Guy Salmon, Teis Semey & Ton Felices

Guy Salamon-artist-image

Guy Salamon

Geboren en getogen in Jeruzalem, Israël, is componist, arrangeur, drummer en bandleider Guy Salamon al enige tijd woonachtig in Amsterdam. Met zijn persoonlijke muziekstijl en zijn specifieke benadering van drummen en compositie vestigde Guy hier zijn reputatie in de Nederlandse muziekscene. Hij won meerdere prijzen en stond op grote internationale jazzfestivals. Zijn muziek zit vol humor en verfijning, verrassingen en filmisch drama, waarbij swing wordt afgewisseld en gemengd met etnische invloeden en hedendaagse improvisatie.

In 2019 bracht Salamon het album Unfollow The Leader uit, en in 2022 Creatures! Creatures! dat door NRC is uitgeroepen tot de Top 25 beste Nederlandse albums van 2022.

“Caleidoscopische, geniale waanzin van de in Amsterdam wonende Israëlische jazzdrummer en componist Guy Salamon. Zijn composities van swing, punk tot polka dwarrelen rond in een draaimolen vol muzikaal plezier.” (NRC)

 

Teis Semey-artist-image

Fotografie © Petra Beckers

Teis Semey

“Rijzende ster” Teis Semey wordt geroemd om zijn ritmisch actieve en harmonisch onderzoekende stijl van gitaarspelen dat zich begeeft op het snijvlak van jazz, punk en elektronische geïmproviseerde muziek. Teis heeft zich een ingenieuze en inventieve vakman getoond op zijn gitaar.

“Semey’s spel grijpt je bij de schouders, en schreeuwt een verhaal in je gezicht. Maar wel een verhaal met diepgang en nuance.” (Jazzism)

Ton Felices-artist-image

Ton Felices

Ton Felices is oorspronkelijk afkomstig uit Vilafranca del Penedès, in de provincie Barcelona. De jonge contrabassist en componist heeft inmiddels in Amsterdam een zeer diverse en veelbelovende carrière opgebouwd. Hij leerde al op 9-jarige leeftijd contrabas spelen in zijn geboorteland waar hij optrad met het Nationaal Jeugdorkest uit Catalonië. Hij was ook lid van de Sant Andreu Jazz Band. Tegenwoordig is Felices een actieve muzikant in Amsterdamse scene – waar hij studeert aan het conservatorium. Hij speelde met bekende muzikanten zoals Jorge Rossy, Ben van Gelder, Rita Payés, Ernst Glerum, Miguel Zenon en Xavi Torres. Felices was in 2021 met een prachtig flamenco-duo winnaar van de eerste prijs van het Princes Christina Jazz Concours. In 2022 won hij de Joventudes Musicales de España 2022 (Musical Youths of Spain) als lid van het Víctor Carrascosa Quartet. Zijn karakteristieke warme geluid en zijn expressieve benadering van de bas maken Ton Felices tot een bijzondere speler die het waard is om te blijven volgen.

Bezetting

  • Guy Salamon
  • Drums
  • Teis Semey
  • Gitaar
  • Tom Felices
  • Contrabas

Deel deze pagina

11
juni 
2023
Guy Salmon, Teis Semey & Ton Felices
Locatie: Durty Nelly’s
Aanvang: 15.00
Toegang: Vrij Toegang
GUY SALAMON-TEIS SEMEY-TON FELICESartist-image