PHAEDRA KWANT TRIO

Phaedra Kwant is bassiste, zangeres, componist en tekstdichter. Phaedra studeerde basgitaar met bijvakken contrabas, zang en compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en werd in 2004 de eerste vrouwelijke Master of Music Basgitaar van Nederland.

Phaedra is een echte muzikale kameleon en een veelgevraagd freelance musicus in de pop-, jazz- en theaterwereld. Ze werkte onder andere met Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, Krystl, 3J’s, Hans Vermeulen, Debbie Sledge, Mathilde Santing, Frederique Spigt, Lois Lane, Do en maakte met Charly Luske een theatervoorstelling over haar jeugdidool George Michael.

De bassiste/zangeres leidt haar eigen jazzband ‘Phaedra’ en bracht daarmee twee albums uit: Too Much in Store (2009) en Still Listening (2013). Met haar  poptrio ‘McChicks’ produceerde zij McChicks (2009) en Miles Between Us (2018). Beide projecten ontvingen lovende recensies voor zowel de albums met louter eigen werk, als de live-optredens in binnen- en buitenland. Vooral de combinatie van haar groovy, virtuoze baswerk en haar heldere stem in Phaedra’s veelzijdige composities werden geroemd.

Phaedra tourde in vele landen over de hele wereld. Een New Yorkse krant noemde haar ‘The Dutch Sting’ en ‘The Angel from The Netherlands’. Een Japans jazzmagazine plaatste Phaedra in de Top 10 van ‘Best New Bassplayers on the Scene’.

Phaedra is endorser van Aguilar Amps, schrijft sinds 2007 voor vakblad ‘De Bassist’, werkt als voice-over en ontving schuifopdrachten van onder andere de Koninklijke Familie. In 2016 werd Phaedra door de lezers van het blad ‘De Gitarist’ verkozen tot ‘Beste Jazz/fusionbassist van de Benelux’.

Bezetting

  • Phaedra Kwant
  • Bas, zang
  • Mike del Ferro
  • Piano
  • Haye Jellema
  • Drums

Deel deze pagina:

PHAEDRA-KWANT-TRIO-op-het-Red-Light-Jazz-in-Amsterdam-page

fotografie © Petra Beckers