K-Street Jazzband

Niets klinkt beter dan de rauwe oervorm van de jazzmuziek! Louche cafés, 40 graden in de schaduw en op de achtergrond het rollende geluid van de Mississippi: New Orleans, de Big Easy. Dát is waar de jazz zo rond 1900 voor het eerst het levenslicht zag. Jazz mengt met alles en iedereen: nog geen dertig jaar later is Swing de nieuwe rage, Bebop volgt en daarna komen Soul en Funk om de hoek kijken.

De K-Street Jazzband houdt het bij voorkeur ,traditional’: de actie bevindt zich tussen 1900-1920. Dat betekent een authentieke bezetting van koper, hout, vel en snaren die samen zingen, akkoorden neerzetten, ritme maken en collectief soleren.

Als je denkt dat dit oubollige, saaie en ondansbare muziek oplevert heb je het mis: het is jazzmuziek zoals je het nog nooit hebt gezien! Bij de K-Street Jazzband zit je niet in een donker zaaltje met nog tien pechvogels op een wervelkolom-slopend stoeltje te wachten tot de pauze begint. Nee, je bent buiten, loopt met de zon op je gezicht tussen de mensen op straat of zit te genieten aan een terrasje. In verte hoor je een dof gebonk aan komen, dan een witte gloed, een trompetsignaal klinkt en voor je het weet zit je er midden in!

Traditionele straatjazz is één en al beleving. Of het nu je voeten zijn of je heupen die bewegen, de muziek en het enthousiasme van de muzikanten sleept je mee!

Deze pagina delen:

Red Light Jazz 2018 - K-Street Jazzband