BEREND VAN DEN BERG & JOEP LUMEIJ feat. MARTIEN OSTER

Vanaf het moment dat Berend van den Berg op jonge leeftijd piano begon te spelen, hield hij van improviseren, arrangeren en componeren. Toen Berend eenmaal de grondleggers van de jazz ontdekte werd het spelen van jazzmuziek zijn tweede natuur. Het samenspelen met andere muzikanten voor publiek is voor Berend een levenslange innerlijke drijfveer. In Theater Café Mascini vormt Berend tijdens Red Light Jazz een duo met bassist Joep Lumeij.

Joep heeft met tal van theater- en muziekproducties door heel Nederland en in Europa gewerkt. Blues was zijn eerste liefde. Later ontdekte hij jazz, zonder de blues te vergeten. Elf jaar is Lumeij de muzikale leider geweest van de Nederlandse zanggroep Deep River Quartet. Ook speelde hij met het Millennium Jazz Orchestra waarmee hij optrad met vele internationale (jazz)solisten. Momenteel toert Joep regelmatig met het Glenn Miller Orchestra. Hij speelde onder meer met veel bekende Amerikaanse jazzmusici als Phil Woods, Monty Alexander, Phil Upchurch, Ferdinand Povel, Jon Eardley, Benny Bailey, Dee Daniels, New York Voices, Benny Golson, Lee Konitz, Scott Hamilton maar ook met Ack van Rooyen en tal van andere Nederlandse jazzartiesten.

Gast van het duo Van den Berg/Lumeij op vrijdag 3 september is jazzgitarist Martien Oster.  Martin studeerde aan het Musician Institute in Los Angeles en speelde onder andere met Chet Baker, Toots Thielemans, Deborah Brown, Monty Alexander, Dr. Lonnie Smith, Larry Coryell en Diana Krall.

Bezetting

  • Berend van den Berg
  • Piano
  • Joep Lumeij
  • Bas
  • Martien Oster
  • Gitaar
berend-van-den-berg-joep-lumeij-feat-martien-oster-treden-op-het-Red-Light-Jazz-2021