CONRAD HERWIG & JORIS TEEPE

Dit concert wordt een spannende ontmoeting tussen twee creatieve topartiesten. Bassist Joris Teepe en trombonist Conrad Herwig leerden elkaar ongeveer 25 jaar geleden kennen in New York. Het klikte direct tussen hen, zowel muzikaal als persoonlijk. In de jaren daarna hebben ze regelmatig samengewerkt voor concerten, CD opnames en ook in het jazzonderwijs. Herwig is docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar Teepe sinds 2001 hoofd is van de jazzopleiding. Ook nu nog, na al die jaren, spelen ze met veel plezier samen waarbij ze elkaar voortdurend uitdagen.

Conrad Herwig (1959) begon zijn carrière in Clark Terry’s band in de jaren 80. Daarna volgen samenwerkingen in het Joe Henderson Sextet, Tom Harrell’s Septet & Big Band, en het nonet van Joe Lovano. Momenteel speelt Herwig onder andere met Eddie Palmieri, Michel Camilo, de Mingus Big Band, het Jon Faddis Jazz Orchestra en de Jeff “Tain” Watts Family Reunion Band. Hij nam op voor veel bekende jazzlabels en werd genomineerd voor een Grammy in 1998, 2005 en 2009. Herwig nam een live CD op in de Blue Note Jazz Club in New York City en werd in 1998, 1999, 2002 in de Downbeat Jazz Critics’ Poll verkozen tot beste jazztrombonist. Conrad is ook diverse keren genomineerd als trombonist van het jaar door de Jazz Journalists Association. Herwig is docent en hoofd van de jazzopleiding aan Rutgers University in New York.
Joris Teepe (1962) groeide op in Den Haag en woont sinds 1992 in New York. Sinds 2013 is hij ook in Amsterdam woonachtig en heeft hij dus een thuisbasis in beide steden.

Teepe werkte met vele bekende en zelfs legendarische musici waaronder Benny Golson, Rashied Ali, Barry Harris, Bobby Watson, Sonny Fortune, Tom Harrell, Chris Potter, Billy Hart en Randy Brecker. Het meest opzienbarende wapenfeit van Teepe was zijn 9-jarige verbintenis met Rashied Ali (John Coltrane’s laaste drummer), met wie hij 4 CD’s opnam en jarenlang over de wereld tourde tot de drummer in 2009 kwam te overlijden.

Teepe leidt al 25 jaar zijn eigen groepen en heeft 16 CD’s opgenomen onder zijn eigen naam. Daarnaast speelt hij op zo’n 60 CD’s van andere jazz musici. In 2004 werd Joris Teepe genomineerd voor de Bird Award op het North Sea Jazz Festival in de categorie “Artist deserving wider recognition”.

Zijn nieuwste CD heet In the Spirit of Rashied Ali met ene boekwerk van 66 pagina’s. Dit project is onlangs genomineerd voor een Edison. Met dit project zal Teepe in juli op het aanstaande North Sea Jazz Festival optreden.

Bezetting

  • Conrad Herwig
  • Trombone
  • Joris Teepe
  • Contrabas

Deel deze pagina:

CONRAD-HERWIG-&-JORIS-TEEPE-op-het-red-Light-Jazz-2019-pagina