DADO MORONI TRIO

In 1994 stapten 3 Europese musici in New York een studio binnen om er in één dag een jazzalbum op te nemen: de talentvolle Italiaanse pianist Dado Moroni, de deels in New York woonachtige Nederlandse bassist Joris Teepe en de oer-Hollandse percussionist Jeroen de Rijk.

Kort daarvoor had Jeroen kennis gemaakt met Dado in de Knickerbocker, een befaamd New York’s etablissement annex jazzclub. Joris, die Jeroen kende uit het Amsterdamse muziekmilieu, had die afspraak geregeld omdat Jeroen in New York onderzoek deed naar de ‘scene’ en het leven in ‘het Mekka van de Jazz’.  Er was meteen een klik, niet alleen door de gemeenschappelijke fascinatie voor jazz, maar ook het gevoel voor humor en de algehele kijk op het leven vertoonden belangrijke paralellen.

Speak Low werd uiteindelijk Jeroen’s eerste van in totaal drie solo albums. Het concept van het trio was simpel: jazz met congas in plaats van drums als basis. De mannen werden vrienden, hielden contact en speelden als jazztrio op vele podia in Nederland, Zwitserland en Italië, Dado’s thuisbasis.

In mei/juni 2020, 25 jaar na het verschijnen van Speak Low, komt het trio samen voor een aantal reünie-concerten. De speciale tour wordt geproduceerd door Baileo Music Productions in samenwerking met de organisatie het Red Light Jazz festival, waar het Dado Moroni Trio op vrijdagmiddag 29 mei in de Lobby van NH Collection Barbizon Palace het openingsconcert verzorgt van Red Light Jazz 2020.

Dado Moroni speelde live en/of nam albums op met grootheden in de jazz zoals Bert Joris, Ron Carter, Peter Erskine, Clark Terry, Freddie Hubbard, Bud Shank, Buddy De Franco, Zoot Sims en Ray Brown.
Joris Teepe speelde live en/of nam albums op met onder meer Benny Golson, Bob Mintzer, Tom Harrell, Kenny Werner, Randy Brecker, Ack van Rooijen, Rashied Ali, Billy Hart en Mike Stern.
Jeroen de Rijk speelde live en/of nam albums op met de Yellowjackets, Louis van dijk, Toots Thielemans, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Mezzoforte, Candy Dulfer, Monty Alexander, Jimmy Haslip & Scott Kinsey en vele anderen.

Bezetting

  • Dado Moroni
  • Piano
  • Joris Teepe
  • Contrabas
  • Jeroen de Rijk
  • Percussie

Deel deze pagina:

Dado-Moroni-trio-treedt-op-het-Red-Light-Jazz-festival-in-Amsterdam