Zondag 13 mei start in de lobby van NH Collection Barbizon Palace Hotel een Chet Baker-expositie met foto’s van Paolo Gant, platen en andere memorabilia. Het Barbizon Palace Hotel is op steenworp afstand van de plaats waar Chet Baker 30 jaar geleden uit het raam viel (Hotel Prins Hendrik). Curator van de expositie is Jeroen de Valk, de biograaf van Chet Baker. Onlangs verscheen bij uitgeverij Aspekt een Engelse vertaling van de biografie ‘Chet Baker, his life and music’. De vrij toegankelijke expositie duurt 2 maanden en is onderdeel van Red Light Jazz 2018.

Vrijdag 1 juni om 14.00u is de lobby van NH Collection Barbizon Palace het decor voor het openingsconcert van Red Light Jazz 2018. Dan speelt daar het Edu Ninck Blok Quartet feat. John Engels. Trompettist Edu Ninck Blok en drummer John Engels werkten met Chet op de podia en in de studio. Chet’s biograaf Jeroen de Valk is de bassist. Het kwartet wordt gecompleteerd door gitarist Hans Knapp.

Vrijdag 1 juni wordt om 17.00u in het Casablanca Variété Theater op de Zeedijk de documentaire “Chet Baker, the Last Days” vertoond van de onlangs overleden regisseur Willem Ouwerkerk. De film is in 1990 gemaakt in opdracht van de Wereldomroep en werd in 1991 uitgezonden door de publieke omroep tijdens het programma ‘Zomerjazz’ van de NOS.

Zaterdagmiddag 2 juni brengt jazz-zangeres Fay Claassen om 14.00 in het TOBACCO Theater een eerbetoon aan Chet Baker. In een speciale matineevoorstelling zingt Fay nummers van haar bekroonde dubbel-CD Two Portraits Of Chet Baker.

Zaterdag 2 juni om 18.00 wordt in het Casablanca Variété Theater op de Zeedijk de documentaire “Chet Baker, the Last Days” voor de laatste keer tijdens Red Light Jazz 2018 vertoond.

Trompettisten die op Red Light Jazz 2018 spelen, zoals Saskia Laroo, Michael Varekamp, Tom Browne, Philip Harper, Ian Cleaver, Michael Simon, Menno Daams en vanzelfsprekend Edu Ninck Blok, zullen ieder op hun eigen wijze Chet Baker herdenken.

Deel dit bericht:

Red Light Jazz herdenkt Chet Baker