Op 2, 3 en 4 juni a.s. vormt de rosse buurt van onze hoofdstad voor de vierde keer in successie de bühne van het Red Light Jazz Festival. Een buurt vol mooie muzikale ontmoetingen en ontdekkingen. De organisatie is er wederom in geslaagd om, naast het vastleggen van gevestigde namen, een fraai palet aan talenten een podium te bieden. Tussen de Amsterdamse Academische Club (AAC) op de Oudezijds Achterburgwal en de SkyLounge van het DoubleTree by Hilton Hotel zijn er maar liefst 30 locaties waar straks wordt gemusiceerd.

Het centrale festivalthema dit jaar is de gitaar. Gitaristen als Jan Akkerman, Jack Broadbent (UK), Chris Beckers, Anton Goudsmit, Martijn van Iterson en Jerôme Hol geven acte de présence tijdens Red Light Jazz 2017.

Daarnaast zijn er optredens van Bruut!, De Deeldeliers, Conrad Herwig (USA), Oscar Harris en uiteraard Hans Dulfer, ambassadeur van het festival. De komende weken worden de laatste acts vastgelegd en verschijnt de definitieve line-up op de website.

Red Light Jazz - Bruut
Red Light Jazz - Floris-Kappeyne Trio

De programmering van Red Light Jazz bestaat, eigenlijk al vanaf de eerste editie in 2014, grotendeels uit bekende en nog onbekende (jazz)acts van Nederlandse bodem. De samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam zorgt ook dit jaar weer voor de toelevering van nieuw talent dat tijdens hét jazzfestival van Amsterdam een kans krijgt om zich naast de gevestigde jazzorde te presenteren, zoals pianist Floris Kappeyne die vorig jaar de Gigstarter Jazz Award won en nu op vrijdagmiddag 2 juni a.s. met zijn trio, in NH Collection Barbizon Palace, de officiële opening van het festival inluidt.

Red Light Jazz - Johnny Meijer

Tevens besteedt het festival bijzondere aandacht aan de 25 jaar geleden overleden Amsterdamse accordeonist Johnny Meijer, onder meer met een speciale Johnny Meijer Tribute van accordeonist André Vrolijk in de Amsterdamse Academische Club (AAC), met John Engels op drums. En door vertoning van de door John Appel gemaakte documentaire ‘Johnny Meijer’ (1993) in het Casablanca Variété Theater op de Zeedijk.