Op 3, 4 en 5 juli 2015 vindt de tweede editie plaats van Red Light Jazz, een meerdaags jazzfestival dat is opgezet om Amsterdam weer op de kaart te zetten als échte jazz-stad met een rijke traditie.

Alle festivallocaties bevinden zich in- en rondom het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam, van de Sint Olofskapel tot Casa Rosso. Het centrale festivalthema van dit jaar is New York; geïnspireerd op het roerige nachtleven in de jaren ’50 in die stad. ‘New York’ is ook de bakermat van de jazz en historisch gezien een stad die onverbrekelijk is verbonden met Amsterdam. Red Light Jazz wordt volledig gedragen door lokale ondernemers en sponsoren en is grotendeels gratis toegankelijk.

Red Light Jazz 2015Vorig jaar was de kick-off van het festival met drie dagen lang in tien locaties jazzoptredens. Het thema was toen ‘Chet Baker’ en de line up werd voor een belangrijk deel bepaald door Nederlandse topacts als Michiel Borstlap, Hans Dulfer, Saskia Laroo, Benjamin Herman & New Cool Collective e.v.a. Het werd een groot succes. Mede daardoor wordt het festival dit jaar uitgebreid naar vijftien locaties, waarvan er twee zich net buiten het 1012-gebied bevinden, namelijk de Cotton Club op de Nieuwmarkt en de Sky Lounge van het DoubleTree by Hilton Hotel, met een prachtig uitzicht op het wallengebied.

Hans Dulfer, die op 28 mei jl. zijn 75-ste verjaardag vierde in de Melkweg en daar na zijn concert van de loco-burgemeester de Andreaspenning ontving voor zijn verdienste voor de stad Amsterdam, opent de tweede editie van het Red Light Jazz Festival op vrijdagmiddag 3 juli a.s. om 15.00u met een concert in The Bulldog Hotel aan de Oudezijds Voorburgwal 220.

Op de slotavond van het festival vindt in de Sint Olofskapel van NH Barbizon Palace het ‘NH Jazz Diner’ plaats, waar na een exclusief 3-gangen menu met bijpassend wijnarrangement de theatervoorstelling ‘New York Round Midnight – A Night At The Club’ wordt opgevoerd. Het publiek waant zich in een jazz club in New York in de jaren vijftig. Het geroezemoes verstomt, jazzmuzikanten verschijnen op het podium en brengen kolkende swing, meeslepende verhalen en smakelijke anekdotes in dampende sferen. Een ware happening waarbij het bruist van muziek en entertainment. DJ Maestro sluit de avond af.

De line up bestaat dit jaar onder meer uit: Gare Du Nord, Hans Dulfer, Ruben Hein, Verheij & Friends, Mieke Stemerdink, Fra Fra Sound, WhoSHEdo, Amsterdam Faya Allstars, Trunk, Edu Ninck Blok Trio, Aurelio Project, Marjoleine Leene & Friends, Cool Dawn West Coast Jazz Tentet, DJ Maestro en vele anderen.

Om het festival te kunnen verwezenlijken steunt de organisatie voor een belangrijk deel op de bijdragen van vijf hoofdsponsors: NH Barbizon Palace, Heineken, The Bulldog, Casa Rosso en de Bananenbar.