JIMMY HASLIP & SCOTT KINSEY

Jaco Pastorius (1951 – 1987) is een van de meest invloedrijke basgitaristen ooit. Hij maakte van zijn basgitaar een solo-instrument. Behalve via zijn solowerk kreeg Pastorius wereldfaam door zijn werk met bands en artiesten als Weather Report, Pat Metheny, Toots Thielemans en Joni Mitchell.

Jimmy Haslip is voormalig bassist en medeoprichter van de Amerikaanse jazzfusion groep Yellowjackets. Jimmy, die nog met Pastorius heeft opgetreden, komt op initiatief van percussionist en vriend Jeroen de Rijk en de organisatie van het Red Light Jazz festival speciaal naar Nederland voor een eerbetoon aan Pastorius. Voor deze gelegenheid komt ‘Zawinul protegé’ toetsenist Scott Kinsey met Jimmy mee uit Amerika.

Haslip tourde onder andere met Al Jarreau, Chaka Kahn, Allan Holdsworth en Jeff Lorber. Als sessiemuzikant nam hij platen op met Bobby McFerrin, Gino Vannelli, Steely Dan, Anita Baker en vele andere sterren.

Scott-Kinsey-op-het-Red-Light-Jazz-in-Amsterdam-klein
Scott Kinsey speelde onder meer bij Tribal Tech, John Scofield, Joe Zawinul, Lalah Hathaway, Roben Ford, Airto Moreira, Vinnie Colaiuta en John Patitucci. Haslip en Kinsey worden bij het tribute-concert ondersteund door twee Nederlandse topmusici.

Jeroen-de-Rijk-op-het-Red-Light-Jazz-in-Amsterdam-klein
Percussionist Jeroen de Rijk heeft een lange staat van dienst in én buiten Nederland. Hij speelde samen met Jimmy in de Yellowjackets en met Gino Vannelli, maar trad ook op met Mezzoforte en Toots Thielemans. De Rijk is tevens te horen op platen van wereldsterren als Michael Jackson en Bruno Mars.

Hans-Eijkenaar-op-het-Red-Light-Jazz-in-Amsterdam-klein
Hans Eijkenaar neemt zaterdagavond 8 juni in de Blue Note zaal plaats achter het drumstel. Eijkenaar speelde onder meer met Candy Dulfer, Gino Vannelli, Robby Valentine, Trijntje Oosterhuis, Herman Brood, Thijs van Leer, Toots Thielemans en Anouk. Met Jeroen de Rijk vormde Hans jaren geleden het duo ‘Eijk & De Rijk’. Het duo tourde en nam albums op met Jimmy Haslip voor onder andere gitarist Leonardo Amuedo en Eric Vloeimans.

Bezetting

  • Jimmy Haslip
  • Bass
  • Scott Kinsey
  • Keyboards
  • Jeroen de Rijk
  • Percussion
  • Hans Eijkenaar
  • Drums
JIMMY-HASLIP-op-het-Red-Light-Jazz-2019-atiesten

Deel deze pagina: