The Advertisers

The Advertisers maken een mix van jazz, funk, blues, rock en latin; binnen het repertoire en zelfs binnen de afzonderlijke nummers. Kortom: fusion in de ware zin van het woord. Instrumentaal afgewisseld met zang en veel ruimte voor improvisatie. Geraffineerd samenspel in combinatie met individuele hoogstandjes.

Gitarist Mick Heine groeide op met de popmuziek van de jaren ’60 en de jazz-rock van de jaren ’70 en belandde zo vervolgens in allerlei funk-, soul- en rockgroepen. De wens heeft echter altijd gesluimerd gitarist te zijn in een jazztrio met bas en drums.

Philippe van Haren Noman ging als jonge tiener achter een drumstel zitten en ‘pats’, de klik was er. Het was zijn start als drummer en de liefde ging nooit meer weg. Op zestienjarige leeftijd zijn eerste trio, met o.a. gitarist Arthur Ebeling. Geïnspireerd door de grote jazzrockbands uit begin jaren zeventig, als oudere tiener in een jazzrock-formatie met o.a. Maarten van Norden (die later Future Shock oprichtte). Philippe speelde tevens vele sessies met vele muzikanten uit de Amsterdamse muziekscene in de zeventiger jaren. Op latere leeftijd speelde hij in Roberto Q and The Boppers en FUR en deed een korte tour in de backing band van mondharmonica-virtuoos Magic Dick (The J. Geils Band).
Verder gaf Philippe meerdere live drumsolo’s in het tv programma ‘Hoeksteen Live’. Hij bracht twee cd’s uit: in 1997 de solo drum cd ‘PHILIPPE’, met hierop uitsluitend drums en in 2004 de cd ‘A WEEKEND IN OCTOBER’ van PHILIPPE, een zesmans fusion-formatie. Net als gitarist Mick Heine wilde hij een trio met gitaar, bas en drums. En zo geschiedde; in 2015 werden The Advertisers opgericht.

Cees van der Laarse speelt bas en jazz al vanaf z’n 14e. Is autodidact en heeft sindsdien met de meest uiteenlopende musici gespeeld zoals Dave Mason (Traffic), folkjazz-groep Sail (waarin zijn mentor Jan Jacobs de contrabas speelde), jazztrompettist Eddie Gale en fluitist Wallace Shorts. Eerste profband was Raoul Burnett’s latinjazz-groep Sight. Met de Jan Akkerman Band werd hij pas echt bekend; ze toeren door heel Europa met als hoogtepunt het Montreux Jazz Festival. Ook heeft hij, als lid van Paradiso’s Houseband, met Chip Taylor en Emmylou Harris gebast. Op jazz- en bluesgebied met Rob Franken, Harry Muskee, Hans Dulfer, Joachim Kühn, Jasper van ’t Hof, Didier Lockwood, Bob Malach, Angelique Kidjo, Neppy Noya, Eef Albers, Brainbox. Op het Red Light Jazz Festival is hij te gast met Philippe van Haren Noman en Mick Heine.

Deze pagina delen:

Red Light Jazz 2018 - Mick Heine