C_URB ft. CvA BASGITAAR TALENTEN

C_urb is een eigentijds trio, bestaande uit Co Vergouwen op keyboards en zang, David de Marez Oyens op elektrische bas en Mark Eshuis op drums en percussie. C_urb is opgericht in het voorjaar van 2007. Als trio maar ook individueel werken ze onder andere met Margriet Eshuijs, Maarten Peters, Jan Akkerman en Julian Thomas. In 2016 bracht C_urb via het platenlabel Isolde zijn eerste cd uit. Het album met als titel Pretty good bevat een veelzijdige mengeling van hedendaagse jazz, funk, latin en fusion, met veel ruimte voor improvisatie maar ook goed doordachte arrangementen. Allemaal zelfgeschreven stukken, op één na. C_urb moet je vooral live ervaren. Dat kan vrijdagmiddag 7 juni op het Red Light Jazz festival.

Bezetting C-Urb

  • Co Vergouwen
  • Toetsen
  • David de Marez Oyens
  • Bas
  • Mark Eshuis
  • Drums en percussie

Naast C_urb maakt u in de Blue Note zaal van het Conservatorium van Amsterdam kennis met enkele basgitaar talenten:

  • Aaron Bouwman, 21 jaar NL, 2de jaar Bachelor. De Nederlander Aäron studeerde aan het Junior Jazz college aan het CvA voor hij toegelaten werd tot de Bachelor. Won met het Tadjiro Velzel Kwartet het Prinses Christina Jazz Concours en speelt in Smandem, finalist Keep an Eye Jazz award 2019
  • Mikhail Voeykov, 19 jaar RU, 3de jaar Bachelor.  Dit in Rostov-on-Don, Rusland geboren talent begon al op 7-jarige leeftijd met Jazz Bass en piano, werd op zijn 16 jaar toegelaten in de BA, had toen al een dubbel CD uit met zijn kwartet.
  • Arin Keshishi, 27 jaar IRN, 2de jaar Master. Deze uit Iran afkomstige basgitarist studeerde klassiek contrabas in Teheran voor hij naar Amsterdam kwam en neemt zijn eigen cultuur mee, dat gemengd met Jazz en Fusion geeft een wel heel bijzondere combi. Op dit moment is hij zijn eigen CD aan het opnemen

Diarmuid Lally, 33 jaar IRL, 2de jaar Master, Deze Ier heeft een bijzonder virtuose techniek. Na zijn studie aan Berklee heeft hij aan het CvA zijn BA gehaald, o.a. de eerste prijs gewonnen in 2017 van de Internationale Boekarest Jazz Competitie en dit jaar weer teruggekomen om ook zijn Master te halen in Amsterdam terwijl zijn projecten hem de wereld over brengen.

Deel deze pagina:

C_URB-ft.-CvA-BASGITAAR-TALENTEN-pagina