GUMBO & THE MONK

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van Robert Johnson, Son House, Mississippi John Hurt en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.

Als finalisten van Dutch Blues Challenge 2018 zette het duo hun missie voort om de sound van de ‘oerblues’, waaruit de jazz is geboren, te doen herleven.

Met hun intense, intieme en doorleefde show stonden Gumbo & The Monk al op vele podia en festivals waaronder, in 2019 op dezelfde locatie, op het Red Light Jazz festival. Dat optreden was zo succesvol dat de hoteldirectie besloot om in samenspraak met de festivaldirecteur het duo opnieuw uit te nodigen.

“Gumbo & The Monk zijn echte puristen” Johan Derksen

“Op hun zelfgemaakte instrumenten benaderden zij misschien nog het meest de echte, authentieke country blues” Cuby & The Blizzards Museum

Gumbo-and-the-monk-op-het-red-light-jazz-festival-2021