Candy Dulfer speelt dit jaar voor het eerst op het Red Light Jazz Festival. Het optreden met haar jazzformatie vindt zondagavond 5 juni plaats na het uitverkochte NH Jazzdiner in de Sint Olofskapel.

Candy Dulfer

Candy Dulfer (1969) is de dochter van Hans en Inge Dulfer. Al vanaf haar zesde speelt Candy saxofoon. Geïnspireerd door de platen van haar vader (van onder meer Charlie Parker, Sonny Rollins en Illinois Jacquet) leert Candy het instrument gaandeweg steeds beter beheersen.

Op haar twaalfde mag Candy van haar vader meespelen op zijn nieuwste plaat. Ook treedt ze op met Rosa King op het North Sea Jazz Festival. Als veertienjarige wordt ze frontvrouw van Funky Stuff, een band waarvan de andere muzikanten een stuk ouder zijn. De stijl van Funky Stuff is een mix van funk, soul, jazz en pop, met veel improvisaties. Het repertoire bestaat uit covers en eigen materiaal.

De grote populariteit van de groep dankt de groep vooral aan Candy. Ze spelen het hele clubcircuit van Nederland plat. Candy speelt nog steeds af en toe met haar vader mee en zonder ook maar één plaat te hebben gemaakt wordt zij een fenomeen in Nederland. In 1987 wordt de oorspronkelijke Funky Stuff opgeheven en weer heropgericht met nieuwe bandleden van haar eigen leeftijd.

In de zomer van ‘87 staat Candy in het voorprogramma van Madonna in de Rotterdamse Kuip. Daarna gunt Prince haar een solo tijdens zijn concert. Daarmee komt Candy’s carrière in een stroomversnelling. Ze speelt op platen van Herman Brood, de Bombita’s, Urban Heroes en schrijft samen met Dave Stewart van de Eurythmics de nummer één hit ‘Lily Was Here’ (soundtrack voor De Kassière). De Eurythmics nodigen haar uit om te gaan touren, maar Candy slaat het aanbod af. Ze gaat meewerken aan een nieuwe plaat van Prince.

Na haar Amerikaanse avontuur met Prince stort Candy zich volledig op haar solo-carrière. Samen met gitarist Ulco Bed produceert zij haar debuut-abum Saxuality. De plaat verschijnt in 1990 en levert haar een gouden plaat op in Nederland, Canada en de Verenigde Staten en verscheidende internationale awards.

In 1993 verschijnt Sax-A-Go-Go, dat voortborduurt op de stijl van Saxuality. In 1995 komt de cd Candy Dulfer uit, gevolgd door een tour door Nederland en verschillende optredens in het buitenland.

In de homestudio van Funky Stuff-toetsenist Thomas Bank neemt Candy in 1996 For The Love Of op. Het album is een duo-project van Dulfer en Bank, die dan Candy’s vaste vriend is, met gastbijdragen van onder meer Michel van Schie, Leendert Haaksma en Trijntje Oosterhuis. De plaat klinkt in vergelijking met de vorige albums van Candy een stuk rustiger. Candy is voor het eerst ook te horen als zangeres. Begin 2001 verschijnt het album Live in Amsterdam met onder meer Angie Stone. Een jaar daarna gaat Candy met Prince op tournee.

In 2008 ontvangt Candy Dulfer een Gouden Harp voor haar bijdrage aan de Nederlandse niet-klassieke muziek.

In 2009 verschijnt het dubbel-album Funked Up & Chilled Out, waarop Candy onder meer samenwerkt met rapper Pete Philly. In 2011 verschijnt het volgende album Crazy met een nieuwe sound, wat het gevolg is van een nauwe samenwerking met Black Eyed Peas producer en musical director Printz Board die zeven van de in totaal twaalf nummers produceerde.

Candy vormt sinds 2012 met Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Edsilia Rombley en Glennis Grace de gelegenheidsformatie Ladies of Soul waarmee de dames volle zalen trekken. In 2013 wordt Candy jurylid bij de talentenshow X-Factor.

In 2015 sloot Candy een wederom succesvol jaar af met een 5 weken durende ro