BEREND VAN DEN BERG - JOEP LUMEIJ feat MENNO DAAMS

Vanaf het moment dat Berend van den Berg op jonge leeftijd piano begon te spelen, hield hij van improviseren, arrangeren en componeren. Toen Berend eenmaal de grondleggers van de jazz ontdekte, werd het spelen van jazzmuziek zijn tweede natuur. Het samenspelen met andere muzikanten voor publiek is voor Berend een levenslange innerlijke drijfveer. In Theater Café Mascini vormt Berend tijdens Red Light Jazz een duo met bassist Joep Lumeij.

Joep heeft met tal van theater- en muziekproducties door heel Nederland en in Europa gewerkt. Blues was zijn eerste liefde. Later ontdekte hij jazz, zonder de blues te vergeten. Elf jaar is Lumeij de muzikale leider geweest van de Nederlandse zanggroep Deep River Quartet. Ook speelde hij met het Millennium Jazz Orchestra waarmee hij optrad met vele internationale (jazz)solisten. Momenteel toert Joep regelmatig met het Glenn Miller Orchestra. Hij speelde onder meer met veel bekende Amerikaanse jazzmusici als Phil Woods, Monty Alexander, Phil Upchurch, Ferdinand Povel, Jon Eardley, Benny Bailey, Dee Daniels, New York Voices, Benny Golson, Lee Konitz, Scott Hamilton maar ook met Ack van Rooyen en tal van andere Nederlandse jazzartiesten en musici.

Gast van het duo Van den Berg/Lumeij op zaterdag 4 september is de eenarmige trompettist Menno Daams die met zijn prachtige toon en frasering in zo’n beetje alle stijlen van de jazz een zeer persoonlijk stempel zet, met een voorliefde voor muziek uit de swingperiode. Van 1996 tot 2003 speelde Menno in The Jazz Orchestra of the Concertgebouw waarvoor hij eveneens arrangementen schreef. Verder arrangeerde Menno onder andere voor het Metropole Orkest en de Dutch Swing College Band. Verder speelde Menno met Jake Hanna, Scott Hamilton, Lee Konitz, Toots Thielemans, Monty Alexander en tijdens Red Light Jazz vaak met het fameuze Red Boot Quartet bij Café De Roode Laars.

Bezetting

  • Berend van den Berg
  • Piano
  • Joep Lumeij
  • Bas
  • Menno Daams
  • Trompet
BEREND-VAN-DEN-BERG-JOEP-LUMEIJ-feat-MENNO-DAAMS-treden-op-het-Red-Light-Jazz-2021