CHRISTINE WILTSHIRE

Zangeres Christine Wiltshire, geboren in Brooklyn, New York, begon in 1976 haar professionele zangcarrière in het Luther Vandross-kwintet genaamd ‘Luther’. Ze brak enkele jaren later internationaal door met de groep Musique van dance/clubicoon Patrick Adams. De groep scoorde hits als In The Bush en Keep On Jumpin’. Dit resulteerde een gouden plaat voor het album Musique van de gelijknamige groep. De zangeressen van Musique werden in 1978 door Billboard genomineerd als “Best Girl Group”. Christine was niet alleen zangeres, ze componeerde ook voor Musique.

Hoewel ze niet wordt genoemd in de liner notes van Alphonse Mouzon’s vocale groep Poussez!, zong Christine alle zangpartijen. Dit resulteerde in hits als Come On And Do It en Never Gonna Say Goodbye.

Christine’s grootste hit tot heden is Weekend, oorspronkelijk opgenomen door Phreek van Patrick Adams, waarvan Wiltshire bandlid was. Het nummer werd gespeeld door Larry Levan maar kwam in 1976 niet in de hitlijsten terecht. Begin jaren ‘80 nodigde William Socolov, mede-eigenaar van Sleeping Bag Records, Levan uit om een ​​nieuwe versie van “Weekend” op te nemen. Het werd succesvoller dan de originele versie. De track bereikte de Britse hitlijst en eindigde op nr. 9 op de Billboard Dance-lijst in 1983. In 2016 werd Weekend opnieuw uitgebracht als Blaqhol Remix en stond opnieuw in verschillende Europese hitlijsten.

Christine Wiltshire toerde als achtergrondzangeres de wereld over met Luther Vandross, Zulema, Disco Tex & the Sex-O-Lettes, Samantha Sang, The Marvelettes, Marianne Faithful en anderen.

Als sessiezangeres is Christine te horen op bekende nummers zoals “Walk On The Wild Side” van Lou Reed. Ze zong ook voor albums van Melba Moore, Keith Richards (Rolling Stones), John Phillips (Mamas and Papas), John Lennon & Yoko Ono, Jocelyn Brown, Zulema, Candi Staton, Loleatta Holloway, Eddie Kendricks (The Temptations), Kid Creole & the Coconuts, Herbie Mann, Latoya Jackson, Cuba Gooding Sr. en Jimmy Cliff.

Door de jaren heen heeft Christine zich inmiddels ook bekwaamd als jazz-zangeres. Ze zingt liedjes van The Great American Songbook in Supper Clubs en in intiemere locaties als Club Dauphine en Nick Vollebregt’s Jazz Café in Laren. Sinds 2016 woont Christine Wiltshire in Nederland.

Bezetting

  • Christine Wiltshire
  • Zang
  • Wilco Koster
  • Piano
  • Michael G Stratz
  • Bas
  • Stefan Franssen
  • Drums

Deel deze pagina:

Christine-Wildshire-op-het-Red-Light-Jazz-festival-2019-page