Eerder deze week was er de officiële presentatie van Red Light Jazz 2018. Red Light Jazz viert dit jaar alweer haar vijfde verjaardag. De organisatie maakte onder meer een aantal nieuwe optreedlocaties bekend, recht in het rosse hart van Amsterdam. Een van de nieuwe podia dit jaar is de Blue Note Zaal van het Conservatorium van Amsterdam. Het aantal podia komt daarmee dit jaar op 35.

Nieuwe podiumlocaties

De nieuwe aan Red Light Jazz deelnemende locaties zijn dit jaar onder meer het TOBACCO Theater, Amsterdams Marionetten Theater, Café In ’t Aepjen (één van de twee overgebleven houten huizen in Amsterdam), Hofje van Wijs en, zoals hiervoor gememoreerd, het Conservatorium van Amsterdam (Blue Note Zaal).

Fotoboek Red Light Jazz

Vanwege het aanstaande vijfjarig jubileum van het festival verschijnt vandaag een hardcover fotoboek, met een terugblik op de eerste vier jaren van het kleurrijke festival. Het boek zal o.a. verkrijgbaar zijn bij een aantal Amsterdamse winkels zoals Concerto en is online verkrijgbaar via de eigen website van Red Light Jazz. Hans Dulfer ontving het eerste exemplaar.

Programmering 2018

Naast de in maart bevestigde namen zijn door de organisatie verder vastgelegd: Wouter Hamel, Fay Claassen, Joey Blu & BlueZbone, Amsterdam Funk Orchestra, Michael Simon’s Asian Connection en Philip Harper.

Ellen ten Damme, Saskia Laroo, Hans Dulfer, Maaris, Gare du Nord, Omer Klein Trio, Greetje Kauffeld, Lucy Woodward, Spargo en de Amerikaanse trompettist Tom Browne, bekend van de nummer 1 hit ‘Funkin’ For Jamaica’, werden al eerder gecontracteerd.

Ellen ten Damme brengt Casa Rosso een deel van haar bekende theatervoorstelling ‘PARIS – BERLIN’, maar dan heel intiem.

Red Light Jazz 2018 - Perspresentatie-LowRes