Op de slotavond van het Red Light Jazz festival overhandigde saxofonist Benjamin Herman namens platenlabel Top Notch het eerste exemplaar van het Kid Dynamite verzamelalbum ‘Kulembanban’ aan Kid’s zoon Frank Parisius. Frank was door de festivalorganisatie uitgenodigd om het jazzdiner en het concert van New Cool Collective in de Sint Olofskapel bij te wonen.

Uitreiking eerste Kid Dynamite cd aan Frank Parisius (RLJ2014)
Fotografie © Marc Kruse

Bandleider Benjamin Herman is een groot bewonderaar van Kid Dynamite. Aan het einde van de eerste set speelde New Cool Collective plotseling de bekende Kid Dynamite compositie ‘Kulembanban’, wat Frank volgens zijn tafelgenoten verraste en zichtbaar ontroerde. Vervolgens werd hij verzocht naar het podium te komen waar Frank de cd, na een korte introductie van Benjamin Herman, onder luid applaus in ontvangst nam.

Frank Parisius is zelf ook te horen op het verzamelalbum, namelijk in het door zijn vader geschreven nummer ‘Jeruzalem’ in de uitvoering van Los Hijos Del Sur waarop Frank percussie speelt en zingt.

Dankwoord Frank Parisius na uitreiking eerste cd Kid Dynamite (RLJ2014) ©Marc Kruse
Fotografie © Marc Kruse

Behalve twee 78-toeren platen uit eind jaren ‘50 zijn er sindsien geen platen meer verschenen van de in 1963 overleden Kid Dynamite, totdat Top Notch-baas Kees de Koning hiertoe het initiatief nam en Marcel Visser inhuurde om deze taak op zich te nemen. Het Kid Dynamite verzamelalbum maakt deel uit van een serie Top Notch cd’s van artiesten met Surinaamse roots.