In juni 2016 vindt voor de derde keer in successie het Red Light Jazz festival plaats. De afgelopen edities waren zeer geslaagd, mede dankzij een fraai palet aan artiesten. Het grotendeels gratis festival speelt zich af in en rondom het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam. Dit jaar wordt de line up gevormd door New Cool Collective ft. Mark Reilly (Matt Bianco), Candy Dulfer, Ruud Breuls, Sinas, The Preacher Men, Massada, Hans Dulfer, Verheij & Friends ft. Oscar Harris, The Jig, Nadjazzda, The Funkstamatics e.a.

Tegen de achtergrond van het initiatief ‘Amsterdam World jazz City’ zagen enkele jazz-minnende wallenondernemers in 2014 de kans schoon om de jazzcultuur van het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam in de schijnwerpers te zetten. De buurt, vaak negatief in het nieuws, heeft namelijk zoveel meer te bieden dan op het eerste gezicht lijkt. Een rijke jazzgeschiedenis bijvoorbeeld, met illustere namen als Teddy Cotton en Kid Dynamite die vroeger vaak speelden in jazzcafés als Casablanca en de Cotton Club. Red Light Jazz brengt die geschiedenis weer tot leven. In 2014 en 2015 genoten buitenlandse toeristen, dagjesmensen uit de provincie en vele Amsterdammers tijdens Red Light Jazz van jazzoptredens in cafés, theaters en andere sfeervolle locaties waar ze nooit eerder waren geweest.

Het volledig door sponsors gedragen Red Light Jazz Festival beleeft dit jaar alweer haar derde editie. Op 3, 4 en 5 juni spelen tal van bekende en minder bekende – voornamelijk Nederlandse – jazzartiesten in 25 locaties in- en rondom het wallengebied. Onder de optredende acts bevinden zich ook talentvolle studenten van het nabij gelegen Conservatorium van Amsterdam.

Vrijdag 15 april jl. vond in het Casa Rosso-theater de perspresentatie van Red Light Jazz 2016 plaats. In aanloop van het festival zal het programma op deze website verschijnen.

RLJ2016 Perspresentatie 15-4-2016 (11) © NB

Fotografie © Nico Brons