ROB VAN BAVEL & JORIS TEEPE

Pianist, componist en arrangeur Rob van Bavel (1965) en bassist Joris Teepe (1962) hebben ieder een indrukwekkende staat van dienst. Van Bavel is tijdens zijn carrière als jazzartiest onder meer beloond met twee Edisons. Als sideman en bandleider werkte Van Bavel mee aan meer dan honderd cd’s. Hij toerde in Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesië, Zuid-Korea and Siberië en trad op met jazzgrootheden als Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin en Gary Willis.

Ook Teepe werkte met legendarische musici uit de Amerikaanse jazzwereld, waaronder Benny Golson, Barry Harris, Bobby Watson, Sonny Fortune, Tom Harrell, Chris Potter, Billy Hart en Randy Brecker. Het meest opzienbarende wapenfeit was zijn 9-jarige verbintenis met Rashied Ali (John Coltrane’s laatste drummer) met wie Teepe 4 CD’s opnam en jarenlang over de wereld toerde tot Rashied Ali in 2009 overleed. In 2004 werd Teepe genomineerd voor de Bird Award in de categorie ‘Artist deserving wider recognition’.

Van Bavel en Teepe kennen elkaar al zo’n 35 jaar. Toch speelden ze in al die jaren niet vaak samen doordat Joris in 1992 naar New York verhuisde en daar tot 2014 permanent woonde. Ondanks de grote afstand deden ze in die jaren af en toe toch meerdere concerten met diverse artiesten zoals met drummer John Engels, met de Australische saxofonist Dale Barlow en met de Amerikaanse saxofonist Seamus Blake. Pas sinds 2014 treffen de twee elkaar regelmatig en in 2019 namen ze een live CD op met Don Braden (sax) en Owen Hart Jr. (drums).

Geurende de coronacrisis besloten Van Bavel en Teepe een aantal online duo-concerten te doen, die aanleiding waren tot de vorming van het duo “Van Bavel & Teepe”. De online concerten werden bekeken door een internationaal publiek en oogsten lovende reacties als: “Beautiful music“, “Sophisticated“, “The highest level“, “Sensitive”, “Exciting and adventurous

Bezetting

  • Rob van Bavel
  • Piano
  • Joris Teepe
  • Contrabas
Rob-van-Bavel-en-Joris-Teepe-optreden-in-de-Korpszaal-Leger-des-Heils-tijdens-Red-Light-Jazz-2021