Op de slotavond van Red Light Jazz 2015 vindt in de Sint Olofskapel van NH Barbizon Palace het nu al traditionele NH Jazzdiner plaats, waar dit jaar – na een exclusief 3-gangen menu met bijpassend wijnarrangement – de voorstelling ‘New York Round Midnight – A Night At The Club’ wordt opgevoerd.

Het publiek waant zich in een jazz club in New York in de jaren vijftig. Het geroezemoes verstomt, jazzmuzikanten verschijnen op het podium en brengen kolkende swing, meeslepende verhalen en smakelijke anekdotes. Een ware happening waar het bruist van muziek en entertainment.

New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment. Maar liefst elf musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscène voeren het publiek mee naar de glorietijd van de jazz in de jaren vijftig en zestig en laten het voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt.

New York Round Midnight

De aanstekelijke swing van Count Basie en Frank Sinatra, de ingetogen kwetsbaarheid van Billie Holiday en Miles Davis, de opzwepende hardbop van Art Blakey & The Jazz Messengers en de verfijnde improvisaties van Oscar Peterson en Dave Brubeck; voor sommigen zal het een feest van herkenning zijn, voor anderen een enthousiasmerende (hernieuwde) kennismaking met de muziek waarbij steevast het hier en nu omarmd en gevierd wordt.

Aan de hand van intieme portretten en smakelijke, exclusieve anekdotes krijgt de toeschouwer een kijkje achter de schermen van de jazz. De muziek komt extra tot leven doordat de nummers op een toegankelijke, bevlogen manier in het moderne leven worden geplaatst. Er wordt een unieke en persoonlijke kennismaking geboden met de helden die de muziek hebben gemaakt tot wat hij is: een onmisbaar en inspirerend onderdeel van het leven. Jazz was, is en zal altijd blijven.

DJ Maestro en saxofoniste Susanne Alt sluiten de avond in stijl af.

Datum: zondagavond 5 juli 2015
Locatie: Sint Olofskapel (ingang via NH Barbizon Palace)
Entree: € 125,00 p/p inclusief diner en wijnarrangement [UITVERKOCHT]
Aanvang: 18.00u (tot 00.00u)