JULIAN SCHNEEMANN & FRIENDS

Caravan Sessions

In de Caravan Sessions nodigt pianist en componist Julian Schneemann muzikale vrienden en onbekenden uit om samen het avontuur aan te gaan. Één op één ontmoetingen met muzikanten uit alle genres en windstreken. Er wordt uitgedaagd, naar elkaar geluisterd en ieder duo inspireert tot het ontdekken van een nieuwe muzikale wereld. Op deze speciale avond is de Waalse kerk setting voor enkele verschillende duo-sets, met onder meer als gasten de Turkse ney-speler en zanger Sinan Arat en bluesgitarist Dusty Ciggaar.

Als zoon van hoboïst Bart Schneemann werd Julian tijdens zijn jeugd omringd door muziek. Hij studeerde jazzpiano aan het Conservatorium van Amsterdam, en behaalde in 2015 summa cum laude zijn diploma. In hetzelfde jaar verscheen zijn debuutalbum Roundabout waarop hij de werelden van klassiek, jazz en pop verenigde.

Op dit moment ligt de focus van Julian op het project en ensemble Caravan: een reis door de werelden van klassiek, jazz en volksmuziek. Sinds 2017 speelde de groep op aansprekende podia in Nederland, zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Paradiso, de Doelen en het BIMHUIS alsmede op festivals als het Grachtenfestival en November Music. Ook was de groep te zien op televisie, onder andere bij Podium Witteman, en zijn ze regelmatig te horen op de radio. Het album Caravan werd lovend ontvangen en omschreven als: “Wereldfusie op zijn best – melancholiek, vrolijk, avontuurlijk, spannend en vooral adembenemend mooi.” In november 2019 verscheen de opvolger: Caravan II

Bezetting

  • Julian Schneemann
  • Piano
  • Sinan Arat
  • Ney (rietfluit)
  • Dusty Ciggaar
  • Gitaar

Deel deze pagina:

JULIAN-SCHNEEMANN-&-FRIENDS-op-het-Red-Light-Jazz-festival-in-Amsterdam