MARTIN FONDSE & JEROEN DE RIJK + MIGUEL BOELENS

Toen percussionist Jeroen de Rijk in 2000 Gino Vannelli naar Nederland haalde om op te treden met het Metropool Orkest schreef pianist/toetsenist/producer/arrangeur Martin Fondse de nodige arrangementen voor dit legendarische muziekproject, dat destijds ook werd uitgevoerd op het North Sea Jazz festival.

Vanaf dat moment hebben Martin en Jeroen regelmatig contact met elkaar. Ze zijn al jaren maatjes die van het goede Amsterdamse leven genieten, met een voorkeur voor goede koffie, diepgravende gesprekken en (uiteraard) Ajax. In de (inter)nationale muziekscene hebben beiden in de loop der jaren een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Zo is Martin winnaar van de Boy Edgar prijs en speelde hij over de hele wereld met de Braziliaanse superster Lenine en met Manu Dibango.
Jeroen speelde onder meer met de IJslandse jazzfunkformatie Mezzoforte, Yellowjackets, Toots Thielemans en speelde tracks in van o.a. Bruno Mars en Michael Jackson.

Los van elkaar zijn Martin en Jeroen tevens betrokken geweest bij projecten met o.a. George Duke, Pat Metheny en het Jazz Orkest van het Concertgebouw.

Onlangs stonden ze ‘eindelijk’ samen op één podium. Dit was in een trio met trompettist Eric Vloeimans in de Amsterdamse Roode Bioscoop. Tijdens de 2021 editie van het Red Light Jazz Festival treden Martin en Jeroen op met Miguel Boelens, een saxofonist met een indrukwekkend geluid, lenig als een gymnast beschikkend over een ongebreidelde muzikale verbeelding. Miguel is een muzikale duizendpoot. In alle stijlen voelt hij zich thuis en blijft hij zichzelf. Miguel was in 2006 Young VIP (MCN); Sinds 1998 lid van jazztrio Dimami waarmee hij zes cd’s uitbracht. Miguel speelde onder andere met Seven Eleven, Dodge, Bob Color, Hans Dulfer, Martin Fondse Oktemble, Frank Boeijen Groep, the Groove Troopers, Raise the Roof!, New Cool Collective, Cuby & the Blizzards, Beef!, the New Rotterdam Jazz Orchestra, the Jazzinvaders, Racoon, Corrie van Binsbergen, Ladies of Soul, Gare du Nord, Bløf e.v.a.

Bezetting

  • Martin Fondse
  • Piano/keyboard
  • Jeroen de Rijk
  • Percussie
  • Miguel Boelens
  • Sax
MARTIN-FONDSE-JEROEN-DE-RIJK-MIGUEL-BOELENS
Martin-Fondse-en-Jeroen-de-Rijk-optreden-in-de-Korpszaal-Leger-des-Heils-tijdens-Red-Light-Jazz-2021