ANDRÉ VROLIJK & JEROEN DE RIJK

André Vrolijk is een 4e generatie professioneel accordeonist met z’n wortels diep in het Amsterdamse. Z’n overgrootvader, grootvader én vader speelden ver in de vorige eeuw al op alle mogelijke plekken in ‘Mokum’, en in alle mogelijke muzikale combinaties. Ook in duo-vorm met drums. En dat is wat er vrijdag 3 september a.s. in het legendarische Café Casablanca gaat gebeuren in het kader van het Red Light Jazz Festival, met Jeroen de Rijk op drums.

André en Jeroen kennen elkaar al zeker 20 jaar en werken sinds hun eerste kennismaking regelmatig samen. Ze waren beiden betrokken bij de Toppers; André als ‘musical director’ van het ongeëvenaarde Zwanenkoor en Jeroen als de percussionist in de begeleidingsband.

In 2004 nam André zijn solo CD Getting Sentimental op voor het platenlabel van Jeroen’s ‘Baileo Music Productions’. Deze zomer deden ze 5 duo-concerten in de beeldentuin van Het Singer Museum in Laren. Daar werd goeddeels een heerlijke mix gespeeld van Jazz, Musettes, Tango’s en Bossa Nova’s die ook op de hiervoor genoemde CD staan. Die muziek zullen ze ook ten gehore brengen in Café Casablanca op 3 september. Uiteraard komt ook het bekende Amsterdamse repertoire aan bod.

Hoe individueel virtuoos de beide heren ook zijn, de nadruk zal liggen op samen spelen. Het doel? Versmelten met het publiek!

Bezetting

  • André Vrolijk
  • Accordeon
  • Jeroen de Rijk
  • Percussie/drums
andre-vrolijk-&-jeroen-de-rijk-op-het-red-light-jazz-festival-2021