NIELS BROOS & JAMIE PEET

Gewaagde mix van jazz en hiphop met analoge elektronica.

Niels Broos en Jamie Peet zijn belangrijke namen uit de nieuwe Nederlandse jazz-underground, waarin jazz, hiphop en elektronica gelijke waarden zijn. Of het nu de noten zijn van Monk en Coltrane, de vette beats van Flying Lotus en rapper J Dilla of de geluidsexperimenten van Aphex Twin en Autechre, ze hebben allemaal evenveel invloed op de volledig geïmproviseerde optreden van het duo. Niels Broos en Jamie Peet brachten hun gezamenlijke EP ‘Niels Broos & Jamie Peet’ uit op het label Super-Sonic Jazz Records.

Toetsenist Niels Broos is bekend als muzikaal leider van Kyteman Orchestra, hij werkte samen met geluidstovenaars Jameszoo en Daedelus en hij bracht platen uit op het toonaangevende label Alpha Pup uit Los Angeles. Drummer Jamie Peet is een gevestigde naam in zowel de jazz als de hiphop in Nederland. Hij ging op tournee met Gregory Porter en Kris Bowers en trad op in het Bimhuis in de bands van Ramón Valle en Dominic J. Marshall.

Bezetting

  • Niels Broos
  • Toetsen
  • Jamie Peet
  • Drums

Voordat het concert van Niels Broos & Jamie Peet begint kun je eerst genieten van een solo-set van de Marokkaans-Nederlandse songwriter/instrumentalist/vocalist Roufaida.

Niels Broos x Jamie Peet en Roufaida treden op in het BIMHUIS in het kader van de 8ste editie van het Red Light Jazz festival. Red Light Jazz ontstond op de Wallen en organiseert sinds 2014 ieder jaar in het festivalweekend jazzoptredens op steeds meer locaties in de oude Amsterdamse binnenstad. Deze door COVID-19 uitgestelde editie van Red Light Jazz wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van SENA en het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK).

Niels-Broos-x-Jamie-Peet-op-het-red-light-Jazz-festival-2021-in-het-BIM-huis