In het NH Collection Barbizon Palace Hotel wordt sinds enkele weken in het kader van het aankomende Red Light Jazz Festival een expositie gehouden van de bekende Amsterdamse kunstschilder Henk Veen. De schilderijen hebben als thema jazz, muziek en Amsterdam.

Achter de ramen van het hotel aan de Zeedijk-kant worden meer schilderijen van Henk Veen tentoongesteld. Deze kunstwerken van 80 x 100cm zullen op de feestelijke slotavond van het Red Light Jazz Festival geveild gaan worden in de Sint Olofskapel.

Onder de werken bevinden zich onder andere schilderijen die Henk samen heeft geschilderd met Wouter Hamel, Oleta Adams, Matt Bianco, DJ Maestro, Sabrina Starke en Terry Callier. De opbrengst van de veiling is bestemd voor de organisatie van de eerste jubileumeditie van Red Light Jazz als het festival in 2018 haar 5-jarig bestaan viert.

Red Light Jazz schilderij gemaakt door Henk Veen
Red Light Jazz - HenkVeen en Johan Cruijff

Henk won met zijn kunst vele prijzen en exposeerde zijn werk onder meer in Carrousel du Louvre in Parijs in 2011 en 2012, in het Amsterdam Museum, Keukenhof, Marriott Hotel Amsterdam, Holland Casino, De Bijenkorf, Hotel The Grand, Paradiso, Melkweg, Cruyff Foundation, Amsterdam Arena (Ajax Stadion), de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik, Galerie Donkersloot, op de TMF Awards en in het American Hotel op het Leidseplein. Kunst van Henk is ook vaak te zien geweest op televisie, bijvoorbeeld in het NOS Journaal, RTL Nieuws, WNL, SBS Hart van Nederland, Idols, MTV/TMF awards, Big Brother Hotel, Absolutely, Cash & Carlo, RTL Boulevard, SBS Shownieuws, Ajax TV, Eredivisie Live, FC Godenzonen (AT5). Eigenlijk teveel programma’s om op te noemen. Kijk voor meer informatie over Henk Veen op zijn website.

Wil je vooruitlopend op de veiling een bieding uitbrengen op een van de schilderijen die tot zondag 4 juni a.s. op de Zeedijk te bewonderen zijn? Mail dan het bod onder vermelding van je naam en adres en de omschrijving van het schilderij waar je op biedt naar kunstschilderhenkveen.