Berend van den Berg, Joep Lumeij, Thomas Winther Andersen & Marco Kegel

Speciaal voor het Red Light Jazz festival heeft Theater Mascini een trio geformeerd bestaande uit piano, gitaar en bas dat elke festivaldag een bijzondere gastsolist heeft uitgenodigd. Zondag 5 juni bestaat het trio uit Berend van den Berg (piano), Joep Lumeij (gitaar) en Thomas Winther Andersen (contrabas). Gastsolist is altsaxofonist Marco Kegel.

Op jonge leeftijd toen Berend van den Berg piano begon te spelen, hield hij al van improviseren, arrangeren en componeren. Nadat Berend eenmaal de grondleggers van de jazz had ontdekt werd het spelen van jazzmuziek zijn tweede natuur. Het samenspelen met andere muzikanten voor publiek is voor Berend een levenslange innerlijke drijfveer.

Joep Lumeij reisde met tal van theater- en muziekproducties door heel Nederland en in Europa. Blues was zijn eerste liefde. Later ontdekte hij jazz, zonder de blues te vergeten. Elf jaar was Lumeij de muzikale leider van de Nederlandse zanggroep Deep River Quartet. Ook speelde hij met het Millennium Jazz Orchestra waarmee hij optrad met vele internationale (jazz)solisten. Momenteel toert Joep regelmatig met het Glenn Miller Orchestra.

De oorspronkelijk uit Noorwegen afkomstige bassist Thomas Winther Andersen woont al enige tijd in Amsterdam. Hij studeerde van 1988 tot 1993 aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde een jaar later een masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast het spelen van de bas, componeert en arrangeert Thomas ook voor zijn bands. Hij toerde in Europa en de VS met verschillende muzikanten en bands en trad ook solo bas op met dansers in verschillende theaterproducties.

Marco Kegel is de eerste altsolist bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw waar hij zijn vakmanschap ten volle uitbuit. Kegel speelde met vele jazz-grootheden als Buddy DeFranco, Lee Konitz en Gary Foster.

Bezetting

  • Marco Kegel
  • Altsax
  • Berend van den Berg
  • Piano
  • Joep Lumeij
  • Gitaar
  • Thomas Winther Andersen
  • Contrabas

Deel deze pagina

Berend-van-den-Berg,-Joep-Lumeij,-Thomas-Winther-Andersen-&-Marco-Kegel--op-het-Red-Light-Jazz-2022