JORIS TEEPE TRIO

Contrabassist Joris Teepe (1962) groeide op in Den Haag en woont sinds 1992 in New York.
Vanaf 2013 is hij ook woonachtig in Amsterdam en heeft Joris een thuisbasis in beide steden.

Teepe werkte met vele bekende en zelfs legendarische musici waaronder Benny Golson, Rashied Ali, Barry Harris, Bobby Watson, Sonny Fortune, Tom Harrell, Chris Potter, Billy Hart en Randy Brecker. Het meest opzienbarende wapenfeit was zijn 9 jarige verbintenis met Rashied Ali (John Coltrane’s laaste drummer), met wie hij 4 CDs opnam en 9 jaar over de wereld tourde tot Ali in 2009 overleed.

Teepe leidt al 25 jaar zijn eigen groepen en heeft 16 CD’s opgenomen onder zijn eigen naam. Daarnaast speelt hij op zo’n 60 CD’s van andere jazz musici. In 2004 werd Joris genomineerd voor de Bird Award op het North Sea Jazz Festival in de categorie Artist deserving wider recognition. Zijn nieuwste CD is getiteld In the Spirit of Rashied Ali en bevat tevens een boek van 66 pagina’s. Met dit bijzondere project, dat genomineerd is voor een Edison, staat Teepe straks op het aankomende North Sea Jazz Festival.

Op het openingsconcert van de 6e editie van het Red Light Jazz festival treedt Joris op met niemand minder dan Anton Goudsmit en John Engels.

Anton Goudsmit (gitaar, 1967) is bekend geworden als gitarist van Eric Vloeimans, New Cool Collective en The Ploctones. In 2010 werd aan Goudsmit de VPRO/Boy Edgar Prijs toegekend. De jury prees hem om zijn veelzijdigheid en het feit dat hij verschillende leeftijdsgroepen weet aan te spreken. In datzelfde jaar ontving hij het Duiveltje, de prijs voor beste Nederlandse popgitarist.

John Engels (drums,1935) speelde onder meer met Stan Getz, Clifford Brown, Ben Webster en Chet Baker. Hij kreeg een Bird-Award op het North Sea Jazz Festival (1985), de Boy Edgar Prijs (1989) en kreeg zes Edisons voor zijn platen. Hij speelde ook met vele Nederlandse jazzhelden zoals Pim Jacobs, Pia Beck en Cees Slinger

De muziek van deze drie Amsterdammers is een creatieve wervelwind. Hun onweerstaanbare grooves en unieke karakters staan garant voor een spannend concert. Niet alleen voor het publiek maar ook voor henzelf!

Bezetting

  • Joris Teepe
  • Contrabas
  • Anton Goudsmit
  • Gitaar
  • John Engels
  • Drums

Deel deze pagina:

Joris-Teepe-Trio-op-hetRed-Light-Jazz-page