die hij sinds 1974 in het Amsterdamse Bimhuis leidt. 'Meer dan 1000 muzikanten heeft Dooyeweerd in zijn workshopjaren voorbij zien trekken. Sommigen bleven maar een week of wat, anderen waren na vele seizoenen nog niet uitgeleerd' (aldus Erik van den Berg in de Volkskrant). Ook geeft Arnold les op het Conservatorium in de hoofdstad, waar hij vele goede jonge musici begeleidt naar de muziekpraktijk. Zelf duikt hij vaak op als sideman in groepen van generatiegenoten zoals Willem van Manen, Dick de Graaf en Martin van Duynhoven, maar ook bij jonge muzikanten, zoals trompettist Eric Vloeimans, gitarist Anton Goudsmit en saxofonist Jasper Blom.

Locatie: Casablanca Variété
Zeedijk 24, 1012 AS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 17.00 - 19.00

website: Casablanca Variété

BRANCO & KONING
21:15 - 22:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/condomerie/">Condomerie</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">21:15</div>

Vrij toegang

Een primeur voor Red Light Jazz. Loepzuivere improvisaties van vocaliste Annelie Koning versmeltend met fijnbesnaarde Lissabonse gitaarklanken van Pedro Branco. En dat allemaal in de oudste straat van Amsterdam. Als dat geen Urban Amsterdam Jazz is! Dit duo transformeert moeiteloos van zachte ballad, via stuwende ritmes naar rauwe ‘spoken words’. Komt dat beluisteren in De Condomerie.

Bezetting

 • Annelie Koning
 • Zang
 • Pedro Branco
 • Gitaar

Locatie: Condomerie
Warmoesstraat 141, 1012 JB Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 21.15 - 22.30

website: Condomerie

C_URB ft. CvA BASGITAAR TALENTEN
14:30 - 15:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/conservatorium-van-amsterdam-%28blue-note-zaal%29/">Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">14:30</div>

C_urb is een eigentijds trio, bestaande uit Co Vergouwen op keyboards en zang, David de Marez Oyens op elektrische bas en Mark Eshuis op drums en percussie. C_urb is opgericht in het voorjaar van 2007. Als trio maar ook individueel werken ze onder andere met Margriet Eshuijs, Maarten Peters, Jan Akkerman en Julian Thomas. In 2016 bracht C_urb via het platenlabel Isolde zijn eerste cd uit. Het album met als titel Pretty good bevat een veelzijdige mengeling van hedendaagse jazz, funk, latin en fusion, met veel ruimte voor improvisatie maar ook goed doordachte arrangementen. Allemaal zelfgeschreven stukken, op één na. C_urb moet je vooral live ervaren. Dat kan vrijdagmiddag 7 juni op het Red Light Jazz festival.

Bezetting

 • Co Vergouwen
 • Toetsen
 • David de Marez Oyens
 • Bas
 • Mark Eshuis
 • Drums en percussie

Naast C_urb maakt u in de Blue Note zaal van het Conservatorium van Amsterdam kennis met enkele basgitaar talenten:

 • Aaron Bouwman, 21 jaar NL, 2de jaar Bachelor. De Nederlander Aäron studeerde aan het Junior Jazz college aan het CvA voor hij toegelaten werd tot de Bachelor. Won met het Tadjiro Velzel Kwartet het Prinses Christina Jazz Concours en speelt in Smandem, finalist Keep an Eye Jazz award 2019
 • Mikhail Voeykov, 19 jaar RU, 3de jaar Bachelor. Dit in Rostov-on-Don, Rusland geboren talent begon al op 7-jarige leeftijd met Jazz Bass en piano, werd op zijn 16 jaar toegelaten in de BA, had toen al een dubbel CD uit met zijn kwartet.
 • Arin Keshishi, 27 jaar IRN, 2de jaar Master. Deze uit Iran afkomstige basgitarist studeerde klassiek contrabas in Teheran voor hij naar Amsterdam kwam en neemt zijn eigen cultuur mee, dat gemengd met Jazz en Fusion geeft een wel heel bijzondere combi. Op dit moment is hij zijn eigen CD aan het opnemen.
 • Diarmuid Lally, 33 jaar IRL, 2de jaar Master, Deze Ier heeft een bijzonder virtuose techniek. Na zijn studie aan Berklee heeft hij aan het CvA zijn BA gehaald, o.a. de eerste prijs gewonnen in 2017 van de Internationale Boekarest Jazz Competitie en dit jaar weer teruggekomen om ook zijn Master te halen in Amsterdam terwijl zijn projecten hem de wereld over brengen.

Locatie: Conservatorium Hotel Amsterdam
Oosterdokskade 151, 1011 DL Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 14.30 - 15.30

website: Conservatorium Hotel Amsterdam

TIJS KLAASSEN QUINTET
16:00 - 17:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/conservatorium-van-amsterdam-%28blue-note-zaal%29/">Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

Vrij toegang

Tijs Klaassen is een contrabassist en componist die is gevormd in de Amsterdamse jazzscene. In de laatste vier maanden van 2017 studeerde hij in Philadelphia en New York bij grootheden als Ron Carter, Ben Street en David Wong. Hoewel de lessen die Tijs tijdens zijn studie in Amerika leerde voor hem van enorm belang waren, realiseerde hij zich daar hoeveel waarde hij hecht aan zijn Europese afkomst.

Binnen zijn muziek streeft Tijs er daarom naar om de klankkleuren en concepten van grote Europese componisten uit de 20e eeuw op een natuurlijke manier te combineren met het samenspel van moderne jazzmuzikanten. Dit streven bracht hem tot het vormen van zijn eigen kwintet met gelijkgestemde muzikanten. De bandleden zijn niet alleen bij elkaar gebracht vanwege hun uitmuntende spel, maar ook vanwege het feit dat zij allen zelf componisten zijn. Elke muzikant benadert daardoor de stukken niet alleen als uitvoerder, maar ook als medeschrijver. Het eindresultaat is een constant evoluerende groepsklank die zowel refereert naar Europese klassieke muziek als naar de energie van de hedendaagse Amerikaanse jazzscene.

De leden van het Tijs Klaassen Kwintet behoren allen tot de nieuwe lichting Amsterdamse jazzmusici die zeer actief zijn binnen de Nederlandse jazzscene.

Bezetting

 • Tijs Klaassen
 • Contrabas & composities
 • Mo van der Does
 • Alt-sax
 • Matthias Van den Brande
 • Tenor sax
 • Floris Kappeyne
 • Piano
 • Wouter Kühne
 • Drums

Locatie: Conservatorium Hotel Amsterdam
Oosterdokskade 151, 1011 DL Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 16.00 - 17.00

website: Conservatorium Hotel Amsterdam

ART BOP CITY
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cotton-club/">Cotton Club</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Al bij het horen van de eerste klanken springt deze krachtige Amsterdamse jazz-soul formatie direct in het oog en het oor. Art Bop City verenigt alles wat jazz zo aantrekkelijk maakt: meeslepend gezongen melodieën op het fundament van een groovy ritmesectie omlijst door een krachtige blazerssectie en aangevuld met opzwepende solo’s. Art Bop City speelt veel eigen werk van de hand van trompetist Bart Noorman en werk van o.a. Monk, H. Silver en Booker Little, alles in eigen originele arrangementen. Goede redenen waarom Art Bop City op het Red Light Jazz Festival 2019 staat voor twee concerten. De band bestaat uit zeven gedreven muzikanten, ieder met een eigen respectabele staat van dienst, die in de huidige samenstelling sinds begin 2018 samenwerken.

Bezetting

  Frontvrouw

 • Rivka Worms
 • Zang
 • Ritmesectie

 • Richard Lems
 • Drums
 • Rob IJsendijk
 • Bas
 • Hans Lammen
 • Piano
 • Blazerssectie

 • Robert Mollee
 • Saxen
 • Bart Noorman
 • Trompet en bugel
 • Fernand de Willigen
 • Trombone

#jazz#cool#swing#lustvoorhetoor

Locatie: Cotton Club
Nieuwmarkt 5-H, 1011 JP Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 17.00 - 20.00

website: Cotton Club

THE RED BOOT QUARTET
19:30 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/de-roode-laars/">De Roode Laars</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

Vrij toegang

De naam The Red Boot Quartet verwijst naar het eerste Red Light Jazz optreden in 2015 van deze inmiddels fameuze gelegenheidsformatie in Café De Roode Laars op de Zeedijk. De onbetwiste leider van het kwartet is de geboren Amsterdammer Ronald Jansen Heijtmajer (1947).

Ronald studeerde in de jaren ’70 klarinet en saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam en bracht voor het VPRO/BASTA-label het album Fingerbustin’ uit. Als lid van de Dutch Orchestra is Ronald op verschillend cd’s te horen die BASTA in de loop der jaren heeft uitgebracht. Ronald speelde op vele festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Na het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd is Ronald blijven spelen. Hij vindt optreden nog steeds leuk, vooral het spelen op het Red Light Jazz Festival in hartje Amsterdam.

Naast Ronald is de eenarmige trompettist Menno Daams (1961) een opvallende verschijning in het jazzkwartet. Menno is, net als Ronald, Amsterdammer in hart en nieren. Voordat hij op 12-jarige leeftijd zijn rechterarm verloor, speelde Menno gitaar. Terwijl hij op jonge leeftijd werd opgeleid door Freddy Grin - destijds solo kornettist van het Concertgebouw Orkest - begon Menno al met vrienden jazz te spelen in de stijl van zijn grote voorbeeld Louis Armstrong. Op zijn 16-de kon hij al arrangeren. In 1987 werd Menno toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium waar hij jazz trompet studeerde onder leiding van Charles Green. In 1988 studeerde Menno cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam als historicus gespecialiseerd in Oude Geschiedenis.

Van 1992 tot 2000 was Menno trompettist en arrangeur van The Beau Hunks, een jazzgroep die ook buiten de landsgrenzen bekendheid genoot. Van 1996 tot 2003 speelde Menno in The Jazz Orchestra of the Concertgebouw waarvoor hij eveneens arrangementen schreef. Verder arrangeerde Menno onder andere voor het Metropole Orkest en de Dutch Swing College Band. In de afgelopen jaren speelde Menno met Jake Hanna, Scott Hamilton, Lee Konitz, Toots Thielemans, Monty Alexander en vele anderen.

Van 2008 tot 2015 was Menno docent aan het Conservatorium van Amsterdam en gastdocent aan andere conservatoria. Momenteel geeft Menno privélessen en is hij betroken bij de jaarlijkse ‘Classic Jazz Workshop’ in Ascona Zwitserland. Naast het zo nu en dan optreden met The Red Boot Quartet heeft Menno zijn eigen jazzkwartet: The Unaccounted Four.

De andere twee leden van The Red Boot Quartet zijn: zingende contra-bassiste Inge Klinge en zingende gitarist Klaas Fopma. Klaas en Inge treden veel op als het duo "Mrs Bass”.

Bezetting

 • Ronald Jansen Heijtmajer
 • Sax
 • Menno Daams
 • Trompet
 • Rolf Koppijn
 • Gitaar
 • Rob Veenhuizen
 • Contrabas

Locatie: Café De Roode Laars
Zeedijk 17, 1012 AN Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 19.30 - 22.00

website: Café De Roode Laars

ARTHUR HEUWEKEMEIJER TRIO ft. DAVE DEKKER
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/endymion-amsterdam-%28beurs-van-berlage%29/">ENDYMION Amsterdam (Beurs van Berlage)</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang - Beperkt aantal plaatsen (Hier reserveren)

De lyrische saxofonist Arthur Heuwekemeijer speelt stukken uit de rijke Nederlandse liederencultuur in een “jazzje van goud”. Nostalgische melodieën komen voorbij zoals Aan de Amsterdamse Grachten, De Motten, Laat me, Het Dorp, Telkens Weer, In ’t groene Dal en Roodborstje. De jazz-arrangementen van Arthur zitten als gegoten en nodigen uit tot het herleven van vroeger tijden. Het begint met zachtjes mee neuriën en voor je het weet zingt het hele publiek uit volle borst mee.

In de torenkamer van ENDYMION Amsterdam in de Beurs van Berlage is zanger Dave Dekker een speciale gast. Dave werd in 2009 bekend door zijn hoofdrol in de musical ‘Ciske de Rat’ en van zijn eigen soap op SBS: ‘Dave Dekker Dendert Door’. In 2013 ontving Dave van de Buma Awards een nominatie als "aanstormend talent".  Dave scoorde verschillende hits, nu weer met ‘Echte Vriendschap’, en trad op in televisieprogramma’s als De Wereld Draait Door, Idols, All You Need Is Love, RTL Live en Mooi! Weer De Leeuw maar zong nooit eerder jazz. Op Red Light Jazz 2019 kunt u de primeur meemaken.

Hier vindt u Dave zijn YouTube kanaal met zijn soapavonturen, muziek en vlogs: http://bit.ly/2ke3Gxx

Let op: voor dit concert dient u, vanwege het beperkte aantal plaatsen, vooraf te reserveren. Klik op deze link voor het inschrijvingsformulier: https://www.studioams.nl/events/red-light-jazz-arthur-heuwekemeijer-trio-ft-dave-dekker_75/

Bezetting

 • Arthur Heuwekemeijer
 • Sax
 • Felix Hildenbrand
 • Contrabas
 • Mark van der Feen
 • Piano
 • Special guest: Dave Dekker
 • Zang

Locatie: ENDYMION Amsterdam, Beurs van Berlage
Damrak 233-I 1012 ZJ Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag, 7 juni 2019 | 17.00 - 19.00

website: ENDYMION Amsterdam

DJ STEVE FLY & FRIENDS
16:30 - 19:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/hash-marihuana-%26%23038%3B-hemp-museum/">Hash Marihuana & Hemp Museum</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">16:30</div>

Vrij toegang

Als scratch-DJ heeft Fly honderden shows gegeven, van British Columbia tot New York en Los Angeles. Hij trad meermaals op met jam-band-supergroep Garaj Mahal, maar ook stond hij op het podium met Alan Hertz & Friends, The Fareed Haque Group, Mama Sutra en The Gregory James Band. Steve Fly maakt momenteel radioshows voor Radio Free Amsterdam.org, inmiddels al 303 uitzendingen, met een voorliefde voor funk, blues, spoken word en jazz.

Locatie: Hash marihuana-hemp gallery & museum
Oudezijds Achterburgwal 130, 1012 DT Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 16.30 - 19.30

website: Hash Marihuana & Hemp Museum

CONRAD HERWIG & JORIS TEEPE
20:30 - 21:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/heffer-sportsbar/">Heffer Sportsbar</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Dit concert wordt een spannende ontmoeting tussen twee creatieve topartiesten. Bassist Joris Teepe en trombonist Conrad Herwig leerden elkaar ongeveer 25 jaar geleden kennen in New York. Het klikte direct tussen hen, zowel muzikaal als persoonlijk. In de jaren daarna hebben ze regelmatig samengewerkt voor concerten, CD opnames en ook in het jazzonderwijs. Herwig is docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar Teepe sinds 2001 hoofd is van de jazzopleiding. Ook nu nog, na al die jaren, spelen ze met veel plezier samen waarbij ze elkaar voortdurend uitdagen.

Conrad Herwig (1959) begon zijn carrière in Clark Terry’s band in de jaren 80. Daarna volgen samenwerkingen in het Joe Henderson Sextet, Tom Harrell's Septet & Big Band, en het nonet van Joe Lovano. Momenteel speelt Herwig onder andere met Eddie Palmieri, Michel Camilo, de Mingus Big Band, het Jon Faddis Jazz Orchestra en de Jeff "Tain" Watts Family Reunion Band. Hij nam op voor veel bekende jazzlabels en werd genomineerd voor een Grammy in 1998, 2005 en 2009. Herwig nam een live CD op in de Blue Note Jazz Club in New York City en werd in 1998, 1999, 2002 in de Downbeat Jazz Critics' Poll verkozen tot beste jazztrombonist. Conrad is ook diverse keren genomineerd als trombonist van het jaar door de Jazz Journalists Association. Herwig is docent en hoofd van de jazzopleiding aan Rutgers University in New York.

Joris Teepe (1962) groeide op in Den Haag en woont sinds 1992 in New York. Sinds 2013 is hij ook in Amsterdam woonachtig en heeft hij dus een thuisbasis in beide steden.

Teepe werkte met vele bekende en zelfs legendarische musici waaronder Benny Golson, Rashied Ali, Barry Harris, Bobby Watson, Sonny Fortune, Tom Harrell, Chris Potter, Billy Hart en Randy Brecker. Het meest opzienbarende wapenfeit van Teepe was zijn 9-jarige verbintenis met Rashied Ali (John Coltrane’s laaste drummer), met wie hij 4 CD’s opnam en jarenlang over de wereld tourde tot de drummer in 2009 kwam te overlijden.

Teepe leidt al 25 jaar zijn eigen groepen en heeft 16 CD’s opgenomen onder zijn eigen naam. Daarnaast speelt hij op zo’n 60 CD’s van andere jazz musici. In 2004 werd Joris Teepe genomineerd voor de Bird Award op het North Sea Jazz Festival in de categorie “Artist deserving wider recognition”.

Zijn nieuwste CD heet In the Spirit of Rashied Ali met ene boekwerk van 66 pagina’s. Dit project is onlangs genomineerd voor een Edison. Met dit project zal Teepe in juli op het aanstaande North Sea Jazz Festival optreden.

Bezetting

 • Conrad Herwig
 • Trombone
 • Joris Teepe
 • Contrabas

Locatie: Heffer Sportbar (Basement)
Beursstraat 1 - 1012 JT, 1012 DS Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.30 - 21.30

website: Heffer Sportbar (Basement)

Amstel Big Band
20:30 - 23:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/hofje-van-wijs/">Hofje van Wijs</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Vrij toegang

De Amstel Big Band is een 18 koppig semiprofessioneel jazzorkest, komt uit Amsterdam en staat onder leiding van Sven Schuster. De specialisatie op eigen composities van Schuster heeft geleid tot een ongewoon levendig en fris geluid. En… Groovy Like Hell. Funk en latin, oriental en boogaloo. Aanstekelijk swingende eigentijdse jazz. Muziek waarop je niet stil kunt blijven zitten.

Onder Sven’s leiding is onlangs de tweede CD, featuring Andy Ninvalle - rap, uitgekomen, getiteld: Out Of Universe (verkrijgbaar op de website www.amstelbigband.nl en via iTunes).

In mei 2015 heeft de Amstel Big Band met Andy Ninvalle de eerste prijs gewonnen in de categorie 1e klasse van de Internationale Big Band Competitie op het Meer Jazz Festival te Hoofddorp. In 2016 winnaar Big Band Concours Lelystad.

De afgelopen jaren viel de band op met haar Big Dance project, een aantal voorstellingen met dansers uit verschillende stijlen van ballet tot breakdance, aangevuld met een rapper en een DJ.

Meer informatie en muziek te beluisteren via deze links:

Locatie: Hofje van Wijs
Zeedijk 43, 1012 AR Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.30 - 23.30

website: Hofje van Wijs

GUMBO & THE MONK
21:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/hotel-torenzicht/">Hotel Torenzicht</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

Vrij toegang

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van Robert Johnson, Son House, Mississippi John Hurt en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.

Met hun intense, intieme en doorleefde show stonden Gumbo & Monk al op diverse podia en festivals in Nederland en internationaal. Als finalisten van Dutch Blues Challenge 2018 zet het duo hun missie voort om de sound van de ‘oerblues’, waaruit de jazz is geboren, te doen herleven.

“Gumbo & The Monk zijn echte puristen” Johan Derksen

“Op hun zelfgemaakte instrumenten benaderden zij misschien nog het meest de echte, authentieke country blues” Cuby & The Blizzards Museum.

UPCOMING SHOWS

Locatie: Hotel Torenzicht
Oudezijds Achterburgwal 93, 1012 DD Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 21.00 - 23.00

website: Hotel Torenzicht

Adriane Callas trio
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/in-de-waag-%28restaurant-cafe%29/">In de Waag (Restaurant-Café)</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

Vrij toegang

De Amerikaanse zangeres Adriane Callas, afkomstig uit Hollywood, California, treedt evenals vorig jaar met haar trio op in Restaurant-Café In de Waag. Na te hebben gewerkt met beroemde musici als Ray Weston (Tom Jones, Wishbone Ash, Right Said Fred, Bjork) and Simeon Pillich (Taylor Swift) vormde Adriane haar eigen Jazz trio met verschillende bezettingen waarmee ze optreedt in theaters, jazz clubs, cabarets en bekende podia in de Verenigde Staten en Europa.

De discografie van Adriane bevat opnamen met Big Band Swing (Japan), Italiaanse Renaissance en een Los Angeles singer/songwriter Project (VS). Adriane zong alle vocalen voor de bekroonde documentaire Behind The Orange Curtain.

Samen met Rik van der Ouw (toetsen) en Maurice Slot (drums) creëert Adriane op vrijdag 7 juni in Restaurant-Café In de Waag weer een intieme en zwoele sfeer bij het uitvoeren van haar favoriete songs, geïnspireerd door jazz/swing standards, Motown en lichte pop klassiekers "van Gershwin tot Sting".

Bezetting

 • Adriane Callas
 • Zang
 • Rik van der Ouw
 • Toetsen
 • Maurice Slot
 • Drums
 • Locatie: Restaurant - Café In de Waag
  Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam

  Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 16.00 - 18.00

  website: Restaurant - Café In de Waag Club

TYRANNI FLOCK
19:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/leger-des-heils-%28korpszaal%29/">Leger des Heils (Korpszaal)</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

Vrij toegang

Net als de Zuid-Amerikaanse tyranni, die zowel kan zingen als schreeuwen, fluisteren en krijsen, creëert deze ‘flock’ prachtige soundscapes aan lawaai en schoonheid. Zij kiezen niet tussen elektronisch of akoestisch, synthesizers of houtblazers. Want in dit contrast zit harmonie, en in ongelijkheid zit eenheid.

De Amsterdamse band Tyranni Flock bestaat uit prijswinnende jonge muzikanten die samen frisse, lyrische en spannende muziek maken. Alle vijf leden komen van een verschillende muzikale achtergrond. Ze smelten de ongewone combinatie van de EWI, vocoder en dwarsfluiten samen in één geluid. Hun debuut EP kwam in 2018 uit gevolgd door meerdere shows in Nederland. Tijdens de tour bereikten zij de halve finale van Dutch Jazz Competition 2018. Het voorjaar van 2019 staat in het teken van de eerste single release met EP#2 gepland voor het najaar.

Quotes:
“Sterke composities, vernieuwend en strak, fraai ensemblespel en interessante solisten; Tyranni Flock heeft het.” Co de Kloet (Jazzism/NPO Soul & Jazz)
Co de Kloet (Jazzism/ NPO Soul & Jazz)

""Met een fusion geluid, dat terug grijpt naar de jazzrock van de jaren zeventig, maar dat weer helemaal van nu is. Hip, groovy, nerdy en zeer dansbaar. Genregrenzen spelen hier geen rol, clichés evenmin."
Matthilde Löffler (JazzHalo)

Bezetting

 • Itai Weissman
 • EWI
 • Remi J. Edson
 • (alt) Fluit
 • Robert van der Padt
 • Keyboard & synth
 • Hidde Roorda
 • (synth)Bas
 • Tijn Jans
 • Drums

Locatie: Korpszaal Leger Des Heils
Oudezijds Achterburgwal 45, 1012 DB Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 19.00 - 20.00

website: Korpszaal Leger Des Heils

DAMSKO UNITED BRASS BAND
21:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/leger-des-heils-%28korpszaal%29/">Leger des Heils (Korpszaal)</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

Vrij toegang

Damsko United Brass Band (DUBB) is een Amsterdams blaasorkest, met zowel koper instrumenten en saxofoons, in combinatie met een ritmesectie van piano, gitaar, bas en drums. Meer een mini big band dus. “Damsko” is de Surinaamse geuzennaam voor de stad Amsterdam.

In 2015 produceerde DUBB haar debuut CD Happy Hood. Het repertoire van de groep is geïnspireerd door de rijkdom van de 'music of black origin': jazz, kaseko, gospel, R&B, soul, funk en latin. DUBB is in het leven geroepen door musici van Fra Fra Sound en staat onder hun muzikale leiding. De band heeft tot doel, een duurzame en swingende fundament te leggen voor creatieve muzikale ontwikkeling. Ieder optreden van DUBB is een muzikaal en opgewekt feest!

Locatie: Korpszaal Leger Des Heils
Oudezijds Achterburgwal 45, 1012 DB Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 21.00 - 22.00

website: Korpszaal Leger Des Heils

JORIS TEEPE TRIO
14:00 - 15:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/nh-collection-barbizon-palace/">NH Collection Barbizon Palace</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">14:00</div>

Vrij toegang

Contrabassist Joris Teepe (1962) groeide op in Den Haag en woont sinds 1992 in New York. Vanaf 2013 is hij ook woonachtig in Amsterdam en heeft Joris een thuisbasis in beide steden.

Teepe werkte met vele bekende en zelfs legendarische musici waaronder Benny Golson, Rashied Ali, Barry Harris, Bobby Watson, Sonny Fortune, Tom Harrell, Chris Potter, Billy Hart en Randy Brecker. Het meest opzienbarende wapenfeit was zijn 9 jarige verbintenis met Rashied Ali (John Coltrane’s laaste drummer), met wie hij 4 CDs opnam en 9 jaar over de wereld tourde tot Ali in 2009 overleed.

Teepe leidt al 25 jaar zijn eigen groepen en heeft 16 CD’s opgenomen onder zijn eigen naam. Daarnaast speelt hij op zo’n 60 CD’s van andere jazz musici. In 2004 werd Joris genomineerd voor de Bird Award op het North Sea Jazz Festival in de categorie Artist deserving wider recognition. Zijn nieuwste CD is getiteld In the Spirit of Rashied Ali en bevat tevens een boek van 66 pagina’s. Met dit bijzondere project, dat genomineerd is voor een Edison, staat Teepe straks op het aankomende North Sea Jazz Festival.

Op het openingsconcert van de 6e editie van het Red Light Jazz festival treedt Joris op met niemand minder dan Anton Goudsmit en John Engels.

Anton Goudsmit (gitaar, 1967) is bekend geworden als gitarist van Eric Vloeimans, New Cool Collective en The Ploctones. In 2010 werd aan Goudsmit de VPRO/Boy Edgar Prijs toegekend. De jury prees hem om zijn veelzijdigheid en het feit dat hij verschillende leeftijdsgroepen weet aan te spreken. In datzelfde jaar ontving hij het Duiveltje, de prijs voor beste Nederlandse popgitarist.

John Engels (drums,1935) speelde onder meer met Stan Getz, Clifford Brown, Ben Webster en Chet Baker. Hij kreeg een Bird-Award op het North Sea Jazz Festival (1985), de Boy Edgar Prijs (1989) en kreeg zes Edisons voor zijn platen. Hij speelde ook met vele Nederlandse jazzhelden zoals Pim Jacobs, Pia Beck en Cees Slinger.

De muziek van deze drie Amsterdammers is een creatieve wervelwind. Hun onweerstaanbare grooves en unieke karakters staan garant voor een spannend concert. Niet alleen voor het publiek maar ook voor henzelf!

Line Up

 • Joris Teepe
 • Contra bas
 • Anton Goudsmit
 • Gitaar
 • John Engels
 • Drums

Locatie: Hotel NH Collection Barbizon Palace
Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 14.00 - 15.00

website: Hotel NH Collection Barbizon Palace

OPENING NIGHT:
JONAS HELLBORG
,
IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS
,
DJ MAESTRO ft. BAS VAN LIER
19:30 - 02:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/olof%26%238217%3Bs/">OLOF’S</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

JONAS HELLBORG

In 1978 begon de toen 20-jarige Zweedse bassist Jonas Hellborg zich te bekwamen in een andersoortig gebruik van de basgitaar. Geïnspireerd door het solowerk van pianist Keith Jarrett en het spelen van akkoorden op de bas door de Britse bassist Colin Hodgkinson, ontwikkelde Hellborg zijn eigen nieuwe technieken voor de basgitaar.

Deze avontuurlijke aanpak leidde tot een optreden op het Montreux Jazz Festival, wat weer leidde tot contacten met belangrijke jazz/fusion-musici uit die tijd: Michael Brecker, Michael Shrieve, Billy Cobham, Reebop Kwaku Baah en John McLaughlin die Hellborg inhuurt als bassist van zijn hervormde Mahavishnu Orchestra.

In 1979 bracht Hellborg zijn eerste solo basopnamen uit op plaat: The Bassic Thing. In 1982 gevolgd door Elegant Punk. Dit tweede album werd opgemerkt door producer Bill Laswell. Hellborg werd aan Laswell voorgesteld door Santana-drummer Michael Shrieve. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat beiden een studio openden in Greenpoint New York waar zij samen verschillende projecten opnamen.

Hellborg bracht het grootste deel van de jaren ‘90 en de jaren '00 door in de studio en onderweg tijdens het touren met zijn eigen groepen. Zo nam Hellborg platen op en/of toerde hij met Ginger Baker, Shawn Lane, Jens Johansson, Anders Johansson, Bernie Worrell, Jeff Sipe, Selvaganesh en vele anderen. Hellborg zette zijn Solo Bass-project in de loop der jaren voort. The Silent Life (1990) is onlangs geremasterd en opnieuw uitgebracht.

Met 40 jaar solo optredens als bagage heeft Hellborg een krachtig en intrigerend basgeluid ontwikkeld. Bas zoals je nog nooit hebt gehoord.


IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS

De stoere Deense bassiste Ida Nielsen, ook wel Prince's “Funk Princess” genoemd, werd in 2010 door Prince ontdekt en maakte tot aan zijn dood in 2016 deel uit van The New Power Generation en het rocktrio 3rdeyegirl. Inmiddels maakt Ida zelf naam als soloartiest en bandleider met een energieke mix van jazz, funk, rock en pop. Sinds het verschijnen van haar derde soloalbum Turnitup (2016) tourt Ida met haar eigen band ‘the Funkbots’ door Europa, Azië, Australië en de Verenigde Staten.

In januari 2019 kwam Ida’s vierde soloalbum TIME 2 STOP WORRYING (bout the weird stuff) uit. Oldschool-funk vermengd met hiphop en Nusoul en een aantal mooie soul-geïnspireerde ballads. Dit is het werk van Ida de funk bassist - met een ingebouwde passie voor experimenten en het zware ritme van de bas.

De nieuwe plaat bevat meer dan genoeg ingrediënten voor een knallend optreden op vrijdagavond 7 juni in Olof’s, de Opening Night van de 6e editie van het Red Light Jazz festival.

"Ida Nielsen - Funk Goddess"
(Bass player magazine)

"Ida is a mother plucker"
(Prince)

"Her name is Ida and she´ll eat a bass"
(Prince)

Website: http://www.idanielsenbass.com/

Bezetting

 • Ida Nielsen
 • Bas, zang
 • Kuku Agami
 • Rap
 • Phong Le
 • Toetsen, zang
 • Oliver Engqvist
 • Gitaar, zang
 • Patrick Dorcean
 • Drums, Electronica

DJ MAESTRO

Zelden hoor je een DJ draaien met zo'n gevarieerde set. Van jazz tot funk, van afrobeat tot dance, en alles wat daar tussenin zit. Van Coltrane tot James Brown, van Nina Simone tot Fela Kuti. Als het maar dansbaar is. DJ Maestro mag met recht een "musical roller coaster” genoemd worden.

Bas van Lier laat zich inspireren door heavy "soul jazz cats" zoals Les McCann en Ramsey Lewis. Combineer zijn liefde voor hedendaagse R&B en zijn kennis van traditionele jazzhelden en je krijgt een uniek geluid; krachtig, bluesy en tegelijk subtiel. Van Lier valt op met zijn aanstekelijke melodieën en een aanstekelijk gevoel voor ritme. Dit maakt hem niet alleen gewaardeerd door echte jazz-kenners, maar ook door een jong publiek !

Locatie: Olof's
Zeedijk 2a, 1012 AX Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 19.30 - 02.00

website: Olof's

Wouter Kiers Quartet ft. Natsumi Scarlett
20:30 - 23:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/paleis-van-de-weemoed/">Paleis van de Weemoed</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Jazz betekent van oorsprong “zeer energieke dans’. Het Wouter Kiers Quartet en de bekende Burlesque danseres Natsumi Scarlett geven aan Jazz een nieuwe dimensie: jazzmuziek in combinatie met exotische variété en dans. Een samenwerking om niet te missen.

Line Up

 • Wouter Kiers
 • Sax
 • Maarten Kruijswijk
 • Drums
 • Cajan Witmer
 • Piano
 • Hans Ruigrok
 • Bas
 • Natsumi Scarlett
 • Dans

Locatie: Paleis van de Weemoed
Oudezijds Voorburgwal 15, 1012 EH Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 20.30 - 23.30

website: Paleis van de Weemoed

Piep en Stok
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/proeflokaal-%E2%80%98t-kelkje/">Proeflokaal ‘t Kelkje</a></div><div class="eventdatum">vrijdag 7 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Het duo Piep en Stok bestaat uit gitarist Henk Sprenger en saxofonist Gideon Tazelaar. Ze leerde elkaar kennen op het Junior Jazz College van het conservatorium van Amsterdam. Toen in 2009 de piepjonge Gideon als enige kwam opdagen bij de les van de stokoude Henk, kregen ze bij toeval de kans om als duo te spelen. Dat beviel zo goed dat ze wanneer er zich de gelegenheid voordeed, samen speelden en optraden.

Henk speelde onder andere bij de Skymasters en de Ramblers. Gideon speelde onder andere met Benjamin Herman en Theo Loevendie en studeert momenteel aan de Juilliard School in New York.

Ondanks Gideons buitenlands verblijf, spelen ze nog steeds graag samen wanneer ze de kans krijgen. Dat zal dan ook gebeuren op 7 juni tijdens het Red Light Jazz Festival en wel in Proeflokaal ‘t Kelkje.

Line Up

 • Gideon Tazelaar
 • Sax
 • Henk Sprenger
 • Gitaar

Locatie: Proeflokaal ’t Kelkje
Oudezijds Achterburgwal 164, 1012 DW Amsterdam

Datum/ Tijd: Vrijdag 7 JUNI 2019 | 17.00 - 19.00

website: Proeflokaal ’t Kelkje

Locaties
Bar Twentyseven
Bimhuis
Bulldog Hotel
Café Del Mondo
Café In ’t Aepjen
Café Zilt
Café ’t Mandje
Casa Rosso
Casablanca Café
Casablanca Variété
Condomerie
Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)
Cotton Club
De Roode Laars
De Waalse Kerk
Flesseman
Hofje van Wijs
Hotel Prins Hendrik
In de Waag (Restaurant-Café)
Koninklijke Industrieele Groote Club
Leger des Heils (Korpszaal)
Mata Hari
NH Collection Barbizon Palace
OLOF’S
Paleis van de Weemoed
PANCAKES Amsterdam Centraal
Proeflokaal ‘t Kelkje
Skek
TOBACCO Theater
09:00
09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
00:30
01:00
01:30
Wynonna Stoové & Deborah Slijkhuis
19:00 - 21:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bar-twentyseven/">Bar Twentyseven</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

Vrij Toegang

Een dromerig duo die je mee nemen op een reis door Oldschool R&B, Jazzy en Soulful songs. Warme stemmen, zwoele piano sounds, smaakvolle melodieën en herkenbare liedjes maakt ze een sterk koppel.

Wynonna ontwikkelde op jonge leeftijd haar liefde voor zang. Door op te groeien met Soul en R&B muziek werd ze vastberaden haar passie te volgen. Zo heeft ze een studie Pop muziek afgerond én studeerde ze Jazz&Pop aan het Artez conservatorium in Arnhem. Zo heeft ze veel podiumervaring op kunnen doen bij locaties als Luxor Live, Zwarte Cross en verschillende festivals. Voor Hotel TwentySeven is ze ook geen vreemde, ze is namelijk al bij meerdere Sunday Sessions te gast geweest. Momenteel is ze bezig met het schrijven van haar eigen muziek.

Deborah begon op 8 jarige leeftijd met klassieke piano, jaren later zwichtte ze voor lichte muziek en heeft ze zichzelf basgitaar leren spelen. Alhoewel ze piano nooit heeft losgelaten studeert ze momenteel voor basgitaar en contrabas in Zwolle aan het conservatorium Jazz&Pop. Daarnaast speelt ze in verschillende bands en werkt ze aan eigen muziek.

Tijdens het Red Light Jazz Festival in Bar TwentySeven zullen ze niet alleen covers maar voor het eerst ook eigen muziek ten gehore brengen.

Locatie: Bar Twentyseven
Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 19.00 - 21.00

website: Bar twentyseven

DJ’s & JAMM FM hosting by Daniel Zondervan
21:00 - 02:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bar-twentyseven/">Bar Twentyseven</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

Vrij Toegang

Daniel Zondervan heeft de afgelopen jaren veel meer radiostations van binnen gezien dan de gemiddelde radio-nerd. Hij heeft z’n roots liggen in de radio-scene in Hoorn. De onmiskenbare energie van Daniel zijn programma is een niet te missen radio ervaring. Hij verrast je met funky platen die niet alledaags zijn. Sterker nog, je mag ze zelf aanvragen (binnen de funky/disco stijl) en dan draait hij deze meteen voor je.

Voor het Red Light Jazz Festival neemt Daniel zijn muziekcollectie mee naar Bar TwentySeven en krijg je een live voorproefje van zijn favoriete tracks en aanvragen tot nu toe.

Daniel Zondervan is op Jamm FM te horen op: Iedere zondag van 18:00 tot 20:00 uur met de Sunday Classic Request. En tussen 22:00 tot 0:00 uur door met de Sunday Classic Request part 2 Luister naar de podcast van afgelopen week via.

jammfm.nl/podcast/

Locatie: Bar Twentyseven
Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 21.00 - 02.00

website: Bar twentyseven

CHARLIE HUNTER + LUCY WOODWARD TRIO
20:30 - 22:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bimhuis/">Bimhuis</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Staanplaats: €16

Zitplaats: €19

TICKETS

Zwoele jazz en diepe blues door 7-snarig gitaarwonder Charlie Hunter en diva Lucy Woodward, die eerder zong bij Snarky Puppy, Rod Stewart en Pink Martini.

Charlie Hunter en Lucy Woodward stralen plezier uit op het podium met hun verleidelijk versies van jazz-, blues-, country- en vintage popsongs; een smaakvol, met zorg samengesteld repertoire, waarvan dit jaar een album verschijnt. Clips van hun kersverse trio op YouTube klinken veelbelovend, met songs van Nina Simone, Willie Dixon en Lucinda Williams, en een verrassende rol voor percussionist Keita Ogawa.

Charlie Hunter is een begrip onder gitaarliefhebbers en een uniek fenomeen op 7- en 8-snarige gitaar: hij speelt tegelijk melodieën, akkoorden en baslijnen en kan daarbij improviseren en een onmiskenbare groove vasthouden. Hij wekte eerder met Norah Jones, John Mayer en D’Angelo.

Lucy Woodward is een zangeres met Nederlandse roots die opgroeide in New York. Ze maakte diverse solo-albums, schreef pophits en zong bij Pink Martini en Snarky Puppy. Daarnaast werkte ze met Rod Stewart, Chaka Khan en Carole King. Tijdens Red Light Jazz 2018 trad Lucy Woodward op in The Bulldog Hotel.

‘Lucy’s a ball, equally appreciable for fans of melodic sing-along baubles and highbrow aficionados of finely honed musical composition’ (Billboard).

‘It’s almost unfair to call Charlie Hunter a guitarist. His musicianship far exceeds what mere mortals can do with a few strings and a hunk of wood. It’s easy to forget that he has 10 fingers, just like the rest of us’ (Premier Guitar).

Locatie: Bimhuis
Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 20.30 - 22.30

website: Bimhuis

KELVIN ALLISON & LORIJN VON PIEKARTZ
21:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bulldog-hotel/">Bulldog Hotel</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

Vrij toegang

Kelvin Allison begon al op jonge leeftijd met zingen, speelde in musicals en is van alle markten thuis. Hij studeerde muziek en bereikte in 2010 de finale van The X-Factor. Ondertussen is hij artiest, zanger, entertainer, tekstschrijver, componist, producer, pianist.

Kelvin maakte deel uit van de succesvolle dj-formatie Kris Kross Amsterdam van de broers Jordy en Sander Huisman, niet te verwarren met het bekende Amerikaanse rap-duo Kris Kross. Na een paar jaar koos Kelvin voor een solocarrière. Als tekstschrijver/componist werkte Kevin onder meer met DJ Maike Mago, UK’s Tough Love, de Noorse producer Jesper Borgen, DJ/producer LVNDSCAPE en de band Causes.

Op zaterdagavond 8 juni treedt Kevin in het Bulldog Hotel op met gitarist Lorijn von Piekartz. Lorijn is samen met zijn broer Daniel een vaste speler in het Bulldog Hotel en is ook bekend als de gitarist in de band van zangeres MAAN. Hij is tevens de gitarist van de band van The Voice of Holland.

Locatie: Bulldog Hotel
Nieuwebrugsteeg 25, 1012 AG Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 21.00 - 23.00

website: Bulldog Hotel

Mosquito
20:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-del-mondo/">Café Del Mondo</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Het geluid van Mosquito valt het beste te omschrijven als een combinatie van Funk, R&B, Reggae, Country en Latin Jazz, waarin de strakke harmonieuze samenzang van de bandleden centraal staat.

De Amsterdamse band werd in 2004 opgericht door zanger/gitarist Theo “Mosquito” Taihitu en drummer/zanger Albert “Buddy” la Fonteine. Na verschillende formatiewisselingen kreeg Mosquito in 2007 écht gestalte toen de missing link zich aandiende: de Venezolaanse metal bassist/zanger Jose Gregorio Rangel Abreu, bekend van de band LABERINTO. Door het samenvoegen van de verschillende muzikale achtergronden van de bandleden, hun passie voor tequila en rum heeft Mosquito ondertussen een geheel eigen stijl en geluid ontwikkeld die menig feestganger, vaak eerst op het verkeerde been zet, en vervolgens altijd iedereen tot dansen verleidt.

Tijdens Red Light Jazz 2019 trakteert Mosquito het publiek op een muzikale reis die tot verbeelding spreekt, met opzwepende Caribische ritmes en hilarische maar soms ook hartverscheurende verhalen. Altijd met een knipoog en een geweldig gevoel voor humor.

Bezetting

 • Theo “Mosquito” Taihitu
 • Zang, gitaar
 • Albert “Buddy” la Fonteine
 • Zang, drums
 • Gregosaurius-rex Rangel
 • Zang, bas

Locatie: Café Del Mondo
Nieuwmarkt 28, 1012 CS Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 20.00 - 00.00

website: Café Del Mondo

THE MONKEY TRIO
19:30 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-in-%E2%80%99t-aepjen/">Café In ’t Aepjen</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

Vrijdag 7 juni en zaterdag 8 juni treden pianist Dick Barten, gitarist Rolf Koppijn en contrabassist Rob Veenhuizen op als ‘The Monkey Trio’ in Café In ’t Aepjen, gevestigd een van de twee overgebleven historische houten panden in Amsterdam.

Het trio kan putten uit een uitgebreid repertoire waarbij swingen niet afhankelijk is van de volumeknop. Zij begeleidden als soepel ingespeelde ritmesectie al vele grote en kleine ‘dwazen der jazz’ in onder andere Ghana, Jamaica, Thailand, Litouwen en Canada. In Café In ’t Aepjen zijn de heren zelf het middelpunt.

Locatie: Café In ’t Aepjen
Zeedijk 15-1, 1012 AN Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 19.30 - 22.00

website: Café In ’t Aepjen

JOSH SCHOFIELD TRIO
20:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-zilt/">Café Zilt</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Het Josh Schofield Trio bestaat uit saxofonist Josh Schofield, bassist Daniel Nagel en drummer Guy Salamon. Zij zijn respectievelijk afkomstig uit Engeland, Duitsland en Israël en hebben zich vooral toegelegd op het, zonder akkoorden, improviseren op jazz standards en eigen composities. Als studenten/afgestudeerden aan het Conservatorium van Amsterdam zijn de afzonderlijke leden van het trio regelmatig te zien in verschillende ensembles overal in Amsterdam en in heel Europa.

Bezetting

 • Josh Schofield
 • Sax
 • Daniel Nagel
 • Bas
 • Guy Salamon
 • Drums

Locatie: Café Zilt
Zeedijk 49, 1012 AR Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 20.00 - 23.00

website: Café Zilt

Trio Twips
17:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-%E2%80%99t-mandje/">Café ’t Mandje</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij Toegang

Onstuimig, vrolijk, gezellig
Toegankelijke jazz in de ruimste zin van het woord. Van Sway van Dean Martin via Dance in the old-fashioned way van Aznavour en Les feuilles mortes (The autumn leaves) tot Wonderful world van Louis Armstrong. Maar ook Zuidamerikaanse bolero's, Nederlandstalige jazznummers etc etc. Er mag meegezongen worden!

Line Up

 • Peter Faber
 • Zang, accordeon, ukulele
 • Henk van Santen
 • Zang, gitaar
 • Rick Henkelman
 • Zang, contrabass
 • Locatie: Cafe 't Mandje
  Zeedijk 63, 1012 AS Amsterdam

  Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 17.00 - 18.00

  website: Cafe 't Mandje

Trio Twips
19:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-%E2%80%99t-mandje/">Café ’t Mandje</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

Vrij Toegang

Onstuimig, vrolijk, gezellig
Toegankelijke jazz in de ruimste zin van het woord. Van Sway van Dean Martin via Dance in the old-fashioned way van Aznavour en Les feuilles mortes (The autumn leaves) tot Wonderful world van Louis Armstrong. Maar ook Zuidamerikaanse bolero's, Nederlandstalige jazznummers etc etc. Er mag meegezongen worden!

Line Up

 • Peter Faber
 • Zang, accordeon, ukulele
 • Henk van Santen
 • Zang, gitaar
 • Rick Henkelman
 • Zang, contrabass
 • Locatie: Cafe 't Mandje
  Zeedijk 63, 1012 AS Amsterdam

  Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 19.00 - 20.00

  website: Cafe 't Mandje

HANS DULFER
15:00 - 16:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casa-rosso/">Casa Rosso</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">15:00</div>

Vrij toegang

Red Light Jazz ambassadeur van het eerste uur Hans Dulfer is één van bekendste saxofonisten van Nederland en speelde onder meer met Boy Edgar, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman en Herman Brood.

Als tiener leerde Hans zichzelf saxofoon spelen. Tenorsaxofonist Coleman Hawkins was zijn grote voorbeeld. Eind jaren vijftig was Dulfer actief in het combo van Clous van Mechelen. Later speelde hij in verschillende groepen zoals Heavy Soul Inc. (met o.a. drummer Han Bennink en gitarist John McLaughlin), Ritmo Natural (de voormalige ritmesectie van Max Woiski jr.), Theo Loevendie Consort, Reflud (‘Dulfer’ achterstevoren gespeld), De Perikels en Future Groove Express. Dulfer won in 1969 de Wessel Ilcken-prijs, een oeuvreprijs vernoemd naar drummer Wessel Ilcken, als erkenning voor een grote verdienste voor de jazz . Vanaf 1980 heet die prijs de ‘Boy Edgar prijs’.

Behalve muzikant was Hans in de loop der jaren bestuurslid van het Bimhuis, columnist van muziekkrant OOR , directeur van Paradiso, radiopresentator, onder meer van VPRO-programma’s Streetbeats en Hothouse, maar ook autoverkoper voor Opel/General Motors.

In 1992 bracht Dulfer samen met het Surinam Music Ensemble de ‘Kid Dynamite Suite’ een muzikale ode aan de legendarische Surinaamse saxofonist Kid Dynamite (Arthur Parisius, 1911-1963) die vaak optrad in jazzcafé Casablanca op de Zeedijk. Na lovende kritieken werd de Suite twee jaar later nog een keer uitgevoerd. De prestigieuze Bird Award is ook een van de prijzen die Hans uitgereikt heeft gekregen. In 2002 werd hij zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Op zijn 75-ste verjaardag ontving Dulfer in de Melkweg van de loco-burgemeester van Amsterdam de Andreaspenning voor zijn grote verdienste voor de stad. In december 2015 verscheen het boek ‘The Story of His Life! Young & Foolish’.

Tientallen jaren trad Dulfer elke woensdagavond op in jazzcafé Alto in de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Tegenwoordig speelt Hans op woensdagavonden, met zijn band in The Bulldog Palace op het Leidseplein.

Voor het concert van Hans Dulfer in Casa Rosso was vorig jaar meer belangstelling dan de capaciteit van de zaal toeliet. Publiek dat vlak voor het optreden nog naar binnen wilde, moest daardoor worden doorverwezen naar andere optredens. Wil je Hans Dulfer en zijn fantastische band dit jaar in Casa Rosso zien optreden, kom dan ruim op tijd!

Bezetting

 • Hans Dulfer
 • Tenorsax
 • Eric Barkman
 • Bas
 • Jerôme Hol
 • Gitaar
 • Gijs Dijkhuizen
 • Trompet
 • Rob van der Wouw
 • Drums

Locatie: Casa Rosso
Oudezijds Achterburgwal 106-108, 1012 DS Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 15.00 - 16.00

website: Casa Rosso

WEST END BIG BAND
18:30 - 19:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-cafe/">Casablanca Café</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">18:30</div>

Vrij toegang

De West End Big Band is een full size jazzorkest dat muziek speelt in de traditie van Count Basie, Ella Fitzgerald en Frank Sinatra. Zo nu en dan wordt het repertoire aangevuld met enkel funk- of popnummer. Deze Amsterdamse bigband staat onder leiding van trompettist Gerard Kleijn. Onze zangeres Dieke van Hoften is de spreekwoordelijke kers op de taart!

Bezetting

 • Gerard Kleijn
 • Dirigent
 • Dieke van Hoften
 • Zang
 • Sjors Mol
 • Piano
 • Murdoch Bentvelzen
 • Guitar
 • Philip Beerendonk
 • Bas
 • Jan Hoving
 • Drums
 • Yond Boeke
 • Alt sax
 • Marga de Rooy
 • Alt sax
 • Guus van der Meer
 • Tenor sax
 • Cora Hollem
 • Tenor sax
 • Marten Japenga
 • Baritonsax
 • Gertjan Huiskes
 • Trombone
 • Pieter Troost
 • Trombone
 • Hans Kolfschoten
 • Trombone
 • Willeander van Rooij
 • Trombone
 • Jeanette Scholder
 • Trompet
 • Jos van der Park
 • Trompet
 • Joan Boeke
 • Trompet
 • Gert Post
 • Trompet

Locatie: Café Casablanca
Zeedijk 26E, 1012 AZ Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 18.30 - 19.30

website: Café Casablanca

THE BURNIN' BURRITOS/
20:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-cafe/">Casablanca Café</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

On the road to Mexico… Not your average gringos!

The Burnin’ Burritos spelen theatrale rootsmuziek uit de grensstreek tussen Mexico en de VS. Je hoort de allermooiste woestijnsongs, Mexicaanse dansliedjes, Tex-Mex, soundtracks van tv-series als Narcos en de ruige kant van de latin. Grotendeels Spaanstalig, uiterst dansbaar, filmisch, sentimenteel, brutaal en met een flinke dosis humor. De zon brandt. De hete woestijnwind geselt. De cantina, de cactus en de ratelslang zijn nooit ver weg...

The Burnin’ Burritos werken ook samen met de Amsterdamse dichter Ronald M. Offerman, wat gedenkwaardige optredens oplevert. Weltschmerz, gedichten en weemoedige rootsmuziek blijken bijzonder goed samen te gaan.

Bezetting

 • Juanito ‘Rattlesnake’ Gonzalez
 • Lead zang, sax
 • Francisco Gonzalez
 • Zang, sax
 • Bartolo Gonzalez
 • Zang, gitaar
 • Adolfo ‘Speedy’ Gonzalez
 • Bas
 • Juan Gonzalez
 • Zang, percussie

Locatie: Café Casablanca
Zeedijk 26E, 1012 AZ Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 20.00 - 22.00

website: Café Casablanca

ART BOP CITY
20:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-cafe/">Casablanca Café</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Al bij het horen van de eerste klanken springt deze krachtige Amsterdamse jazz-soul formatie direct in het oog en het oor. Art Bop City verenigt alles wat jazz zo aantrekkelijk maakt: meeslepend gezongen melodieën op het fundament van een groovy ritmesectie omlijst door een krachtige blazerssectie en aangevuld met opzwepende solo’s. Art Bop City speelt veel eigen werk van de hand van trompetist Bart Noorman en werk van o.a. Monk, H. Silver en Booker Little, alles in eigen originele arrangementen. Goede redenen waarom Art Bop City op het Red Light Jazz Festival 2019 staat voor twee concerten. De band bestaat uit zeven gedreven muzikanten, ieder met een eigen respectabele staat van dienst, die in de huidige samenstelling sinds begin 2018 samenwerken.

Bezetting

  Frontvrouw

 • Rivka Worms
 • Zang
 • Ritmesectie

 • Richard Lems
 • Drums
 • Rob IJsendijk
 • Bas
 • Hans Lammen
 • Piano
 • Blazerssectie

 • Robert Mollee
 • Saxen
 • Bart Noorman
 • Trompet en bugel
 • Fernand de Willigen
 • Trombone

#jazz#cool#swing#lustvoorhetoor

Locatie: Café Casablanca
Zeedijk 26E, 1012 AZ Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 20.00 - 22.00

website: Café Casablanca

Jazzportretten (video) van Jacques Schols, Ruud Jacobs en Arnold Dooyeweerd
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/casablanca-variete/">Casablanca Variété</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang
Jazzportretten (video) van Jacques Schols, Ruud Jacobs en Arnold Dooyeweerd vertoning met toestemming van het Nederlands Jazzarchief.

Locatie: Casablanca Variété
Zeedijk 24, 1012 AS Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 17.00 - 19.00

website: Casablanca Variété

BACK TO BASSAX
10:00 - 11:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/condomerie/">Condomerie</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">10:00</div>

Vrij toegang

Een sax en een bas, wat wil een mens nog meer om ’s ochtends goed te beginnen tijdens het Red Light Jazz festival? Itai ‘Sax’ Weissman en Adán ‘Contrabas’ Mizrahi helpen je graag op weg.

Bezetting

 • Adán Mizrahi
 • Contrabas
 • Pedro Branco
 • Gitaar

Locatie: Condomerie
Warmoesstraat 141, 1012 JB Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 10.00 - 11.00

website: Condomerie

RUUD POST & BLANCA LUNA
21:00 - 22:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/condomerie/">Condomerie</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

Vrij toegang

De zwoele zomerse zaterdagavond 8 juni wordt met prachtige Engelstalige, Spaanse, Braziliaanse en Franse klanken gevuld door gitarist Ruud Post en zangeres Blanca Luna. Speciaal voor onze buitenlandse RLJ bezoekers spelen ze spannende en vurige flamencostukken, vrolijke opgetogen rumba's, zwoele en sensuele bossa nova's, lekker swingende jazz en romantische en gevoelige klassieke gitaarmuziek. "Beauty, warmth and openness!" zeggen ze zelf. De romantiek spat eraf. Als dat maar goed gaat.

Bezetting

 • Blanca Luna
 • Zang
 • Ruud Post
 • Gitaar

Locatie: Condomerie
Warmoesstraat 141, 1012 JB Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 21.00 - 22.30

website: Condomerie

JIMMY-HASLIP-&-SCOTT-KINSEY-MASTERCLASS
15:00 - 17:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/conservatorium-van-amsterdam-%28blue-note-zaal%29/">Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">15:00</div>

Vrij toegang

Op het Conservatorium van Amsterdam vinden regelmatig gratis toegankelijke masterclasses en workshops door vooraanstaande internationale artiesten plaats. Basgitarist Jimmy Haslip (bekend van o.a. Yellowjackets) en toetsenist Scott Kinsey (bekend van o.a. Tribal Tech) geven zaterdagmiddag 8 juni in de Blue Note zaal, samen met de Nederlandse drummer Hans Eijkenaar, een zogeheten band masterclass. De focus zal liggen op samenspel en ‘instant arranging’. De musici zullen onder meer laten zien hoe jazzstukken op verschillende manieren geïnterpreteerd en uitgevoerd kunnen worden. Uiteraard is er ruimte voor vragen aan de artiesten.

Locatie: Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151, 1011 DL Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 15.00 - 17.00

website: Conservatorium van Amsterdam

Jimmy Haslip & Scott Kinsey
20:30 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/conservatorium-van-amsterdam-%28blue-note-zaal%29/">Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal)</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Entree: €18

TICKETS

Jaco Pastorius (1951 – 1987) is een van de meest invloedrijke basgitaristen ooit. Hij maakte van zijn basgitaar een solo-instrument. Behalve via zijn solowerk kreeg Pastorius wereldfaam door zijn werk met bands en artiesten als Weather Report, Pat Metheny, Toots Thielemans en Joni Mitchell.

Jimmy Haslip is voormalig bassist en medeoprichter van de Amerikaanse jazzfusion groep Yellowjackets. Jimmy, die nog met Pastorius heeft opgetreden, komt op initiatief van percussionist en vriend Jeroen de Rijk en de organisatie van het Red Light Jazz festival speciaal naar Nederland voor een eerbetoon aan Pastorius. Voor deze gelegenheid komt ‘Zawinul protegé’ toetsenist Scott Kinsey met Jimmy mee uit Amerika.

Haslip tourde onder andere met Al Jarreau, Chaka Kahn, Allan Holdsworth en Jeff Lorber. Als sessiemuzikant nam hij platen op met Bobby McFerrin, Gino Vannelli, Steely Dan, Anita Baker en vele andere sterren.

Scott-Kinsey-op-het-Red-Light-Jazz-in-Amsterdam-klein Scott Kinsey speelde onder meer bij Tribal Tech, John Scofield, Joe Zawinul, Lalah Hathaway, Roben Ford, Airto Moreira, Vinnie Colaiuta en John Patitucci. Haslip en Kinsey worden bij het tribute-concert ondersteund door twee Nederlandse topmusici.

Jeroen-de-Rijk-op-het-Red-Light-Jazz-in-Amsterdam-klein Percussionist Jeroen de Rijk heeft een lange staat van dienst in én buiten Nederland. Hij speelde samen met Jimmy in de Yellowjackets en met Gino Vannelli, maar trad ook op met Mezzoforte en Toots Thielemans. De Rijk is tevens te horen op platen van wereldsterren als Michael Jackson en Bruno Mars.

Hans-Eijkenaar-op-het-Red-Light-Jazz-in-Amsterdam-klein Hans Eijkenaar neemt zaterdagavond 8 juni in de Blue Note zaal plaats achter het drumstel. Eijkenaar speelde onder meer met Candy Dulfer, Gino Vannelli, Robby Valentine, Trijntje Oosterhuis, Herman Brood, Thijs van Leer, Toots Thielemans en Anouk. Met Jeroen de Rijk vormde Hans jaren geleden het duo ‘Eijk & De Rijk’. Het duo tourde en nam albums op met Jimmy Haslip voor onder andere gitarist Leonardo Amuedo en Eric Vloeimans.

Bezetting

 • Jimmy Haslip
 • Bas
 • Scott Kinsey
 • Toetsen
 • Jeroen de Rijk
 • Percussie
 • Hans Eijkenaar
 • Drums

Locatie: Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151, 1011 DL Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 20.30 - 22.00

website: Conservatorium van Amsterdam

CHRISTINE WILTSHIRE
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cotton-club/">Cotton Club</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Zangeres Christine Wiltshire, geboren in Brooklyn, New York, begon in 1976 haar professionele zangcarrière in het Luther Vandross-kwintet genaamd ‘Luther’. Ze brak enkele jaren later internationaal door met de groep Musique van dance/clubicoon Patrick Adams. De groep scoorde hits als In The Bush en Keep On Jumpin'. Dit resulteerde een gouden plaat voor het album Musique van de gelijknamige groep. De zangeressen van Musique werden in 1978 door Billboard genomineerd als "Best Girl Group". Christine was niet alleen zangeres, ze componeerde ook voor Musique.

Hoewel ze niet wordt genoemd in de liner notes van Alphonse Mouzon’s vocale groep Poussez!, zong Christine alle zangpartijen. Dit resulteerde in hits als Come On And Do It en Never Gonna Say Goodbye.

Christine’s grootste hit tot heden is Weekend, oorspronkelijk opgenomen door Phreek van Patrick Adams, waarvan Wiltshire bandlid was. Het nummer werd gespeeld door Larry Levan maar kwam in 1976 niet in de hitlijsten terecht. Begin jaren ‘80 nodigde William Socolov, mede-eigenaar van Sleeping Bag Records, Levan uit om een ​​nieuwe versie van "Weekend" op te nemen. Het werd succesvoller dan de originele versie. De track bereikte de Britse hitlijst en eindigde op nr. 9 op de Billboard Dance-lijst in 1983. In 2016 werd Weekend opnieuw uitgebracht als Blaqhol Remix en stond opnieuw in verschillende Europese hitlijsten.

Christine Wiltshire toerde als achtergrondzangeres de wereld over met Luther Vandross, Zulema, Disco Tex & the Sex-O-Lettes, Samantha Sang, The Marvelettes, Marianne Faithful en anderen.

Als sessiezangeres is Christine te horen op bekende nummers zoals "Walk On The Wild Side" van Lou Reed. Ze zong ook voor albums van Melba Moore, Keith Richards (Rolling Stones), John Phillips (Mamas and Papas), John Lennon & Yoko Ono, Jocelyn Brown, Zulema, Candi Staton, Loleatta Holloway, Eddie Kendricks (The Temptations), Kid Creole & the Coconuts, Herbie Mann, Latoya Jackson, Cuba Gooding Sr. en Jimmy Cliff.

Door de jaren heen heeft Christine zich inmiddels ook bekwaamd als jazz-zangeres. Ze zingt liedjes van The Great American Songbook in Supper Clubs en in intiemere locaties als Club Dauphine en Nick Vollebregt's Jazz Café in Laren. Sinds 2016 woont Christine Wiltshire in Nederland.

Bezetting

 • Christine Wiltshire
 • Zang
 • Wilco Koster
 • Piano
 • Michael G Stratz
 • Bas
 • Stefan Franssen
 • Drums

Locatie: Cotton Club
Nieuwmarkt 5-H, 1011 JP Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 17.00 - 20.00

website: Cotton Club

THE RED BOOT QUARTET
19:30 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/de-roode-laars/">De Roode Laars</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

De naam The Red Boot Quartet verwijst naar het eerste Red Light Jazz optreden in 2015 van deze inmiddels fameuze gelegenheidsformatie in Café De Roode Laars op de Zeedijk. De onbetwiste leider van het kwartet is de geboren Amsterdammer Ronald Jansen Heijtmajer (1947).

Ronald studeerde in de jaren ’70 klarinet en saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam en bracht voor het VPRO/BASTA-label het album Fingerbustin’ uit. Als lid van de Dutch Orchestra is Ronald op verschillend cd’s te horen die BASTA in de loop der jaren heeft uitgebracht. Ronald speelde op vele festivals waaronder het North Sea Jazz Festival. Na het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd is Ronald blijven spelen. Hij vindt optreden nog steeds leuk, vooral het spelen op het Red Light Jazz Festival in hartje Amsterdam.

Naast Ronald is de eenarmige trompettist Menno Daams (1961) een opvallende verschijning in het jazzkwartet. Menno is, net als Ronald, Amsterdammer in hart en nieren. Voordat hij op 12-jarige leeftijd zijn rechterarm verloor, speelde Menno gitaar. Terwijl hij op jonge leeftijd werd opgeleid door Freddy Grin - destijds solo kornettist van het Concertgebouw Orkest - begon Menno al met vrienden jazz te spelen in de stijl van zijn grote voorbeeld Louis Armstrong. Op zijn 16-de kon hij al arrangeren. In 1987 werd Menno toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium waar hij jazz trompet studeerde onder leiding van Charles Green. In 1988 studeerde Menno cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam als historicus gespecialiseerd in Oude Geschiedenis.

Van 1992 tot 2000 was Menno trompettist en arrangeur van The Beau Hunks, een jazzgroep die ook buiten de landsgrenzen bekendheid genoot. Van 1996 tot 2003 speelde Menno in The Jazz Orchestra of the Concertgebouw waarvoor hij eveneens arrangementen schreef. Verder arrangeerde Menno onder andere voor het Metropole Orkest en de Dutch Swing College Band. In de afgelopen jaren speelde Menno met Jake Hanna, Scott Hamilton, Lee Konitz, Toots Thielemans, Monty Alexander en vele anderen.

Van 2008 tot 2015 was Menno docent aan het Conservatorium van Amsterdam en gastdocent aan andere conservatoria. Momenteel geeft Menno privélessen en is hij betroken bij de jaarlijkse ‘Classic Jazz Workshop’ in Ascona Zwitserland. Naast het zo nu en dan optreden met The Red Boot Quartet heeft Menno zijn eigen jazzkwartet: The Unaccounted Four.

De andere twee leden van The Red Boot Quartet zijn: zingende contra-bassiste Inge Klinge en zingende gitarist Klaas Fopma. Klaas en Inge treden veel op als het duo "Mrs Bass”.

Bezetting

 • Ronald Jansen Heijtmajer
 • Sax
 • Menno Daams
 • Trompet
 • Inge Klinge
 • Contrabas
 • Klaas Fopma
 • Gitaar

Locatie: Café De Roode Laars
Zeedijk 17, 1012 AN Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 19.30 - 22.00

website: Café De Roode Laars

Michiel Borstlap
20:15 - 22:15
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/de-waalse-kerk/">De Waalse Kerk</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">20:15</div>

Entree:
€16

TICKETS

Memory of Enchantment. The music of Herbie Hancock & Michiel Borstlap

Tijdens Red Light Jazz 2019 brengt Michiel Borstlap een speciaal programma in de prachtige Waalse Kerk. Een afwisseling van eigen werk en prachtige stukken van Herbie Hancock.

“Herbie speelde mijn liedje ‘Memory of Enchantment’ op een moment in mijn carrière dat ik veel naar hem luisterde. Zijn songs Maiden Voyage, The Sorcerer, Dolphin Dance en Cantaloupe Island speel ik al mijn hele leven en vormen een grote inspiratiebron voor mij. Zaterdag 8 juni wordt een betoverende avond in de Waalse Kerk. Die avond komen zijn en mijn songs samen.”

Aldus Michiel Borstlap, die speciaal voor deze gelegenheid de Bösendorfer vleugel van De Waalse Kerk zal bespelen.

Locatie: De Waalse Kerk
Walenpleintje 157-159, 1012 JZ Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 20.15 - 22.15

website: De Waalse Kerk

ARTHUR HEUWEKEMEIJER TRIO
14:00 - 16:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/flesseman/">Flesseman</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">14:00</div>

Vrij toegang

De lyrische saxofonist Arthur Heuwekemeijer speelt stukken uit de rijke Nederlandse liederencultuur in een “jazzje van goud”. Nostalgische melodieën komen voorbij zoals Aan de Amsterdamse Grachten, De Motten, Laat me, Het Dorp, Telkens Weer, In ’t groene Dal en Roodborstje. De jazz-arrangementen van Arthur zitten als gegoten en nodigen uit tot het herleven van vroeger tijden. Het begint met zachtjes mee neuriën en voor je het weet zingt het hele publiek uit volle borst mee.

Bezetting

 • Arthur Heuwekemeijer
 • Tenorsax
 • Mark van der Feen
 • Piano
 • Joris Teepe
 • Contrabas

Locatie: Flesseman
Nieuwmarkt 77 1011 MA Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 14.00 - 16.00

website: Flesseman

UNCHARTED LAND
21:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/hofje-van-wijs/">Hofje van Wijs</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

Vrij toegang

Het Amsterdamse jazzkwartet Uncharted Land bestaat uit Terra Lasès (tenorsax en zang), Daniel Hooglandt (piano), Yuri Heiligers (contrabas) en Leon Yegenoglu (drums). Deze jonge en talentvolle leden van de groep spelen ruim 2 jaar in deze formatie.

Ze kennen elkaar uit de verschillende big bands van de onlangs overleden jazzlegende Peter (“Jazz is fun, but serious fun”) Guidi. Daar werd de basis gelegd voor hun liefde voor de jazz. Het bracht hun op tal van belangrijke jazzpodia in binnen- en buitenland. Zo verzorgden zij met de Junior Jazz Unlimited Big Band diverse optredens in New York, waar zij onder meer een workshop in het fameuze Lincoln Center volgden.

Ondanks hun relatief korte bestaan klinkt Uncharted Land als een vanzelfsprekendheid. Het sprankelt, swingt en straalt een grote vitaliteit uit. Hun spel is nu eens uitbundig, dan weer ingetogen, maar altijd creatief in de improvisaties. Op het repertoire staan – naast standards – ook stukken van hedendaagse jazzcomponisten. Sinds de oprichting wordt het kwartet gecoacht door bassist Peter Bjornild, docent aan de Jazz Academy.

Bezetting

 • Terra Lasès
 • Tenor sax, zang
 • Daniel Hooglandt
 • Piano
 • Yuri Heiligers
 • Contrabas
 • Leon Yegenoglu
 • Drums

Locatie: Hofje van Wijs
Zeedijk 43, 1012 AR Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 21.00 - 00.00

website: Hofje van Wijs

K-STREET JAZZBAND
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/hotel-prins-hendrik/">Hotel Prins Hendrik</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Niets klinkt beter dan de rauwe oervorm van de jazzmuziek! Louche cafés, 40 graden in de schaduw en op de achtergrond het rollende geluid van de Mississippi: New Orleans, de Big Easy. Dát is waar de jazz zo rond 1900 voor het eerst het levenslicht zag. Jazz mengt met alles en iedereen: nog geen dertig jaar later is Swing de nieuwe rage, Bebop volgt en daarna komen Soul en Funk om de hoek kijken.

De K-Street Jazzband houdt het bij voorkeur ,traditional': de actie bevindt zich tussen 1900-1920. Dat betekent een authentieke bezetting van koper, hout, vel en snaren die samen zingen, akkoorden neerzetten, ritme maken en collectief soleren.

Als je denkt dat dit oubollige, saaie en ondansbare muziek oplevert heb je het mis: het is jazzmuziek zoals je het nog nooit hebt gezien! Bij de K-Street Jazzband zit je niet in een donker zaaltje met nog tien pechvogels op een wervelkolom-slopend stoeltje te wachten tot de pauze begint. Nee, je bent buiten, loopt met de zon op je gezicht tussen de mensen op straat of zit te genieten aan een terrasje. In verte hoor je een dof gebonk aan komen, dan een witte gloed, een trompetsignaal klinkt en voor je het weet zit je er midden in!

Traditionele straatjazz is één en al beleving. Of het nu je voeten zijn of je heupen die bewegen, de muziek en het enthousiasme van de muzikanten sleept je mee!

Locatie: Hotel Prins Hendrik
Prins Hendrikkade 53, 1012 AC Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 17.00 - 20.00

website: Hotel Prins Hendrik

Alex Rossi & David Golek
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/in-de-waag-%28restaurant-cafe%29/">In de Waag (Restaurant-Café)</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

Jazz & Drinkzz in de Waag

Alex Rossi

Alexandre Rossi, geboren in 1974 in Blumenau in Zuid-Brazilië, kwam als kind al in aanraking met de mondharmonica omdat hij onderweg naar school en naar zijn oma een mondharmonicafabriek passeerde. Hij bezocht de fabriek vaak maar niemand daar leek het instrument te kunnen bespelen. Op 13-jarige leeftijd zette Alex Rossi zijn lippen voor het eerst op het koude metaal van zijn eerste eigen harmonica.

De jonge muzikant ontwikkelde een eigen techniek en gebruikte daarbij kennis die hij had vergaard uit de fabriek en praktijkkennis van het spelen van saxofoon en percussie. Vanaf 18-jarige leeftijd ervaart Alex hoe het is om te spelen op internationale jazzfestivals. Dat is een mooi uitgangspunt om een ​​ervaren professionele muzikant te worden en hij verhuist naar Texas. In zijn jonge jaren speelde Alex met grote namen uit het Blues circuit zoals Hash Brown, Smokin' Joe Kubeck, Holland K. Smith, Tutu Jones, Lucky Peterson, Texas Slim en de legendarische Sam Meyers.

Nadat terugkeerde van familiebezoek in Brazilië mocht Alex de VS niet meer in. Zodoende ontwikkelde hij zich verder in zijn geboorteland. Hij ging les geven en was ook vaak op tournee. Tijdens zijn tours in Zuid-Amerika speelde hij met muzikanten als David Honey, Boy Edwards, Phil Guy, John Primer, Jeff Healey, harmonica-speler Billy Branch en de saxofonist Joshua Redman.

In 2007 brengt Alex zijn eerste solo album uit. De cd heet Let Me In en verschijnt op het Texaanse label TopCat Records. Meer optredens en studio opnamen volgen. In 2008 pakt Alex zijn koffers voor een vertrek naar Europa. Hij komt terecht in Antwerpen waar hij van het Belgische label Blues Boulevard-Music Avenue een distributiedeal aangeboden kreeg voor zijn debuutalbum. In 2010 neemt Alex met gitarist Greg Wilson voor TopCat Records een album op getiteld Acoustic. In 2011 verschijnt het album Sessions. Het is een compilatie van verschillende sessies met blues vrienden als Greg Wilson, Fernando Noronha en Solon Fishbone. Verder leverde Alex met zijn mondharmonica een bijdrage aan de filmmuziek van The Zig Zag Kid, met Isabela Rosslini.

In 2013 bracht  Alex het album Alex Rossi Quartet plays Tom Jobim uit met gastbijdragen van onder meer Mauricio Einhorn en Ludovic Beier. In hetzelfde jaar verhuisde Alex naar Amsterdam waar hij veel optrad in Bethany’s Jazz Club. Daar deed Alex in 2014 zijn eerste optreden op het Red Light Jazz Festival. In het najaar van 2016 produceerde Alex het album Tribute to the great Toots Thielemans waarop hijzelf en 5 andere harmonicaspelers, te weten Gabriel Grossi, Grégoire Maret, Antonio Serrano, Franco Luciani en Oliver Ker Ourio een ode brengen aan de op 22 augustus 2016 overleden Toots Thielemans.

David Golek

Gitarist en componist David Golek is al jaren actief in de jazzscène en in wereldmuziekgroepen. Met een persoonlijke herkenbare stijl en muziektaal geeft David, geïnspireerd door zijn roots en ervaringen, uiting aan zijn eigen muzikale identiteit,.

David kreeg van huis uit een klassieke en jazzmuziekopvoeding mee. Na jarenlange studie van klassieke piano stapte David over naar de gitaar, die hij al gaandeweg had leren spelen. Improvisatie werd zijn ding. Naast zijn eigen projecten is David sideman bij andere formaties die moderne jazz spelen, maar ook bij etnische en wereldmuziek georiënteerde groepen. David's eigen muziek is een mengeling van al deze ervaringen, waaronder joodse en midden-oostelijke invloeden en filmmuziek.

David speelde live of op een album onder meer samen met Benny Bailey, Ravi Coltrane, Lonnie Smith, Walter Blending, Wycliff Gordon, Ron Westray, Arnie Lawrence, Philip Harper, Dale Barlow, Michael Moore, Gary Smulyan, Dick Havens, Franck Amsallem, Simin Tander, Ferdinand Povel, John Ruocco, Anthony Cox, Alex Coke, Eli degibri, Avishai Cohen, Dmitry Shapko, Nelson Latif, Ana Beck, Jimmy Omonga, Odrey Shakir en Maria Jose Ortiz.

Het album A Road Less Traveled dat David in 2014 samen met zijn groep Tiltan uitbracht, werd door Het Parool gerekend tot de beste 5 wereldmuziekplaten van dat jaar. Het album verscheen ook in de top 20 van beste releases van 2014 in alle categorieën. Ook de internationale pers was lovend.

Locatie: Restaurant - Café In de Waag
Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 16.00 - 18.00

website: Restaurant - Café In de Waag

DUTCH SWING COLLEGE BAND
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/koninklijke-industrieele-groote-club/">Koninklijke Industrieele Groote Club</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

Locatie: Groote zaal

Entree: €19

TICKETS

De Dutch Swing College Band, Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest, staat nog altijd borg voor professionele uitvoeringen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau. Het swingende orkest, opgericht op 5 mei 1945, wordt alom met haar voorbeeldfunctie gezien als hét visitekaartje van de Nederlandse Jazz en heeft voorzichtig geschat meer dan 150 albums uitgebracht. De bezetting is vanzelfsprekend door de jaren heen meermalen gewijzigd, waardoor de Dutch Swing College Band meer is dan een gewone groep muzikanten. Het predicaat ‘instituut’ is hier meer van toepassing. Met verfrissende arrangementen in de onmiskenbare Dutch Swing College sound, gespeeld door een verjongd orkest, is de Dutch Swing College Band vandaag de dag energiek als nooit tevoren.

PETER BEETS TRIO
19:00 - 21:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/koninklijke-industrieele-groote-club/">Koninklijke Industrieele Groote Club</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

Locatie: Clubzaal

Entree: €19

TICKETS

Wereldwijd wordt Peter Beets gezien als een van de beste jazzpianisten aller tijden. Met zijn succesvolle optredens en geliefde bewerkingen van klassieke muziek heeft hij in de loop der jaren een vaste schare trouwe fans opgebouwd. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets levert ongekend goed ontvangen jazzalbums af, waaronder Chopin meets the Blues (2010), Beets meets Rosenberg, Tribute to Django Reinhardt (2018) en Our Love Is Here to Stay, Gershwin reimagined (2019).

Bezetting

 • Peter Beets
 • Piano
 • Frans van Geest
 • Contrabas
 • Sander Smeets
 • Drums
ZANDSCAPE ft. DEBORAH CARTER
19:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/leger-des-heils-%28korpszaal%29/">Leger des Heils (Korpszaal)</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

Vrij toegang

Deborah Carter en Zandscape spelen zaterdagavond 8 juni in de Korpszaal van het Leger des Heils “Daytripper", een concert met jazz bewerkingen van Beatles composities.

Deborah J. Carter, bekend om haar dynamische en warme podium- persoonlijkheid, werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan. Zij geeft concerten over de hele wereld o.a. Japan, China, Brazilië, Spanje, Venezuela, Colombia, Indie en Turkije. Zij reist met haar eigen band, maar ook als gast bij diverse formaties variërend van solo pianist tot orkest. Deborah toerde de afgelopen jaren ook langs de Nederlandse Theaters met het programma New York Round Midnight. Tussen alles door geeft Deborah Carter tevens les in jazz vocals aan het conservatorium Musikene in San Sebastian, Spanje.

Pers:

“Daytripper” is een indrukwekkende etalage voor Deborah J. Carter en haar band om hun bekwaamheid ten toon te spreiden in het transformeren van de meest bekende composities tot iets nieuws dat je nog nooit eerder gehoord hebt.
Dirk Binsau Jazz-Not-Jazz (D)

Je moet het lef en de kwaliteiten van een jazz-zangeres als Deborah J. Carter hebben om met funky groovende en soepel swingende versies over de Beatles heen te gaan. Fixing a hole, Oh Darling, Day Tripper, I will, Here, there and everywhere en Yesterday zijn door Carter inventief en in haar eigen stijl omgevormd tot nieuwe stukken. Pure jazz met scat zang en extra aandacht voor de lyrics.
Hans Invernizzi

 • Deborah Carter
 • Zang
 • Mark Zandveld
 • Bas
 • Gunner Graafmans
 • Vibrafoon
 • Jeen Rabs
 • Gitaar
 • Jurjen Bakker
 • Drums

Locatie: Korpszaal Leger Des Heils
O.Z. Achterburgwal 45, 1012 DB Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 19.00 - 20.00

website: Korpszaal Leger Des Heilsr

PHAEDRA KWANT TRIO
21:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/leger-des-heils-%28korpszaal%29/">Leger des Heils (Korpszaal)</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">21:00</div>

Vrij toegang

Phaedra Kwant is bassiste, zangeres, componist en tekstdichter. Phaedra studeerde basgitaar met bijvakken contrabas, zang en compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en werd in 2004 de eerste vrouwelijke Master of Music Basgitaar van Nederland.

Phaedra is een echte muzikale kameleon en een veelgevraagd freelance musicus in de pop-, jazz- en theaterwereld. Ze werkte onder andere met Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, Krystl, 3J’s, Hans Vermeulen, Debbie Sledge, Mathilde Santing, Frederique Spigt, Lois Lane, Do en maakte met Charly Luske een theatervoorstelling over haar jeugdidool George Michael.

De bassiste/zangeres leidt haar eigen jazzband ‘Phaedra’ en bracht daarmee twee albums uit: Too Much in Store (2009) en Still Listening (2013). Met haar  poptrio ‘McChicks’ produceerde zij McChicks (2009) en Miles Between Us (2018). Beide projecten ontvingen lovende recensies voor zowel de albums met louter eigen werk, als de live-optredens in binnen- en buitenland. Vooral de combinatie van haar groovy, virtuoze baswerk en haar heldere stem in Phaedra's veelzijdige composities werden geroemd.

Phaedra tourde in vele landen over de hele wereld. Een New Yorkse krant noemde haar ‘The Dutch Sting’ en ‘The Angel from The Netherlands’. Een Japans jazzmagazine plaatste Phaedra in de Top 10 van ‘Best New Bassplayers on the Scene’.

Phaedra is endorser van Aguilar Amps, schrijft sinds 2007 voor vakblad ‘De Bassist', werkt als voice-over en ontving schuifopdrachten van onder andere de Koninklijke Familie. In 2016 werd Phaedra door de lezers van het blad ‘De Gitarist’ verkozen tot 'Beste Jazz/fusionbassist van de Benelux'.

 • Phaedra Kwant
 • Bas, zang
 • Mike del Ferro
 • Piano
 • Haye Jellema
 • Drums

Locatie: Korpszaal Leger Des Heils
O.Z. Achterburgwal 45, 1012 DB Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 21.00 - 22.00

website: Korpszaal Leger Des Heilsr

SPIRIT OF ST. LOUIS
23:00 - 01:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/mata-hari/">Mata Hari</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">23:00</div>

Vrij toegang

In het roerige jaar 1927 stak Charles Lindberg met zijn vliegtuig The Spirit of Saint Louis de oceaan over. Lucky Lindy hops Atlantic, kopten de kranten, en Amerika en Europa lagen plots naast elkaar. Authentieke swingende jazz veroverde het oude continent en zorgde voor dansplezier bij de jeugd en onrust bij ouders en notabelen. Vanaf de oprichting in 2015 speelt Spirit of St. Louisauthentieke Amerikaanse swing, blues en gospel in een brassband bezetting, met een centrale rol voor de charismatische crooner. De kans is groot dat u de band in de open lucht treft: stroomloos, omringt door swing-en bluesdansers die laten zien dat de geest van die tijd nog steeds levendig brandt.

In de zomer van 2018 speelde de band op verschillende festivals, oa. de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Niet op een podium, maar tussen het publiek. Op 1 maart jl. debuteerde de band op Excelsior Recordings meteen aanstekelijk cover van Lucky Millinder: Clap Your Hands. Opgenomen en geproduceerd door Paul Willemsen (Ruben Hein, The Gospel Sessions, Bruut!, Beans & Fatback).

Bezetting

 • Marnix van Berchum
 • Klarinet
 • René van Horik
 • Bastuba
 • Jan van Stek
 • Wasbord
 • Pieter Swinkels
 • Zang, saxofoon
 • Paul Vanmeelis
 • Zang, gitaar

Locatie: Mata Hari
Oudezijds Achterburgwal 22, 1012 DM Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 23.00 - 01.00

website: Mata Hari

Sven Schuster trio
14:00 - 17:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/nh-collection-barbizon-palace/">NH Collection Barbizon Palace</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">14:00</div>

Sven Schuster is een Duitse contrabassist en componist in de jazz. Hij is vooral actief in Nederland. Schuster begon op zijn zestiende op de contrabas. Hij studeerde aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst Graz, daarna aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Hij speelde in 1988 in het kwartet van Klaus Brugger, tevens was hij bassist in het trio van Berndt Luef (twee albums) en in de band van Lydia van Dam. In 1995 richtte Sven zijn kwartet Shooster op, met Anton Goudsmit, Efraim Trujillo en Victor de Boo waarmee hij drie albums maakte: Three Is a Crowd (1998), Shooster (2004) en Shooster Live (2013). Hierop staan voornamelijk eigen nummers. De band speelde onder andere in het Bimhuis en op het North Sea Jazz Festival. Verder leidt Schuster de Amstel Big Band sinds 2007. Vanaf 2003 begeleidde hij saxofonist Susanne Alt op meerdere platen. Tot eind 2016 speelde Sven in de huisband van Mijke’s Middag Live (was iedere vrijdag te horen op Radio 6), waar hij veel bekende artiesten mocht begeleiden, waaronder Gregory Porter, Olita Adams en Lalah Hathaway. Speciaal voor Red Light Jazz heeft Sven een fantastisch trio samengesteld. Het Sven Schuster Trio brengt muziek uit het Amerikaanse Songbook ten gehore.

Bezetting

 • Vera Marijt
 • Piano
 • Lucas F. Santana
 • Tenor Sax
 • Sven Schuster
 • Double bass

Locatie: NH Collection Barbizon Palace
Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 14.00 - 17.00

website: NH Collection Barbizon Palace

RED LIGHT JAZZ DINER: CROONERS NIGHT CLUB, CANDY DULFER JAZZBAND ft. HARRY EMMERY
18:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/olof%26%238217%3Bs/">OLOF’S</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">18:00</div>

Entree: €120

UITVERKOCHT

Het Red Light Jazz Diner begint al bij de entree waar gasten als VIP’s worden ontvangen en op de rode loper worden gefotografeerd alsof het een filmpremière betreft. Daarna worden de gasten door lieftallige hostesses begeleid naar een 6-persoonstafel in de sfeervolle Olofskapel (Olof’s) die is omgetoverd tot een luxe nachtclub.

Chef-kok Chris Naylor van sterrenrestaurant Vermeer heeft voor het Red Light Jazz Diner een fantastisch 3-gangen menu samengesteld, met een bijpassend wijnarrangement.

Tijdens het diner treedt het Round Midnight Orchestra op, een jazzorkest dat bestaat uit topmusici uit de Nederlandse jazzscene. Met hun nieuwe show ‘Crooners Night Club’ nemen zij het publiek mee naar de clubs van Las Vegas in de jaren ’50 van de vorige eeuw, de glorietijd van The Ratpack (Dean Martin, Frank Sinatra en Sammy Davis Jr.).

Na het diner volgt een concert van niemand minder dan Candy Dulfer met haar jazzformatie als sluitstuk van een fantastische avond.

Candy meest recente release is haar album Together, dat in 2017 uitkwam. Het album is geïnspireerd door al het goede in jazz, disco, soul, dance en r&b, maar is ook een eigentijdse interpretatie van wat er tegenwoordig in de muziek en in de wereld gebeurt. Candy laat hiermee haar veelzijdigheid zien. Het is alweer ruim 28 jaar geleden dat Candy bekendheid verwierf met haar samenwerking met Dave Stewart (de wereldwijde nummer 1 hit Lily was here). Daarna was het Prince en diens aanbeveling (“When I want sax, I call Candy”) in de video "Partyman", die de jonge getalenteerde saxofonist aan zijn zijde introduceerde aan de wereld. Vele studiosessies, tv-optredens, awardshow-optredens (waaronder de Grammy Awards) en concertreizen met Prince over de hele wereld volgden, waaronder de Musicology-tour  en het gelijknamige album.

Behalve met Prince heeft Candy het geluk gehad om te werken - zowel in de studio als op het podium - met de grootste namen in de muziekwereld, waaronder Van Morrison, Maceo Parker, Sheila E., Mavis Staples, Lionel Richie, Beyoncé, Pink Floyd, Chaka Khan, Aretha Franklin en vele anderen.

Ondanks deze opvallende samenwerkingen, richtte Candy zich vooral op haar solocarrière. Al op 13-jarige leeftijd begon ze een eigen band en sindsdien tourde ze de wereld over. Haar eerste soloalbum Saxuality leverde haar een Grammy Award-nominatie op. Ze verkocht wereldwijd miljoenen albums, en had verschillende nummer 1 hits in de VS.

Tussen haar vele concertreizen door, voegt Candy zich bij de Ladies of Soul die elk jaar garant staan voor uitverkochte concerten in de Ziggo Dome. Candy is ambassadeur voor de Nederlandse ALS Foundation.

In het najaar van 2017 bracht Candy haar langverwachte autobiografie 'Sax, Candy & Rock-'n'-Roll' uit, waarin haar verhaal vertelt - in haar eigen woorden. Geïllustreerd met tientallen zeldzame foto's. Het is een intiem en diep persoonlijk verslag van haar (concert)leven, met unieke inzichten in het leven onderweg, grappige verhalen achter de schermen over het werken met een aantal van de grootste artiesten en de inspirerende levenslessen die zij heeft opgedaan tijdens haar vele muzikale reizen over de wereld.

Candy Dulfer en haar jazzband ft. Harry Emmery treden 8 en 9 juni op tijdens het exclusieve dinerevenement op Red Light Jazz 2019.

Bezetting

 • CANDY DULFER
 • Sax, Zang
 • HARRY EMMERY
 • Bas
 • JAN VAN DUIKEREN
 • Trompet
 • CYRIL DIRECTIE
 • Drums
 • STEPHAN GEUSEBROEK
 • Toetsen

Locatie: Olof's
Zeedijk 2a, 1012 AX Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 18.00 - 00.00

website: Olof's

Wouter Kiers Quartet ft. Natsumi Scarlett
15:30 - 18:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/paleis-van-de-weemoed/">Paleis van de Weemoed</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">15:30</div>

Jazz betekent van oorsprong “zeer energieke dans’. Het Wouter Kiers Quartet en de bekende Burlesque danseres Natsumi Scarlett geven aan Jazz een nieuwe dimensie: jazzmuziek in combinatie met exotische variété en dans. Een samenwerking om niet te missen.

Line Up

 • Wouter Kiers
 • Sax
 • Maarten Kruijswijk
 • Drums
 • Cajan Witmer
 • Piano
 • Hans Ruigrok
 • Bas
 • Natsumi Scarlett
 • Dans

Locatie: Paleis van de Weemoed
Oudezijds Voorburgwal 15, 1012 EH Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 15.30 - 18.30

website: Paleis van de Weemoed

Wouter Kiers Quartet ft. Natsumi Scarlett
20:30 - 23:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/paleis-van-de-weemoed/">Paleis van de Weemoed</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Jazz betekent van oorsprong “zeer energieke dans’. Het Wouter Kiers Quartet en de bekende Burlesque danseres Natsumi Scarlett geven aan Jazz een nieuwe dimensie: jazzmuziek in combinatie met exotische variété en dans. Een samenwerking om niet te missen.

Line Up

 • Wouter Kiers
 • Sax
 • Maarten Kruijswijk
 • Drums
 • Cajan Witmer
 • Piano
 • Hans Ruigrok
 • Bas
 • Natsumi Scarlett
 • Dans

Locatie: Paleis van de Weemoed
Oudezijds Voorburgwal 15, 1012 EH Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 20.30 - 23.30

website: Paleis van de Weemoed

Dercksen & Zoeteman
09:00 - 12:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/pancakes-amsterdam-centraal/">PANCAKES Amsterdam Centraal</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">9:00</div>

Vrij toegang

Het is aangenaam wakker worden met de jazzmuziek van het duo Dercksen & Zoeteman. Voor deze gelegenheid spelen ze relaxte en swingende jazzstandards die ook door Chet Baker zijn gespeeld.

Saxofonist Ewout Dercksen heeft al meerdere CD’s uitgebracht met verschillende bezettingen en vooral eigen composities. Momenteel speelt hij veel met zijn eigen trio The Bobs.

Gitarist Joost Zoeteman is bekend als eigentijdse jazzgitarist. Samen met pianist Hans Kwakkernaat leidde hij de band Music of Oscar Peterson waarmee ze jarenlang succesvol tourden in binnen- en buitenland. Samen met zigeuner jazzgitarist Paulus Schäfer leidt Joost thans het Paulus Schäfer-Joost Zoeteman Kwartet.

joostzoeteman.com/ facebook.com/ewout.dercksen

Locatie: PANCAKES Amsterdam
Ruyterkade 35 - Pier 10 (naast de pont), 1011 AA Amsterdam - STEIGER 10

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 09.00 - 12.00

website: PANCAKES Amsterdam

GIDEON TAZELAAR
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/proeflokaal-%E2%80%98t-kelkje/">Proeflokaal ‘t Kelkje</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Gideon Tazelaar (1997) begon op zijn 7e met saxofoon-spelen. Op zijn 8e trad hij op in het Concertgebouw in Amsterdam en vanaf zijn 11e speelde hij bijna ieder jaar op het North Sea Jazz Festival, onder andere met zijn eigen kwartet. Op zijn 14e werd hij toegelaten tot de bachelor-opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde cum laude af in 2017 en woont nu in New York waar hij verder studeert aan de beroemde Juilliard School om het maximale uit zijn uitzonderlijke talent te halen.

Gideon viel meermaals in bij het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en het New Cool Collective en speelde met Dick Oatts, Eric Alexander, Benjamin Herman, Ruud Jacobs, Peter Beets, John Engels etc.

Bezetting

 • Gideon Tazelaar
 • Tenor sax

Locatie: Proeflokaal 't Kelkje
Oudezijds Achterburgwal 164A, 1012 DW Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 17.00 - 19.00

website: Proeflokaal 't Kelkje

TRISTAN SCHMIDT TRIO
20:00 - 21:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/skek/">Skek</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Tristan Schmidt en de twee andere leden van het trio maken geïmproviseerde jazzmuziek, ieder op een eigen speelse wijze. Hun muziek is het resultaat van een dynamisch samenspel van de drie individuele musici die elkaar voortdurend beïnvloeden en uitdagen. Het Tristan Schmidt Trio maakt van jazz een opwindend avontuur wat heel prettig is om naar te luisteren.

Het concert bevat emotionele momenten die het publiek zullen raken. De muziek van het Tristan Schmidt Trio beantwoordt elke denkbeeldige vraag op een eigen zoete manier. Naast energieke bebop-klassiekers worden zaterdagavond 8 juni in ‘Skek ballads en eigen composities ten gehore gebracht.

Bezetting

 • Tristan Schmidt
 • Piano
 • William Barrett
 • Contrabas
 • Timo Menkveld
 • Drums

Locatie: Skek
Zeedijk 4-8, 1012 AX Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 20.00 - 21.30

website: Skek

TIIGRE
22:00 - 23:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/skek/">Skek</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">22:00</div>

Vrij toegang

Tiigre is trio rond gitarist Linus Eppinger die recht op het hart afgaat. Met een dromerige sound brengt de groep een diepe en zoete, zacht en sterke boodschap over naar het publiek. Het repertoire van Tiigre bestaat uit originele eigen nummers met scherpe en slimme harmonieën. Ontdek Tiigre zaterdagavond 8 juni in ‘Skek!

Bezetting

 • Marta Arpini
 • Zang, metallofoon
 • Linus Eppinger
 • Gitaar
 • Mauro Cottone
 • Contrabas

Locatie: Skek
Zeedijk 4-8, 1012 AX Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 22.00 - 23.30

website: Skek

Ntjam Rosie
19:30 - 20:45
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/tobacco-theater/">TOBACCO Theater</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

Entree: €16 (inclusief entree Bruut!)

TICKETS

Het laatste album Breaking Cycles van de in Kameroen geboren Ntjam Rosie (1983) ontving lovende kritieken in alle grote dagbladen en muziektijdschriften. Het Engelse Soulandjazz.com riep het album uit tot Soul Album of the week en het eveneens Engelse Echoes Magazine verkoos het tot Beste Soul Album van 2017!

Momenteel werkt Ntjam Rosie met een nieuw productieteam bestaande uit Bart Wirtz, Lucas Meijers en Thomas Eduard aan haar zesde studio album dat oktober 2019 zal verschijnen.

Dit voorjaar was Ntjam Rosie met zanger/trompettist Jeroen Zijlstra te bewonderen in 10 theaters in de succesvolle productie van Thijs Borsten, ‘De Uitdaging’. Vanaf 30 november zal Ntjam Rosie in 40 theaters in Nederland en België te horen en te zien zijn in de productie ‘Dear Winnie’. Eerdere theatertours waarin Ntjam Rosie een rol vervulde waren ‘Homelands’ (met het Artvark Saxophone Quartet), ‘We hadden liefde, we hadden wapens’ en haar eigen theaterproductie ‘Breaking Beats’.

Ntjam Rosie speelde op talloze Nederlandse podia en jazzfestivals - waaronder het North Sea Jazz Festival - en trad op in inmiddels meer dan 20 landen. Meermaals was zij te gast bij DWDD, Vrije geluiden en andere bekende radio- en Tv-programma’s.

 • Atouba
 • 2008 (Appletree records)
 • Elle
 • 2010 (NtjaMusic/Coast to Coast)
 • Live at Grounds
 • 2012 (Gentle Daze Records/Coast to Coast)
 • At the back of Beyond
 • 2013 (Gentle Daze Records/Coast to Coast)
 • The One
 • 2015 (Gentle Daze Records/Coast to Coast)
 • Never Give Up (EP)
 • 2017 (Gentle Daze Records)
 • Breaking Cycles
 • 2017 (Gentle Daze Records)

Locatie: TOBACCO Theater
Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 19.30 - 20.45

website: TOBACCO Theater

BRUUT!
21:30 - 22:45
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/tobacco-theater/">TOBACCO Theater</a></div><div class="eventdatum">zaterdag 8 juni</div><div class="eventpoptijd">21:30</div>

Entree: €16 (inclusief entree NTjam)

TICKETS

Het gezegde 'jazz is om op te dansen' wordt door superjazzformatie BRUUT! met hun vijfde album nog maar eens bevestigd. Op V heeft Neerlands Best Geklede Band (Esquire, 2016) zichzelf in samenwerking met producer Paul Willemsen (o.a. Michelle David & The Gospel Sessions, Ruben Hein, Blackbird) opnieuw uitgevonden. Het resultaat is een stampende plaat vol grooves, energie en smerigheid. Maar is het wel jazz? Of is het surf? Of rock?

Wilfried de Jong zei ooit: “Hou op met vakjes en lijstjes; noem het gewoon BRUUT! en geef je over!”

Eén ding is in ieder geval zeker: op de muziek van BRUUT! kan alles, behalve stilzitten.

 • Maarten Hogenhuis
 • Saxofoon
 • Folkert Oosterbeek
 • Hammond
 • Thomas Rolff
 • Contrabas
 • Felix Schlarmann
 • Drums

Locatie: TOBACCO Theater
Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 21.30 - 22.45

website: TOBACCO Theater

Locaties
Bar Twentyseven
Bimhuis
Café De Hartjes
Café Del Mondo
Café Zilt
Café ’t Mandje
Condomerie
Cotton Club
De Bakkerswinkel
De Gecroonde Raep
In de Waag (Restaurant-Café)
Jazz at the Vic at Park Plaza Victoria Hotel
Kaptein Zeppos
Mata Hari
Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
NH Collection Barbizon Palace
OLOF’S
Paleis van de Weemoed
PANCAKES Amsterdam Aan ’t IJ
Proeflokaal ‘t Kelkje
SkyLounge – DoubleTree by Hilton
TOBACCO Theater
Warmoesstraat
09:00
09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
00:30
DJ Sjeng Stokkink presents Doctor Major Funk
15:00 - 17:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bar-twentyseven/">Bar Twentyseven</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">15:00</div>

Vrij toegang

Amsterdamse muziekjournalist, radio- en club-dj, vinylverzamelaar en senior-funkoloog die zondagmiddag Funk 'n Jazz spint voor je ‘azz’.

Locatie: Bar Twentyseven
Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNi 2019 | 15.00 - 17.00

website: Bar Twentyseven

LYNN & SHORTY
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bar-twentyseven/">Bar Twentyseven</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Lynn (Lienke Iburg) en Shorty (Sjoerd Arends) kennen elkaar via de verschillende bands waar ze samen in zingen. Allebei klein van stuk maar niet te missen! Ze vullen elkaar muzikaal prachtig aan en hun stemmen passen mooi bij elkaar. Ze brengen hun repertoire met veel gevoel, plezier en enthousiasme en hebben duidelijk liefde voor wat ze doen.

Onder begeleiding van Shorty op gitaar of toetsen, spelen en zingen zij voor ieder wat wils. Van intieme easy listening tot krachtige en swingende muziek. Van de bekende klassiekers tot de nieuwste hits. Als de muziek erom vraagt pakt Lynn er een tamboerijn of ander percussie-instrument bij.

Locatie: Bar Twentyseven
Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 17.00 - 19.00

website: Bar Twentyseven

UPTOWN COLLECTIVE
19:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bar-twentyseven/">Bar Twentyseven</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

Vrij toegang

Uptown Collective is de perfecte mix tussen een live performance en een DJ. De combinatie van een professionele DJ en één of meerdere energieke live muzikanten brengt het beste van beide werelden bij elkaar. De DJ en live muzikanten zijn vrijwel in alle soorten muziekstijlen thuis.

Uptown Collective zal een combinatie maken van hun allround DJ Miss Brown samen met de mega soulvolle zangeres Felipa Fernandez.

Miss Brown is half Libanees en Hongaars van bloed, maar wel een in Amsterdam geboren en getogen DJ. Een dochter van twee artiesten (muzikanten, acrobaten en zangers) die de wereld hebben rondgereisd en uiteindelijk eind jaren ’70 in Amsterdam zijn gaan wonen. Ze besefte al snel dat het draaien van platen en het maken van muziek haar ding was. Dus na haar studie dropte ze letterlijk haar diploma ergens en racete ze naar een van haar optredens. Ze draait nog steeds elk weekend en maakt sinds 2000 mensen blij met haar muziek.

Felipa Fernandez is geboren op 21 februari 1986 in Amsterdam, Nederland met een Deense moeder en een Mexicaanse vader. Felipa is opgegroeid in een multiculturele en internationale omgeving. Haar liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd. Haar vader was filmmaker en fotograaf en haar moeder schrijfster. Ze groeide op in een creatief huis waar ze al vroeg werd blootgesteld aan allerlei kunsten. Op achtjarige leeftijd ging Felipa naar een plaatselijke kindertheaterschool waar ze lessen volgde in dans, muziek en theater. Toen besefte ze dat het toneel de plaats voor haar was. Ze bleef zingen en acteren gedurende haar jeugd en na de middelbare school studeerde ze muziek in Amsterdam. Momenteel woont en werkt Felipa als zangeres in Amsterdam. Haar werk bestaat uit zingen in verschillende bands als leadzangeres en backing-vocaliste. Ze werkt ook als een improviserende zangeres met dj's en live muzikanten voor evenementen in het hele land, en ze geeft af en toe les in kindermuziek en zangworkshops. Ze beschouwt zichzelf voornamelijk als een singer / songwriter ze heeft altijd haar dromen en doelen nagestreefd als soloartiest.

Onder de noemer Uptown Collective voor Red Light Jazz spelen ze Loungy, Soulful maar herkenbare nummers die je zondagavond prachtig beginnen of afsluiten.

Locatie: Bar Twentyseven
Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 19.00 - 20.00

website: Bar Twentyseven

HILARIO DURAN CONTUMBAO QUARTET
20:30 - 21:20
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/bimhuis/">Bimhuis</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">20:30</div>

Staanplaats: €19

Zitplaats: €23,-

TICKETS

Diepgaand eerbetoon aan de Cubaanse muziek uit heden en verleden onder leiding van de veelgeroemde pianist Hilario Durán, die in Havana opgroeide.

De Cubaanse pianist/componist Hilario Durán laat zijn instrument klinken als een orkest en doet dit zo virtuoos dat hij op handen gedragen wordt door zijn legendarische landgenoot Chucho Valdés. Met zijn Contumbao Quartet brengt hij een oprecht eerbetoon aan de rijke muziekgeschiedenis van Cuba, met een repertoire dat het hele spectrum van de Cubaanse muziek omvat.

In de jaren ’70 was Hilario Durán de opvolger van Chucho Valdés in Cuba’s modernste big band, Orquesta Cubana de Música Moderna, waaruit ook de groep Irakere voortkwam. In de jaren ’80 werkte Durán samen met Arturo Sandoval en Dizzy Gillespie en beleefde hij zijn internationale doorbraak. In de jaren ’90 emigreerde hij naar Canada waar hij zijn Latin Jazz Big Band leidt. Hij speelde met veel verschillende musici, van Michel Legrand tot Michael Brecker.

Bezetting

 • Hilario Duran
 • Piano
 • Roberto Riveron
 • Bass
 • Jorge Luis Torres Papiosco
 • Percussie
 • Amhed Mitchel
 • Drums

Locatie: Bimhuis
Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 20.30 - 21.20

website: Bimhuis

Ruth Geerse
16:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-de-hartjes/">Café De Hartjes</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

Vrij toegang

Ruth Geerse is een Nederlandse zangeres, componiste, pianiste en gitariste. Door de jaren heen zong Ruth in veel verschillende formaties; van rockband tot big band, soulband en trad zij op als singer songwriter waarbij zij zichzelf begeleidde op piano en gitaar. In 2002 studeerde Ruth af aan het Rotterdams Conservatorium en sindsdien speelde zij onder meer op de Uitmarkt, het Vondelpark Openluchttheater, diverse Jazzfestivals en bereikte de finale van de Grote Prijs van Nederland Singer Songwriter.

Wat Ruth als vocalist kenmerkt is dat zij veel muziekstijlen verenigt in één stijl: powerful Ruth style. Zij heeft soul power en beschikt over jazz timing. Haar sterke teksten laten zien dat zij niet alleen zangeres en muzikante is, maar ook een begenadigd songwriter die je dieper laat nadenken over dingen in het leven.

Sinds 2017 heeft Ruth de perfecte setting gevonden om zichzelf te muzikaal te uiten en haar nummers te arrangeren; een mix van Pop, Jazz en Latin met Dirkjan de Koning op drums en Guus van Beelen op bas. Ruth schrijft de nummers, zingt en speelt piano.

Desmet Live: ‘Ruth Geerse is te groot voor Europa’

ruthgeerse.com/

Line Up

 • Ruth Geerse
 • Zang, piano
 • Gus van Beelen
 • Bas
 • Dirkjan de Koning
 • Drums

Locatie: Café De Hartjes
Nieuwebrugsteeg 25, 1012 AG Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 16.00 - 19.00

website: Café De Hartjes

Mosquito
20:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-del-mondo/">Café Del Mondo</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Het geluid van Mosquito valt het beste te omschrijven als een combinatie van Funk, R&B, Reggae, Country en Latin Jazz, waarin de strakke harmonieuze samenzang van de bandleden centraal staat.

De Amsterdamse band werd in 2004 opgericht door zanger/gitarist Theo “Mosquito” Taihitu en drummer/zanger Albert “Buddy” la Fonteine. Na verschillende formatiewisselingen kreeg Mosquito in 2007 écht gestalte toen de missing link zich aandiende: de Venezolaanse metal bassist/zanger Jose Gregorio Rangel Abreu, bekend van de band LABERINTO. Door het samenvoegen van de verschillende muzikale achtergronden van de bandleden, hun passie voor tequila en rum heeft Mosquito ondertussen een geheel eigen stijl en geluid ontwikkeld die menig feestganger, vaak eerst op het verkeerde been zet, en vervolgens altijd iedereen tot dansen verleidt.

Tijdens Red Light Jazz 2019 trakteert Mosquito het publiek op een muzikale reis die tot verbeelding spreekt, met opzwepende Caribische ritmes en hilarische maar soms ook hartverscheurende verhalen. Altijd met een knipoog en een geweldig gevoel voor humor.

Bezetting

 • Theo “Mosquito” Taihitu
 • Zang, gitaar
 • Albert “Buddy” la Fonteine
 • Zang, drums
 • Gregosaurius-rex Rangel
 • Zang, bas

Locatie: Café Del Mondo
Nieuwmarkt 28, 1012 CS Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 20.00 - 00.00

website: Café Del Mondo

BEN FITZPATRICK TRIO
20:00 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-zilt/">Café Zilt</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Bezetting

 • Ben Fitzpatrick
 • Altsax
 • Steve Willem Zwanink
 • Bas
 • Roberto Pistolesi
 • Drums

Locatie: Café Zilt
Zeedijk 49, 1012 AR Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 20.00 - 23.00

website: Café Zilt

The New Smoothies
17:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-%E2%80%99t-mandje/">Café ’t Mandje</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Ouderwetse swing
Materiaal van de originele Smoothies, bewerkt door de latere Smoothies (Gerard Kuster (ukelele en kazoo), Piet Maas (contrabas), Diana van Laar (zang, kazoo) en nu opnieuw uitgevoerd en aangevuld door The New Smoothies. Er mag meegezongen worden!

Line Up

 • Christel Schols
 • Zang, ukelele, kazoo
 • Diana van Laar
 • Zang, kazoo
 • Martine Hoeve
 • Zang, basgitaar
 • Locatie: Cafe 't Mandje
  Zeedijk 63, 1012 AS Amsterdam

  Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 19.00 - 20.00

  website: Cafe 't Mandje

The New Smoothies
19:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cafe-%E2%80%99t-mandje/">Café ’t Mandje</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">19:00</div>

Vrij toegang

Ouderwetse swing
Materiaal van de originele Smoothies, bewerkt door de latere Smoothies (Gerard Kuster (ukelele en kazoo), Piet Maas (contrabas), Diana van Laar (zang, kazoo) en nu opnieuw uitgevoerd en aangevuld door The New Smoothies. Er mag meegezongen worden!

Line Up

 • Christel Schols
 • Zang, ukelele, kazoo
 • Diana van Laar
 • Zang, kazoo
 • Martine Hoeve
 • Zang, basgitaar
 • Locatie: Cafe 't Mandje
  Zeedijk 63, 1012 AS Amsterdam

  Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 19.00 - 20.00

  website: Cafe 't Mandje

DUO BREVE & MULDER
11:00 - 12:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/condomerie/">Condomerie</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">11:00</div>

Vrij toegang

Heb je altijd al eens een vrije jazz improvisatie op Wayne Shorter, Antonio Carlos Jobim, popliedjes of Scandinavian Jazz 'Norwegian Wood Style' willen horen op de zondagochtend in plaats van psalmen en gezangen of de slaapverwekkende TV-stemmen van Harry Mens of Rick Nieman bij WNL op Zondag? Het jonge duo Jessie Breve (saxofoon) & Freek Mulder (contrabas) maken je zondagse start onvergetelijk.

Deze last-minute vervangers voor Jazz The Two of Us (verhinderd wegens een blessure van bassist Lito) benaderen met hun kleine bezetting van contrabas en saxofoon de songs met rust en ruimte, waardoor elke noot er toe doet. Eerlijkheid staat centraal bij hun improvisaties. Minder is beter. Dat laatste is best prettig op de zondagochtend voor die jazzliefhebbers die nog beetje last hebben van de zaterdagnachtse Red Light Jazz uitspattingen. Harde koppen worden weer zacht door genezende jazzklanken. Een symbiose, die de luisteraar over onbekende paden begeleidt, telkens weer elders uitkomend. Maar wees niet bang om te verdwalen. Je blijft bij Red Light Jazz.

Bezetting

 • Jessie Breve
 • Sax
 • Freek Mulder
 • Contrabas

Locatie: Condomerie
Warmoesstraat 141, 1012 JB Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 11.00 - 12.30

website: Condomerie

Carly E.
18:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/condomerie/">Condomerie</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">18:00</div>

Vrij toegang

Een topartieste die de hele wereld al rondtoerde. Met al die ervaring in haar bagage treedt deze unieke cello/singer/songwriter zondag 9 juni in de Condomerie gewoon solo op met haar electrische loop-pedal cello. Jazzy-er dan dit krijg je het niet. Of het nu folk-pop heet of wat anders, het past bij RLJ en klinkt beregoed. Een energieke jonge vrouw neemt gegarandeerd je adem weg. Dus neem extra zuurstofflessen mee.

Locatie: Condomerie
Warmoesstraat 141, 1012 JB Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 18.00 - 19.00

website: Condomerie

Something About Sanna
20:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/condomerie/">Condomerie</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">20:00</div>

Vrij toegang

Het top trio Something About Sanna verzorgt ‘Closing act’ van het Red Light Jazz programma van De Condomerie . Vol=Vol. Ze hebben een ‘Keen Understanding of Vocal Style, Quality, Intonation, Diction and Story Telling! ‘ Sanna van Vliet (vocals & piano) is bekend van Joe Cohn tot Beets Brothers en van de Azoren tot ZuidKorea. Sven Schuster (bass) speelde met Gregory Porter, Lalah Hathaway, Oleta Adams en met zijn eigen trio op deze 6e editie van Red Light Jazz. Joost Kesselaar ( drums) speelde op het North Sea Jazz festival, Montreal Jazz Festival, het Bimhuis, jazzclub Birdland in New York City maar ook met het buurtberoemde Sint-Antonius Fancy Fair Orchestra! Met louter eigen composities is Something About Sanna een must voor de ware Red Light Jazz liefhebber.

Bezetting

 • Sanna van Vliet
 • Zang, piano
 • Sven Schuster
 • Contrabas
 • Joost Kesselaar
 • Drums

Locatie: Condomerie
Warmoesstraat 141, 1012 JB Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 20.00 - 22.00

website: Condomerie

ERIC BARKMAN & FRIENDS
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/cotton-club/">Cotton Club</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Eric Barkman (1956) is een bassist in hart en nieren. Hij staat bekend om zijn stevige beat en energieke uitstraling op het podium. Thuis in vele muziekstijlen, en het liefst spelend op zijn electric double bass (stick bass), is hij al meer dan 20 jaar de vaste bassist van top-saxofonist Hans Dulfer. Samen toerden ze de wereld rond; van kleine kroegen tot de bekende jazzpodia en grote festivals. Eric maakte diverse Cd’s en trad op met vele gerenommeerde muzikanten.

Speciaal voor Red Light Jazz heeft hij een te gekke band samengesteld waarmee hij een Tribute to Legendary Bassplayers gaat brengen. Het wordt een mooie route langs de geschiedenis van de bassist én zijn eigen bas-ervaringen van BeeBop tot Dance / PowerJazz. Nummers van en over Paul Chambers, Charles Mingus, James Jamerson, Marcus Miller, Nik West en Roni Size kunnen zomaar voorbijkomen!

Bezetting

 • Eric Barkman
 • Bas
 • Rob van de Wouw
 • Trompet
 • Charly Zastrau
 • Toetsen
 • Stefan Franssen
 • Drums
 • Locatie: Cotton Club
  Nieuwmarkt 5-H, 1011 JP Amsterdam

  Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 17.00 - 20.00

  website: Cotton Club

JAZZBRUNCH ft. BAMM BAMM
10:30 - 13:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/de-bakkerswinkel/">De Bakkerswinkel</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">10:30</div>

Vrij toegang - Graag reserveren! (020-4898000)

Bamm Bamm bestaat uit vier jazzfanaten van tussen de dertien en zeventien jaar oud. Ondanks hun jonge leeftijd zit de jazz ze in de vingers. Ze stonden al op meerdere podia en festivals zoals Bimhuis, Loosdrecht JazzFestival, Grachtenfestival en wonnen in 2018 de Amsterdamse Muziekprijs.

Bamm Bamm speelt jazzclassics met (volgens kenners) huiveringwekkend goede improvisaties en hier en daar een touch of funk. De jonge musici kennen elkaar van de Jazz Academy van Muziekschool Amsterdam waar ze worden gecoacht door bassist Peter Bjornild.

Bezetting

 • Evan Wolfraad
 • Piano
 • Sam Thwaites
 • Sax
 • Stijn Verberne
 • Drums
 • Veerle van der Wal
 • Basgitaar en contrabas

Locatie: De Bakkerswinkel
Warmoesstraat 69, 1012 HX Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 10.30 - 13.00

website: De Bakkerswinkel

ARTHUR HEUWEKEMEIJER TRIO
14:00 - 16:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/de-gecroonde-raep/">De Gecroonde Raep</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">14:00</div>

Vrij toegang

De lyrische saxofonist Arthur Heuwekemeijer speelt stukken uit de rijke Nederlandse liederencultuur in een “jazzje van goud”. Nostalgische melodieën komen voorbij zoals Aan de Amsterdamse Grachten, De Motten, Laat me, Het Dorp, Telkens Weer, In ’t groene Dal en Roodborstje. De jazz-arrangementen van Arthur zitten als gegoten en nodigen uit tot het herleven van vroeger tijden. Het begint met zachtjes mee neuriën en voor je het weet zingt het hele publiek uit volle borst mee.

Bezetting

 • Arthur Heuwekemeijer
 • Tenorsax
 • Tijs Cuppen
 • Piano
 • Joris Teepe
 • Contrabas

Locatie: De Gecroonde Raep
Oudezijds Voorburgwal 571012 EJ Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 14.00 - 16.00

website: De Gecroonde Raep

ROODHUIS
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/in-de-waag-%28restaurant-cafe%29/">In de Waag (Restaurant-Café)</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

Roodhuis staat voor swingende en subtiele jazz in een temperamentvolle sfeer. Langzame ballads en up-tempo nummers wisselen elkaar af. Bekende songs krijgen een eigen interpretatie, met soms funky invloeden zodat de band altijd borg staat voor sprankelende optredens..

Bezetting

 • Hanny Bootsma
 • Zang
 • Judith de Ruiter
 • Bas
 • Ruud Huijgens
 • Sax
 • Ziggy Zaagsma
 • Sax
 • Collin Rhodes
 • Drums
 • Frank van der Veer
 • Gitaar
 • Edwin den Ouden
 • Piano

Locatie: Restaurant - Café In de Waag
Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 16.00 - 18.00

website: Restaurant - Café In de Waag

JASPER BLOM QUARTET (JBQ) ft. PABLO HELD
17:00 - 20:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/jazz-at-the-vic-at-park-plaza-victoria-hotel/">Jazz at the Vic at Park Plaza Victoria Hotel</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Het Jasper Blom Quartet (JBQ) is een “all-star” bezetting met gitarist Jesse van Ruller, bassist Frans van der Hoeven en drummer Martijn Vink. Het kwartet bestaat inmiddels 12 jaar en heeft zes CD’s uitgebracht. Kenmerkend voor JBQ zijn de intelligente composities en improvisaties van saxofonist Jasper Blom, het gloedvolle spel van stergitarist Jesse van Ruller, het strakke en flexibele samenspel tussen ritmesectie en solisten, met een hoofdrol voor de vermaarde Martijn Vink.

Het kwartet speelt op internationale jazzpodia en festivals in binnen- en buitenland. De laatste jaren speelt JBQ regelmatig met internationale solisten van naam. JBQ bracht onlangs onder de naam Polyphony een weergaloze dubbel CD uit met live opnames uit het BIMHUIS met de Belgische trompettist Bert Joris en de Duitse trombonist Nils Wogram.

In de Polyphony-serie gaat het kwartet van Jasper Blom nu verder met de jonge Keulse jazzpianist Pablo Held die momenteel internationaal furore maakt. Held is het boegbeeld van een nieuwe jonge Duitse jazzgeneratie. Sinds hij van de European Concert Hall Organization de “Rising Star Award” ontving, speelt hij met zijn trio over de hele wereld maar ook met grote jazzhelden als John Scofield en Chris Potter.

Bezetting

 • Jasper Blom
 • Sax
 • Jesse van Ruller
 • Gitaar
 • Frans van der Hoeven
 • Bas
 • Martijn Vink
 • Drums

Locatie: JAZZ AT THE VIC
Damrak 1-5, 1012 LG Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 17.00 - 20.00

website: JAZZ AT THE VIC

ROBIN NOLAN TRIO ft. HADY MOUALLEM
15:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/kaptein-zeppos/">Kaptein Zeppos</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">15:00</div>

Robin Nolan werd in 1968 geboren in Vietnam en trok vervolgens met zijn ouders de wereld over. In Hongkong liet zijn vader, zelf gitarist, hem kennismaken met de gitaar; daarna verhuisde Robin naar Engeland en volgde opleidingen in Leeds en in Londen.

Toen Robin in 1991 het jaarlijkse Django Reinhardt Festival in Samois-Sur-Seine bezocht, raakte hij in de ban van de Gypsy Jazz. Inmiddels is Nolan een internationaal gerespecteerde autoriteit op het gebied van Gypsy Jazz. Hij trad op in het Lincoln Center, op het Montreal Jazz Festival, het Toronto Jazz Festival, DjangoFest en op vele andere podia, maar heeft Amsterdam nog steeds als thuisbasis.

Samen met saxofonist Benjamin Herman bracht Nolan eind 2015 de EP Swing De Paris uit met aansluitend een gezamenlijke tournee. In zijn eigen Robin Nolan Trio speelt hij samen met zijn broer Kevin Nolan op ritmegitaar en Arnoud van den Berg op bas.

Het Robin Nolan Trio is zondag 9 juni live te zien in Kapitein Zeppos met jazzviolist Hady Mouallem als speciale gast. Hady trad in 1991 in het Concertgebouw op met Stéphane Grappelli. Het wordt al met al een heerlijk Gypsy Jazzconcert in Django Reinardt stijl.

Bezetting

 • Robin Nolan
 • Guitar
 • Kevin Nolan
 • Rhythm gitaar
 • Arnoud van den Berg
 • Bas
 • Special guest: Hady Mouallem
 • Viool

Locatie: Kapitein Zeppos
Gebed Zonder End 5, 1012 HS Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 15.00 - 18.00

website: Kapitein Zeppos

The Amsterdam Jazz duo
16:00 - 18:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/mata-hari/">Mata Hari</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">16:00</div>

Vrij toegang

The Amsterdam Jazz duo improviseert en componeert in diverse stijlen, zoals jazz, oosterse en westerse klassieke muziek. De aanpak is onorthodox met ruimte voor spontane invallen. Zij schuwen geen enkel podium en houden van interactie met het publiek.

Bezetting
 • Kees Post
 • Piano
 • Chris Corstens
 • Sax

Locatie: Mata Hari
Oudezijds Achterburgwal 22, 1012 DM Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 16.00 - 18.00

website: Mata Hari

Carly E. & Friends
22:00 - 00:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/mata-hari/">Mata Hari</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">22:00</div>

Vrij toegang

Al vanaf jonge leeftijd speelt Carly E. (Carlijn van Wijk, 1989) cello en zingt ze graag. Ze toerde tussen haar twaalfde en achttiende met onder andere het Jeugd Orkest Nederland door Europa en China. In 2012 vertrok ze voor anderhalf jaar naar Londen en van 2014 tot 2016 verbleef ze in Argentinië. Weg van huis ontdekte ze haar eigen muziek. Ze werd singer-songwriter en solo-artiest, zichzelf begeleidend op cello met loop pedaal. In 2016 bracht ze de EP Blue Funny You uit, opgenomen in Buenos Aires. Terug in Nederland trok ze de aandacht tijdens TEDx en verschillende festival optredens. Sinds 2017 heeft Carly E. haar eigen band met gitarist Richie Richman, drummer Efraim Schulz-Wackerbarth en bassiste Annick Odom.

Carly E.’s cello-idool is Yo-Yo Ma. Ze houdt van de oude jazz en soul ladies, zoals Nina Simone en Aretha Franklin. Haar grote voorbeeld is Andrew Bird. Die combinatie maakt haar muziek tot een mix van jazz en pop met een intuïtieve poëtische groove.

Op 15 juni 2018 verscheen van Carly E. het analoog opgenomen album Timeless Thoughts op vinyl. De plaat werd gepresenteerd in een uitverkocht Cinetol in Amsterdam. Na een succesvolle zomertour in 2018 heeft Carly dit jaar optredens in onder andere het Plein Theater, DeLaMar Theater, de Amstelkerk, Tapas Theater, de Roode Bioscoop en op festivals zoals Reurpop, Rollende Keukens en Red Light Jazz waar ze met haar band de closing act is.

Bezetting

 • Carly E.
 • Cello
 • Richie Richman
 • Gitaar
 • Annick Odom
 • Bas
 • Efraim Schulz-Wackerbarth
 • Drums

Locatie: Mata Hari
Oudezijds Achterburgwal 22, 1012 DM Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 22:.00 - 00.30

website: Mata Hari

Gideon Tazelaar Trio
11:00 - 13:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/museum-ons%E2%80%99-lieve-heer-op-solder/">Museum Ons’ Lieve Heer op Solder</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">11:00</div>

Vrij toegang

Jazzcafé op zondagochtend in Ons’ Lieve Heer op Solder.

Gideon Tazelaar (1997) begon op zijn 7e met saxofoon-spelen. Op zijn 8e trad hij op in het Concertgebouw in Amsterdam en vanaf zijn 11e speelde hij bijna ieder jaar op het North Sea Jazz Festival, onder andere met zijn eigen kwartet. Op zijn 14e werd hij toegelaten tot de bachelor-opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde cum laude af in 2017 en woont nu in New York waar hij verder studeert aan de beroemde Juilliard School om het maximale uit zijn uitzonderlijke talent te halen.

Gideon viel meermaals in bij het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en het New Cool Collective en speelde met Dick Oatts, Eric Alexander, Benjamin Herman, Ruud Jacobs, Peter Beets, John Engels etc.

Bezetting

 • Gideon Tazelaar
 • Tenor sax
 • T.b.a.
 • Contrabas
 • T.b.a.
 • Drums

Locatie: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder
Oudezijds Voorburgwal 38, 1012 GD Amsterdam

Date/ Time: Zondag 9 JUNI 2019 | 11.00 - 13.00

website: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Sven Schuster trio
14:00 - 17:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/nh-collection-barbizon-palace/">NH Collection Barbizon Palace</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">14:00</div>

Vrij toegang

Sven Schuster is een Duitse contrabassist en componist in de jazz. Hij is vooral actief in Nederland. Schuster begon op zijn zestiende op de contrabas. Hij studeerde aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst Graz, daarna aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Hij speelde in 1988 in het kwartet van Klaus Brugger, tevens was hij bassist in het trio van Berndt Luef (twee albums) en in de band van Lydia van Dam. In 1995 richtte Sven zijn kwartet Shooster op, met Anton Goudsmit, Efraim Trujillo en Victor de Boo waarmee hij drie albums maakte: Three Is a Crowd (1998), Shooster (2004) en Shooster Live (2013). Hierop staan voornamelijk eigen nummers. De band speelde onder andere in het Bimhuis en op het North Sea Jazz Festival. Verder leidt Schuster de Amstel Big Band sinds 2007. Vanaf 2003 begeleidde hij saxofonist Susanne Alt op meerdere platen. Tot eind 2016 speelde Sven in de huisband van Mijke’s Middag Live (was iedere vrijdag te horen op Radio 6), waar hij veel bekende artiesten mocht begeleiden, waaronder Gregory Porter, Olita Adams en Lalah Hathaway. Speciaal voor Red Light Jazz heeft Sven een fantastisch trio samengesteld. Het Sven Schuster Trio brengt muziek uit het Amerikaanse Songbook ten gehore.

Line Up

 • Vera Marijt
 • Piano
 • Jonny Boston
 • Sax & vocals
 • Sven Schuster
 • Double bass

Locatie: NH Collection Barbizon Palace
Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 14.00 - 17.00

website: NH Collection Barbizon Palace

RED LIGHT JAZZ DINER
18:00 - 00:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/olof%26%238217%3Bs/">OLOF’S</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">18:00</div>

Entree: €120

UITVERKOCHT

Het Red Light Jazz Diner begint al bij de entree waar gasten als VIP’s worden ontvangen en op de rode loper worden gefotografeerd alsof het een filmpremière betreft. Daarna worden de gasten door lieftallige hostesses begeleid naar een 6-persoonstafel in de sfeervolle Olofskapel (Olof’s) die is omgetoverd tot een luxe nachtclub.

Chef-kok Chris Naylor van sterrenrestaurant Vermeer heeft voor het Red Light Jazz Diner een fantastisch 3-gangen menu samengesteld, met een bijpassend wijnarrangement.

Tijdens het diner treedt het Round Midnight Orchestra op, een jazzorkest dat bestaat uit topmusici uit de Nederlandse jazzscene. Met hun nieuwe show ‘Crooners Night Club’ nemen zij het publiek mee naar de clubs van Las Vegas in de jaren ’50 van de vorige eeuw, de glorietijd van The Ratpack (Dean Martin, Frank Sinatra en Sammy Davis Jr.).

Na het diner volgt een concert van niemand minder dan Candy Dulfer met haar jazzformatie als sluitstuk van een fantastische avond.

Candy meest recente release is haar album Together, dat in 2017 uitkwam. Het album is geïnspireerd door al het goede in jazz, disco, soul, dance en r&b, maar is ook een eigentijdse interpretatie van wat er tegenwoordig in de muziek en in de wereld gebeurt. Candy laat hiermee haar veelzijdigheid zien. Het is alweer ruim 28 jaar geleden dat Candy bekendheid verwierf met haar samenwerking met Dave Stewart (de wereldwijde nummer 1 hit Lily was here). Daarna was het Prince en diens aanbeveling (“When I want sax, I call Candy”) in de video "Partyman", die de jonge getalenteerde saxofonist aan zijn zijde introduceerde aan de wereld. Vele studiosessies, tv-optredens, awardshow-optredens (waaronder de Grammy Awards) en concertreizen met Prince over de hele wereld volgden, waaronder de Musicology-tour  en het gelijknamige album.

Behalve met Prince heeft Candy het geluk gehad om te werken - zowel in de studio als op het podium - met de grootste namen in de muziekwereld, waaronder Van Morrison, Maceo Parker, Sheila E., Mavis Staples, Lionel Richie, Beyoncé, Pink Floyd, Chaka Khan, Aretha Franklin en vele anderen.

Ondanks deze opvallende samenwerkingen, richtte Candy zich vooral op haar solocarrière. Al op 13-jarige leeftijd begon ze een eigen band en sindsdien tourde ze de wereld over. Haar eerste soloalbum Saxuality leverde haar een Grammy Award-nominatie op. Ze verkocht wereldwijd miljoenen albums, en had verschillende nummer 1 hits in de VS.

Tussen haar vele concertreizen door, voegt Candy zich bij de Ladies of Soul die elk jaar garant staan voor uitverkochte concerten in de Ziggo Dome. Candy is ambassadeur voor de Nederlandse ALS Foundation.

In het najaar van 2017 bracht Candy haar langverwachte autobiografie 'Sax, Candy & Rock-'n'-Roll' uit, waarin haar verhaal vertelt - in haar eigen woorden. Geïllustreerd met tientallen zeldzame foto's. Het is een intiem en diep persoonlijk verslag van haar (concert)leven, met unieke inzichten in het leven onderweg, grappige verhalen achter de schermen over het werken met een aantal van de grootste artiesten en de inspirerende levenslessen die zij heeft opgedaan tijdens haar vele muzikale reizen over de wereld.

Candy Dulfer en haar jazzband ft. Harry Emmery treden 8 en 9 juni op tijdens het exclusieve dinerevenement op Red Light Jazz 2019.

Bezetting

 • CANDY DULFER
 • Sax, Zang
 • HARRY EMMERY
 • Bas
 • JAN VAN DUIKEREN
 • Trompet
 • CYRIL DIRECTIE
 • Drums
 • STEPHAN GEUSEBROEK
 • Toetsen

Locatie: Olof's
Zeedijk 2a, 1012 AX Amsterdam

Datum/ Tijd: Zaterdag 8 JUNI 2019 | 18.00 - 00.00

website: Olof's

Wouter Kiers Quartet ft. Natsumi Scarlett
14:30 - 17:30
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/paleis-van-de-weemoed/">Paleis van de Weemoed</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">14:30</div>

Vrij toegang

Jazz betekent van oorsprong “zeer energieke dans’. Het Wouter Kiers Quartet en de bekende Burlesque danseres Natsumi Scarlett geven aan Jazz een nieuwe dimensie: jazzmuziek in combinatie met exotische variété en dans. Een samenwerking om niet te missen.

Line Up

 • Wouter Kiers
 • Sax
 • Maarten Kruijswijk
 • Drums
 • Cajan Witmer
 • Piano
 • Hans Ruigrok
 • Bas
 • Natsumi Scarlett
 • Dans

Locatie: Paleis van de Weemoed
Oudezijds Voorburgwal 15, 1012 EH Amsterdam

Datum/ Tijd: SUNDAY, JUNE 9 | 14.30 - 17.30

website: Paleis van de Weemoed

Dercksen & Zoeteman
09:00 - 12:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/pancakes-amsterdam-aan-%E2%80%99t-ij/">PANCAKES Amsterdam Aan ’t IJ</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">9:00</div>

Vrij toegang

Het is aangenaam wakker worden met de jazzmuziek van het duo Dercksen & Zoeteman. Voor deze gelegenheid spelen ze relaxte en swingende jazzstandards die ook door Chet Baker zijn gespeeld.

Saxofonist Ewout Dercksen heeft al meerdere CD’s uitgebracht met verschillende bezettingen en vooral eigen composities. Momenteel speelt hij veel met zijn eigen trio The Bobs.

Gitarist Joost Zoeteman is bekend als eigentijdse jazzgitarist. Samen met pianist Hans Kwakkernaat leidde hij de band Music of Oscar Peterson waarmee ze jarenlang succesvol tourden in binnen- en buitenland. Samen met zigeuner jazzgitarist Paulus Schäfer leidt Joost thans het Paulus Schäfer-Joost Zoeteman Kwartet.

joostzoeteman.com/ facebook.com/ewout.dercksen

Locatie: PANCAKES Amsterdam
Ruyterkade 35 - Pier 10, 1011 AA Amsterdam - STEIGER 10

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 09.00 - 12.00

website: PANCAKES Amsterdam

Alex Rossi & David Golek
17:00 - 19:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/proeflokaal-%E2%80%98t-kelkje/">Proeflokaal ‘t Kelkje</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Alex Rossi

Alexandre Rossi, geboren in 1974 in Blumenau in Zuid-Brazilië, kwam als kind al in aanraking met de mondharmonica omdat hij onderweg naar school en naar zijn oma een mondharmonicafabriek passeerde. Hij bezocht de fabriek vaak maar niemand daar leek het instrument te kunnen bespelen. Op 13-jarige leeftijd zette Alex Rossi zijn lippen voor het eerst op het koude metaal van zijn eerste eigen harmonica.

De jonge muzikant ontwikkelde een eigen techniek en gebruikte daarbij kennis die hij had vergaard uit de fabriek en praktijkkennis van het spelen van saxofoon en percussie. Vanaf 18-jarige leeftijd ervaart Alex hoe het is om te spelen op internationale jazzfestivals. Dat is een mooi uitgangspunt om een ​​ervaren professionele muzikant te worden en hij verhuist naar Texas. In zijn jonge jaren speelde Alex met grote namen uit het Blues circuit zoals Hash Brown, Smokin' Joe Kubeck, Holland K. Smith, Tutu Jones, Lucky Peterson, Texas Slim en de legendarische Sam Meyers.

Nadat terugkeerde van familiebezoek in Brazilië mocht Alex de VS niet meer in. Zodoende ontwikkelde hij zich verder in zijn geboorteland. Hij ging les geven en was ook vaak op tournee. Tijdens zijn tours in Zuid-Amerika speelde hij met muzikanten als David Honey, Boy Edwards, Phil Guy, John Primer, Jeff Healey, harmonica-speler Billy Branch en de saxofonist Joshua Redman.

In 2007 brengt Alex zijn eerste solo album uit. De cd heet Let Me In en verschijnt op het Texaanse label TopCat Records. Meer optredens en studio opnamen volgen. In 2008 pakt Alex zijn koffers voor een vertrek naar Europa. Hij komt terecht in Antwerpen waar hij van het Belgische label Blues Boulevard-Music Avenue een distributiedeal aangeboden kreeg voor zijn debuutalbum. In 2010 neemt Alex met gitarist Greg Wilson voor TopCat Records een album op getiteld Acoustic. In 2011 verschijnt het album Sessions. Het is een compilatie van verschillende sessies met blues vrienden als Greg Wilson, Fernando Noronha en Solon Fishbone. Verder leverde Alex met zijn mondharmonica een bijdrage aan de filmmuziek van The Zig Zag Kid, met Isabela Rosslini.

In 2013 bracht  Alex het album Alex Rossi Quartet plays Tom Jobim uit met gastbijdragen van onder meer Mauricio Einhorn en Ludovic Beier. In hetzelfde jaar verhuisde Alex naar Amsterdam waar hij veel optrad in Bethany’s Jazz Club. Daar deed Alex in 2014 zijn eerste optreden op het Red Light Jazz Festival. In het najaar van 2016 produceerde Alex het album Tribute to the great Toots Thielemans waarop hijzelf en 5 andere harmonicaspelers, te weten Gabriel Grossi, Grégoire Maret, Antonio Serrano, Franco Luciani en Oliver Ker Ourio een ode brengen aan de op 22 augustus 2016 overleden Toots Thielemans.

David Golek

Gitarist en componist David Golek is al jaren actief in de jazzscène en in wereldmuziekgroepen. Met een persoonlijke herkenbare stijl en muziektaal geeft David, geïnspireerd door zijn roots en ervaringen, uiting aan zijn eigen muzikale identiteit,.

David kreeg van huis uit een klassieke en jazzmuziekopvoeding mee. Na jarenlange studie van klassieke piano stapte David over naar de gitaar, die hij al gaandeweg had leren spelen. Improvisatie werd zijn ding. Naast zijn eigen projecten is David sideman bij andere formaties die moderne jazz spelen, maar ook bij etnische en wereldmuziek georiënteerde groepen. David's eigen muziek is een mengeling van al deze ervaringen, waaronder joodse en midden-oostelijke invloeden en filmmuziek.

David speelde live of op een album onder meer samen met Benny Bailey, Ravi Coltrane, Lonnie Smith, Walter Blending, Wycliff Gordon, Ron Westray, Arnie Lawrence, Philip Harper, Dale Barlow, Michael Moore, Gary Smulyan, Dick Havens, Franck Amsallem, Simin Tander, Ferdinand Povel, John Ruocco, Anthony Cox, Alex Coke, Eli degibri, Avishai Cohen, Dmitry Shapko, Nelson Latif, Ana Beck, Jimmy Omonga, Odrey Shakir en Maria Jose Ortiz.

Het album A Road Less Traveled dat David in 2014 samen met zijn groep Tiltan uitbracht, werd door Het Parool gerekend tot de beste 5 wereldmuziekplaten van dat jaar. Het album verscheen ook in de top 20 van beste releases van 2014 in alle categorieën. Ook de internationale pers was lovend.

Locatie: Proeflokaal 't Kelkje
Oudezijds Achterburgwal 164A, 1012 DW Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 17.00 - 19.00

website: Proeflokaal 't Kelkje

DEWI’S JAM
17:00 - 22:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/skylounge-%26%238211%3B-doubletree-by-hilton/">SkyLounge – DoubleTree by Hilton</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">17:00</div>

Vrij toegang

Dewi's JAM is een initiatief van Dewi Pechler, die sinds 2003 actief is als professioneel zangeres, nadat zij 4e werd tijdens de allereerste editie van Idols in 2002/2003. In 2006 begon zij met het organiseren van huiskamerconcerten, waar artiesten (bekend en onbekend) hun stem konden laten horen. Dewi zorgde voor een podium om artiesten hun eigen nummers, afgewisseld met covers, aan een divers, maar muziek liefhebbend publiek te laten horen. Al snel breidde dit zich uit tot waanzinnige muzikale sessies op verschillende soorten locaties, met top muzikanten & vocalisten (bekend en onbekend) die allemaal 1 ding gemeen hadden: de liefde voor muziek. En dit is ook wat Dewi’s JAM, sessie na sessie weer overbrengt op het publiek in SkyLounge Amsterdam. De laagdrempelige, ongedwongen sfeer in combinatie met het enthousiasme van de band en artiesten zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Locatie: SkyLounge Amsterdam
Oosterdoksstraat 4, 1011 DK Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 2019 JUNE 9 | 17.00 - 22.00

website: SkyLounge Amsterdam

SABRINA STARKE
,
NOA LAURYN
19:30 - 23:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/tobacco-theater/">TOBACCO Theater</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">19:30</div>

Entree: €21

TICKETS

NOA LAURYN

Noa Lauryn verzorgt zondag 9 juni in het TOBACCO Theater met haar band het voorprogramma van Sabrina Starke. De jonge talentvolle Amsterdamse zangeres is geïnspireerd door soul, jazz en r&b legendes als D’Angelo, Erykah Badu, Lauryn Hill en Amy Winehouse en nieuwere artiesten als Frank Ocean, Anderson .Paak, Syd, Nao en Noname. Noa schrijft zelf ook nummers. Ze wisselt originals af met nummers van haar helden. Ze is tevens de dochter van Manuel Hugas, de bassist van Candy Dulfer.

Bezetting

 • Noa Lauryn
 • Zang
 • Ashton Sellars
 • Gitaar
 • Pat Stewart
 • Bas, toetsen, MPC drumcomputer

SABRINA STARKE

Sabrina Starke is niet zomaar een zangeres. Ze won al een aantal prestigieuze prijzen voor haar soulvolle muziek, waaronder twee Edison Awards (Beste Nieuwkomer van 2009 & The Edison Jazzism People’s Choice) en twee Radio 6 Awards (Best Album 2013 & Best Song 2015). In de afgelopen 10 jaar bracht Sabrina een groot aantal singles uit, afkomstig van haar 5 albums.

In 2008 verscheen haar debuutalbum Yellow Brick Road met daarop de hitsingle Do for Love. Nadat het beroemde Amerikaanse jazzlabel Blue Note Sabrina had opgemerkt brachten zij het album opnieuw uit waarna het 52 weken in de Album Charts stond en platina werd.

In 2015 ging Sabrina haar creatieve talenten en muziek toewijden om mensen te inspireren. In 2018 vierde zij het 10-jarig jubileum van haar zangcarrière met de release van haar zesde, zelfgeschreven studio-album Underneath the Surface. In april van dit jaar kwam het album uit op vinyl met als extra 3 niet eerder uitgebrachte nummers.

Locatie: TOBACCO Theater
Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 19.30 - 23.00

website: TOBACCO Theater

BRASSOciety
14:00 - 17:00
<div class="eventpoploc"><a href="https://redlightjazz.com/locaties/warmoesstraat/">Warmoesstraat</a></div><div class="eventdatum">zondag 9 juni</div><div class="eventpoptijd">14:00</div>

Vrij toegang

BRASSOciety> is een brassband uit Nederland volgens de New Orleans traditie. Zes blazers en twee man percussie gooien pop, jazz, dixie in een muzikale blender met verrassend resultaat. De energieke speelstijl, de improvisaties en de swingende grooves hebben als doel dat het publiek in beweging komt tot de laatste noot. Maak het zondagmiddag 9 juni mee. BRASSOciety verzorgt dan een Red Light Brass Parade in de Warmoesstraat.

Bezetting

 • Davey Smaal
 • Trompet, zang
 • Frank Eisenga
 • Snaredrum, zang
 • Gerrit van Loon
 • Trompet, zang
 • Jeroen Verveer
 • Altsax, zang
 • Joyce Voesenek
 • Tenorsax
 • Marcel van Zanten
 • Sousafoon
 • Marco van den Boogaard
 • Trombone
 • Sander van der Klei
 • Bassdrum, zang

Locatie: Warmoesstraat/ Oudekerksplein
Warmoesstraat

Datum/ Tijd: Zondag 9 JUNI 2019 | 14.00 - 17.00

In de Waag (Restaurant-Café)
SkyLounge – DoubleTree by Hilton