De Oude Kerk staat centraal in de rosse buurt en wordt beschouwd als het oudste nog bestaande gebouw van Amsterdam. De kerk staat open voor mensen van alle soorten en maten, geuren en kleuren. Het is behalve een ontmoetingsplaats met God ook een plaats waar mensen samenkomen om vreugde en verdriet te delen.

Oude Kerk (© Martin Alberts)
foto © Martin Alberts

Zondags vindt in de Oude Kerk om 18.00u een vesper plaats, een gezongen avondgebed dat in samenwerking met de katholieke Nicolaasparochie en de Oecumenische Communiteit Oudezijds 100 wordt georganiseerd. Zondag 5 juni, tijdens de derde editie van het Red Light Jazz Festival, heeft dat de vorm van een zogeheten ‘Jazzper’, een speciale vesper waarbij de muzikale bijdrage aan het avondgebed bestaat uit live jazz, ditmaal uitgevoerd door The Preacher Men.

The Preacher Men © foto Ferry Knijn
foto © Ferry Knijn

The Preacher Men is hét nieuwe jazz trio bestaande uit saxofonist Efraim Trujillo, Rob Mostert op de indrukwekkende Hammond B3 en Chris Strik op drums. Deze drie top musici uit de Nederlandse jazz scene delen de liefde voor de klassieke hammond trio’s uit de jaren ’50 en ’60. Ieder voor zich hebben ze hun sporen in binnen en buitenland verdiend. Als The Preacher Men gaan ze terug naar de tijd van wereldberoemde jazz-labels als Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine, de tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York. Een diepgroovende Hammond orgel, een scheurende saxofoon en back beats waarbij stilzitten geen optie is!

The Preacher Men maken jazz waar het plezier maar ook het talent en vakmanschap van de bandleden vanaf spat. De mannen zijn volledig op elkaar ingespeeld maar blijven elkaar uitdagen waarbij de kleinste muzikale verrassing kan leiden tot een intense improvisatie.

Op 22 januari 2016 verscheen het eerste album van The Preacher Men: ‘Preaching out loud’. De plaat met de toepasselijke titel bevat naast favoriete covers een aantal nieuwe, eigen composities. De recensies spreken boekdelen, zoals deze.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/231262498″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

The Preacher Men staan op zondag 5 juni in de Oude Kerk garant voor een unieke jazzy bijdrage aan het avondgebed. De dienst begint om 18.00u en is gratis toegankelijk.

The Preacher Men zijn:

Efraim Trujillo – Saxofoons
Rob Mostert – Hammond B3
Chris Strik – Drums

website: www.preachermen.nl