BEREND VAN DEN BERG & JOEP LUMEIJ feat. MIGUEL MARTINEZ

Vanaf het moment dat Berend van den Berg op jonge leeftijd piano begon te spelen, hield hij van improviseren, arrangeren en componeren. Toen Berend eenmaal de grondleggers van de jazz ontdekte werd het spelen van jazzmuziek zijn tweede natuur. Het samenspelen met andere muzikanten voor publiek is voor Berend een levenslange innerlijke drijfveer. In Theater Café Mascini vormt Berend tijdens Red Light Jazz een duo met bassist Joep Lumeij.

Joep heeft met tal van theater- en muziekproducties door heel Nederland en in Europa gewerkt. Blues was zijn eerste liefde. Later ontdekte hij jazz, zonder de blues te vergeten. Elf jaar is Lumeij de muzikale leider geweest van de Nederlandse zanggroep Deep River Quartet. Ook speelde hij met het Millennium Jazz Orchestra waarmee hij optrad met vele internationale (jazz)solisten. Momenteel toert Joep regelmatig met het Glenn Miller Orchestra. Hij speelde onder meer met veel bekende Amerikaanse jazzmusici als Phil Woods, Monty Alexander, Phil Upchurch, Ferdinand Povel, Jon Eardley, Benny Bailey, Dee Daniels, New York Voices, Benny Golson, Lee Konitz, Scott Hamilton maar ook met Ack van Rooyen en tal van andere Nederlandse jazzartiesten.

Gast van het duo Van den Berg/Lumeij op zondag 5 september is saxofonist Miguel Martinez. Miguel studeerde altsaxofoon aan het Amsterdams Sweelinck Conservatorium en sloot in 1992 zijn studie als uitvoerend musicus af met het ultieme cijfer 10. Hij won diverse nationale en internationale prijzen met verschillende bands, waaronder de Heineken Crossover Award met The Cool Collective Bigband. Ook van The New Cool Collective Bigband is Miguel al jaren een vaste waarde.

Miguel studeerde in New York, bij o.a. Kenny Garrett, Lee Konitz, Jackie McLean, Donald Harrison en Dick Oatts. Met zijn eigen groep Martinez Move bracht hij 4 cd’s uit.
In 2009 startte Miguel het trio Barnicle Bill, met Mark Haanstra op bas en een van de iconen van de Nederlandse Jazz, John Engels op drums. Met dit trio speelde Miguel in 2015 op het Red Light Jazz festival.

Bezetting

  • Berend van den Berg
  • Piano
  • Joep Lumeij
  • Bas
  • Miguel Martinez
  • Altsax
BEREND-VAN-DEN-BERG-&-JOEP-LUMEIJ-feat.-MIGUEL-MARTINEZ-op-het-redlightjazz-festival2021