Candy Dulfer Jazzband ft. Harry Emmery

Candy meest recente release is haar album Together, dat in 2017 uitkwam. Het album is geïnspireerd door al het goede in jazz, disco, soul, dance en r&b, maar is ook een eigentijdse interpretatie van wat er tegenwoordig in de muziek en in de wereld gebeurt. Candy laat hiermee haar veelzijdigheid zien. Het is alweer ruim 28 jaar geleden dat Candy bekendheid verwierf met haar samenwerking met Dave Stewart (de wereldwijde nummer 1 hit Lily was here). Daarna was het Prince en diens aanbeveling (“When I want sax, I call Candy”) in de video “Partyman”, die de jonge getalenteerde saxofonist aan zijn zijde introduceerde aan de wereld. Vele studiosessies, tv-optredens, awardshow-optredens (waaronder de Grammy Awards) en concertreizen met Prince over de hele wereld volgden, waaronder de Musicology-tour en het gelijknamige album.

Behalve met Prince heeft Candy het geluk gehad om te werken – zowel in de studio als op het podium – met de grootste namen in de muziekwereld, waaronder Van Morrison, Maceo Parker, Sheila E., Mavis Staples, Lionel Richie, Beyoncé, Pink Floyd, Chaka Khan, Aretha Franklin en vele anderen.
Ondanks deze opvallende samenwerkingen, richtte Candy zich vooral op haar solocarrière. Al op 13-jarige leeftijd begon ze een eigen band en sindsdien tourde ze de wereld over. Haar eerste soloalbum Saxuality leverde haar een Grammy Award-nominatie op. Ze verkocht wereldwijd miljoenen albums, en had verschillende nummer 1 hits in de VS.

Tussen haar vele concertreizen door, voegt Candy zich bij de Ladies of Soul die elk jaar garant staan voor uitverkochte concerten in de Ziggo Dome. Candy is ambassadeur voor de Nederlandse ALS Foundation.In het najaar van 2017 bracht Candy haar langverwachte autobiografie ‘Sax, Candy & Rock-‘n’-Roll’ uit, waarin haar verhaal vertelt – in haar eigen woorden. Geïllustreerd met tientallen zeldzame foto’s. Het is een intiem en diep persoonlijk verslag van haar (concert)leven, met unieke inzichten in het leven onderweg, grappige verhalen achter de schermen over het werken met een aantal van de grootste artiesten en de inspirerende levenslessen die zij heeft opgedaan tijdens haar vele muzikale reizen over de wereld.

Candy Dulfer en haar jazzband ft. Harry Emmery treden 8 en 9 juni op tijdens het exclusieve dinerevenement op Red Light Jazz 2019.

Bezetting

  • Candy Dulfer
  • Sax, vocals
  • Harry Emmery
  • Bas
  • Jan van Duikeren
  • Trompet
  • Cyril Directie
  • Drums
  • Stephan Geusebroek
  • Keyboards
Candy-Dulfer-en-haar-jazzband-ft.-Harry-Emmery-treden-8-en-9-juni-op-tijdens-het-exclusieve-dinerevenement-op-Red-Light-Jazz-2019

Deel deze pagina: