REMBRANDT DUO

Accordeonist Eddy Hoorenman heeft zich de Johnny Meijer stijl eigen gemaakt. Drummer Huub Eikenboom is een fan van John Engels en Cesar Zuiderwijk met het juiste gevoel voor swing. De twee rasmuzikanten werken al jaren succesvol samen als het Rembrandt Duo.

Eddy is een geboren Amsterdammer en woont nog steeds in ’t hartje van de Jordaan. Via de Amsterdamse muziekschool, een accordeonclub en privélessen zat Eddy al jong in het vak en speelde op vele feesten en partijen. Tijdens een optreden ontmoette hij zijn grote idool Johnny Meijer. Er ontstond een goed en vriendschappelijk contact. Johnny speelde ’s avonds in de San Remo-bar waar hij Eddy vroeg of hij hem een keer wilden vervangen. Het was in 1974 de eerste keer dat Eddy samen met bassist/zanger Manke Nelis speelde. Met Huub Eikenboom speelde Eddy inmiddels al bijna 30 jaar, onder andere op het Rembrandtplein

Huub is geboren en getogen in Maastricht. Drummer worden was zijn jeugddroom en hij ging direct na zijn schooltijd het vak in en werkte in Duitsland, België en later ook op de Canarische eilanden. In de jaren ’70 besloot Huub naar Amsterdam te gaan. Daar speelde hij onder meer in Restaurant Dubois. Huub leerde Johnny Jordaan, Tante Leen, Willy Alberti en Imca Marina kennen. Op het Rembrandtplein in “The Shorts of Londen” vormden Eddy en Huub met bassist Manke Melis het Trio Manke Nelis dat landelijke bekendheid kreeg met hits als Kleine Jodeljongen, Laat de hele boel maar waaien, Ik zing mijn serenade e.v.a. Het was het begin van een unieke samenwerking.

Deel deze pagina:

Rembrandt-Duo-op-het-Red-Light-Jazz-festival-2019-page