Omer Klein Trio

“Hardly anyone can unify groove and romanticism as organically as Omer Klein.”
(Piano News)

Dit citaat verwijst naar Sleepwalkers, het zevende album van de in Israël geboren meesterpianist Omer Klein. De plaat werd uitgebracht in 2017 en was zijn debuut voor Warner Music. Klein, wiens muziek “borderless” (The New York Times) en “fluent and sensual” (Bavarian Broadcasting) wordt genoemd, nam Sleepwalkers op met zijn vertrouwde trio, dus met Haggai Cohen-Milo op bas en Amir Bresler op drums.

Klein: “In everything we play there is immense closeness. Our long friendship already has a sound. We have found our own way of thinking and doing things. Amir and Haggai are not simply important collaborators on this album, they ARE this music as much as I am.”

De dertien nummers, gecomponeerd door of op zijn minst met Omer Klein, vormen samen een meesterwerk van diepzinnige originaliteit. Ze tonen de relevantie en schoonheid van het pianotrio in de hedendaagse Jazz.

Omer Klein, geboren in Netanya, Israël, begon zijn Jazzstudies als tiener en zijn concertcarrière op 16-jarige leeftijd. Op 23-jarige leeftijd verhuisde hij naar Boston om te gaan studeren aan het New England Conservatory bij Danilo Perez. Daarna vertrok hij naar New York, waar hij al snel een student werd van Fred Hersch en actief deelnam aan de New Yorkse jazzscène. Klein was overal te zien, van de Blue Note Jazz Club tot Jazz in Lincoln Center. In New York speelde Klein onder meer met trompettist Avishai Cohen en bracht hij een album uit op Tzadik Records, het platenlabel van de Amerikaanse avant-garde componist, arrangeur, producer John Zorn. Tegenwoordig woont Klein in Düsseldorf. In Duitsland won Klein in 2015 de ‘Förderpreis’ van de deelstaat NRW. Kultur Spiegel noemt Klein ‘een internationale ster’. Als pianist en componist werkt hij het meest samen met zijn eigen veelgeprezen trio. Het Omer Klein Trio toert over de hele wereld. Zijn vorige trio-album Fearless Friday (2015) was eveneens succesvol en kreeg een ECHO Jazz-nominatie. Klein geeft ook een jaarlijkse cursus in het Jerusalem Music Centre, in een speciaal programma op initiatief van pianist Murray Perahia.

Na zijn optreden in februari in het Bimhuis keert Omer Klein met zijn trio terug naar Amsterdam voor een speciaal concert op zondag 3 juni in Park Plaza Victoria in het kader van het Red Light Jazz Festival.

Bezetting

  • Omer Klein
  • Piano
  • Haggai Cohen-Milo
  • Bas
  • Amir Bresler
  • Drums

Deze pagina delen:

Red Light Jazz festival 2018 - Omer Klein Trio